Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.405
Cevap
17
Favori
38.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    5ghz i olmayan wifi6 modem 7510 dan sonra bir de 6 ghz i olmayan wifi7 modem 7690 çıktı.
    İlginç oldu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

Daha çok tepki aldıkları yerler yıl 2024 ve usb 2.0 ve 3 port var üzerinde. Komedi bunlar 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    7530 da USB3.0 varken 7530AX de Broadcom chipsetten dolayı 2.0 vardı.
    7530 ve 7590 USB 3.0 ları da zaten 2.0 dan hızlı değil. Ya da bana öyle geldi.

Type A konnektörde USB 3.0 pinleri 2.0 yapısına ilave olduğundan sıkıntılı zaten o da ayrı bir konu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Neyse ben şu 5690 Pro’yu alayım bakalım neler yapmışlar. Ana cihaz bunu yapıp 7590 AX’i mesh yapıp devam.

• Merhaba arkadaşlar Fritz!Box ürünler mesh yapıldığında kesintisiz dolaşım için 802.11r protokolünü destekliyor mu? Yoksa sadece 802.11k,v mi destekliyor.

• 802.11r = Mesh değil mi ? 🤔

R= roaming dolaşım yani bi cihazdan diğerine atlamak için. Mesh kısaltması S

• Her mesh cihazı r protokolünü ne yazık ki desteklemiyor. Buda kesintisiz dolaşımı sekteye uğratabiliyor. Fritx!Box için sitesine baktım ama net bir ifade göremediğim için sormuştum, vdsl alt yapıda Fritz!Box ürünleri ile mesh kurmak ne kadar yarar sağlar onu anlamaya çalışıyorum.

• Bende 7590 ve 2 adet 1750E repeater kullanımda. Repater kapsama bölgesine geçtiğimde kaç sn sonra otomatik geçiş oluyor bir ara deneyebilirim.

• Bu durum en iyi ev içerisinde wifi üzerinden görüntülü görüşme yaparken üniteler arası gezerseniz farkediliyor. Eğer ciddi kesilmeler yaşıyorsanız. Yüksek ihtimal 802.11r BSS Fast Transition yani hızlı geçiş desteklemiyordur. Bahsettiğim wifi standardı bu gecikme ve kopmaları minumuma indirmeye çalışıyor.

• Aslında bu otomatik atlama olayında asıl olay alıcı tarafında, router desteklemese bile eğer telefon pc her ne kullanıyorsanız kendisi geçişleri iyi ayarlayabiliyorsa sorunsuz deneyim yaşarsınız. Öbür türlü router desteklese bile bazı cihazlar ısrarla az çeken cihazdan kopmamak için direnebiliyor. Routerın kick yani tekmeleyip atması gerekiyor

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Evet istemci cihazlarda önemli fakat ben 3 farklı istemcide de aynı sorunları gözlemledim. Mesh için sadece zyxel multy m1 kullandım. 802.11k,v destekli bir mesh. Evde 3 farklı istemci cihazla (iphone 15pro, samsung a54, vivo y72) aynı gecikme ve bağlantı koparma sorunları gözlemledim. OpenWrt kurup kullanan arkadaşlar hiç sorun olmadan kullandıklarını ifade ediyorlar.

Tekrar bir mesh sistemi kuracak olursam tüm protokolleri desteklemesi önceliğim olacak. Bundan dolayı Fritz!Box ürünlerinin desteğini öğrenmek istedim.

• 7430 openwrt yüklü,alt yapım 55 mbps vdsl ,hızımı 75/15 olarak tanımlattım.Snr ayarı ile alabileceğim stabil max hız için denemeler yapıyorum.

-7 snr ile başladım şimdilik kopma yok.Kopma yavaşlama vs olursa snr yi değiştireceğim.Bugüne kadarki en yüksek hızı aldım.

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 10 Temmuz 2024; 17:34:5 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Bravo hocam başarmışsınız

Bilen için çok kolay ama ben konuya tam hakim olamadım.

Hemşerim yardımcı oldu yükledi hocam.

Bunu satabilirsem 5 ghz li fritzbox modem bakıyorum.

Hat değerlerine çok hakim değlim. Zyxel dx3200 takdığım zaman(ıss uploadı sonra artırdı)bir arkadaş modem daha yüksekten bağlanıyor dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 11 Temmuz 2024; 13:45:12 >

• Bilen için çok kolay ama ben konuya tam hakim olamadım.

Hemşerim yardımcı oldu yükledi hocam.

Bunu satabilirsem 5 ghz li fritzbox modem bakıyorum.

Hat değerlerine çok hakim değlim. Zyxel dx3200 takdığım zaman(ıss uploadı sonra artırdı)bir arkadaş modem daha yüksekten bağlanıyor dedi.

7430 a openwrt yüklemek isteyen arkadaş olursa,

modemi sıfırlayın ve hiç giriş yapmayın

lan 3 portuna bağlayın.

ip'yi 192.168.178.1 ile değiştirin.

aşağıdaki komutu çalıştırır çalıştırmaz modemi prize takın.

powershell ile > ftp 192.168.178.1

adam2 ve adam2 ile giriş yapılacak

ftp> quote GETENV HWRevision

ftp> quote SETENV linux_fs_start 0

ftp> bin

ftp> quote MEDIA FLSH

ftp> close

Daha sonra eva_ramboot.py dosyasını powershell ile başlatılması gerekiyor.

powershell ile > python .\eva_ramboot.py 192.168.178.1 .\openwrt-23.05.3-lantiq-xrx200-avm_fritz7430-initramfs-kernel.bin

openwrt ile router başlayacak ve bir süre bekleyeceksiniz.

ip'yi 192.168.1.1 ile değiştirin.

openwrt arayüzüne girin.

arayüzden system > backup / flash firmware kısmına girin.

flash image kısmından "openwrt-23.05.3-lantiq-xrx200-avm_fritz7430-initramfs-sysupgrade.bin" yükleyin.

keep settings tikini kaldırın. ve kurulumunu başlatın. 

• Böyle bir markanın konusu aşağılarda kalmasın.
    2 yıldır kullanıyorum, elektrik kesintisi harici kopma yaşamadım.
    Gerçekten övgüyü hak eden bir markaymış.

• tcebeci kullanıcısına yanıt
    Malum nedenlerden alım gücü düşüp piyasa çok durgun olunca yurtdışından almak da zorlaştı. İkinci el piyasa zaten bitik. İkinci el AC modemler 1 yıl öncesinden daha düşük fiyat şu an. Durum böyle olunca yeni kullanıcı da pek katılmıyor aramıza. Fritz Smart home cihazları da pahalı oralara hiç giremiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 13 Ağustos 2024; 21:29:29 >
  • @alibaba kardeşim, markanın güzelliği ayrı, sizlerin beyefendiliği kat be kat ayrı.

İyi ki varsın güzel insan.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.