Şimdi Ara

Fritz!Box 6690 DOCSIS 3.1 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, bu aleti Almanya'dan aldım ve taktım. MAC adresini KabloNETe işlettim ama bağlanmadı bir türlü. Listede kanallar gözüküyor. Girişini kendisi DOCSIS 3.0 olarak buldu fakat bir türlü bağlantı sağlanamadı. Bilgisi olan, yardımcı olabilecek biri var mı?

• cool2hate kullanıcısına yanıt
    Hocam ürün mağaza versiyonu değil de servis sağlayıcıların kiralık verdikleri cihazlar ise bağlanmıyor bildiğim kadarıyla

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bridge moda al ve cihazın web arayüzünden çevrim içi güncelleme yaparak, cihazı güncellemeye çalışabilirsin. bir de hangi ayarları var diğer cihazda karşılaştırma yap diyeceğim. belki de cihazı kaydetmemişlerdir.

Hocam bir de overview ekran görünümü paylaşın.
    System kısmında update var mı ona bir bakın
    Son olarak plakada modeli yazar ona bir bakın. 2000 2995 ya da 2000 2965 ise çalışması lazım. Zaten bu modeller ise update vs de çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 2 Mayıs 2023; 16:28:6 >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

Merhaba;

Bu modemi mediamarkttan 289€'ya aldım. Konfigürasyonda Arjantinden tut Andorraya her ülke çıkıyor TR için other country seçtim. Art. Nr. 2000 2965. Update'ini de yaptım. Yazılımı başka yerden indirip cihaza yükledim. Update'i sorunsuz yaptı. Ben başka bir yerde deneyebilirsem aslında iyi olacak gibi çünkü eski Motorolla MG7550'de 6 yıl çalışıp sonunda böyle bir şey yaşadı. Ama kendileri bağlantıyı test edip sorun yok dediler ve getirdikleri dandik modem çalışınca bozuk sandım.

Belki de başka bir problem vardır diye düşünmeye başlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool2hate -- 3 Mayıs 2023; 14:11:48 >
    Bu fotolara bir bakın belki fikir verir

Fritz!Box 6690 DOCSIS 3.1 Sorunu Fritz!Box 6690 DOCSIS 3.1 Sorunu Fritz!Box 6690 DOCSIS 3.1 Sorunu

• 2. foto dışında fotoğraflar aynı. Hatta spektrum görünümünde tv kanal frekanslarını bile görebiliyorum fakat 2. ekrandaki gibi upstream falan yazmıyor sürekli bağlanılıyor diyip kalıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

syslog verilerini fritzbox ile de paylaştın mı? nasıl mesaj alıyorsun senkronizasyon ile ilgili? bu arada dual stack olayı var mı üyeliğinde? veya cihazda var ise ipv6'yı kapat birşeyler yap yani. sen çalıştıramayınca ben de gıcık oluyorum. un var şeker var, heşva yapamıyorsun.   kablonete bastır, ipv6 iste bir de ama önce ipv4 ü bir başar..

ayrıca o cihazın ethernetleri için de enerji tasarrufu modları var. bu özellik açık ise ağ sorunları yaşatabilir sana. eth kablonu değiştir. hep zor olanlar akla gelir. en zayıf gördüğün ihtimalleri öncelikli olarak kontrol et.

Fritz!Box 6690 DOCSIS 3.1 Sorunuavm ınternational
    Configuring a firewall for FRITZ!VPN | FRITZ!Box 6690 Cable
    https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-6690-Cable/126_Configuring-a-firewall-for-FRITZ-VPN

güvenlik yazılımında ayar yapman gerekiyor olabilir mi? ilave port felan mı eklemen gerekiyor acaba?

Cihazda muhtemelen 3 tane Mac adresi var doğru MAC adresini ( CM MAC) verdiniz değil mi hocam? Çok temel bir konu ama hata olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 3 Mayıs 2023; 21:39:55 >
    Türkiyenin olmaması konusunu geçenlerde yazmıştım. Almanyada milyonlarca Türk varken neden böyle diye vs. Bir cevap geldi, bakalım ne olacak

Dear Ali,

Thank you very much for the enquiry you sent to our AVM support team.

Please excuse the delayed answer, due to a database issue your ticket got lost here temporarily.

1.)  I have forwarded your enhancement request concerning the country setting "Turkey" to our product management team.

We always focus on our customers' wishes and needs when further developing our products and in the past we were able to implement numerous suggestions from our customers.

2.) When the FRITZ!Box ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 3 Mayıs 2023; 20:24:48 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Sistemde log collector özelliği ile her türlü bilgiyi toplayan bir dosya oluşturdu alet. Bunu zaten onlara yolladım. Dual ip destekliyor. IP6 yı kapattım açtım bir şey farketmedi. Ethernet zaten bir şey takılı değil. Zaten garip olan cihaz hata falan da vermiyor bağlanıyor bekleyin yazıyor. Zaten bunlar da 20 dk. bekle bağlanır diye cevap yazdılar da 2 gündür açık bağlanmadı bekliyor öyle. Hata da vermiyor.

• alibaba A kullanıcısına yanıt

Wizard ile kurulunca provider'a şu MAC adresini verin diye uyarı çıkıyor onu verdim zaten. Hatta ilk fotoda da karalamayı unuttuğum MAC adresi. 2 kere de kontrol ettirdim KabloNETten adreste sorun yok. Kablonet sisteminde de modem aktif ve bağlanmış gözüküyor dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool2hate -- 3 Mayıs 2023; 21:51:9 >
    Hocam gelecek cevabı bekleyin bakalım 2-3 güne dönerler. Support Data oluşturup göndermişsiniz.
    Update kısmı aktif mi modem de ve şu an hangi OS versiyon yüklü?
    Daha olmadı bendeki modemi gönderirim size onu bir denersiniz en azından. (Satılık olarak ilanda, Sizdeyken satılırsa siz verisiniz kargoya : )

• Update internet olmadığı için kontrol eilemedi gibi bir şey yazıyordu da menüden dosya ile güncelleme seçeneği ile güncelledim. 7.50 oldu yazılımı. Walla satılırsa ben veririm kargoya :D Ben de benimkini yarın bir arkadaşa vereceğim kendisi evinde deneyecek.

Bu arada ikinci cevap geldi 3. tane soru sormuşlar

Did you also follow steps 1) and 4) in the link I sent you?

I followed steps and CM MAC address registered at provider. There is no need to take additional steps after MAC register.

Did the provider unlock your FRITZ!Box? What did they tell you?

They requested a reboot and after reboot they followed 3-4 minutes and after sometime they said for their end it should start to work and it seems working on their side.

Do they confirm that they support your FRITZ!Box and that they unlocked it?

They did not confirm specifically support for fritz!boz but they said it should support this:

• Must be compatible with Docsis 3.0 standards, modems with EuroDocsis standards do not work on our Türksat Kablonet network.

• It should support at least 108Mhz - 1Ghz range on the downstream side.

• Full Band Capture should work in Downstream.

• Upstream frequency should support at least 5-65 Mhz range.

• The cable interface must be a 75 Ω female F-connector.

• ANNEX-B Frequency Plan must be preloaded.

• PacketCable 1.x must be NCS compatible, however Türksat does not guarantee any operation for the audio side.

• It is not possible to supply GPON modem from outside.

Türksat provides software, configuration, etc. for externally supplied modems. does not make any guarantees regarding support.

Yazdım gönderdim bakalım.

bir önceki kablo modemin wan yapılandırmasını manuel ayarlamayı deneyebilirsin. aynı şekilde lan ayarlarını da. işe yarar mı bilmem. aklıma da başka bir şey gelmiyor. mac clone özelliği yok mu bu alette? yok ise bunu da öneri olarak almanlara iletmek lazım. acaba kilitli bir cihaz mı nedir, diğer üyenin dediğine geleceğiz bu gidişle. Fritz!Box 6690 DOCSIS 3.1 Sorunu  ya da vay arkadaş ne diyeceğimi unuttum.. kablo soketin modemine tam oturmuyor olabilir mi? yok bu da değildi ya başka bir şey yazacaktım..

• firmware'i nereden indirdin? orjinal linkten değil mi?

bir de burdan dene eğer farklı yerden indirdiysen..

https://download.avm.de/fritzbox/fritzbox-6690-cable/other/fritz.os/

orada alman firmware de var. olmadı onu da dene derim.. sonuçta yükleyebiliyorsun.. yine de dikkat et almancaya ihtiyaç duyma sonra. Fritz!Box 6690 DOCSIS 3.1 Sorunu 

• myfritz özelliği nedir? bunu aktif etmen gerekiyor olabilir mi?

Kod

Yığını:
    MyFRITZ!App, her ev ağı cihazı için internet erişimi için önceliklendirmeyi etkinleştirme seçeneği sunar

yani erişim yetkin yok mu demeli acaba? gerçi bunun senkron.. için bir anlamı olmasa gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 3 Mayıs 2023; 23:39:25 >
  • bir de yeni firmware özelliklerinde yazıyor.

Kod

Yığını:
    İnternet: - **İyileştirme** İSS'nin DNS sunucuları (veya belirtilen DNS sunucuları) başarısız olursa, otomatik olarak genel DNS sunucularına geçer

elle dns yapılandırabilir misin? daha da gelmem konuya. Fritz!Box 6690 DOCSIS 3.1 Sorunu 

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Yok hocam art no ya göre mağaza versiyonu cihaz. Zaten mağazadan alınmış.

Soketin oturmaması elbette olabilir ama modemi değiştirmeyi göze alan kabloyu bağlamayı da bilir bence : )

Verilen maci unlock edemediler büyük ihtimalle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 4 Mayıs 2023; 13:2:49 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.