Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.423
Cevap
17
Favori
39.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Modemi resetleyip wizard ile sıfırdan ayar yapın Connection type DSL olmamalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

"Connection to an external modem or router" bu seçenek ile pppoe kullanıcı adı, şifre ve VLAN ID ile yapmıştım kurulumu ama bu sefer resetleyip deneyeceğim dediğiniz gibi.

• rdk_5 R kullanıcısına yanıt
    ONT den gelen network kablosunu LAN1 e bağlıyorsunuz değil mi?

Bir de Sytem > Button and Leds de Info Led inin ayarını Internet connection is active: LED lights up olarak ayarlayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 15 Kasım 2024; 0:33:3 >

Bu seferki kurulumda internete bağlanabildim. Yardımınız için teşekkür ederim.

• Merhaba

İyi günler dilerim

İzmir deki evimde 50 Mbps VDSL kullanıyorum. Fritz!Box 7530 AX modeli Türkiye için uygun mu.Dsl girişi farklı.

Cihaz Almanya dan satın alınacak.Yazılım veya herhangi bir sorun olur mu

@alibaba

@gps.navigation

@tcebeci

@tcebeci1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmasumca -- 9 Ocak 2025; 10:6:20 >
  • mmasumca M kullanıcısına yanıt
    Sorunsuz çalışır. 2 arkadaş kullanıyor

7530 ax Dsl girişi için farklı bir aparat almaya gerek varmı.Kullanan arkadaşlar görsel paylaşabilir mi rica etsem.

Fritzboxlarda DSL soketi RJ45 - 8 pin olduğundan kafa karışıklığı yaratmaktadır ama çözüm basit:

Hiçbir aparata gerek yok. Normal telefon soketini (RJ11- 6pin orta iki ucu aktif) gri renkli DSL soketinin tam ortasına sokacaksınız.

• 7530 Ax alacaktık.Fakat Annex A konusu kafa karıştırdı.50 Mbps VDSL bağlantı mevcut.Telekom faturamda /Hizmet Türü: DSL /Erişim Şekli:VDSL / Paket Tipi: Hiper Limitsiz

Modem ara yüzünde görselde görüldüğü gibi Annex B ile bağlı.7530 Ax Alman sürümünü alsak sorun olur mu sizce

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

Annex A - B ADSL için geçerli kavramlar. VDSL de bir hükmü yok. Fiyat uygunsa bir tanede bana alın : )

Mesajı biraz geç gördüm. 7530 AX VDSL hat ile kullanıyorum. Cat-6 kablonun ucuna RJ-45 çaktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt
    Siz de uğraşmışsınız hocam notmal RJ11 soketli telefon kablosu gri DSL girişine direkt oturuyor : )

Pardon hocam RJ-11 miş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi akşamlar. Bu hafta 100 Mbit Turk Telekom fiber tarifeden Turkcell Superonline 1000 Mbit tarifeye geçtim. Turk Telekom altyapım 73 Mbite kadar destekliyordu. Turkcell'de ful hız kullanabiliyorum.

Turkcell Zyxel marka modem verdi. Kendi sistemimi kurup Fritzbox kullanmak istiyorum. Almanya'daki bir arkadaşım Pazartesi günü Türkiye'ye geliyor. Aşağıdaki linkte yer alan 5590 fiber international versiyonu getirtmeyi planlıyorum.

https://www.amazon.de/-/tr/dp/B0CV86VMJ4/260-0648652-1690519?

Bu ürünü Turkcell superonline ile kullananınız var mı?

Önceki sayfalarda aşağıdaki ifadeyi gördüm. Acaba bu ifade hala geçerli mi?

Bu cihazı alırsam Turkcell'in verdiği fiber kutusunu da aradan çıkararak sadece Fritzbox 5590 fiber cihazı kullanabilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Alıntı

metni:
    Sanmıyorum kullanan olduğunu hocam, paylaştığınız linki inceledim normalde sfp vermezler ama fritzbox ilginç bir şekilde modemle birlikte sfp modülüde veriyormuş gerçekten.
    Linkteki makaleyi okurken şu satırlar dikkatimi çekti: "Birçok kullanıcının bilmediği şey: Sağlayıcınızın fiber optik modemini kullanmak istemiyorsanız, bunu İnternet sağlayıcınıza bildirmeniz ve deyim yerindeyse Fritzbox 5590 Fiber'i kaydettirmeniz gerekir. Ne yazık ki bu oldukça karmaşık."
    Gelecekte bir babayiğit çıkıp servis sağlayıcıların bu kısıtlamalarını aşacak bir yöntem bulmazsa maalesef fiber gelse bile yine onların verdiği modemlerine güçlü routerlar'ı bağlayıp kullanmak zorunda kalacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korialstrasz -- 30 Ocak 2025; 20:46:2 >

• Korialstrasz kullanıcısına yanıt
    Kapalı kutu sıfır ürün alacaksanız yanında fiber bağlantı modülleri ( yanlış bilmiyorsam birden fazla) gelecektir. İkinci el ürünlerde bize uyumlu olan modül kullanıcı tarafından atılmış olabilir. Çalışmasında sorun olacağını sanmıyorum.
    Superonline kullanıcı adı ve password öğrenmek için uğraş gerekiyor diye biliyorum. Vlan ID sıfır girliyor Sonra da eğer modemlerini kullanmıyorsanız arada bir check edip bağlantıyı koparıyor diye şikayetler var.
    Eğer imkan varda Tutknet ya fa Turk Telekom tercih edin. Ya da çok fazla yeni firma var. Küçük firmalarda iletişim daha kolay

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • VPN deneyen var mı arkadaşlar? IPV6 ya da Public IP yani static IP gerekiyor. Bende ikisi de yok : )

Cevabınız için teşekkürler hocam. Bölgemde Turk Telekom ve Turknet altyapı olarak maksimum 75 Mbit hız sunabiliyor. Zaten 2 yıldır Turk Telekom 100 Mbit fiber tarife kullanıyordum. Aldığım hız maksimum 75 Mbit idi.

Turkcell Superonline apartman içine fiber kablo döşedi. Modeme kadar fiber kablo geliyor. Turk Telekom 100 Mbit tarifeye göre ayda sadece 116 TL fazla ücret ödeyerek Turkcell'de 1000 Mbit fiber kullanıyorum. Turkcell'le ilgili çok fazla olumsuz yorum okudum ve çok tereddütlerim vardı ancak şimdilik herhangi bir sorun yok. Mecbur kalmadıkça tekrar iss değiştirmeyi düşünmüyorum.

Fritzbox'un fiber bağlantı modülleri varmış. Olmasa bile bu parçalar Amazon Almanya'dan uygun fiyata bulunabiliyor ancak Turkcell ONT'yi iptal edince sorun çıkar mı diye düşünüyorum. Henüz net bir cevap bulamadım. Çevremde superonline kullanan tek kişi ben olduğum için deneyebilen kimse de yok.

• Korialstrasz kullanıcısına yanıt
    Turkcell kullanıcı adı ve Password nasıl öğrenilir önce bunu araştırıp bu bilgilere erişin. Sonra modem sipariş edin. ONT dediğiniz şey sadece bir çevirici Turkcell sunucuları onu görmez diye düşünüyorum.
    Ya da hiç riske girmiyeyim derseniz direkt bir Fritzbox router de alabilirsiniz. Ama o zaman tek cihaza inememiş olursunuz sizin de belirttiğiniz gibi

5590 250€ civarı.
    5590 yerine 5530 alınabilir, yaklaşık 90€ daha ucuz. 5530 da USB port yok.

4050 router da 5590 ile aynı wifi özelliklerine sahip sadece router olduğu için 5590 ın yarı fiyatı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 2 Şubat 2025; 18:8:35 >
  • OS 8.02 ile 7590 da boot süresinde ciddi iyileşme olmuş, bilgilerinize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 3 Şubat 2025; 22:51:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, uzun uğraşlar sonucu Max. upload hızımın 8 mbit e kilitli olduğunu Millenicoma anlatabildim. Max. Upload hızım şimdi 20 mbit görünüyor ama aldığım hız 9 mbit bile değil

100/20 vdsl kullanan arkadaşlar değer paylaşabilir mi? Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.