Şimdi Ara

Frio Advanced Fan hızı ve ses sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarda yüksek sistem isteyen herhangi bir program yada oyun açtığımda işlemci fanından tıkır tıkır kulak tırmalayan ve baş ağrıtan bir ses geliyor haliylede sinir ediyor.AI Suite ile de bu fan vb değerler program çalışırken ortalama 53 derecede 1500 rpmlik bir fan hızı gösteriyor.Thermal radar programı ilede bu fan hızını 1380-1420 seviyesine getirdiğim zamanda belli bir zaman aralığında çok daha değişik sesler gelmeye başlıyor kasadan (fandan) .Fakat işlemci sıcaklığı ise aynı şekilde 53 derece ortalamayla kalıyor.Bu işlemci fanının ses sorununu nasıl çözebilirim?Belli bir süre sonra dahi pc ye zarar vericek bir şey yada değişik sesler çıkmadan fan hızını ve sesini nasıl azaltabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raweal -- 20 Haziran 2017; 23:34:2 >

• söküp iyice temizledin mi
    eski bir fansa yağlamak da işe yarar belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

söküp iyice temizledin mi
    eski bir fansa yağlamak da işe yarar belki

Dediğiniz her şeyi yaptım.Yağlamak dışında fakat fan zaten 1 yıllık.Bir kezde garantiye gitti fakat sorun tespit edilememiş.
  • up
  • Fan bence kendi çerçevesine carpiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre sonra ekran kartını değiştirmeyi düşündüğüm için kasayla uğraşırken garip ve ironik bir şekilde kasayı yan yatırınca(dalga geçmiyorum) hiç bir ses sıkıntısı olmadığını gözlemledim.İşlemci soğutucusundaki fanların yere doğru bakanından geliyor ses.Ama sıkıntıyı hala çözemedim.Kasayı dik haline getirince devam ediyor.Aynı zamanda soğutucunun üst fanını tutan tırnaklarından biriside kırılmış daha doğrusu plastik ayrılmış oradan kopup.Bir çözüm önerisi olan varsa bekliyorum.Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.