Büyük konuşmak istemiyorum, insan heyecanlanınca başına herşey gelebilir fakat frenle gazı karıştırmak baya zor bişey yahu.
ehliyetini direk iptal etmeliler.
bende bi bayanım ve kadınların erkekler kadar iyi araba kullanamadıklarını kabul ediyorum .. ama neden diye düşündünüz mü dalga geçmek yerine ? Erkeklerin çoğu 7-8 yaşında başlarlar babalarının kucaklarına oturup direksiyonu kullanmaya babalarıyla birlikte giderler arabayı tamir ettirmeye , arabayı birlikte yıkarlar vs. yani hiç bişey olmasa kulaktan dolma bilgilerle küçük yaşlarda öğrenirler arabanın motorunu, gaz, fren , debriyajı çoğunluğuda 12-13 yaşında başlarlar çalışmaya 15-16 yaşındada olay tamamdır zaten tek kalan 18 i bekleyip ehliyet almaktır .. fakat kadınlara baktığımızda en iyi ihtimalle 18 de ehliyeti alırlar sürücü kurslarında ne mücadele ile öğrenmeye çalışırlar kimsede ders vermekten yana değildir eşe dosta rica ederler hep yok cevabını işim var cevabını alırlar hadi iyi ihtimal ikna ettiler diyelim istop ettirdiğinde güzel bi dalga konusu olurlar şimdi durum bu şartlar altındayken kimse bi kadının erkek kadar iyi araba kullanmasını beklemesin yanlış olur :) büyük çoğunluk böyledir gözlemlediğim kadarıyla tabiki çok usta kadın şöförlerde vardır (annem gibi ) ama istisnalar kaideyi bozmaz ...
quote:
Orijinalden alıntı: bilgesu_34
bende bi bayanım ve kadınların erkekler kadar iyi araba kullanamadıklarını kabul ediyorum .. ama neden diye düşündünüz mü dalga geçmek yerine ? Erkeklerin çoğu 7-8 yaşında başlarlar babalarının kucaklarına oturup direksiyonu kullanmaya babalarıyla birlikte giderler arabayı tamir ettirmeye , arabayı birlikte yıkarlar vs. yani hiç bişey olmasa kulaktan dolma bilgilerle küçük yaşlarda öğrenirler arabanın motorunu, gaz, fren , debriyajı çoğunluğuda 12-13 yaşında başlarlar çalışmaya 15-16 yaşındada olay tamamdır zaten tek kalan 18 i bekleyip ehliyet almaktır .. fakat kadınlara baktığımızda en iyi ihtimalle 18 de ehliyeti alırlar sürücü kurslarında ne mücadele ile öğrenmeye çalışırlar kimsede ders vermekten yana değildir eşe dosta rica ederler hep yok cevabını işim var cevabını alırlar hadi iyi ihtimal ikna ettiler diyelim istop ettirdiğinde güzel bi dalga konusu olurlar şimdi durum bu şartlar altındayken kimse bi kadının erkek kadar iyi araba kullanmasını beklemesin yanlış olur :) büyük çoğunluk böyledir gözlemlediğim kadarıyla tabiki çok usta kadın şöförlerde vardır (annem gibi ) ama istisnalar kaideyi bozmaz ...
bahsettiğiniz şeylerinde ufakta olsa etkisi var ama bu sadece sizin kafanızda oluşturduğunuz bir genelleme.
şu bir gerçekki,iyi araba kullanamamak,bayanların geninde var...
quote:
Iyide gaz ile fren yeri standarttir. Bunu 6 yasindaki cocukda bilir. Gaz ile fren yerini sasirmak 12 13 yasinda araba surmekle alakali degildir.
ya bunu burda tartışmak keyifli değil ki, yok mu Mango'nun ya da ne bileyim Cosmopolitan'ın forumları, bu konuyu orda açmak lazım ki cümbüş olsun, ortalık karışsın.
quote:
bunların hiç biri bahane değil. siz kendinizce bahane aramışsınız. fren ortadadır ve hiç bir zaman yeri değişmez. bunu öğrenmek bu kadar zor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: crazyarif
aynı araca 2 kere vuruyor
iki olsa yine iyi 3 (üç) kere vuruyo
@bilgesu: kusura bakmayinda iyi otomobil kullanmanın baba kucağında direksiyon çevirip, onunla araba yıkatmaya gidip gelmekle zerre alakasi yok.. sizler 18 yasına gelince ehliyet almaktan ve bu süre zarfı icinde mücadele etmekten bahsediyorsunuz.. Ufak erkek cocuklarının aklı pek fazla bir seye basmazken, 18 yasını doldurmuş ve daha buyuk olan kadınlar o yaslarına ve gelişmiş dusunme yeteneklerine ragmen gectim gazı, freni daha direksiyon çevirmeyi akil edemiyorlar.. O yuzden bahanelerinizle genelleme yapıp onlarla kendinizi savunmayın..
İyi ki cami açacağına sasirip el freni cekmiyorlar.
Lisede bayan ingilizce öğretmenimiz yeni aldığı aracı bu şekilde duvara vurmuştu. Bayanlar sanırım giydikleri ayakkabılardan da olsa gerek çok hakim olamıyorlar. Trafikte lap diye şerit değiştiren, sol şeritte yavaş giden, sizi sollayıp birden yavaşlayanlar genelde bayanlar oluyor. Yani önümde giden aracı kullananın ya yaşlı bir hacemmi, ya da bir bayan sürücü olduğunu kullanışından anlıyorum. Bayan veya yaşlı sürücülerden mümkün olduğunca uzak duruyorum.
birgün bir bayan sürücünün küçük bir çukuru ani bir frenle geçmek istemesinden dolayı,benimde onun küçük çukur karşısında aniden fren yapacağı aklıma gelmediğinden dolayı arkasına çarpmamdan dolayı ikimizde araçtan indik ve gözlerime inanamadım.o upuzun topukla nasıl fren pedalına basabilmişti.
sahi yaa,siz bayanlar,uzun topukla nasıl pedala basabiliyorsunuz?
bu konu da haklısınız..bu yüzden ablama araba kullanmayı öğretmedim...daha doğrusu sürekli kavga ettiğimiz için o da vazgeçti..frene bas diyorum gaza basıyor..vites değiştir diyorum 3 km ilerde araba var o geçsin sonra atarım diyor...1 değil 2 değil 20 değil..frenin yerini halen öğrenemedi gitti...
Kadınlarda araba kullanmaya ilgi ve heves genel olarak yok. Bence bunun etkiside vardır.
Ehliyet almak bu kadar kolay olursa olacağı bu, bakıyosun alacak tiplere, 1.65 boyunda incecik bir adam, yahu debriyaja basmaya, ani direksiyon manevrası yapmaya gücü yok, ehliyet alacak beyfendi, ama önemli değil nasıl olsa arabayı ehliyet kullanıyor katıyosun kartı torpidoya otomatik gidiyor, bayanlarda aynı şekilde kelle koltukta gidiyor.
Araba kullanmak konsantrasyon işidir ve kadınlarda el-göz koordinasyonu çok zayıftır, olmayan kas gücünü hiç katmıyorum bile.
quote:
Orijinalden alıntı: Halleluja
Ehliyet almak bu kadar kolay olursa olacağı bu, bakıyosun alacak tiplere, 1.65 boyunda incecik bir adam, yahu debriyaja basmaya, ani direksiyon manevrası yapmaya gücü yok, ehliyet alacak beyfendi, ama önemli değil nasıl olsa arabayı ehliyet kullanıyor katıyosun kartı torpidoya otomatik gidiyor, bayanlarda aynı şekilde kelle koltukta gidiyor.
Araba kullanmak konsantrasyon işidir ve kadınlarda el-göz koordinasyonu çok zayıftır, olmayan kas gücünü hiç katmıyorum bile.
Babamda 1.65 boyunda ince yapılıdır. Tam 42 yıllık ehliyet sahibi ve sadece tek bir kazası var. Işıklarda dururken arkadan çarpmışlar.
Kendisi eski trafik polisi ve ehliyeti trafik polisi olan diğer arkadaşından alabilmek için tam 12 defa direksiyon başına geçiyor.
Eski şöförlere hep güvenirim arkadaş. Ne şartlarda ehliyet aldıklarını bu günlere ne tür araçlarla geldiklerini iyi bilirim
Eskiden bayan üyeler vardı bu bölümde takılan nerde onlar hiç göremez oldum olsalar cevap haklarını kullanırlardı nasıl oluyorda oluyor? Bu arada ek bilgi olayın geçtiği istasyon Türkiye'nin kazanç açısından ilk sıradaki istasyonudur ikinciside C.bağ-Merter yönü Petrolofisi istasyonu...
quote:
Orijinalden alıntı: TechZone
@bilgesu: kusura bakmayinda iyi otomobil kullanmanın baba kucağında direksiyon çevirip, onunla araba yıkatmaya gidip gelmekle zerre alakasi yok.. sizler 18 yasına gelince ehliyet almaktan ve bu süre zarfı icinde mücadele etmekten bahsediyorsunuz.. Ufak erkek cocuklarının aklı pek fazla bir seye basmazken, 18 yasını doldurmuş ve daha buyuk olan kadınlar o yaslarına ve gelişmiş dusunme yeteneklerine ragmen gectim gazı, freni daha direksiyon çevirmeyi akil edemiyorlar.. O yuzden bahanelerinizle genelleme yapıp onlarla kendinizi savunmayın..
abartmayalım şimdi dreksiyon çevirmeyi akıl edemeyen olucağını zannetmiyorum ve ayrıca gaz ile freni kadınların daha çok karıştırıyo olmasının nedeni kadınların daha çabuk panik yapmasıda oılabilir..
quote:
Orijinalden alıntı: Halleluja
Kamyon sürmüyorlar herhalde.Ayrıca city modu olan araçlarda serçe parmakla dönüyor direksiyon.Senin dediğine göre trafikte hep biscolata reklamındaki gibi herifler olması lazım.
Not:Ilık değilim.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: TechZone
abartmayalım şimdi dreksiyon çevirmeyi akıl edemeyen olucağını zannetmiyorum ve ayrıca gaz ile freni kadınların daha çok karıştırıyo olmasının nedeni kadınların daha çabuk panik yapmasıda oılabilir..