Bildirim
FRENLE ilgili tüm cevaplar
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Fatih usta benim frenler uzun inişlerde giderek artan bir ses oluyor.Neden olabilir? -
quote:
Orijinalden alıntı: Maverick58
Fatih usta benim frenler uzun inişlerde giderek artan bir ses oluyor.Neden olabilir?quote:
Orjinalden alıntı: Maverick58
Fatih usta benim frenler uzun inişlerde giderek artan bir ses oluyor.Neden olabilir?
ARAÇ rampa aşağıya uzun süreli indiğinde yerli balata varsa araçta yapar balatayı değişmenizi öneririm saygılar -
Fatih usta,quote:
Orijinalden alıntı: frenciquote:
Orjinalden alıntı: Maverick58
Fatih usta benim frenler uzun inişlerde giderek artan bir ses oluyor.Neden olabilir?
ARAÇ rampa aşağıya uzun süreli indiğinde yerli balata varsa araçta yapar balatayı değişmenizi öneririm saygılar
Alıntıları Göster
Benim araç ilk kalkış esnasında veya geri vitese takıp harekete başladığımda frenlerden (çok fazla değil az) ötme sesi geliyor. Araç hızlanınca ses kesiliyor. Sorun ne olabilir.?
-
%% balatalardan orjınal balatalardan araç ne markaquote:
Orijinalden alıntı: selimiye
Fatih usta,
Benim araç ilk kalkış esnasında veya geri vitese takıp harekete başladığımda frenlerden (çok fazla değil az) ötme sesi geliyor. Araç hızlanınca ses kesiliyor. Sorun ne olabilir.?
Alıntıları Göster -
megane sahibi arkadaşım disc aynalarına bak çizikmi değilse balatalara baktır yerlimi yerliyse değiştir aynaların çizikse balatanda orjınalse aynaları taşlattır ve kleperlere dikkat et çalışıyormu diye fakat balata (orjınal) olacak neticeyi yazarsanız sevinirimquote:
Orijinalden alıntı: frenci
%% balatalardan orjınal balatalardan araç ne marka
Alıntıları Göster -
merhaba fatih usta,quote:
%% balatalardan orjınal balatalardan araç ne marka
Alıntıları Göster
benim sorun arka frenlerin fren performansına etkisi hakkinda.
arabalarda arka frenler disk yada kampana olsun, belli bir sure sonra bir gevşeme oluyor ve fren performansı düşüyor.
ya arka kampanada aylari actirip (tornavida ile kastırıp bırakılıyor), yada diskte ise diskin icine tornavida sokup kanırtılarak yapılan bir ayarla eskisi gibi oluyro.
simdiki arabamda ise kampana arka fren aylarını ve fren hidroligini degistirmeme ragmen sonuc kötü alınca, el freninin gerginligini ayarlayan vidadan, el freninin ilk dişte tutmasini saglayacak kadar sıktım ve oyle geziyorum
sorum, elfreni telinin, el freni en alt dişte tutatacak gergin tutmanin sakincasi varmi? belki ilerde kampanalari actirip ayarlatirsam el frenini gene 4-5 dişte tutacak kadar gevşetirim.
el freni kullanırkende ilk dişi çekip bırakıyorum, dik yokuşlarda bile tutuyor arabayı
-
araç ne merka yazarmısınız banaquote:
Orijinalden alıntı: bond777
merhaba fatih usta,
arabalarda arka frenler disk yada kampana olsun, belli bir sure sonra bir gevşeme oluyor ve fren performansı düşüyor.
ya arka kampanada aylari actirip (tornavida ile kastırıp bırakılıyor), yada diskte ise diskin icine tornavida sokup kanırtılarak yapılan bir ayarla eskisi gibi oluyro.
simdiki arabamda ise kampana arka fren aylarını ve fren hidroligini degistirmeme ragmen sonuc kötü alınca, el freninin gerginligini ayarlayan vidadan, el freninin ilk dişte tutmasini saglayacak kadar sıktım ve oyle geziyorum
sorum, elfreni telinin, el freni en alt dişte tutatacak gergin tutmanin sakincasi varmi? belki ilerde kampanalari actirip ayarlatirsam el frenini gene 4-5 dişte tutacak kadar gevşetirim.
el freni kullanırkende ilk dişi çekip bırakıyorum, dik yokuşlarda bile tutuyor arabayı
Alıntıları Göster
-
merhaba tabiki elfreni çok aşağıda olması sakıncalı sizin yapacağınız şey frenciye gidip önce elfren kolundakı ayarcıvatasını tamamen gevşeteceksiniz arka kampanaları açıp normal bir fren ayarı yaptıracaksınız ayarlar yapıldıktan sonra koldaki ayar cıvatasını sıktıracaksınız fakal kol 3 diş çekilecek bundan daha aşşağıda 1.2 diş olursa balatayı dengesiz yer zaten sıkma yapar sizde anlarsınız yani standart 3 diş yaptırın yanıtınızı bekliyorumquote:
merhaba fatih usta,
Alıntıları Göster
-
quote:
merhaba tabiki elfreni çok aşağıda olması sakıncalı sizin yapacağınız şey frenciye gidip önce elfren kolundakı ayarcıvatasını tamamen gevşeteceksiniz arka kampanaları açıp normal bir fren ayarı yaptıracaksınız ayarlar yapıldıktan sonra koldaki ayar cıvatasını sıktıracaksınız fakal kol 3 diş çekilecek bundan daha aşşağıda 1.2 diş olursa balatayı dengesiz yer zaten sıkma yapar sizde anlarsınız yani standart 3 diş yaptırın yanıtınızı bekliyorum
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: frenci
merhaba tabiki elfreni çok aşağıda olması sakıncalı sizin yapacağınız şey frenciye gidip önce elfren kolundakı ayarcıvatasını tamamen gevşeteceksiniz arka kampanaları açıp normal bir fren ayarı yaptıracaksınız ayarlar yapıldıktan sonra koldaki ayar cıvatasını sıktıracaksınız fakal kol 3 diş çekilecek bundan daha aşşağıda 1.2 diş olursa balatayı dengesiz yer zaten sıkma yapar sizde anlarsınız yani standart 3 diş yaptırın yanıtınızı bekliyorum
merhaba, araba 2003 fiat marea
aslinda sorularim sunlar;
1-arka kampana ayarini gene kampanayi acip, aylari disari dogru kanirtarak mi yapacak usta?
acikcasi abs ve ebd'yi bozarmi bu arka kampana ayari diye korkuyorum zira bu ayari ilk yaptirdigimda bozulmustu abs. Surekli abs ve elfreni isigi yaniyordu (ebd arizasi demekmis)
2-abs sistemi tamir edilirken ıslak zeminde, abssiz yaptigimiz kazık frende arabanin arkasi sola dogru kayiyordu. Abs devredeyken ise toparliyordu.
bu ayar sorunu nasil hallolur?
3-diger yandan, 2 ayri civata var arabada, 1.si el frenin altinda, plastik bir kapak sokulerek, anahtar vasıtasi ile ayar yapilan, digeri el freni korugunu cikarinca, el ilede sikilabilen ve el freni telinin gerginligini ayarladigini tahmin ettigim civata. bunlarin ikisidemi gevsetilecek, yoksa sadece telin gevsekligini ayarlayan koruk icindekimi?
4-zaten deneme amacli 30 40 giderken el frenin ceksem bile tam tutmuyor bu da ayardan herhalde
5- ben frene dokundugum anda arabayi yavaslatacak kadar hasas fren pedali seviyroum son model arbalardaki gibi, butun bu ugraslarim sonrasi istedigim gibi olurmu frenlerim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bond777 -- 9 Mart 2009; 9:45:32 >
-
slm bond777 arkadaşım sen bana telefonla ulaş ben seni yönlendireyim ayrıca hangi şehirdesin senin arabanda mukemmel fren olur mutlaka bana tel le ulaş bekliyorumquote:
Orijinalden alıntı: bond777quote:
1-arka kampana ayarini gene kampanayi acip, aylari disari dogru kanirtarak mi yapacak usta?
acikcasi abs ve ebd'yi bozarmi bu arka kampana ayari diye korkuyorum zira bu ayari ilk yaptirdigimda bozulmustu abs. Surekli abs ve elfreni isigi yaniyordu (ebd arizasi demekmis)
2-abs sistemi tamir edilirken ıslak zeminde, abssiz yaptigimiz kazık frende arabanin arkasi sola dogru kayiyordu. Abs devredeyken ise toparliyordu.
3-diger yandan, 2 ayri civata var arabada, 1.si el frenin altinda, plastik bir kapak sokulerek, anahtar vasıtasi ile ayar yapilan, digeri el freni korugunu cikarinca, el ilede sikilabilen ve el freni telinin gerginligini ayarladigini tahmin ettigim civata. bunlarin ikisidemi gevsetilecek, yoksa sadece telin gevsekligini ayarlayan koruk icindekimi?
4-zaten deneme amacli 30 40 giderken el frenin ceksem bile tam tutmuyor bu da ayardan herhalde
5- ben frene dokundugum anda arabayi yavaslatacak kadar hasas fren pedali seviyroum son model arbalardaki gibi, butun bu ugraslarim sonrasi istedigim gibi olurmu frenlerim?
Alıntıları Göster
-
bond777 bak şimdi ilk önce aracın arka kampanalarını söktür sonra el fren kulun ordakı ayar cıvatasını gevşet tamamen gevşedikten sonra arka ayar ları yaptır kampanalr takıldıktan sonra elfren kolundakı ayarı yaptır ve test edin dahada olmazma beni 0532 498 49 98 nolu tel den ara yardımcı olayım saygılarquote:
Orijinalden alıntı: bond777quote:
Alıntıları Göster
-
mehaba,quote:
bond777 bak şimdi ilk önce aracın arka kampanalarını söktür sonra el fren kulun ordakı ayar cıvatasını gevşet tamamen gevşedikten sonra arka ayar ları yaptır kampanalr takıldıktan sonra elfren kolundakı ayarı yaptır ve test edin dahada olmazma beni 0532 498 49 98 nolu tel den ara yardımcı olayım saygılar
Alıntıları Göster
ben ankaradayim, burda bana tavisye edeceginiz bir uzman fren servisi varmi?
birde tahmini ne tutar bu is, malum kriz donemi bilip ona gore giriseyim bu ise -
pek bişey tutmaz kardeşim yanlız balatalar iyi olacak el fren telleri kopuk olmayacak sen dediğimi yaptır frenciye sorunun giderilecek orada tanıdığım yok yakında sakarya ya gelme ihtimalıin varmı varsa buyur gel yapalım freni unut birdahaquote:
mehaba,
ben ankaradayim, burda bana tavisye edeceginiz bir uzman fren servisi varmi?
birde tahmini ne tutar bu is, malum kriz donemi bilip ona gore giriseyim bu ise
Alıntıları Göster -
iyi günler.. Jettanın frenleri hakkında bir sorum olacaktıquote:
pek bişey tutmaz kardeşim yanlız balatalar iyi olacak el fren telleri kopuk olmayacak sen dediğimi yaptır frenciye sorunun giderilecek orada tanıdığım yok yakında sakarya ya gelme ihtimalıin varmı varsa buyur gel yapalım freni unut birdaha
Alıntıları Göster
aracımın frenleri çok güzel şükür ki... ancak fren pedalına aniden bastığımda ABS devreye giriyor özellikle şehir trafiğinde fren mesafesi uzadığı için neredeyse çarpacak gibi oluyorum öndeki araca... lastik markamı hatırlamıorm ama modeli prime li birşeydi halbuki az önce bakmıştım :D lastiklerden olabilir mi? Ayrıca fren şiddetini azdan çoğa doğru arttırınca frenleme çok iyi oluyor ama ani frende çok berbat... direk ABSler açılıyor...
-
merhabaquote:
Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64
iyi günler.. Jettanın frenleri hakkında bir sorum olacaktı
aracımın frenleri çok güzel şükür ki... ancak fren pedalına aniden bastığımda ABS devreye giriyor özellikle şehir trafiğinde fren mesafesi uzadığı için neredeyse çarpacak gibi oluyorum öndeki araca... lastik markamı hatırlamıorm ama modeli prime li birşeydi halbuki az önce bakmıştım :D lastiklerden olabilir mi? Ayrıca fren şiddetini azdan çoğa doğru arttırınca frenleme çok iyi oluyor ama ani frende çok berbat... direk ABSler açılıyor...
Alıntıları Göster
abimde reno spring var
frenleri tam bir fiyasko, yaptırıyorum, balatalar değişiyo, 1 ay içinde pedal dibe iniyo, en dipte tutuyo fren...
ne yapmalıyız kalıcı bi çözüm için ?
teşekkürler.
-
efendim batalar değiştikten sonra araç 1 aysonra fren ayarı ister ayarlar yapıldıktan sonra tekrar 1 ay içinde boşalıyorsa arka teker merkezlerinden hava aldırın şayet hava çıkartıyorsa hemen 2 arka teker merkezini değiştirin olay biter bu arada hangi il desiniz? 0532 498 49 98 bu nodan ulaşın saygılar fatih ustaquote:
Orijinalden alıntı: mr.big
merhaba
abimde reno spring var
frenleri tam bir fiyasko, yaptırıyorum, balatalar değişiyo, 1 ay içinde pedal dibe iniyo, en dipte tutuyo fren...
ne yapmalıyız kalıcı bi çözüm için ?
teşekkürler.
Alıntıları Göster
-
arkadaşım bu tür şikayetler 2 sebebi var 1 sizin dediğiniz gibi lastik çok önemle araçta 2 ön fren balatanız yerliyse aynı sorunu yaşarsınız normalde jetta larda mukemmel fren olur ön fren balatanıza baktırın yerliyse bu markalardan birini tercih edin remsa ,trw ,rh,marka saygılar yada bana ulaşın 0532 498 49 98quote:
Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64
iyi günler.. Jettanın frenleri hakkında bir sorum olacaktı
Alıntıları Göster
-
quote:
arkadaşım bu tür şikayetler 2 sebebi var 1 sizin dediğiniz gibi lastik çok önemle araçta 2 ön fren balatanız yerliyse aynı sorunu yaşarsınız normalde jetta larda mukemmel fren olur ön fren balatanıza baktırın yerliyse bu markalardan birini tercih edin remsa ,trw ,rh,marka saygılar yada bana ulaşın 0532 498 49 98
Alıntıları Gösterquote:
arkadaşım bu tür şikayetler 2 sebebi var 1 sizin dediğiniz gibi lastik çok önemle araçta 2 ön fren balatanız yerliyse aynı sorunu yaşarsınız normalde jetta larda mukemmel fren olur ön fren balatanıza baktırın yerliyse bu markalardan birini tercih edin remsa ,trw ,rh,marka saygılar yada bana ulaşın 0532 498 49 98
aracın fren balataları orjinal daha hiç değişmemiş, bizde de değişmedi zaten... Frenler gerçekten mükemmel zaten ama tek sorun ani frenlemede ABSyi açması... Bu da demek oluyo ki ani frenlemede tekerlerden en az birisi kilitlenme eğilimi gösteriyor... balatalarda sorun olsa ABS kolay açılmazdı tahminim...
-
merhaba fatıh ustamquote:
Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64quote:
aracın fren balataları orjinal daha hiç değişmemiş, bizde de değişmedi zaten... Frenler gerçekten mükemmel zaten ama tek sorun ani frenlemede ABSyi açması... Bu da demek oluyo ki ani frenlemede tekerlerden en az birisi kilitlenme eğilimi gösteriyor... balatalarda sorun olsa ABS kolay açılmazdı tahminim...
Alıntıları Göster
yaklasık 1 ay oncesı 2001 1.4 EL AC fıat sıena aldım.Aracım aldıgımda 134.000 km deydı ve benden bır hafta oncesı arkadas tum agır bakımlarını yaptırmıs faturaları ıle belgelerını verdı. Benım sorunum su daha onceden renault 9.11.19 serısı kullandıgım ıcın renaultlardakı fren pedalı cok rahat gelıyodu fakat sıena teknolojı olarak bu modellerın ustunde de olsa ıster sehırıcı yada sehırdısında durmak ıcın fren pedalını bastıgımda sankı pedal aracın tabanına yapısıyor gıbı altta bırkac sanıye takılı kalıyor pedaldan ayagımı cektıgımde tekrar eskı pozısyonuna donuyor acaba ben fen pedalına cok sert ve anı mı basıyorum pompalamadan yada frenlerde bır sıkıntı mı var
Benzer içerikler
- hararet normal motor çok ısınıyor
- ufak kazalarda tutanak
- merkezi kilit resetleme
- ön panel işlemli araç alınır mı
- motor sıcakken yağ eklenir mi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X