Şimdi Ara

FRENLE ilgili tüm cevaplar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
31.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: frenci

selam arka fren ayarlarını yaptırın ayar yaptıktan sonra pedal şişecektir şiştiğinde tekrar padela bastığınızda inme yapıyorsa anamerkez i söktürün bu arada araç ne marka

Bilgi için teşekkürler.Araç 1995 model TİPO SX..
  • hocam frenlerle ilgili servo diye bir terim duydum ne olduğunu biraz açarmısınız.kolay gelsin
  • arkadaşlar günaydın.

dün yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. düşük bir hızda seyrederken bi ticari taksi önüme kırınca sert fren yaptım ama bu seferde aracın önü sola doğru çekti az kalsın yandaki araca çarpıyordum acaba frenlerimde bir ayarsızlık olabilirmi ilk defa böyle bişey yaşadım.

saygılar.
  • selam aracınız ne marka
  • selam fatih usta.. daha önce de yazmıştım ama sizden cevap alamadım,, aracım fiat marea 1.6 2004 mod 70000km de,, benim sorunum frenlerden gelen bariz ses,, duruş esnasında ve hareket halinde frene bastığımda bariz sürtünme sesi geliyorr,, bikaç gün önce yetkili serviste ustayla bizzat test sürüşüne çıktık usta bu gelen seslerin balataların sertleşmesinden geldiğini normal olduğunu yeni çıkan balataların daha sert olduğunu söyledi,, ön balataları kontol etti iyi durmda olduğunu söyledi arkaları kontol etmedi ama arkalardada bariz bi ses geliyor ,,işte hava sıcaklığı ,toz ,pislik vs bunlar ses yapmasın da etken mişş,,ammaaa ben bayağı kıllanıyom bu gelen sesten fren bu allah korusun çoluk çocuk biniyoruz arabaya,, senin tavsiyen yada önerin ne olur usta,, balatalarımı değiştireyim,,balata spreyi mi sıkalım,,yada disklerde mi bi yamukluk var,, cevabınızı beklioymm saygılar
  • selam bu araçlarda ses olmaz sıkıntınız balata 4 teker balatalarınızı değiltirin olay bitsin balata markası veriyorum sizze TRW RH KALE bunlardan birini tercih edin lütfen saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: frenci

selam bu araçlarda ses olmaz sıkıntınız balata 4 teker balatalarınızı değiltirin olay bitsin balata markası veriyorum sizze TRW RH KALE bunlardan birini tercih edin lütfen saygılar

cevap için teşekkürler,,, peki usta fren spreylerini kullansak ses azalırmı ,bu spreyler balataları temizlermi,yada bu şekilde aracı kullansak disklere yada kampanalara zarar verirmi????
  • "frenci" usta merhaba..

Fren hidrolik yağının, sistem içerisindeki ömrü ve eskimiş hidrolik yağının nasıl anlaşılacağı hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • honda accord otomatik 90 model
  • selam hayır spreil kullanmak sesi azaltmaz disc kampana yada zarar vemez saygılarımla
  • selam tabiki hidrolik yağını ölçen bende test aleti var elektronik herkezde olmaya bilir faka ortalama yılda 1 kereye mahsus değişmelidir saygılar
  • Ustam benim arac ford fusion tdci 2005 model benim arac 1 haftadan beri arac dursun veya hareket etsin ayagımı frenden cekerken ıslık tarzı bir ses cıkarıyor arac duruken bile ayagımı frenden cekerken ses geliyor neden dir acaba ?
  • Selamlar usta,

Babamın 98 model Toros' u var. Frenleri çalışırken dokunmayla tutuyor. Kontağı kapayınca ikinci pompalamada şişiyor ve hiç sıkmıyor. Arabayı evin önünde 20-30cm hareket ettirdikten sonra durmuyor. El frenini çekiyorum. O derece tutmuyor.

Benim Kartal' ın freni çalışma esnasında babamın arabasındaki kadar olmasa da güzel tutuyor. Kontağı kapatıp pompaladığımda(10-15 kez olmalı) frenler çalışırken tuttuğunun yarısı kadar tutuyor ama 50 ile giderken rahatça durabiliyorum.

Bu fark nereden kaynaklanır?
  • selamlar Fatih usta,

1997 model renault twingo aracım var , 1 hafta önce muayeneye girdim ve arka frenlerden dolayı ağır kusur aldım, fren etkisi kabul edilebilir düzeyde değil diyor. Tamircide fren ayarı yaptırıp , test makinesine soktuk ve netice yine aynı, arka frenler çok zayıf. Ana merkezi mi değiştirmek gerekir, bu sorunu nasıl çözeriz, yardımlarını ve önerilerini bekliyorum.
  • selamun aleyküm Fatih Bey.
    bende 2000 model opel vectra var.fren yaptığım zaman ses geliyor.iki ustaya gösterdim biri diskler yanmış değiştirmelisin dedi diğeri ise o saçmalıyor öyle birşey olmaz her araç bir süre kullandıktan sonra ses yapar dedi.arabayı biraz sert kullanmaya gelmeden veya bir süre kullandıktan sonra her fren yapışta ses geliyo.bunu önlemenin sebebi nedir?
    birde bazen dikkatimi çekiyor herzaman yapmıyor muhtemelen yavaş giderken mesela 30 ile 40 ile giderken gıj gıj ses geliyo bunun sebebi nedir ne yapsam geçer?
    herşey için teşekkürler.
    saygılar,
  • merhabalar. 2 gün önce arka tekerlerin 2 sininde bilyelerini değiştirdim. Gelen uğultu sesi kesildi. fakat şimdi de sabahları seyir halindeyken frene bastığımda arka sağ tekerden ( arkalar kampana) bir demir demire sürtme sesi geliyor. el frenini seyir halinde çekiyorum yine geliyor. Biraz çekip bırakınca ses gidiyor. SAnırım ısınınca sorun olmuyor.

Bu ses niçin gelebilir?
  • merhabalar benım renault 25 aracımın arka fren lımıtoru bozukmus , yağ kacırdığını soyledıler

tamırı olmaz dedıler ama bı kac ustada ıcınde o-rıng var değişirse duzelır dedı benımde aklım karıstı

bu lımıtorun tamırı olurmu , nasıl ?

sonucta bunun ıcınde o-rıng varsa pıyasada mılyonlarca cesıt o-rıng var bunların bıtanesı benım araca uymazmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 25 Kasım 2009; 0:01:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frenci

merhaba arkadaşlar ben sakarya,dan FRENCİ fatih usta FRENLE ilgili tüm sorunlarına 24 saat kesintisiz GSM:0532 498 49 98 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz sizlere hizmet vermekten onur duyarım adresim erenler mh marangozlar san sit 79 sk no6 sakarya ÇETİNOĞLU OTO FREN SERVİSİ

pazar gecesi cep telefonundan aradığım fatih usta üşenmeden aracımın balatası ile ilgili sıkıntımdan dolayı yapmış olduğu açıklamalı yardımından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.
  • selam yardımcı olabildiysem ne mutlu bana fakat siteye herzaman giremiyorum ozür dilerim ama gsm 24 saat açık toyota corolla larda müthih buluş yaptım byyyyyyy
  • Merhaba ustam.bende 99 clio hb absli bir araç var.1 haftadır sanayiye gidip geliyorum sorunum çözülmedi.frene uzun süre basılınca fren pedalı aşağı düşüyor.yapılan işlemler,arka merkezler ve balatalar bitikti değişti,2.de ana merkez değşti,3.de hava alındı tekrar.bugün tekrar ana merkez değişti.(belki bozuktur diye).ama bu işlemlerden sonra araç 2-3 saat gayet iyi fren pedalı düşme yapmıyor.arabayı parkediyorum 1-2 saat sonra tekrar denediğimde sorun devam ediyor.artık ne kaldı değişecek bilemiyorum?arabadan soğudum inanın.bu arada sakaryadayım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.