Şimdi Ara

Frost DK Ayrıntılı Rehber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta da gördüğünüz gibi Frost DK rehberi arıyorum (Ben rehber yazacağım sanmış olabilirsiniz). Oyuna 1 hafta önce başladım ve oyuna girdiğim gibi Human Death Knight açtım. Çok hoşuma giden bir class bu. Uğraşa uğraşa 94 level olduktan sonra bir şey farkettim. Ben bu class hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Bunu bir dungeon a girdikten sonra farkettim. Herkes seri bir şekilde canavarları keserken ben geriden gelip canavara 89-150 gibi komik rakamlarla vuruyordum. Ayrıca durmadan skill cooldown a giriyordu. Sebebi ise hiçbir rotasyon bilmemem ve hangi skill ne işe yarar en ufak fikrimin olmamasıydı. Şimdi sorularıma gelelim;

-DK Rotasyon ve Bar setup nasıl olmalıdır ?
    -Frost DK 2H mi yoksa DW mi olmalı ?
    -DK nasıl oynanır ?
    -DK nın nasıl eğlencesi çıkar ? (Şuana kadar oyuna para verdim diye oynuyordum)

Sormayı unuttuğum birkaç soru olabilir onlarıda Uzman DK oyuncuları doldurabilir. Yine Uzman DK oyuncuları bu konunun altına özet rehber çıkarabilir. Bu forumu açmadan önce araştırmadım mı? Tabiki de araştırdım. İngilizcem bayağı iyidir fakat ben Türk lerin konuşma tarzından daha iyi anladığım için bu konuyu açma gereksinimi buldum. Yine Türkçe yazılan rehberleride okudum araştırdım fakat o rehberler ya eski yada içinde eksik bilgiler vardı. Bende bir yenilik yapıp güncel bir rehber yazacak oyuncu arıyorum. Şimdiden sağolun eminim bu konunun çoğu kişiye yararı dokunacaktır.

Battle.net tagım
    RazzNN#2380

• Eğer PvP için yardım istiyorsan yapman gereken buraya tıklaman.
    Şimdi burada ki talent'leri, glyph'leri veEnchant'ları uyguladıktan sonra burst rotasyonun şu şekilde olmalı:

• Boşta 2 tane UH* Rune varken ve Killing Machine buff'ı yokken yapman gereken 2 tane Obliterate kullanman.
    • Eğer boşta hiç UH rune yoksa, Death Rune ve Frost Rune adedince Howling Blast kullanman.
    • Killing Machine buff'ı varken Frost Strike kullanman.
    • Killing Machine buff'ı varken runic power yoksa, Obliterate kullanman.
    *: Unholy Rune

Defans Rotasyonu'da:

• Blood Presence'ye geçmeniz.
    • Death Siphon spam'lamanız.
    • Death Strike spam'lamanız.
    Macrolar:

/cast Blood Tap
    /cast Howling Blast

/cast Blood Tap
    /cast Frost Strike

/cast Blood Tap
    /cast Death Siphon

/cast Blood Presence
    /cast Frost Presence

Plague Leach: Bu talent'i en etkili bir şekilde kullanmak istiyorsan, rune'larından en az 2 tanesinin kapalı olması(fully-depleted) gerekiyor. Haliyle kalan diğer 2 rune'un da dolmaya başlıyor olması lazım. Çünkü bu talent kapalı rune'ları tekrar aktif hale getiriyor ki sende o iki beleş talenti ya burst için (bkz. Howling Blast) yada defans yaparken (bkz. Death Siphon) kullanabilirsiniz. burada ki resimde soldan 2. ve 4. rune'lar fully-depleted rune olarak geçiyorlar. İşte bu talent de bu rune'ları tekrar aktif hale getiriyor.

Bunlara ek olarak PvP Combat'da işine yarayacak bir kaç şey de eklemek istiyorum. Bunlar:

• Hunter: Eğer düşman hunter yere mor ok attıysa, senin de Anti-Magic Shield açman gerekiyor. O mor ok spell olarak geçiyor. Senin kalkanın da spell yemeni engellediği için stun yemiyorsun. Bunun haricinde de eğer bir hunter geriye doğru zıplamadı ise ona Death Grip atma. O zıplasın, sen çek.
    • Mage: Asphyxiate attıktan hemen sonra Dark Simulacrum atmalısın. Yüksek ihtimal ile mage Blink atacağı için, sende blink atabiliyor olacaksın. Bunun haricinde mage ölmeye yakın Ice Block basacaktır. Bu Ice BLock her şeyi absorbe ediyor. Haliyle senin skill kullanmanın bir mantığı yok, fakat Death Strike hariç. Mage block'ta iken sen Deaht Strike kullanabiliyorsun fakat sadece heal alabiliyorsun. Son olarak da eğer mage'lerin frost spell'leri interrupt edilirse, kısa bir süre Ice Block atamayacaklar. Birde kendine attığın buff'ları atma. Mage çalacaktır o buff'ları.
    • Paladin: Eğer kanat açmışsa bir paladin, ona ilk iş stun atman ve onun attığı stun'a da trinket yada Desecrated Ground kullanman lazım. Akabinde Anti-Magic Shield açman lazım ki onun yapacağı hasarı kısabilesin.
    • Rogue: Eğer bir rogue Cloak of Shadow atmış ise ki attığı vakit mo/siyah bir renge bürünürler, sen direkt olarak Asphyxiate kullanmalısın. Çünkü bu cloak bütün magic skill'leri absorbe ediyor. Haliyle senin Asphyxiate fiziksel sayıldığından, cloak işlemeyecektir. Buna ek olarak da cloak sırasında Obliterate kullan. Obliterate de fiziksel bir saldırıdır.
    • Warrior: Eğer warrior Reflect açtı ise Asphyxiate kullanma. Her ne kadar Reflect skill'i büyüleri yansıtsa da, Asphyxiate'i de yansıtıyor.
    • Warlock: Destro warlock varsa chaos bolt yememeye çalış, gerek CB'yi interrup ederek gerekse de düşmanın görüş alanından çıkarak. Affli içinse, affli'nin peti ölürse, affli lock çok dmg. yemeye başlayacak. Portal'ı nereye kurduğuna da iyi bak. Köprünün üstüne kurup aşağı atlamaları, sonrasında tekrar yukarı teleport olmaları en çok yaptığı şey.
    • Druid: Resto varsa karşıda, onun ışınlanmasını bekle. Işınlandıktan sonra Death Grip at ve Asphyxiate at. Böyle böyle yaparak onun ağaç formunu ve trinketini kullandırtmasını sağla.
    • Monk: Eğer healer ise yanaşma. Damage yapan ise Karma atmasını bekle monk'un. Karma attığı vakit, atılan kişinin üzerinde yara bandına benzer mavimsi bir icon çıkacak. Sakın ama sakın monk'a saldırma Karma süresince.
    • Priest: Priest'in hızlı koşmasını sağlayan skill'ini ve absorb atan shield'i senin dispell etmen gerekiyor. Eğer uygun glyph'ı takarsan, senin Icy Touch'ın her kullanışlta 1 tane spell'i dispell edecek.
    • Şaman: Totemlerini Soul Reaper ile kes ki haste buff'ı alasın. İstersen de Glyph of Swift Death tak ki fazladan speed olsun.
    Dispell Edilmesi gereken şeyler:

• Druid'in attığı heal buff'ları.
    • Priest'in attığı hızlandırma ve absorb spell'i.
    • Paladin'in attığı Hand of Protection ve Hand of Freedom.
    • Şamanların attığı ve yürürken cast etmeye yarayan spell.
    • Hunter'ın pet'i ile attığı heal.
    • Mage'nin kendine attığı dps buff olabilir(bu kısımdan emin değilim).
    • Warlock'ların kendine attığı özel buff.
    Yani ağırlıklı olarak ilk 4'ü uygula bence.
    Interrupt atmaman gereken durumlar:

Bunlar hem sorarak hemde okuyarak öğrendiğim şeyler. Kaynak istiyorsan Arena Junkies ve Skill Capped'i önerebilirim. Twitch yapanlardan da NotMes.
    Bu yazdıklarım biraz detaylı şeyler. Bazı şeyleri bilmen gerekiyor. Mesela büyülerin sınıflarını.
    Varsa yanlışlarım, bilmek isterim.

• Ahmopasa kullanıcısına yanıt
    valla oldukça detaylı yazmışsınız :)
    ben de pvp için dk kasmayı düşünüyordum :)
    Elinize sağlık. Peki ya pve için ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PvE içinse buradan yardım alabilirsiniz. Bunun haricinde FatBoss üzerinden de boss mekaniklerini öğrenebilirsiniz. Video'lara ek olarak sağlam guild'lerin (bkz. Method) rehberlerini de takip edebilirsiniz yada class'ınıza özel PoV olan video'lar ile. @orhunerkan

PvP için DK ağır gelebilir, oynanış bakımından. Root'lar en zayıf noktası dk'ların. Frost her ne kadar kolaysa, UH'de o kadar zor . Yanınıza paladin/druid almaya çalışın 2v2 için. 3v3 için de paladin/ww monk / dk şekilde yada warr / dk / mw monk şeklinde gitmeye çalışın. @BoRriZ

• ağırlıklı olarak random BG oynamayı düşünüyorum; Unholy mi Frost DK mi tercih etmeliyiz?
    Dk rehberi için teşekkürler. Sanırım devamlı dk ile oynamaktasınız. Bunların haricinde aynı şekilde combat rogue,arms warriror veya feral druid rehberide yazmanız mümkün müdür?

Teşekkürler, saygılar.
  • taka8604 kullanıcısına yanıt
    Yes sir!

Bakındığım şeyleri burada bir araya getiririm .
    Estağfurullah.

Hani oynadıysanız engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Ne öğrenirsem benim için kârdır.

Teşekkürler.
  • 1:obliterate 2:frost strike 3:howl tuşları böyle koy, hangi tuş parlarsa ona bas yeterli
  • Elinize saglik, tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.