OpenWRT konu başlığı sayesinde 7530/7520 hisseleri tavan yapacak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (5. sayfa)
-
-
Sorma hocam ya, daha erken Fritzboxcu yapaymışız hocamı iyiymiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 13 Temmuz 2023; 18:54:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tam benim setup'i yazmissin :)
-
Oo çok güzel hocam böyle kurulumlar artsa keşke daha fazla. Ortam uygunsa bir görüntü paylaşırsanız setup'ınızı görelim bende paylaşırım akşam müsait olunca. Bizi görenler belki daha iştaha gelir
Hocam p2812 yi hattı stabil tutsun diye köprü moduna aldım.Wifiyi xiamio giga router yapıyor. 40000/12000 vdsl pakettte ,openwrt yüklü xiamio giga routerde SQM da 35000/11000 ile bufferbloat testi aşağıdaki gibi A+ çıkıyor.0/1100 yaparsamda A çıkıyor.İnternet sayfaları daha hızlı açıyor.Evde indirme yapan yok. Amacım evde bir kaç kişi aynı anda youtube,dizi,video izlerken internet felç olmasın herkes rahat rahat kullansın istiyorum.Xiamio giga routerin donanımı ;
- İşlemci: MT7621A MIPS Çift Çekirdekli 880MHz
- ROM: 16 MB
- Bellek: 128MB DDR3
Bu şekilde kullanmam giga routeri yorarmı?Yorduğunu nasıl anlayacağım.Cpu kaça çıkarsa yormuş olurum? Şu an interneti benden başka kimse kullanmıyor.Değerler aşağıdaki gibi.
0/11000 yaparsam A çıkıyor,
Birde size zahmet ikinci olarak tavsiyem şifreli dns uygulaması https-dns-proxy olacaktır dediniz. Uygulamayı openwrteyemi kuruyoruz. Ücretsizde varmış, kurulması hakkında kısa bilgi verirseniz denemek isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 15 Temmuz 2023; 21:42:49 >
-
100 mbps için giga router sorunsuz sqm yapabilir hocam sorun yaşamazsınız. Transmission ile torrent indirmek isterseniz veya samba ile dosya paylaşımı yapmak isterseniz o zaman yetersiz kalır.
https-dns-proxy zaten ücretsiz bir yazılım direkt olarak software kısmından kurup kullanabilirsiniz. Elbette alternatifleri çok tercih size kalmış. Kurduktan sonra ekstra bir ayarı yok sadece istediğiniz dns sunucusunu seçebilirsiniz varsayılan cloudflare geliyor.
-
Hocam FRITZ!Box 3490 modem openwrt gelebilirmi? FRITZ!Boxun opemwrt destekleyen tek modeli 7520 / 7530 mudur?Modemdeki 7530 2×2 mimo, 3490 3x3 mimo gibi özellikler sadece wifi hızı ilemi ilgilidir?Wifi çekimi 2 sinde de aynımıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 4 Ağustos 2023; 16:5:31 > -
3490 modeli zyxel p2812 ile aynı işlemciye ve dsl chipsetine sahip. Tek fark fazladan qca9558 cpu ya sahip bahsettiğiniz 3x3 wifi için. P2812 varken mantıksız.
P2812 sattım.7520 / 7530 işlemcisi nasıl bulabilirsem onu almaya çalışayım. Tek modem kullanmayı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 4 Ağustos 2023; 16:11:17 > -
hocam ben stok yazilima dondum sonra yeniden openwrt yukledim, asagidaki komutlarda hata verdi, cok onemli midir, su anda vdsl baglantisi saglanmis durumda.
ubirmvol /dev/ubi0 --name=avm_filesys_0
ubirmvol /dev/ubi0 --name=avm_filesys_1
-
Openwrt kurulduysa ve sorunsuz çalışıyorsa sorun yok hocam, yinede gönlünüz rahat etmiyorsa baştan tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.
-
Merhaba
bu snr ayarı sadece fritzbox a özgü mü değiştiriliyor? P2812 de değiştirmek için ne yapmalıyım?
not fritzbox bakmaya başladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır tabiki p2812'de de snr ayarı var ve openwrt ile aynı şekilde ayarlanıyor. Fakat buradaki asıl fark dsl çipinin 7530/20 modelinde daha güncel olması ve haliyle snr ayarının daha stabil daha fazla yüksek hız verebilmesidir.
bir bilgi eklemek istiyorum;
herkeste aynı olmayabilir tabii ki.
7530 openwrt yüklü durumda snr değiştirirek daha yüksek hız alabiliyordu.
tt tarafından upload hızlarında güncelleme yapıldığında bu bende değişti.
saha dolabu: lantiq
paket: 75
snr değişince: 88 olmuştu
güncelleme sonrası: 75 devam ve artmıyor.
-
Peki snr yi Openwrt de nereden değiştirebilirim?
network -> interfaces -> dsl -> Downstream SNR offset mi? bende sıfır bunu test etmek için ne yapmalıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 4 Eylül 2023; 18:8:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Paylaştığım fotoğraftaki kısmı "eksi 5" ayarlayın, save and apply deyin. Modemi yeniden başlatınca zaten farkı dsl durum kısmında görürsünüz.
bunu deyeceğim ama önce paylaştığınız resimdeki ayrlar dikkatimi çekti. benimkileri paylaşayım dedim. annex de, G.993.2 yok bende mesela...
optimum ne yapmamı önerirsiniz?
-
O fotoyu internetten indirdim bana ait değil hocam o kısımlarla oynamayın, annex b olarak kalsın. Sadece snr kısmını değiştirin ve yeniden başlatın.
peki -5 ile -10 arasındaki fark nedir? snr ne işe yarıyor?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X