24.10.rc6 da "dc_ep_clk_on failed" hatası giderilmiş mi? ipq4019: patch initialization of Lantiq DSL on FritzBox 7530. · openwrt/openwrt@676dcb1 https://github.com/openwrt/openwrt/commit/676dcb1b2cf84142a61d51a15e7a8e1bdc937c23 |
FRITZ!Box 7520 / 7530 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (9. sayfa)

-
-
tüm cihazlar derken?
-
merhaba, 24.10.0 çıktı. kuran oldu mu?
-
Ben attended sysupgrade ile kurdum, 1 haftadır kullanıyorum, sorun yok.
Düzeltme: 1 hafta önce kurduğum 24.10 RC7 idi, şimdi kontrol ettim, stable sürüm çıkmış, ona güncelledim, sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brusher -- 8 Şubat 2025; 9:27:6 > -
bende kullanmaya başladım da sıfırdan kurulum yapmadım. yükselterek kullanıyorum. sanki önceki sürüm daha iyi gibi geldi bana. sanki biraz gecikme var gibi.ilk fırsatta sıfırdan kurulum ile deneyeceğim. inşallah düzelir...
-
Aynı sorun bende de var. Ancak bende 2 tane var ve pppoe bridge ile mini pc üzerinde multi wan (Türk Net vdsl ve Türk Telekom Vdsl) birleştirip öyle kullanıyorum. Ben PC den kaynaklandığını düşünmüştüm. Eğer modemlere normal dsl bağlantısını nat yapıp dağıtacak sonra arkada birleştirecek şekilde kurulum yaparsam cpu değerleri aşırı yüklenmede tavan yapıyor. O nedenle bridge mode a aldım. Sanırım sorun yeni kernel sürümüyle alakalı.
-
Bu arada eğer modeminizi fritz Os 8 e yükseltirseniz openwrt kurulumunu tamamen kapatıyor. Bunun için öncelikle 7.x version recovery yapıp firmware'i 7.x e çekmelisiniz. Yoksa yapamazsınız.
-
-
Bende bu sayfada CPU Load bölümü yok. Özel bir eklenti veya ayar mı lazım bunun için?
-
bunu kurup logout login yapın görünecektir hocam.
github
GitHub - gSpotx2f/luci-app-cpu-status-mini: CPU utilization info for the LuCI status page (OpenWrt webUI)https://github.com/gSpotx2f/luci-app-cpu-status-mini -
Teşekkürler. Bende değerler şöyle. Sizde sqm varsa o cpu zorluyor olabilir mi?
-
yok hocam. software offloading açık. Hardware offloading yaptığım zaman delay oluşuyordu software offloading e çektim. Şu an modem pppoe bridge modda. Yazın cpu sıcaklığı daha da artacak diye düşünüyorum. bende irqbalance aktif. çocuklar interneti aktif olarak kullanıyor. Ayrıca tv ve diğer streaming cihazları da internete bağlı. Yani anlık olarak ortalama yaklaşık 70-80 Mb/s aktif kullanım var. Çocuklar internete abandı mı bu değer 180 Mbps i buluyor
-
Merhaba, hat değerleriniz dikkatimi çekti. Ulaşılabilir değerleriniz 130/50 mbit görünüyor. Yurtdışında mısınız? 17a profilde bu değerler mümkün mü merak ettim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Santrale çok yakınsanız değerler yüksek çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankara'dayım hocam. Sizden vigor 2865 almıştım unuttunuz sanırım.
Binaya kadar fiber, oradan daireye bakır kablo geliyor. 92 Mbit alabiliyorum evde. Aslında 100'e sabitlemeseler belki 120 görebilirim ama VDSL için 100'den fazlasını tanımlamıyor tt sanırım.
-
-
-
Sizinle buradan hiç yazışmadık Muzaffer Bey : )
100 alınabilsin diye 130 kadar açmışlar. Modemi deneme amaçlı bina girişden bağlarsanız 130 görürsünüz gibi
Load balancing i hangi modemle yapıyorsunuz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X