Şimdi Ara

FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
9
Favori
4.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alman kullanıcılar ile vlan ayar sorunları yaşamamak adına çakıp, sabitlemiş olabilirler.

Müşteri hizmetlerini büyük rahatlatmıştır. 

Bizim için çok kötü bir durum tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 12 Kasım 2023; 18:21:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    Cihazların modelleri nedir hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Modemi farklı sağlayıcılarda kullanamasınlar diye hocam, eğer tek amaç müşterinin iyiliğini düşünmek olsaydı hiç değiştirilemez yapmazlardı. Hatta köprü modunu da eklemiyorlar özellikle. Bir zamanlar türkiyede sağlayıcıların verdiği modemlerinde kullanıcı adı kısmının sonunda yazan @ttnet @superonline @turknet gibi yazılan ekler değiştirilemiyor modemler çöp oluyordu. Neyseki mahkeme kararı sonucunda bunu değiştirilemez yapmalarının önüne geçildi. Artık mahkemeler bu tip işlerle uğraşmıyor bir zamanlar tüketici lehine kararlar alınabiliyordu ülkede...

• basarbulut kullanıcısına yanıt
    Bir tanesi Deutsche Telekom Speedport Smart 3 - 4x4 Mu-Mimo - NFC - Lantiq VRX518 vdsl chipset - Entegre Dect - Voip - Home otomasyon var. FB 7590 muadili. Tüm ayarlar açık ama VLAN ID bölümü yok. Köprü modu açık köprü modunda modem kullanılabiliyor. Ya da wifi router gibi kullanılıyor.

Diğeri O2 Homebox 6641 - Zyxel VMG7947-B40A da yazıyor arkasında. Bunda arayüze girdiğimde Wizarddan ileriye gidemiyorum. İlla O2 serverine bağlanmak istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 29 Kasım 2023; 9:57:50 >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

Vay be, olay mahkemelik bile olmuş. Teşekkürler bilgilendirme için hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

Evet hocam yanlış hatırlamıyorsam 2011 yılında bu karar alındı ama şimdi aratınca bir tek haber bile bulamadım webde. Sanki o yıllar, o olaylar hiç yaşanmamış gibi   vay be resmen anılarım canlandı, ttnet phorm kullandığı için aynı şekilde tepki çekip mahkemelik olmuştu. Sansür olmaması için aralarında Serkan İnci'ninde olduğu istabulda yürüyüş yapılmıştı. Televizyonlarda bu konu hakkında bilgili insanlar açıklamalar yapardı. Şimdi neler neler oluyor hiç tepki yok. O kadar sindirildik korkutuldukki hakkımızı aramak gibi bir şeyin varlığını unuttuk. Telekom Çin'de kullanılan GreatWall 'dı sanırım internetin içinden geçen sansür sistemleri kullanıyor kimseden gık çıkmıyor. Hatta yine geçmişte bu sansür sistemlerini kurcalarken başka ülkelerinde internetini bozmuştu türk telekom yine rezillik... Ondan sonra niye hiçbir teknoloji şirketi türkiyede sunucu kurmuyor diye şaşırıyorlar.  

Pek bir kaynak bulamadım ama farklı bir makale buldum hızlıca bi google aramasında:

https://community.cloudflare.com/t/censored-pop-orpheus-not-working-around-hostile-outbound-upstream-in-there/308498

Bunlar iyi günler

• Son 2-3 aydır şöyle bir durum yaşıyorum. Ttnet 75 mbit vdsl kullanıyorum. snr 0 db yani ayar etkin değilken hattımın Noise Margin değeri 8 db ve max 65 mbit alabiliyorum. Eskiden snr -4 hatta -5 yapıyordum ve 3 -3.5 db hat değeri ile sorunsuz yüksek hız 78 mbit e kadar alabiliyordum. 3 db in altına inecek kadar bir ayar yaparsam hat kopuyordu haliyle. Fakat son 2-3 aydır snr ayarını kaç yaparsam yapayım hat değerim 5 db in altına inmiyor. snr -8 de yapsam hat değeri 5 db de kalıyor dolayısıyla kopma da olmuyor. Saha dolabı Broadcom.

Yeni aldığım Fritzbox 7520 ile de denedim durum aynı. Asus modemle de durum yine aynı.

Bu arada üstad @altuntepe2 yardımlarıyla Fritzbox 7520 openwrt kurdum; çok güzel ve stabil çalışıyor. Gerçekten iyi modemmiş. Bufferbloat testlerinde direkt iyileşme oldu.

Hocam upload yükseltmesi sonrasında belki saha dolabınızda ayarlama yapıp izin verilen en düşük snr ayarını yükseltmişlerdir. Yani bu durumda modem değil saha dolabı sıkıntısı oluyor. Gerçi sıkıntısı demek ne kadar doğru olur sonuçta snr'nin fazla düşük olmaması iyidir diye düşünmüşlerdir. Benim dolapta broadcom ve upload yükseltmesi sonrasında bir değişiklik olmadı bende. Ama işte tüm Türkiye'de durum aynı olmuyor.

Çok sıkıntı değil de böyle kafalarına göre takılmaları hoş değil. Ama yapacak bir şey yok malesef.

+1000  

• @altuntepe2 Openwrt 23.05.2 çıkmış yükleyelimmi hocam?

Vaktiniz varsa yükleyin tabiki hocam, ben genelde 3-5 sürüm aralalıkta güncelleme yapıyorum çünkü tüm cihazlar openwrt ve tek tek hepsiyle uğraşmam baya zaman alıyor

Bu openwrt hakikatten olayı başka bir boyuta taşımış. 2 gündür kullanıyorum ama Fritzbox ın kendi stock fw i çok yavan geliyor artık.

Zaten neredeyse çoğu kurumsal olmayan ürünlerin yazılımı sadeleştirilmiş, görsellik ön planda olan, detay ayarlara izin vermeyen yazılımlar hocam. Openwrt ile cihazların ayaklarındaki prangalardan kurtulmasını sağlıyoruz. Tabi görsellikten ve basitliklten ödün vererek.

Ayynen öyle çok güzel özetlediniz. Stock firmware janjanlı ama bırakın detay ayarlamaları neredeyse hiç bir şey yok.

• merhaba dsl hız ve ulaşılabilir hız snr karşılaştırma yaptığınızda fritzbox 7530 mu daha iyi yoksa lantiq chipli zyxel mi? bu 2 karşılaşmayı foto olarak ekleme şansınız varmı? @altuntepe2

• tekniking kullanıcısına yanıt
    7530 da zaten lantiq chipsetli hocam openwrt destekleyen en güncel lantiqli modeldir. Zyxel p2812 bir önceki nesil chipset daha yavaş. Alacaksanız 7520-7530 almanızı öneririm.

Zyxel p2812Lantiq XWAY VRX288

Fritzbox 7530 VRX518 

ikiside lantiq ama varyantları farklı

karşılaştırmayı cpu hızı değilde dsl açısından sormuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekniking -- 28 Kasım 2023; 19:22:9 >
  • tekniking kullanıcısına yanıt
    Her açıdan 7530-20 daha hızlı daha güncel daha üstündür hocam. Dsl stabilitesi alabileceğiniz hız olaraktan da.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.