Hocam FritzBox 7530 bu zamana kadar istediğiniz şey. Saha dolabınızla uyumlu lantiq çünkü hem de router olarak da iyi bir cihaz. Hep tek cihaz istiyorum diyordunuz. Openwrt kurup SNR düşürerek 75 mbps belki üstünü bile alabilirsiniz. SQM ayarıyla bufferbloat sorununu da çözersiniz. Mesele nereden alacağımız çünkü ülkemizde satılmıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (3. sayfa)
-
-
Evet nerden alacağımız sıkıntılı hocam.Yurtdışı ebaydan vs alıp gümrük ne çıkacak diye strese girmeye gerek yok.
Uygun fiyata yurtiçi bulabilirsem alacağım.
-
Hocam sqm ayar değiştirdikten sonra zaten cihazı yeniden başlatmanızı öneririm o uyarı normaldir.
Şu an için tek openwrt dsl modem çalışan güncel model 7520-7530 olanlar diğer hiçbir modeli desteklenmiyor.
Türkiyede satılık bulmak çok zor hele openwrt desteğinden sonra yurtdışında bile fiyatlar artacaktır. Ona göre yurtdışından gelen akrabalarınızı devreye sokmanızı öneririm bir tane değil birkaç tane getirseler satsanız zaten kullandığınız cihazın parasını çıkarırsınız.
Bahsettiğiniz belkin modem kullanmadım hiç. Eskiden belkin dsl modem üretiyordu, artık router haricinde üretmiyor diye biliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam amacım modemin 2,4 ve 5 ghz wifi sine openwrt yüklü giga4a ile kablosuz bağlanıp 2,4 ve 5 ghz ye modemle aynıda olabilir çekim gücünü denemek giganın wifisi belli olsun diye ayrıda olabilir ,kablosuz internet bağlantısı kurup giga routeri wifinin az çektiği yere koyarak çekim gücünü artırmak istiyorum.Uzun bir cümle oldu kusura bakmayın.Openwrt öğrenme aşamasındayım.Başaracağım inşallah.
Bir arkadaşın yardımı ile yaptım ve köşe odada modemin yanındaymış gibi wifi gücü arttı.İsimleri modem wifisi ile aynı yapayım deyince bağlantı koptu.Tekrar yapamıyorum.Döküman video vs varsa bakarak yapmak istiyorum.
-
flat kablolar satılıyoe ugreen marka kalitelidir halının altından bile geçirebilirsiniz bence o şekilde yapmanız daha sağlıklı olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arada antre ,koridor vs var kablo çekmek zor,imkansız gibi.Çok büyük sorunum yok.Openwrt yüklü xiamio giga router aldım.Kablosuz modemin wifisi ile bağlantı kurup az çeken odalara koyarak denedim.Modemin yanındaymış gibi wifi de artış oldu.
7530 ve 7520 kaç tl olsa satın alırsınız mesela? Yurt dışındayım belki çok cüzi karla getirebilirim valizimde yer kalırsa
-
2500-3000 tl aralığında satın alırım hocam. Daha uygun olursa elbet daha güzel olur. Ebay'de araştırıyorum ama siz getirebilirseniz elbette sizden almak isterim. Yurtdışında tanıdığım olsa özellikle 7520 modelini getirtirdim 30-40€ civarında satılıyor ikinci el.
-
Hocam ucuz çok var aslında ama işte uluslarası kargo yapan çok az. Adamlar uğraşmak istemiyor galiba. Dediğiniz gibi olsa yine ucuz yani. 2500-3000 lira verilir dedim zaten. TL bazında getiren kişiye en az 800-1000 tl kâr bırakır. Valla akrabam olsa bana çikolata getirene kadar 10 tane fritzbox getirin derdim
Hocam bu 7510 ax modeli hakkında bilgisi olan varmı? Maple @1GHZ cpu varmış. openwrt desteği var mıdır?
-
Almanyadayim. burada ebay kleinanzeigen diye bir site var. Türkiyedeki sahibinden benzeri. Berlinde olduğum için buradaki ilanlara bakıyorum 7520 en ucuz 50ye var. başka eyaletlerde 25e kadar gördüm. Oralardan alınırsa baya uyguna gelir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
25 euroya alabilirseniz ben 1 tane almak isterim.Getirecek olursanız ne kadara satmayı düşünüyorsunuz onuda yazarsanız benim gibi almak isteyen arkadaşlar cevap yazar.50 euroya alırsanız ne kadar kar koyacaksınız birde hangi gelince hangi ilde olacaksınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 8 Ekim 2023; 16:46:30 >
Hocam 25-30-35 e toplayın ne kadar varsa : )
Bahsettiğiniz ebayın lokal olanı. Ama genelde açık artırmadır takip etmek lazım. 25 de kalmayabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 10 Temmuz 2023; 11:7:32 >
Sadece 2.4 ghz var. Bilmiyorum ne kadar mantıklı olur.
Sadece modem olarak düşünüyorum. Çok iyi bir router ım var zaten
İşlemci daha güçlü, dsl tarafıda 7530 ile aynı. Wifi köprü kullancaklar için önemsiz. Ama tabii tek modem olarak kullanmak isteyenler için bir şey diyemem. Openwrt desteği şimdilik yok ama gelecekte destek gelme ihtimalini yüksek görüyorum.
No, hell freezes before that happens.
orijinal cümleyi buldum sonunda.. yani, cehennem donduğunda demek, bu asla olmayacak anlamında. güzel bir deyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 10 Temmuz 2023; 16:21:34 > -
Broadcom değil hocam, ipq50xx serisi qualcomm'da zaten resmi olmayan openwrt çalıştırıyorlar.
uğraşan yok, uğraşacak biri de çıkmayacak görünüyor. fritzbox adına baktım belki olur mu diye. yoksa dsl soketini görür görmez yazacaktım. ne olur olmaz diye baktım yani.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X