Şimdi Ara

FRISBY 400W ne kadar riskli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iyide sorun şu ben mi yanlış anlamışım adam 400 watt etiket koyuyo ama normalde max değer 300.onu 300 etiketlemiş olsa eğer kim ne dicek o açıdan da sorun varsa ben onu öğrenmek istiyorum aslında.Ben şuan sistemim de dandik bir kasada bulunan 250 wattla işimi görüyorum.Sistem çalıştığına göre gerçek 250 imiş bunu anladım :) Ve şuan sözü geçen psu ile benim sisteme oranla çok daha güç isticek sistemleri uzun süredir kullandıklarını söleyenler var.Tabi ki daha sağlamı varken bunla niye uğraşıcaz dimi ne olur ne olmaz.Fakat işte işin içine para girince mecbur kalıyoruz :)
  • gönül rahatlığıyla kullanabilirsin zaten patlama gibi bi olay olsa bile %90 sadece kendine zarar verir.Bu yüzdeye nerden vardınız derseniz 3 adet frisby 2 adet de markasını bilmediğim power patlattım şu ana kadar ve hiç birinde sistemin diğer bileşenlerine zarar vermedi.Ama bu kesinlikle vermez demek değil...
  • Tabi hocam hiçbirşeyin garantisi olmaz :) Arkadaş öle diyince yazıya tekrar baktım orada da sorunun reel değerlerin üzerinde etiketlendirilmeleri gösterilmiş.400 yerine 300 olarak teste tabi tutulsa sorun olmazdı veya o feel testini izledim de üzerinde 550 değilde 275 yazsa idi o dumanlar çıkmadan testi başarı ile tamamlardı :)

Arkadaşım misal feel kasa almıştı 550 wattlık psu yu kullanıyor sistemde iyi yani amd çift çekirdekli işlemcisi 1.5 gb ram x1650 ekran kartı fln yeni kurdu sistemi hatta.Ben de kasasını bilmiyorken dedim o sisteme iyi psu al yoksa uçurursun o da feel kasa aldım 550 watt :) tabi ben net olarak şu sonucu bilemiyorum ama şunu demiştim çoğunun üstündeki değerler yalan 550 değildir diye.Ama sistemi şuan için sorunsuz kullanıyo.

Bende benim sistemim daha az güç isticeğine göre hayli hayli çalıştırır herhalde diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 17 Haziran 2007; 14:28:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cenks

Tabi hocam hiçbirşeyin garantisi olmaz :) Arkadaş öle diyince yazıya tekrar baktım orada da sorunun reel değerlerin üzerinde etiketlendirilmeleri gösterilmiş.400 yerine 300 olarak teste tabi tutulsa sorun olmazdı veya o feel testini izledim de üzerinde 550 değilde 275 yazsa idi o dumanlar çıkmadan testi başarı ile tamamlardı :)

Arkadaşım misal feel kasa almıştı 550 wattlık psu yu kullanıyor sistemde iyi yani amd çift çekirdekli işlemcisi 1.5 gb ram x1650 ekran kartı fln yeni kurdu sistemi hatta.Ben de kasasını bilmiyorken dedim o sisteme iyi psu al yoksa uçurursun o da feel kasa aldım 550 watt :) tabi ben net olarak şu sonucu bilemiyorum ama şunu demiştim çoğunun üstündeki değerler yalan 550 değildir diye.Ama sistemi şuan için sorunsuz kullanıyo.

Bende benim sistemim daha az güç isticeğine göre hayli hayli çalıştırır herhalde diyorum.

Sorun sadece güç değil. Hiç bir koruma yok dandiklerde. En ufak dalgalanmada, kısa devre de bası parçaları eline alabiliyorsun. Hatta anlık elektrik gidip gelmesinde de.

Sorunsuz bilgisayar istiyorsanız aşağıdaki üç madde olacak.
    1. Toprak hattı
    2. Kesintisiz g. k.
    3. Sistemin güç ihtiyacına göre koruma devreleri olan ve üzerinde yazanı verebilen bir güç kaynağı

Gerilim ayarlaması yapan kesintisiz g. k. + iyi bir güç kaynağı ile 160-260v arasında sorun yaşamazsınız.

Frisby etiketinde yazan gücü veren bir güç kaynağı olsa bile kullanılmaması gerek. Çünkü hiçbir koruma yok bunlarda. Kaldı ki üzerinde yazanın yarısını anca verebiliyor. Vahim bir durum.

• Evet hocam bakın bu konu önemli benim de yeni dikkatimi çekti koruma diye bişi yok ve sakat hakikaten.Buna katılıyorum :) Ben eniyisi asus ada aopen bulim onlarda vardı sanırım koruma ve değerleri gerçek.Bilgi için saolun buarada.
  • bende coolerMaster kasa aldım içincen gelen 380W psu nasıldır? koruma devreleri falan varmıdır?
  • Sakın öyle kendi başınıza gelen 1 veya 2 olayı örnek göstermeyin kimseye. Ben servis elemanıyım patlamalar sonucu giden hdd ram ve anakartlarla uğraşmaktan bıkmış durumdayım. Sorunların %80 i nerdeyse bu yüzden oluyor pc lerde mac kullananlarda halimize gülüyor

Servise giderken yanıma kaliteli bir psu alıp öyle gidiyorum bi yere sorun ne olursa olsun. O derece vahim yani. Bi forumda görmüştüm feel kasaların psu larındaki ce etiketindeki numaraları aratıyorsun boşa çıkıyordu, yani ce kaydı felanda yoktu. Sadece feel değil bir çok firma yapıyor bunu.

İyi yani 1000-2000 dolara pc al, 100-200 dolarlık parçayı almayıp makineyi riske at. Dediğim gibi asıl tartışılması gereken koruma olmayan üstünde yalan yanlış ve ALDATICI bilgiler bulunan bir parçanın hala nasıl satılabildiği olmalıdır bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: peyamsalehi

hic bir sey olmadan belki 1 sene kulanabilirsin ama taktıkdan 5 dakıka sonra butun sistemin de yanabilir. bunu kimse garanti edemez. ayrıca butun powerlarda sigorta olur ama oldugu halde yanarken sisteme zarar verebiliyorlar ki ornekleri forumda çokça bulunmaktadır.
    kalıtali powerlarda asırı yuk koruması, kısa devra koruması, ısı koruması gibi pek cok koruma vardır. ve sisteminize zarar vermesini engelemeye calısırlar.
    birde tavsiye isterseniz, Antec 480 almayın iyi bir marka olmasına ragmen bu model cok iyi bir power degildir testlerde pek basarılı bulunamamıstır.
    tavsiyem fsp bs2 almanızdır. kulanıyorum ve memnunum.birde mujde fiyatıda 81 dolara dustu.

Bir sorum olucak. Bilgisayarı kapattıktan sonra PSU ndan ince tiz bir zzzzzz sesi geliyor mu?Kulağnı kasaya yaklaştırdığında duyuyormusun? bendede aynı ürün var yeni aldım,gece uyurken özellikle sessizlikte biraz rahatsız ediyor.Bu durumun normal olup olmadığını merak ediyorum??

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.