Şimdi Ara

FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
10
Favori
5.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 24.10.rc6 da "dc_ep_clk_on failed" hatası giderilmiş mi?

FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberi
    FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberigithub
    ipq4019: patch initialization of Lantiq DSL on FritzBox 7530. · openwrt/openwrt@676dcb1
    https://github.com/openwrt/openwrt/commit/676dcb1b2cf84142a61d51a15e7a8e1bdc937c23
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

tüm cihazlar derken?

• merhaba, 24.10.0 çıktı. kuran oldu mu?

• mbunal kullanıcısına yanıt

Ben attended sysupgrade ile kurdum, 1 haftadır kullanıyorum, sorun yok.

Düzeltme: 1 hafta önce kurduğum 24.10 RC7 idi, şimdi kontrol ettim, stable sürüm çıkmış, ona güncelledim, sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brusher -- 8 Şubat 2025; 9:27:6 >
  • bende kullanmaya başladım da sıfırdan kurulum yapmadım. yükselterek kullanıyorum. sanki önceki sürüm daha iyi gibi geldi bana. sanki biraz gecikme var gibi.ilk fırsatta sıfırdan kurulum ile deneyeceğim. inşallah düzelir...

• mbunal kullanıcısına yanıt

Aynı sorun bende de var. Ancak bende 2 tane var ve pppoe bridge ile mini pc üzerinde multi wan (Türk Net vdsl ve Türk Telekom Vdsl) birleştirip öyle kullanıyorum. Ben PC den kaynaklandığını düşünmüştüm. Eğer modemlere normal dsl bağlantısını nat yapıp dağıtacak sonra arkada birleştirecek şekilde kurulum yaparsam cpu değerleri aşırı yüklenmede tavan yapıyor. O nedenle bridge mode a aldım. Sanırım sorun yeni kernel sürümüyle alakalı.

• Bu arada eğer modeminizi fritz Os 8 e yükseltirseniz openwrt kurulumunu tamamen kapatıyor. Bunun için öncelikle 7.x version recovery yapıp firmware'i 7.x e çekmelisiniz. Yoksa yapamazsınız.

• FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

cihaz kullanım değerleri genel olarak bu şekilde. Sanırım ben openwrt den orjinal firmware e dönüp mini pcde wan birleştirme yapacağım. Bu değerler daha yüksekti normal NAT yapıp modem olarak kullanırsam. Şu an pppoe bridge ile kullanıyorum ve değerler bu şekilde ise zaten ölmüş de ağayanı yok demektir. openwrt bozmaya başladı fritzlerde.

• letmax kullanıcısına yanıt

Bende bu sayfada CPU Load bölümü yok. Özel bir eklenti veya ayar mı lazım bunun için?

• brusher B kullanıcısına yanıt

bunu kurup logout login yapın görünecektir hocam.

FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberigithub
    GitHub - gSpotx2f/luci-app-cpu-status-mini: CPU utilization info for the LuCI status page (OpenWrt webUI)
    https://github.com/gSpotx2f/luci-app-cpu-status-mini

Teşekkürler. Bende değerler şöyle. Sizde sqm varsa o cpu zorluyor olabilir mi?

• yok hocam. software offloading açık. Hardware offloading yaptığım zaman delay oluşuyordu software offloading e çektim. Şu an modem pppoe bridge modda. Yazın cpu sıcaklığı daha da artacak diye düşünüyorum. bende irqbalance aktif. çocuklar interneti aktif olarak kullanıyor. Ayrıca tv ve diğer streaming cihazları da internete bağlı. Yani anlık olarak ortalama yaklaşık 70-80 Mb/s aktif kullanım var. Çocuklar internete abandı mı bu değer 180 Mbps i buluyor

Merhaba, hat değerleriniz dikkatimi çekti. Ulaşılabilir değerleriniz 130/50 mbit görünüyor. Yurtdışında mısınız? 17a profilde bu değerler mümkün mü merak ettim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

Santrale çok yakınsanız değerler yüksek çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ankara'dayım hocam. Sizden vigor 2865 almıştım unuttunuz sanırım. FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberi 

Binaya kadar fiber, oradan daireye bakır kablo geliyor. 92 Mbit alabiliyorum evde. Aslında 100'e sabitlemeseler belki 120 görebilirim ama VDSL için 100'den fazlasını tanımlamıyor tt sanırım.

Ayarlarınızda bir problem olabilir hocam. Benim 7590 la test yaptığımda 93.73 gördüm ve santrale yaklaşık 120 metre mesafedeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letmax -- 8 Mart 2025; 13:5:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 modemi pppoe bridge ile bağlayıp load balancing yapınca toplam aldığım hız

Bu da speedtest ile aldığım değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letmax -- 8 Mart 2025; 13:15:17 >

Sizinle buradan hiç yazışmadık Muzaffer Bey : )
    100 alınabilsin diye 130 kadar açmışlar. Modemi deneme amaçlı bina girişden bağlarsanız 130 görürsünüz gibi

Load balancing i hangi modemle yapıyorsunuz?

mini pc var hocam arkasında. 2 wan bağlantısını birleştiriyorum.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.