< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (24. sayfa)
-
-
İyi akşamlar hocam,
Yakın tarihli mesajlara bakarsanız Dream_04 bu işi 7530 ile başarmış. Ben 7590 da denedim başaramadım, çok da uğraşamadım.
Fritzboxları detaylı test eden CLP Tutorials isimli bir youtube kanalı var, vpn performanlarını da incelemişti sanırım.
Ama bahsettiğiniz hızlar çok olası değil. Zaten upload hızımız 6 ya da 8 mbit 😀
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 25 Ocak 2023; 0:4:41 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Hocalarım konuya ilgi için öncelikle teşekkürler. Yazılan sorunu buraya kopmayalamak istedim. Konu şöyle dile getirilmiş;
“Yakın zamanda Keeneticin Hopper modelini aldım.
Evde Superonline FTTB 500mbps download / 50mbps upload paketini kullanıyorum.
Surfshark VPN kullanmaktayım.
Aşağıdaki durumlarda VPN bağlantılarda neredeyse paket hızlarımın tamamını alabiliyorum ama Keenetic'e geçince VPN hızım çok düşüyor.
- Başka marka bir router (SOPHOS XG115) ile wireguard protokolünü (router üzerine kurup) kullandığımda, yerel ağımdaki cihazlarla 400-450mbps hız alıyorum
- Superonline'ın kendi router'ı ya da başka bir marka routerın standart kurulumu ile, yerel ağdaki cihazlarda Surfshark client (windows ya da mobil) kurduğumda 350-400mbps hıza ulaşıyorum.
Yani her şekilde paket hızımın 80%'lerine ulaşabiliyorum.
Problem şu:
-Keenetic router üzerinde wireguard aktif ettiğimde, VPN bağlantısı 90-110mbps hızı geçmiyor,
- Wireguard yerine IKEv2 protokolünü kullandığımda ise VPN'de aldığım hız 130-140'lar civarında oluyor.
Keenetic router üzerinde VPN aktifken 350-400mbps hıza hiç bir şekilde ulaşamıyorum.
Sizlerde durum nasıl ? Cihazın gücü mü yetmiyor, yoksa konfigürasyon ile ilgili bir yerde hata mı yapıyorum ?”
Yukarıdaki açıklamayı okuduktan sonra şu senaryo aklıma geldi. Fritzbox a aynı VPN ler eğer kurulabilse ne kadar performans alırız?
Kenetic cihazdaki gibi 150 Mbitlerde sınırlanır mı? Yoksa daha yüksek değerler verebilir mi?
@alibaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 25 Ocak 2023; 20:26:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Üstad VPN le hiç işim olmadı. Çok soru geliyor ama fırsat bulup da şu işi öğrenemedim.
Bilen biri çıkar umarım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bende modemin bu konudaki donanım hızını merak ettiğim için yazmıştım. Bir ara Samsung smart tv nin hd film cehennemi gibi film sitelerine girişindeki engeli aşabilirmiyim diye denedim fakat başaramamıştım. TV yazılımsal olarak bir çok film sitesine girmiyor tarayıcısı ile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mahalledeki kullanım yağunluğu arttıkça SNR 4 lere düştü. 2 sene önce aynı hızlarda 15 SNR yi hatırlıyorum. Fritzbox gerçekten 4 SNR ye iyi dayanıyor. Eski modemim olsaydı 2-3 saatte bir kopardı
-
Fritzbox 7530 veya 7520 modeli satmak isteyen olursa benimle iletişime geçebilirse sevinirim. Openwrt kurulumu yapıp test etmek istiyorum. Dsl performansı xrx200 serisine göre nasıl bir değişiklik gösteriyor değermi değmezmi merak ettim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X