Şimdi Ara

Fringe (2008 - 2013) [BİTTİ] (506. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
54
Favori
393.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Merc With a Mouth

Bende de aynı durum olmuştu şöyle açıklayayım: 1x21 olarak gözüken bölüm (bölüm ismi:unearthed) hikaye olarak 1x20'den sonra geçiyor ancak kanal bölümü yayınlamadı. Daha sonra 2.sezonda aynı bölüm 2x11 olarak yayınlandı. Yapmanız gereken şey şudur: 2.sezon klasörüne girin ve 11.bölümden itibaren bölüm sayısını bir arttırın 2x11 olan bölümü 2x12 yapın, 12'yi 13. Sonuç olarak klasörde 23'e kadar olacak ama 11 olmayacak.. Sonra 1x21 bölümünü 2.sezon bölümlerinin içine atmak ve ismini 2x11 yapın. Olay diziden karışık oldu

Doğrulamak için yazıyorum eski 2x11 ormanda başlıyor 2x12 de bisikletli-asansörlü bir sahne ile başlıyor olması lazım. Başına bakabilirsiniz spoiler yok.

İşte o karışıklık sebebiyle 2. sezon başlarında ölen ismi Charlie idi sanırım, 2. sezon 11. bölümde görünce şoke olmuştum. Sonra araştırınca öğrenmiştim bende bu durumu.

Ama benim araştırdığım zaman şöyle birşey okudum. 2x11 olarak yayınlanan bölüm aslında 1. sezon için çekilmiş bir bölümmüş ama daha sonra 1. sezondan çıkarılmış bu bölüm. 2. sezonda 9. bölümden sonra birşeyler olmuş, 10. bölümü çekilip montajlandıktan sonra sonra bir sonraki bölüm yayın gününde aksama olmasın diye daha önce 1. sezon için çekilen bu bölüm 2. sezon 11. bölüm olarak yayınlanmış. Ama bu bölümde yer alan Charlie'nin aslında 2. sezonun başında öldürdüğünü unutmuşlar. Yayınlandığı dönem epey bir alay ve tartışma konusu olmuştu bu bölüm.

Konuyla ilgili Google'da arama yaparsanız birçok değişik bilgi bulunmakta aslında, hangisinin doğru olduğu tam belli değil.

Google:

EDIT:

Wikipedia'da yazana göre de benim dediğim gibiymiş. 2x11 olarak TV'de yayınlanan bölüm, aslında 1. sezon olarak çekilmiş bir bölümmüş fakat bu bölüm TV'de 1. sezon yayınlanmadı. Netflix'te kendi servislerinde bu bölümü 1. sezon 21. bölüm olarak yayınlıyormuş.

Fakat bende bu diziyi Bluray 720p olarak arşivimde saklıyorum, böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Siz acaba hangi kaynaktan izlediniz de böyle bir sorunla karşılaştınız? (dvd, web-dl vs.)

Kaynak:
    en.wikipedia.org
    Unearthed (Fringe) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Unearthed_%28Fringe%29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 18 Eylül 2015; 21:42:15 >

• Aynen bölüm aslında 1.sezon bölümü ama yayınlamamışlar. 2.sezonda da araya koyalım demişler ama bölüm ne 1.sezonun 21.bölümü olarak uyuyor ne de 2.sezona uyuyor. Ben "season 1 e" yazdım direk episode 21 çıktı bayağı kafa karıştırmış o dönemde.

2.sezondan
    ek olarak Charlie'yi bütçe azaltmak için öldüren kimse yatacak yeri yok.
  • Hangi kaynaktan izledin merak ettim. Bende Bluray 720p olarak arşivimde saklıyorum böyle bir problem yoktu.
  • Dizinin akışı içinde birinci sezon için çekilip yayınlanmamış bir bölüm kendisi. İkinci sezonda tatile girdiği için dizi yeni bölümü yayınlamayıp bunu göstermişlerdi. O yüzden bu bölümde Charlie var. Sıkıntı yok direk es geçin.
  • HDTV olarak indirdim yükleyen kişi asıl sıraya göre yüklemiş altyazı senkron sıkıntısı olmuyor ama bölüm sıkıntısı oldu.
  • Teşekkürler yorumunuz için. Buraya yazdıktan sonra bölümde öldürülen kızın ismine imdb'den bakıp ne zaman yayınlandığını falan buldum

Ben 5 sezonu birden indirmiştim 2 bölümden birinde altyazı problemi yaşıyorum cidden bu konu canımı sıkmaya başladı
  • Az önce finali izledim şu an garip bir ruh halindeyim

Öncelikle 5.sezonu pek beğenmedim. Sırf gözcüleri bir yere bağlayalım diye diziyi alakasız bir yöne sürüklediler. 4.sezonda evrenler birleşmişken güzel bir final yapma şansları vardı. Onun yerine gittiler evrenleri ayırdılar ve böyle kafada birçok soru işareti yaratan bir final yaptılar. Son sezonda sevdiğim birkaç noktadan biri 4 sezon boyunca gördüklerimizi kullanmaları. Fringe olaylarında edindikleri tecrübeleri, silaha dönüştürüp gözcüler üzerinde kullanmaları güzeldi.

Kafama takılan notların başında şu geliyor: Gözcüler zamandan siliniyor iyi güzel ama bunun etkisi neden 2015'ten sonra gözüküyor? En baştan beri silinmesi gerekmiyor mu? Bu durumda Walternate, Peter'ı kurtaracaktı ve Walter karşıya geçmeyecekti.
    Birkaç nokta daha var ama şu an aklıma gelmiyor.

Başyapıt diyebildiğim bir diziye yakışmayan bir final izledim. Yer yer gözlerim dolsa da finalden beklediğimi alamadım. Person of Interest'e de aynısını yaparsa JJ kaçacak delik arasın.

Aklıma gelmişken Charlie'yi diziden çıkarmalarına da uyuz oldum adamın sesinin bile bir havası vardı.

Diziyi beğenenlere Bioshock Infinite oyununu tavsiye ederim. 2.sezonu izlerken gündüz oyunu oynayıp akşam da diziyi izledim sanki oyunun dizisi gibi geliyor

• quote:

Az önce finali izledim şu an garip bir ruh halindeyim

Öncelikle 5.sezonu pek beğenmedim. Sırf gözcüleri bir yere bağlayalım diye diziyi alakasız bir yöne sürüklediler. 4.sezonda evrenler birleşmişken güzel bir final yapma şansları vardı. Onun yerine gittiler evrenleri ayırdılar ve böyle kafada birçok soru işareti yaratan bir final yaptılar. Son sezonda sevdiğim birkaç noktadan biri 4 sezon boyunca gördüklerimizi kullanmaları. Fringe olaylarında edindikleri tecrübeleri, silaha dönüştürüp gözcüler üzerinde kullanmaları güzeldi.

Kafama takılan notların başında şu geliyor: Gözcüler zamandan siliniyor iyi güzel ama bunun etkisi neden 2015'ten sonra gözüküyor? En baştan beri silinmesi gerekmiyor mu? Bu durumda Walternate, Peter'ı kurtaracaktı ve Walter karşıya geçmeyecekti.
    Birkaç nokta daha var ama şu an aklıma gelmiyor.

Başyapıt diyebildiğim bir diziye yakışmayan bir final izledim. Yer yer gözlerim dolsa da finalden beklediğimi alamadım. Person of Interest'e de aynısını yaparsa JJ kaçacak delik arasın.

Aklıma gelmişken Charlie'yi diziden çıkarmalarına da uyuz oldum adamın sesinin bile bir havası vardı.

Diziyi beğenenlere Bioshock Infinite oyununu tavsiye ederim. 2.sezonu izlerken gündüz oyunu oynayıp akşam da diziyi izledim sanki oyunun dizisi gibi geliyor

Gözcüler zamandan falan silinmedi. Onları yapan doktor farkına vardı ve o çocuk gözcü gibi duyguları olan gözcüler ürettiler ve istila olmadı, diğer herşey(september'ın peter'ı kurtarması vs gibi) gerçekleşti.

• Lan be özlemişim diziyi :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Undisclosed -- 18 Ekim 2015; 7:55:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkdaslar person of interest hayranıyım zaman geçmesi açısından continuum izliyordum o da bitince boşlukta kaldım.İlk bölümün bir kısmını gece izledim biraz korkutucu daha doğru şu ingrendirici idi. Doctor who da denk gelince izliyorum hoşuma gidiyor.Bu diziyi önerir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: nano6824

Arkdaslar person of interest hayranıyım zaman geçmesi açısından continuum izliyordum o da bitince boşlukta kaldım.İlk bölümün bir kısmını gece izledim biraz korkutucu daha doğru şu ingrendirici idi. Doctor who da denk gelince izliyorum hoşuma gidiyor.Bu diziyi önerir misiniz

Kesinlikle önermem hele o izlediklerinden sonra Fringe'i izlersen hayata bile küsebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nano6824

Arkdaslar person of interest hayranıyım zaman geçmesi açısından continuum izliyordum o da bitince boşlukta kaldım.İlk bölümün bir kısmını gece izledim biraz korkutucu daha doğru şu ingrendirici idi. Doctor who da denk gelince izliyorum hoşuma gidiyor.Bu diziyi önerir misiniz

Poi fanı olarak fringe e bayıldım

• Neden hocam

• nano6824 kullanıcısına yanıt
    Arada öyle iğrendirci şeyler oluyor ama diziyi kesinlikle öneririm. Dizi başlarda alakasız gibi dursa da ilerlerde herşeyin alakalı olduğunu anlıyorsun. PoI'ye göre en büyük artısı bu.
  • quote:

Arada öyle iğrendirci şeyler oluyor ama diziyi kesinlikle öneririm. Dizi başlarda alakasız gibi dursa da ilerlerde herşeyin alakalı olduğunu anlıyorsun. PoI'ye göre en büyük artısı bu.

Poiyi ilk sezondan bıraktığın belli. Poi fringe göre kat kat ilerde hatta olayların birleşmesi konusunda.

• nano6824 kullanıcısına yanıt
    Poi fringe lost bu 3ü benim gözümde en efsane 3 dizidir de ondan 3ünüde izledim ve hayat artık anlamsız
  • PoI'yi bıraktığımı nereden çıkardın? Çıktığı gibi izlediğim birkaç diziden biridir.
    Yukaıda dediğim şey şu PoI'de 1. ve 2. sezondaki alakasız numaraların kaçını tekrar gördün? Aslında cevap sorunun içinde saklı; ALAKASIZ.
    Fringe'de ise ilk bölümde gördüğün olayı ileride tekrar görebiliyorsun aradaki fark bu.Bölüm geçirmek için olan olaylar bile bağlantılı.

Bu arada 2 diziyi karşılaştırmıyorum ikisini de tavsiye ederim. Mesajında "Poiyi ilk sezondan bıraktığın belli" demişsin. PoI'yi ilk sezonda bırakan çok kişi var nedeni de alakasız olması, Fringe'de bu durum yok dedim sadece.
  • Fringe izledikten sonra dizi begenmez oldum)))
    Bir derece forever
    Bana bu ikisine benzer aynı sıcaklığı veren dizi önerir misiniz

• metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    Chuck

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1x3 baya güzel ilerliyor dizi. Zaten JJ Abrams'ın dizisine kötü denmez
  • 
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.