Şimdi Ara

Fritz!Box 6690 DOCSIS 3.1 Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşınız da deneyin bakalım, sonuca göre ben göndereyim bendekini. Şehir neresi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

şimdi büyük dertlerin altından hep küçük sebepler çıkar. soketin yapısı nasıl bilmiyorum ama mesela göbek temas etmiyor olsa veya boyu kısa kalıyor olsa, sabah kadar uğraştırır seni.   böyle güzel bir cihazda mac clone neden olmaz ki?

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Hocam sen de bakımcısın galiba benim gibi. 😄

• şu kadarını söyleyim, yaş ilerledikçe bakımcılık yerini bozuculuğa bırakıyor. tamir edeyim derken, bozuyorsun elinde kalıyor. en son yaptığımı söyleyim. notebook'un wifi adaptör mac'ini modem kendi bloklamış. yani yirmi senede böyle bir şey görmedim. adaptörü kurcalarken elimde kaldı. fi zaman sonra modem ara yüzüne baktığımda mac no'nun bloklandığını gördüm.   şimdi modem sahibinin durumu da buna benziyor olabilir. iss mac'e izin vereceğim derken Allah bilir bloklamıştır.  

• eski modemini taksın bağlanacak mı bakalım?

eski modemi bağlanırsa eğer, yeni mac'i işlememişlerdir. bağlanmazsa da demek ki gerçekten verdiği mac'i işlemişlerdir.

cihazın üzerinde kaç tane mac var ise hepsini teyit etmek diğer bir seçenek görünüyor. yani hata yapıldığını düşünmüyorum ama bunun kontrolünü de yapmak lazım. şöyle bir düşününce: ethernetin mac'i var, wifi'nin iki tane mac'i var, wan ethenet'in var, kablo'nun var, var oğlu var.. bunu hep saçma bulmuşumdur. hatta cep telefonlarında anonim mac sallama bile var.  

• Merhaba; cihazı arkadaş kendi evinde denedi, sonuç aynı. Eski modemi geri takmayı denedim, çalışmadı. MAC değiştirmeyi denedim kiralık modem olduğu için iade olması gerekirmiş. Kiralık modem MAC çağrı merkezinden tanımlanamıyormuş v.s. v.s.

Fritz bize geri gönderin, test edelim bozuksa yenisini verelim diye yazdı bu arada... Şimdi Almanya'ya nasıl yollarım o mesele çıktı. Kendi kendimize rezil olduk...

Bir gelişme olursa yazarım ama şu an için alet geri Almanya'ya gidecek gibi.

• cool2hate kullanıcısına yanıt

ya niye almanyaya gidecek? frtiz'e yazı yaz. durumu izah et. satın aldığına dair fatura varsa elinde serinosundan tut faturasına, herşeyi mail ile tekrar yaz. bu içinde bulunduğun durumu teladi edebilecekleri yönde firmware iste. gönderirseniz modemi kullanma imkanım olacak, göndermezseniz bunun yaptığım hatanın masrafı ile uğraşamayacağım, sinirimden bu cihazı çöpe bile atabilirim şeklinde bir yazı yaz.   ve cevap bekle. olumsuz cevap gelirse, ikinci kez mail at. bu cihazı parçalayıp size videosunu göndereceğim. forumda da yayınlayacağım yazarsın, bunu yaparım de..   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 5 Mayıs 2023; 4:53:2 >

• @alibaba @cool2hate

galiba şöyle bir durum var. sadece mac no yetmiyor görünüyor. kullanılabilir olabilmesi için cihazın, kendi seri numarası ve mac nosu ile birlikte, isp tarafında bir muamele görmesi gerekiyor. (bu da cihazın bizim isp ile uyumlu olmasını gerektirir) dolayısıyla kablo hizmeti aldığı yer bunu yapacak. görünen o ki; bu avm cihazı, bizim kablo isp ile uyumlu değil gibi görünüyor. modem kurulumunda türkiye yok ise ki galiba yoktu, frtiz'in modemi bize gönderin demesi bana pek anlam ifade etmiyor. bu sorun fritzbox'ın bir sorunu ve kolayca çözebileceğini, çözmesi gerektiğini düşünüyorum.

https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-6690-Cable/636_Cannot-access-the-internet-via-the-FRITZ-Box/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 5 Mayıs 2023; 5:42:2 >

Türkiyede sadece Mac yetiyor diye biliyorum.
    Cihaz gerçekten sorunlu olabilir. Almanyaya gidip gelen biri üzerinden halletmek en iyisi.

System bölümünde Error Log da bir bilgi var mı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 5 Mayıs 2023; 6:45:37 >
  • modem gerçekten kiralık ise, karşımızda hadım edilmiş bir modem (isp'ye özel firmware'li) var demektir. bu durum sadece bizde yokmuş demek ki. . fritzbox'a yakışmadı. hiç aklımdan bile geçmezdi..  

ürünün kullanım kitapçığı kutusunda var ise ki mutlaka vardır sanıyorum. cihazın web ara yüzünü, kullanım kitapçığı ile karşılaştırmak mümkün olabilir mi? yani kiralık bir modem var ise ortada, yazılımı kesinlikle farklı olup bu da web ara yüzüne yansıtılmış demektir.

bağlantının kurulmasını engelleyen şey nedir acaba? şu notları bizle de paylaşmamasının sebebi nedir ki?   çok mu özel bir durum var. bence bağlantı kurulamıyor oluşunun sebebi demek ki yazılım içerisine gömülü, isp'ye ait bir ip, bir dns veya bağlantı noktası var demektir. bu bağlantı noktasını belki de manuel ayar ile genişletmek gerekiyor olabilir tabi bu mümkünse..

bir replik buldum yeni. fritzboxın var ise derdin var demektir.  

port yönlendirme yapmak gerekiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 5 Mayıs 2023; 8:40:36 >

Yok ISP cihazlarının Art No farklı hocam. Garanti kapsamında olduğu için muhtemelen hardware sorunu var ve değiştirecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 5 Mayıs 2023; 9:58:50 >

Merhaba, modem dün Ankara'ya gitti; bugün Almanya'ya dönecek. RMA formu istediler yazdım gönderdim de ürünün fişini tax free için aldılar ondan garanti problemi yaparlar mı bilmiyorum. Error log'da error yoktu sadece bağlanıyor (training) diyordu. Adamlar faturasız onarımı kabul ederlerse o yeter şimdilik bana. Onun için de ayrıca eposta yolladım. Bakalım ne olacak.

• Haber var mı hocam sizin modemden?

• vay be zaman ne çabuk geçiyor. hakkaten ne oldu? sorunu tespit edebildiler mi ya da modeme kullanılabilir hale getirdiler mi? nedir durum..

@cool2hate @alibaba

varmı bir haber? 

Modem değişti ama hala TR'ye gelmedi. Ağustos sonu getirebilirmiş arkadaş. Oysa başta haziran demişti. @alibaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool2hate -- 30 Temmuz 2023; 15:50:39 >
    İade kabul etmediler sanırım. Forumda başka bir arkadaş da Arris de benzer bir sorun yaşamış

• Bana deneyelim bozuksa yenisini veririz demişlerdi. Bozuk çıktı sanırım.

• Yeni modem geldi. Eskisinin kutusunda geldiği için başta bir şok yaşadım ama modem farklı kutudaki seri no ile modemin ki tutmuyor.   Neyse kabloneti aradım kayıt için ama bu sefer kayıtta hem mac adresini hem de seri numarasını sordular.

Bir öncekinde sadece mac adresini sormuşlardı. Belki de bundan çalışmıyordu da neyse. Kayıt ettiremedik çünkü sistem hem seri no hem de mac adresinde geçersiz diye hata verdi. Bir kaç saat sonra arayın tekrar deneyelim dediler. Sistem bugün bayaa yavaş ve problemli falan filan.

Bakalım tekrar deneyeceğim akşam. @alibaba @haykoatmaca

Bol şans👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 15 Ağustos 2023; 15:36:52 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.