hocam almanyadan 7530 getireceğim konuda bahsettiğiniz revizyon olayı nedir tam anlamadım. sorun yaşamamak için hangi revizyon olmalı birde openwrt toh sayfasında 7520 ile 7530 aynı olduğu belirtilmiş |
FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (8. sayfa)
-
-
Düz 7530 7520 alınız hocam, type B yazan veyahut AX yazan olmayacak bu kadar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tekrar merhaba,Cihaz dün geldi bugun kurulumu gerçekleştirdim. önce firmware 7530'a yükselttim sonra openwrt kurdum wifi kapsaması baya iyi
bir süre kullanıp burayı güncelleyeceğim.
pyhton bulunamadi uyarisi alıyorsanız bu komutu deneyin: python eva_ramboot.py --ofset 0x85000000 192.168.178.1 uboot-fritz7530.bin
Modem firmware /lib/firmware/vdsl.bin değiştirip dsl yeniden başlatmama rağmen bir önceki modem yazılım versiyonu görünüyor,bu sorunu aşamadım.Komple yeniden başlatınca sorun olmuyor.
kullandığım komut bu: /etc/init.d/dsl_control restart
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekniking -- 10 Aralık 2023; 23:12:31 >
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın.Wifisinin iyi olması güzel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 10 Aralık 2023; 22:12:20 > -
hocam p2812 konusundan buraya geldim 25-30 sayfa yorum okudum şuanda şu modem frimware degiştirme işine takıldım konuda verilen link den vdsl bin dosyasını degiştirip değiştirip denedim ama fark ettiğim şey modem yazılımını ne kadar yükseltirsem o kadar iyi stabil ve yüksek hızlara çıkıyor acaba (5.9.1.4.0.7) FRITZ.Box_7490-07.19-76429-Labor-beta bu dosyayı kullanıyorum şu anda ama merak ettiğim birşey var eski modemimde daha yüksek hızlara çıkabiliyordum acaba o modemin frimware alabilir miyiz cihazın rom dosyasını buldum ama içinden alamadım 7zip de açmıyor dosyayı ve DSL
DSL Status
Line State:Showtime with TC-Layer sync
Line Mode:G.993.2 (VDSL2, Profile 17a)
Line Uptime:0h 15m 23s
Data Rate:41.209 Mb/s / 6.144 Mb/s
Noise Margin:8.9 dB / 13.4 dB
bende sadece bu görünüyor
luci-mod-dsl yazılımını kurdum xdsl sayfasından biraz daha fazla detay alabiliyorum başka bir eklenti varmı acaba ?
diger vdsl modem huawei658v2 bunun rom dosyası bunun içinden vdsl dosyasını alabilir miyiz ?
mediafireHG658V2-20V100R001C163B021_mainhttps://www.mediafire.com/file/t66ldn2vqx4vs62/HG658V2-20V100R001C163B021_main.rar
-
Broadcom yazılımını lantiq modemde nasıl kullanabilirsiniz sizce böyle bişey mümkün olabilirmi hocam :) elbette olmaz
tamamdır hocam bildiğimden sormadım zaten bilmiyorum modem yazılımı diyince aklıma aynı android gibi linux bi işletim sistemi geliyor ama farklılıklar var biri intel x86 digeri arm tabanlı gibi herhalde
-
Giga,zyxel M1 vs bir kaç cihaza openwrt kurdum.Fritzbox 7430 kurmak istiyorum.Kurmak ve geri dönüş kolaymı yardımcı olacak bir arkadaş olursa sevinirim.
Cihazı pc ye eternetle bağladığımda http://192.168.178.1 ve arkasında yazan şifresi ile bağlanabiliyorum.
https://openwrt.org/toh/avm/avm_fritz_box_7430 dosyaları indirdim.
→ Install OpenWrt (generic explanation)
Connect to FTP server at 192.168.178.1 ('adam2' for both the username and password) during the first few seconds during startup:
Bir kaç FTP server ile bağlanmaya çalıştım ama olmadı.Hangi FTP server ile hangi şifreyi yazacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 10 Haziran 2024; 6:3:7 >
-
Ben de 7530 ile aranıza katılıp openwrt kurdum. Ayrıntılı DSL istatiklerini gösteren eklenti luci-mod-dsl .
-
Güle güle kullanın nerden kaça aldınız darısı benim başıma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağolun hocam. Sarı sitede satan biri vardı geçen hafta, onu aldım.
-
Sakıncası yoksa kaça aldınız?
Uzun zamandır takip ediyordum o siteyi. Fiyat 4500 idi, o fiyata aldım.
-
merhaba, merak ediyorum da 1. konuda belirtilen openwrt-23.05.0-rc1-ipq40xx-generic-avm_fritzbox-7530-squashfs-sysupgrade.bin dosyası yerine güncel versiyon olan openwrt-23.05.5-ipq40xx-generic-avm_fritzbox-7530-squashfs-sysupgrade.bin dosyasını kullansak olmaz mı? hatta kendi sürümümüzü oluşturup onu kullansak???
-
Ben öyle yaptım sorun yok. U-boot dpsyası da dediğiniz sürüm yükledim. Şurada da var dosya linkleri.
openwrt.org[OpenWrt Wiki] AVM FRITZ!Box 7520 / 7530https://openwrt.org/toh/avm/avm_fritz_box_7530#dsl_modemSadece vdsl dosyalarında sorun çıktı, onları önce buradakilerden kurdum, sonra güncel sürümlerini tek tek değiştirdim.
-
peki güncelleme yapınca /lib/firmware eklenen dosyalara ne oluyor? yerinde duruyor mu? tekrar mı yüklemek lazım?
-
şansa bak!!! dc_ep_clk_on failed benide vurdu. baştan derlicez artık. derlerken firmware dosyalarını gömerim artık... ama canım sıkıldı buna bayaaa...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 25 Kasım 2024; 20:57:9 > -
Gönderdiğim sayfada onunla ilgili bir şeyler yazıyor. Güncelleme config dosyasına bir kaç satır ekleniyordu ve backup ayarlarında da lib/firmware ekleniyordu sanırım.
-
merhaba. şimdi 24.10 rc leri çıktıya. 24.10 kernel 6.6 olacakmış artık. bu 7530 patch vardı. kernel 5.5 için sanırım. görebildiğim kadarı ile bu patch 24.10 da hala yok. 5.5 için olan dosyaları kullansak sorun çıkar mı?
maalesef bendeki 7520 için bu patch gerekli oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X