< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (69. sayfa)
-
-
5690pro yu ilk kullanan kim olacak bakalım. Yorumları alırız.
Aslında Fritzboxlar Almanyada VPN için de çok kullanılıyor takip ettiğim kadarıyla. Bizde VPN denince Draytek piyasaya hakim, cihazları da iyi Türkiyede ustası da çok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
5690pro ayrı bir boyut.
Modemin DNS ayarlarını Cloudflare ayarlamışım. Hatta ayarladığımı bile unutmuşum. İnstagram, Roblox falan en ufak sorun olmadı evde. Herkes gönül rahatlığı ile bağlanabildi.
1.1.1.1
Tabi bu gibi acil durumlarda gerçek VPN daha iyi olur.
-
Ben aldım ama kuramadım hala ☹️ Çünkü yazlıktayım evde değilim. Ancak sorun şu ki huylandım. Nedense hiç adını anmıyorlar ve ne kadar a üretildiyse stok piyasaya verilir verilmez bitti ve bulunamıyor. Hatta bir tane daha alın mesh’te aynı olsun dedim ortada alet yok 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhabalar, forumu taradım fakat tam olarak aradığım cevabı bulamadım. 2 yıl kadar Almanya’da olacağım için bir Fritzbox almak istiyorum. İki yıl sonra Türkiye’de de kullanmak istiyorum. 7530 ax ile 7590 ax arasında kaldım. İkisi arasında 50 Euro kadar fark var, hangisini almalıyım? Not: Ortalama bir kullanıcıyım o yüzden büyük beklentilerim yok. Muhtemelen en önemli kriterim evin uzak yerlerinden de iyi bir sinyal almak olur. Şimdiden teşekkür ederim.
Artık alacaksanız yeni modeller 7690 veya 5690 alın. Her ikisindede mimo 4x4 anten var. Ayrıca teknoloji için 2 yıl uzun bir zaman.
Yeni modele yönelmek daha iyi olur diye düşünüyorum.
Ben şahsen 7530AX modem ve 1200AX repeater beraber mesh olarak kullanıyorum.
Yaklaşık 2 yıldır sorun yaşamadım.
Hatta modem stok yazılımında yaptığım ayarlar ile Bufferbloat testinden sabit olarak A+ alıyorum.
Evdeki oyuncular en ufak lag, gecikme vb. yaşamıyorlar.
Önceki modem ile sürekli sorunlar yaşatan dandik bir VDSL hattım var. Buna rağmen en ufak kopma yaşamadım.
7530AX alıp kalan bütçe ile mesh yapabileceğiniz Fritz menzil genişletici düşünülebilir. Bu sayede kapsama derdiniz kalmaz.
Eviniz küçük ise o zaman daha güncel tek bir Fritzbox modem daha iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 15 Ağustos 2024; 23:58:51 >
Yaz bitince deneyimlerinizi bekleriz.
Aynı cihazı mesh repeater yapmak bence çok iyi bir fikir değil. Repeaterlar daha iyi performans veriyor bana göre. Karşılaştırma yapan da görmedim ama benim izlenimim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
avm frıtz!box 5690 pro, 359,00 €AVM FRITZ!Box 5690 Pro, 359,00 €https://www.neon24.de/AVM-FRITZBox-5690-Pro
16 Eylül 2024 tarihinden itibaren mevcuttur (ön sipariş mümkündür)
€359,00
çok para be ya.. alınabilir mi neden olmasın. ama yani bizim gümrükten geçip de eve kaça girer bu?
bu arada gezerken denk geldi. "wifi6,vpn,openwrt,dfs,adguardhome,parental control" ayrıca avrupa avrupa diyoruz. almanya ile de hani şöyle böyle de olsa kankimiz diyeceğim ama bu tip cihazların alınması ve kullanımında niye uzakdoğu tercihi yapıyoruz? sadece daha ucuz olduğu için mi? ayrıca bu pro fiyatına karşılık başka güzel seçimler de yapılabilir. bana fantazi gibi geldi. sfp modülü de varmış üzerinde. oraya da küçük bayrak sopası takılabilir.
https://www.gl-inet.com/campaign/gl-b3000-de/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIroXr36CDiAMVEKhoCR2VIiSgEAAYASAAEgI0xPD_BwE
-
Valla aslında benim için daha iyi aynı olması. Bir şey olursa en azından hayatıma devam ederim 😊 Fiber’mi gitti DSL,komple mi gitti değiştir.
Amazon Türkiye sitesine AVM Fritz yazınca sadece adaptör ve duvara montaj braketleri çıkıyor artık. 😀
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Normal. İçine ettiler alışverişinde 😡
Merhabalar. Iki tane Fritzboxum mevcut. Biri yurtdisinda (FRITZ!Box 7490) ve digeri Türkiye'deki evimde (FRITZ!Box 7430). 7430'un kurulumunu bu forumdaki bilgilerle Türk Telekom hattiyla basarili bir sekilde gerceklestirdim. Baglanti saglam ve alet iyi calisiyor. Ayrica AVAM sayfasindaki klavuza göre VPN (IPSec olarak) da kurdum ve Türkiye'de bulundugum sürece VPN ile FRITZ!Box 7430'uma baglanabildim. Suan yine yurtdisina ciktim ve Türkiyedeki FRITZ!Box 7430'a VPN baglantisi kuramuyorum. Anladigima göre bu TürkTelekom'un shared IP(V4) vermemesinden kaynaklaniyor. Baglanti kurmanin acaba bir baska yolu daha var mi? MyFritz hesabim mevcut. Ama MyFritz hesaba girince, FRITZ!Box 7430'a internet den ulasilamadigini söylüyor.
Bir arkadas - @cos2021 - bunun bir config script ile olabilecegini yazmisti: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/150305345
Ama arkadas detay olarak anlatmadi. Acaba bunu bana detayli anlatabilecek var mi?
Tesekkürler :-)
-
Sabit IP olmadan bağlanamazsınız maalesef. Sorununuz CGNAT kaynaklı. Ve Fritzbox’un dns sağlama hizmeti yok.
Yanıt için teşekkürler. Önünüzdeki dönemde VPN bağlantısının çalışması mümkün olabilir mi? TT de sabit İP uygulaması (yada IPV6 ) gelir mi, var mı acaba öyle gündem?
Sabit ip her operatörde var, satılıyor. Bu hizmeti ülkemizde ücretsiz alamazsınız. ipv6 ise muamma ve maalesef asıl işi yönetecek olan beyin takımı yurtdışına gitti. Yarım yamalak verenler var ama sorunlu.
VPN tunneling ile çözülemez mi peki bu durum?
Tüneli hangi ip’ye yapacaksınız ? CGNAT’a yapamazsınız.
FRITZ! Lab 7.90 güncellemesi çıkmış.
- FRITZ!Box 5590, 5530 Fiber
- FRITZ!Box 7590 AX, 7590, 7530 AX, 7530
- FRITZ!Box 6690 Cable, 6670 Cable, 6591 Cable, 6660 Cable
- FRITZ!Box 6850 5G, 6850 LTE
- FRITZ!Box 4060
Yeni özellikler bir bakışta
- Yeni grafik Çevrimiçi Monitör, internet bağlantısının kullanımı ve bireysel ağ cihazlarının kullanımı hakkında bilgi veriyor
- Kullanıcı arayüzü: Genel bakışta (ana sayfa) FRITZ!Box bağlantı durumunu gösteren diyagram
- İnternet: IPv6 verileri WireGuard® VPN tüneli üzerinden iletilir
- Mesh: Grafik genel bakış için yeni bir tasarım ve yeni özellikler
- Misafir ağındaki cihazlara bir ad atayın
- Ev ağı cihazlarına doğrudan ev ağının grafiksel genel görünümünde bir simge atayın ve adlarını değiştirin
- FRITZ! ürünleri arasındaki LAN bağlantıları hakkında daha fazla ayrıntıyı grafik genel bakışta (araç ipucu) bulabilirsiniz
- DECT: Eş zamanlı DECT telefon görüşmelerinin sayısı üçten beşe çıkarıldı
-
Deneyen var mı? Sanırım arayüz biraz değişti. OS 8 arayüzü bu arayüzdür muhtemelen
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X