Şimdi Ara

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.397
Cevap
11
Favori
106.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest da oynatma açısından baya iyi bir sonuç aldım
    kesinlikle kasmaz fsx te diye düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: tugay289

http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest da oynatma açısından baya iyi bir sonuç aldım
    kesinlikle kasmaz fsx te diye düşünüyorum

Ne diyelim sen diyeceğini demişsin. Fakat bir çok özellikten feragat etmen gerekecek. O işlemci FSX için gerçekten de çok zayıf.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jedi_master

Nedeni basit. 3 seneden sonra Flight Simulator'ı hala oyun olarak görüyorsunuz.

ne dememi beklıyordun hangı yuklemı kullansaydım sence?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogukan111

quote:

Orjinalden alıntı: jedi_master

Nedeni basit. 3 seneden sonra Flight Simulator'ı hala oyun olarak görüyorsunuz.

ne dememi beklıyordun hangı yuklemı kullansaydım sence?

Flight Simulator bir oyun değildir. Simulasyonların oyunlarla karıştırılması çok doğal. FS için konuşursak; Boeing 737'yi loop'a sokup öyle de uçabilirsiniz ama simulasyonların ama bu değildir. Amacı, bir yolcu uçağını gerçek hayatla en birebir teknik/fiziki özellikleri uygulatarak uçurmaktır. Kısacası, FS oyun oynamak isteyen kişiler tarafından çabucak bırakıır, çünkü FS bir oyun değildir.

@tugay289: O işlemci ile en yüksek ayarlarda çok zor. Seni o site yanıltmasın zaten FS'nin minimum requirement'ları ile gerçek anlamda çalıştırabilirlik özellikleri çok farklıdır. En yüksek Autogen ve Scenery'de FSX çöker. fsx.cfg dosyasıyla oynarsan az şeylerden feragat edip daha yüksek fps alman da mümkün.

@jedi_master: Hocam neden öyle dedin, mis gibi de visual landing yapabiliyorum klavye ile. Ama haklısın sanırım, hiç joystick kullanarak uçmadım, dediğin kadar kolay olmalı. Yoksa klavyede çok pratik yapmak lazım. Uçak gemisine rüzgarlı hava şartlarında F-18 ile inmek mesela klavye ile yapıldığında büyük haz veriyor.

• FSX özellikle ekran kartı ve işlemciyi aşırı zorlayan bir simülatör, dolayısıyla işlemcinizin ve ekrankartınızın çok iyi olması gerek(en üst detaylar için). Özellike belirli hava şartlarında doku kaplaması arttığı için ekran kartının bellek ve çekirdek kullanımı maksimum seviyeye çıkıyor.

Simulatörü en üst detaylarda oynamak istiyorsanız en az 1GB ram li 256 bit veriyollu ekran kartınız(özellikle 19" monitör ve üstü kullananlar için) ve 3.0 GHZ hızında bir işlemciniz olsun, RAM olarak hangi sistem ve ayarlar olursa olsun en az 2 GB diyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darbelux

FSX özellikle ekran kartı ve işlemciyi aşırı zorlayan bir simülatör, dolayısıyla işlemcinizin ve ekrankartınızın çok iyi olması gerek(en üst detaylar için). Özellike belirli hava şartlarında doku kaplaması arttığı için ekran kartının bellek ve çekirdek kullanımı maksimum seviyeye çıkıyor.

Simulatörü en üst detaylarda oynamak istiyorsanız en az 1GB ram li 256 bit veriyollu ekran kartınız(özellikle 19" monitör ve üstü kullananlar için) ve 3.0 GHZ hızında bir işlemciniz olsun, RAM olarak hangi sistem ve ayarlar olursa olsun en az 2 GB diyorum.

Ekran kartı konusunda yanılıyorsun bence. O kadar da yüklenmiyor ekran kartına FSX. Sonuçta yaptığı iş genel manada rendering ve bu işi işlemci üstleniyor.
    Hele 1GB ramli ekran kartına hiç gerek yok FSX için.
    Keşke ekran kartı üstlense de ekran kartlarının o yüksek işlem güçlerinden faydalanabilsek.
    Ben FSX ile uçarken ekran kartına bakıyorum. 45 dereceyi bile geçmiyor sıcaklığı. Kullanımı çok yüzeyli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 23 Nisan 2009; 4:00:21 >

• FSX, işlemci ve bellek ile doğrudan alakalı. FSX'teyken ara sıra bakıyorum da bellek ve işlemci kullanımı çok fazla. Hatta belleğin yetersiz kalıp kendisini kapattığını da gördüm ki 2 GB belleğe sahibim. Ekran kartının etkisi ise sanıldığı kadar çok değil. jedi_master'ın dediği gibi biraz da gpu'ya yüklense de ondan da daha fazla faydalansa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cocker

FSX, işlemci ve bellek ile doğrudan alakalı. FSX'teyken ara sıra bakıyorum da bellek ve işlemci kullanımı çok fazla. Hatta belleğin yetersiz kalıp kendisini kapattığını da gördüm ki 2 GB belleğe sahibim. Ekran kartının etkisi ise sanıldığı kadar çok değil. jedi_master'ın dediği gibi biraz da gpu'ya yüklense de ondan da daha fazla faydalansa.

Ewt hocam kesinlikle söylediğin gibi. 4GB ram var bende. Bazen bellek yetmediği için Vista programı sonlandırıyor. Deli oluyorum.
    Yani sonuçta online uçarken IVAP açık, Team Speak açık, Chartlar için Jepview falan açık. E bir de internete girmek için firefox açınca olay bitiyor zaten. Bilgisayar bayılıyor.
  • Ankara'da olan arkadaş varsa bana fsx i çekip kargoyla yollayabilirlermi acaba?(KARGO TABİKİ BENDEN)
  • Normalde Cessna ile uçmama rağmen ils uçmayı öğrenmekle ilgili aşağıdaki videoda beoing kullanıldığı için beoingle uçtum. Realistic ayarlarda kullanıyorum. Videoda gerekli şeyleri yapmama rağmen uçak havaalanına yönlenmiyor.

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/f36919970e909526dbddaa135c822d00b805e0aa8a22dd81554711c904a768c561ef8f980250e4cd16815

128X hızında yapmama rağmen değişiklik yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 2 Mayıs 2009; 22:58:15 >
  • aynı sorunu bende yasıyorum nedense ses geliyor fakat uçağın yönü değişmiyor nedense.

bende ekran kartına cok fazla yüklenmediğini düşünüyorum.celeron 2.66 işlemci 256mb fx5200 bile 1gbddr400 ram ile sonucta bu oyunu açıyor ve düşük ayarlardada olsa oynatıyor.

bende fsxe fena bir halde takmış haldeyim.sistemim;
    core2duo e6850 işlemci,8800gtsonic ekran kartı,2gb ddr-2 667mhz ram,560 watt high power güç kaynagı.
    görüntünün çok kaliteli oldugunu söyleyemem.fps 17 18 civarı bazen daha asagı düştüğüde oluyor.
    internette biraz arastırdım fsx ram bakımından kaliteli sistemler istiyor.ben vista 64 bit işletim sisteminde ram miktarını 8gba cıkarsam fsx de görüntü kalitesi olarak farkedilir bir şekilde değişim gözlenir mi?yoksa gereksiz bir iş mi yapmıs oluruz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratalper1987

aynı sorunu bende yasıyorum nedense ses geliyor fakat uçağın yönü değişmiyor nedense.

bende ekran kartına cok fazla yüklenmediğini düşünüyorum.celeron 2.66 işlemci 256mb fx5200 bile 1gbddr400 ram ile sonucta bu oyunu açıyor ve düşük ayarlardada olsa oynatıyor.

bende fsxe fena bir halde takmış haldeyim.sistemim;
    core2duo e6850 işlemci,8800gtsonic ekran kartı,2gb ddr-2 667mhz ram,560 watt high power güç kaynagı.
    görüntünün çok kaliteli oldugunu söyleyemem.fps 17 18 civarı bazen daha asagı düştüğüde oluyor.
    internette biraz arastırdım fsx ram bakımından kaliteli sistemler istiyor.ben vista 64 bit işletim sisteminde ram miktarını 8gba cıkarsam fsx de görüntü kalitesi olarak farkedilir bir şekilde değişim gözlenir mi?yoksa gereksiz bir iş mi yapmıs oluruz?

Sistem değiştirmeyle görüntü kalitesinin artmasının ne alakası var. Hele hele ram takviyesi ile.
    Sonuçta daha iyi görüntü istiyorsanız ayarlardan bunu yükseltecek olan kendinizsiniz. Sisteminizin el verdiği ölçüde grafik ayarlarını yükseltebilirsiniz.
    2GB ram bile yeterliyken, 8GB ram kesinlikle çok gereksiz olacaktır.

• Merhaba Sayın donanimhaber sakinleri.
    FSx simulasyonuna başlamaya heveslendim. Oyunu bulur bulmaz başlamayı planlıyorum. Yeni başlayanlar için neler önerirsiniz.? Bu işi iyice öğrenmem için ne yapmam gerekir? Bir ara oynamıştım fakat acemi idim ve klavye vardı. Uçak indirmeyi kaldırmayı online oynamayı flap ayarları vrs ıls gps harita radio... vs. ayarları yapmayı bilmiyordum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxFByz -- 3 Mayıs 2009; 20:01:05 >
  • arkadaslar yeni kurdum oyunu ucarken saga sola bir kere bile bassam birdaha ucak ortalanmiyor ya saga yada sola gidiyor klavyeyle oynamaya calisiyorum joystik alcak param maalesef yok =(
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ducaz

arkadaslar yeni kurdum oyunu ucarken saga sola bir kere bile bassam birdaha ucak ortalanmiyor ya saga yada sola gidiyor klavyeyle oynamaya calisiyorum joystik alcak param maalesef yok =(

Uçuş esnasında ekranda boş bir yere sağ tıklayın en altta *Mouse as yoke* seçeneği olacak işaretleyin Mouse ile daha rahat kontrol edebilirsiniz. Kalkışı klavye ile yapmanızı tavsiye ederim tabi. Kalkıştan bir süre sonra sabit bir yüksekliğe gelince dediklerimi yapın. Mouse ile kalkış zor biraz klavyeye göre
  • Arkadaşlar Merhaba ! Biliyorum çoğunuz okumak istemeyecek ama yardım edene şimdiden allah razı olsun ! Soruna gelirsek... 2-3 gün önce bie cd dükkanından FLight Simülatör X i aldım. Eve büyük bi heyecanla geldim yüklemek için. 1. CD yi sorunsuzca yükledim. "Please insert FSX cd 2" yazısı çıktı doğal olarak bende 2. cd yi taktım . Fakat Cd yi takıp TAMAM dememe rağmen kabul etmedi. Tekrar tekrar aynı yazı çıktı. CD ye baktım içi dolu. Ama TAMAM ' a bastımğımda kabul etmiyor... Belki önceden yaşamış olanınız varsa lütfen yardım etsin. Şimdiden Çok Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lopy -- 11 Mayıs 2009; 21:34:35 >
  • arkadaşlar bendede başka bir peoblem var.internetten uçak indirdim.uçağı C:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\SimObjects\Airplanes dosyasının içine kopyaladım fakat oyunda cıkmadı.daha sonra installer package yazan simgeyi tıklayıp kurmaya calıstım fakat karsıma şöyle bir ekran çıktı.neresini yanlış yapıyorum acaba?
    bu arada internetten indirdigim ucakta bir problem oldugunu sanmıyorum birkac tane indirdim hepsinde aynı problemi tekrarladı.

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Alper -- 18 Mayıs 2009; 13:44:37 >
  • quote:

arkadaşlar bendede başka bir peoblem var.internetten uçak indirdim.uçağı C:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\SimObjects\Airplanes dosyasının içine kopyaladım fakat oyunda cıkmadı.daha sonra installer package yazan simgeyi tıklayıp kurmaya calıstım fakat karsıma şöyle bir ekran çıktı.neresini yanlış yapıyorum acaba?
    bu arada internetten indirdigim ucakta bir problem oldugunu sanmıyorum birkac tane indirdim hepsinde aynı problemi tekrarladı.

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın)

Installer a falan gerek yok. Uçağın normalde çıkması lazım. Her şey normal görünüyor çünkü.
    Ama gene de siz o uygulama yüklemesi penceresi olmadan bir SS korsanız ve uçağı nasıl yüklediğinizi biraz daha ayrıntılı anlatırsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

• teşekkür ederim hocam indirdiğim uçağın içeriği şu şekilde;
    http://img22.imageshack.us/img22/7167/progy.jpg

direk indirdim herhangibir uygulamada bulunmadım.indirdigim içerği airplane klasörünün içine yapıştırdım.uçağı flyawaysimulation.com dan indirdim.bu olmayınca belki ilk indirdigim bozuktur diyerekten,birkaç tane indirdim onlardada aynı sıkıntıyı yaşadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Alper -- 12 Mayıs 2009; 11:50:35 >
  • quote:

teşekkür ederim hocam indirdiğim uçağın içeriği şu şekilde;
    http://img22.imageshack.us/img22/7167/progy.jpg

direk indirdim herhangibir uygulamada bulunmadım.indirdigim içerği airplane klasörünün içine yapıştırdım.uçağı flyawaysimulation.com dan indirdim.bu olmayınca belki ilk indirdigim bozuktur diyerekten,birkaç tane indirdim onlardada aynı sıkıntıyı yaşadım.

Hocam indirdiğin uçağın FSX için olduğuna eminsin değil mi?
    Hatta uçak ücretsizse ki öyle görünüyor buraya da bir linkini koy. Ben bir indirip deniyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 12 Mayıs 2009; 23:06:35 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.