arkadaşlar ILS iniş yapamıyorum bir cok video izledim nasıl yapıldıgına karşın ama nerde yanlış yaptıgımı çözemedim size yaptıgım işlemleri sıralayacagım uçuş planım SABİHA GÖKCEN den ATATÜRK e kalktıktan kısa bir süre sonra gps ile ATATÜRK limanına yöneliyorum ıls frekansını giriyorum hemen aktifliyorum courseyi giriyorum gps den nav moduna alıyorum piste dogru yöneliyor 3000 ft yükseklikte 200 hızla ilerliyorum fakat pisti hizalamıyor yani hiç bir şekilde tepki vermiyor çaprazlama bir şekilde pisti geçiyor geçiyor yardımlarınız için şimdiden tesekkür ederim mesala bu linkteki video da arkadaş cok güzel anlatmış gösterdıgı herseyı yaptım http://www.gtaturk.com/forum/index.php?topic=51360.0
Sorunum bu : göreve başlıyorum 5 dk geçiyo bu hatayı veriyor.Sistemim: 8600GT NVİDİA, 3.0 ghz, 2 gb ram çözene helal olsun valla bu googleda arattımda yabancı siteler çıktı sadece
Tam emin olmamakla beraber bu tip bir hata verdiğinde bildiğim kadarıyla sorun büyük ihtimalle ramlarden kaynaklanıyor. Benim başıma gelmedi ama başına gelen arkadaşlardan edindiğim bilgi bu şekilde.
quote:
Orjinalden alıntı: jedi_master
quote:
Orjinalden alıntı: o-z-a-n kaptan
yarın oyun(fsx) elime geçiyor ben intenetten bu uçak indirme sitelerini falan buldumda görev şeylerini bulamadım nereden bulabilirim bilginiz varmı?bu arada fsx de tüm firmalar mevcutmu mesela b.737-400 aldım İSTANBUL-TRABZON istikametinde gidecem firmayı seçebiliyorummu?
şimdiden teşekkürler...
FSX öyle firma falan seçecek bir oyun değil. Kamyon sürmüyoruz uçak uçuruyoruz.
yardımlarınız için sağolun bu soruyu internette gördüğüm AI trafik falan vardı o yüzden sordum bu arada zamanında haulin çok oynardım :D
quote:
Orjinalden alıntı: Sline
arkadaşlar ILS iniş yapamıyorum bir cok video izledim nasıl yapıldıgına karşın ama nerde yanlış yaptıgımı çözemedim size yaptıgım işlemleri sıralayacagım uçuş planım SABİHA GÖKCEN den ATATÜRK e kalktıktan kısa bir süre sonra gps ile ATATÜRK limanına yöneliyorum ıls frekansını giriyorum hemen aktifliyorum courseyi giriyorum gps den nav moduna alıyorum piste dogru yöneliyor 3000 ft yükseklikte 200 hızla ilerliyorum fakat pisti hizalamıyor yani hiç bir şekilde tepki vermiyor çaprazlama bir şekilde pisti geçiyor geçiyor yardımlarınız için şimdiden tesekkür ederim mesala bu linkteki video da arkadaş cok güzel anlatmış gösterdıgı herseyı yaptım http://www.gtaturk.com/forum/index.php?topic=51360.0
Hocam Sabiha Gökçen'den Atatürk'e gitmek yeni başlayanlar için zor. Ben de mesafe kısa olsun diye ilk onu denemiştim ama başaramamıştım. Daha sonra Bursa'dan Atatürk'ü denedim ve çok zorlanmadan indirebildim uçağı.
Özet olarak şöyle anlatayım; Bursa'dan kalkarken A/P ayarlarını hız:200, heading:359 (ki kalkıştaki doğrultunuz da bu zaten - amaç sağa sola gitmeden bir süre dümdüz gitmek), alt:3000 olarak ayarlayın. 5 dakika uçtuktan sonra (piste yaklaşık 32 mil kaldıktan sonra) heading ayarını 325 olarak değiştirin. (amaç doğrultusu 355 olan pisti 30 derece açıyla kesmek; 355-30=325) Bu şekilde de birkaç dakika gittikten sonra pisti kesmeye yaklaşınca gps'ten nav moduna geçip A/P panelindeki NAV tuşuna basın. Uçak otomatik olarak pisti kesmeye en uygun açıyı bulunca dönmeye başlayacak. Yalnız dikkat edin nav tuşuna geç basarsanız uçak pisti ortalamak için bir iki kere zig-zag çizmek zorunda kalır. Bu yüzden uçak pist doğrultusunu geçmeden önce nav tuşuna basmakta fayda var. Bu arada uçak dönerken aynı zamanda APP tuşuna da basın. Bu kadar ipucu yeterli sanırım Frenler, hız düşürmeleri, flaplar vs. detayları youtube'da tutorialturk'un "Default B737-400 ILS Approach FS 2004" başlıklı videosundan bakın derim. Ben de bu videodan öğrendim ILS inişi. Çok güzel anlatmış..
quote:
Orjinalden alıntı: Ordinarious
quote:
Orjinalden alıntı: Sline
Hocam Sabiha Gökçen'den Atatürk'e gitmek yeni başlayanlar için zor. Ben de mesafe kısa olsun diye ilk onu denemiştim ama başaramamıştım. Daha sonra Bursa'dan Atatürk'ü denedim ve çok zorlanmadan indirebildim uçağı.
Özet olarak şöyle anlatayım; Bursa'dan kalkarken A/P ayarlarını hız:200, heading:359 (ki kalkıştaki doğrultunuz da bu zaten - amaç sağa sola gitmeden bir süre dümdüz gitmek), alt:3000 olarak ayarlayın. 5 dakika uçtuktan sonra (piste yaklaşık 32 mil kaldıktan sonra) heading ayarını 325 olarak değiştirin. (amaç doğrultusu 355 olan pisti 30 derece açıyla kesmek; 355-30=325) Bu şekilde de birkaç dakika gittikten sonra pisti kesmeye yaklaşınca gps'ten nav moduna geçip A/P panelindeki NAV tuşuna basın. Uçak otomatik olarak pisti kesmeye en uygun açıyı bulunca dönmeye başlayacak. Yalnız dikkat edin nav tuşuna geç basarsanız uçak pisti ortalamak için bir iki kere zig-zag çizmek zorunda kalır. Bu yüzden uçak pist doğrultusunu geçmeden önce nav tuşuna basmakta fayda var. Bu arada uçak dönerken aynı zamanda APP tuşuna da basın. Bu kadar ipucu yeterli sanırım Frenler, hız düşürmeleri, flaplar vs. detayları youtube'da tutorialturk'un "Default B737-400 ILS Approach FS 2004" başlıklı videosundan bakın derim. Ben de bu videodan öğrendim ILS inişi. Çok güzel anlatmış..
teşekkürler zahmet oldu
Arkadaşlar merhaba,
Bir arkadaş FS için konu açmıştı küçük çaplı eğitim diye. Kilitlenmiş bende buraya yazıyorum sorumu...
Öncelikle teknik terimleri fazla bilmediğim için ( acemiyim ) kendi bildiğim şekilde size aktarıcam sorumu. Teknik olarak yanlış kelimeler kullanırsam kusura bakmayın şimdiden.
Şimdi ben navigator yardımıyla pisti ortalayıp kendi elimle uçağı indirmek istiyorum.
Navigator anladığım kadarıyla sadece pisti ortalamak için kullanılıyor neyse soruma geçiyorum,
Şimdi ben öncelikle gps'ten bakarak piste yaklaştığımı gördüm ve haritayı açtım. İneceğim havaalanının mesela örnek veriyorum Runway 9 kısmındaki frekans numarasını aldım. Örnek "109.300".
Şimdi bunu NAV1 kısmına giriyorum. Ondan sonra ineceğim yere yaklaşınca navigator'u aktif ediyorum fakat uçakta hiçbir şekilde yön bulma girişimi olmuyor. Yine kendim elimle yön vermek zorunda kalıyorum.
Ben nerede eksik yapıyorum bir yardımcı olabilir misiniz acaba? Bu arada navigator'u aktif ettiğimde dıt dıt diye sesler geliyor :)
Buradaki videoları izle, faydası olacaktır. İls yaklaşmayı detaylı olarak anlatıyor.
Takıldığın bir yer olursa tekrar burdan sor, yardımcı olurum.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
çok sağol bakıyorum hemen
videoların hepsini izledim. Özellikle ILS ile ilgili olanını.
Navigation ile ILS arasında bir fark var mı?
yani nav sadece pisti ortalamayamı yarıyor?
Navigasyon asıl anlamıyla yön bulmak, rotada ilerlemek demektir. Sanırım siz Nav derken VOR navigasyondan bahsediyorsunuz. VOR navigasyon belirli VOR istasyonlarından yayılan frekansları kullanarak yön bulma işlemidir. Bazı eski uçaklar uçuş bilgisayarına sahip olmadığı içi VOR a göre rota ayarlarlar. VOR/DME inişte ise VOR sadece bizim piste doğru dönmemizi sağlıyor. Yani sizin alçalmanıza ve pisti ortalamnıza yardımcı olmuyor.
o zaman pisti ortalamak için mecburen ILS sistemini kullanmam gerekiyor dimi?
Ondan önce ILS sisteminin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını, localizer ve glide slope'un ne olduğunu araştırıp öğrenirseniz, ILS inişi anlayıp uygulamanız daha kolay olur.
Bende araştırıp güzel bir döküman bulursam buradan paylaşırım.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
tamam çok saol
airbus a321 benim joistikle problemli yüksekteyken dümen ve sağ sol çok yavaş çalışoyor ama piste 10-20 metre inmeye kala ful çalışıyorlar bunun sebebi nedir.
Bu dökümanı okumanızı tavsiye ederim. Yaklaşma usüllerini anlatan bir döküman.
Merhaba ;
Cem hocam bana da eklenti için link verebilir misin? Kargo olayı ve uçak şirketi satın almam ve kendi şirketimi kurmam ile ilgili.Offline olabiliyor değil mi ?
Bildiğim kadarıyla offline olmuyor, ama emin değilim.
Eklenti olarak da böyle bir şey yok bildiğim kadarıyla.
Fsairlines gibi siteler üzerinden bu tip sanal para kazanma olayları var.
Fsairlines diye arama yaparsan bulabilirsin.
Geç dönebildim kusura bakma.Evde Net'im olmadığından iş yerinde girebiliyorum.
Teşekkür ederim.
Hemen aramaya başlıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Schizophren
Teşekkür ederim.
Hemen aramaya başlıyorum
Fs Airlines bence FSX için çok güzel düşünülmüş bir uygulama. Fakat ne yazık ki nete bağlı olmadığınızda bir işe yaramıyor, nete bağlı olmak zorundasınız. Offline olarak FSX Airliner, Xpax gibi programlar vardı. Onlar bir miktar da olsa işinizi görecektir.
quote:
Orjinalden alıntı: jedi_master
quote:
Orjinalden alıntı: Schizophren
Teşekkür ederim.
Hemen aramaya başlıyorum
Fs Airlines bence FSX için çok güzel düşünülmüş bir uygulama. Fakat ne yazık ki nete bağlı olmadığınızda bir işe yaramıyor, nete bağlı olmak zorundasınız. Offline olarak FSX Airliner, Xpax gibi programlar vardı. Onlar bir miktar da olsa işinizi görecektir.