Şimdi Ara

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın) (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.397
Cevap
11
Favori
106.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun zamanlık bir kurcalamanın ardından (yaklaşık 8ay) bugun ilk kez thy a320 ile bursadan istanbul atatürk havaalanına uçuş planlayıp sorunsuz indim. piste erken teker koymam dışında bir sıkıntı yaşamadığımı düşünüyorum ama bu bile beni ziyadesiyle keyiflendirdi. bundan sonraki uçuşumu video çekmeyi planlıyorum :) a320yi çok beğendim :)

edit: başlayıp sıkılan arkadaşlar. biraz kurcalayın araştırın öğrenin. cessna ile baya bir gezin uçun düşün birşeyler yerlerine oturuyor. ve büyük bir uçak uçurup yere indirdiğiniz zaman buna değeceğini göreceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannavaro1903 -- 25 Nisan 2012; 0:12:02 >
  • FSX deluxe için ayrı olarak sp1 - sp2 varmı yoksa bütün versiyonlar için standartmıdır service pack paketleri...
  • Arkadaşlar banada bir yardım edin. Benim sorunum fligt plan ile ilgili. Kalkış pistini ve iniş pistini nasıl belirliyoruz. Boeing 737 800 pmdg yi kullanıyorum. Hazır fligt plan sitelerinden rota mı belirliyorum. Benim asıl yaşadığım sıkıntı ıfr uçuşta kalkış pistini ve iniş pistini neye göre belirliyoruz ? Beni bu konu hakkında bilgilendiricek birisi yada iniş kalkış pistlerini belirleme hakkında elinde dökümanı olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun26180

Arkadaşlar banada bir yardım edin. Benim sorunum fligt plan ile ilgili. Kalkış pistini ve iniş pistini nasıl belirliyoruz. Boeing 737 800 pmdg yi kullanıyorum. Hazır fligt plan sitelerinden rota mı belirliyorum. Benim asıl yaşadığım sıkıntı ıfr uçuşta kalkış pistini ve iniş pistini neye göre belirliyoruz ? Beni bu konu hakkında bilgilendiricek birisi yada iniş kalkış pistlerini belirleme hakkında elinde dökümanı olan varmı ?

Sen sadece kalkış ve iniş havaalanını belirliyorsun. Hangi piste ineceğini hava yol ve su durumuna göre kule belirtir. Bu da tamamen rüzgarın esiş yönüne ve trafik durumuna bağlıdır. Tabi her uçak her piste inemez, 747, A380 gibi daha ağır uçaklar daha uzun ve güçlendirilmiş pistlere ihtiyaç duyarlar. Sisli ve görüş alanının düşük olduğu durumlarda ya da pilotun talebi üzerine Visual yerine ILS içeren bir piste yönlendirme de yapılabilir. Bütün bu değişkenlere göre hangi piste inmen gerektiğini kule belirler. Ancak kuleyle telsiz teması sağladıktan sonra iniş şeklini değiştirebilir ve kule visual iniş vermiş olmasına rağmen ILS iniş için bir pist talep edebilirsin. Bunu da tamamen telsiz konuşmalarıyla oyun içinde yapıyoruz, flight plan ile bir ilgisi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: equinox1999

Arkadaslar 737-800 ile ils iniş deniyorum Ataturk hava limanı ils frekanı giriyorum course değerini giriyorum 3000-4000 feet yukseliyorum ucak ils sinyalini aliyor gps /nav kısmını nav a getiriyorum course on yapıyorum ucak yoneliyor yatay olarak pisti ortalıyor hızımı da 150 knot civarı yapıyorum ama bir turlu alcalmaya geçmiyor pisti pas geciyor hep app ye de basıyorum burada yanlış olan ne bi yardımcı olun videoları falan izledim ilk yaptıklarımda alcaliyordu ama şimdi alçalmaya geçmiyor

sanal ufuk göstergesiinin yanında bi deltoit var o tam ortadaki çizgiye yaklaşınca app ye geç

• quote:

Orijinalden alıntı: mrhusnu

Arkadaşlar şimdi FSX i kuracağım.Yalnız sırasıyla nasıl kurmalıyım düzgün bir kurulum olması için.Elimde orjinal FSX Deluxe var,Acceleration pack var ve bunların dışında SP1 ve SP 2 var sırasıyla nasıl bir kurulum yapmalıyım?

1-)Özür dilerim Orjinali yakın bir zamandamı aldınız ? Ben hiç bir yerde bulamıyorum artık, pilot shop'larda varmı oyun,Nereden aldınız :) ?
    2-) Birde birşey soracağım B737-800'ü ils ataturk inisinde herseyi dogru yapıyorumda hız da bir sorun var galiba 145 knot ile iniş yapıyorum ama uçak piste gelmeden direklere çarpıyor flap'lerde falanmı yanlışlık yapıyorum acaba yardım edermisiniz
    3-)Çok önemli birşey daha soracağım grafik seviyelerini artırınca ayarlardan oyunun verdiği havalimanlarını etrafı hep ev falan doluyor pc kasıyor ama istanbul ataturk havalimanında full olsada pistin etrafında ev gozukmuyor simsiyah ve karışmış kırmızı,mavi renkler var onların üstünde sırayla sevaplarsanız çok teşekkür ederim size yardımınız için teşekkürler şimdiden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boeing737 -- 28 Nisan 2012; 16:33:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Boeing737

quote:

Arkadaşlar şimdi FSX i kuracağım.Yalnız sırasıyla nasıl kurmalıyım düzgün bir kurulum olması için.Elimde orjinal FSX Deluxe var,Acceleration pack var ve bunların dışında SP1 ve SP 2 var sırasıyla nasıl bir kurulum yapmalıyım?

1-)Özür dilerim Orjinali yakın bir zamandamı aldınız ? Ben hiç bir yerde bulamıyorum artık, pilot shop'larda varmı oyun,Nereden aldınız :) ?
    2-) Birde birşey soracağım B737-800'ü ils ataturk inisinde herseyi dogru yapıyorumda hız da bir sorun var galiba 145 knot ile iniş yapıyorum ama uçak piste gelmeden direklere çarpıyor flap'lerde falanmı yanlışlık yapıyorum acaba yardım edermisiniz
    3-)Çok önemli birşey daha soracağım grafik seviyelerini artırınca ayarlardan oyunun verdiği havalimanlarını etrafı hep ev falan doluyor pc kasıyor ama istanbul ataturk havalimanında full olsada pistin etrafında ev gozukmuyor simsiyah ve karışmış kırmızı,mavi renkler var onların üstünde sırayla sevaplarsanız çok teşekkür ederim size yardımınız için teşekkürler şimdiden :)

1.yakın bir zamanda adana media marktda oyunu görmüştüm ve hafızam beni yanıltmıyorsa eğer 55 tl idi fiyatı.
    2.pardon hangi direklere çarpıyorsunuz piste inip duramıyor pistten mı çıkıyorsunuz, yoksa pist başına erken mi teker koyuyorsunuz biraz daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi olur.
    3.bizim türkiyede fazla detay yok ankarada da aynı sıkıntıyı yaşayanlar vardı zannedersem sorununuz bu. yok kaplama olarak sorun varsa bu oyunun kopiş olmasından kaynaklı olabilir. olmadı google map patchi vardı yanılmıyorsam onu deneyin. (şu anda bu kadar cevaplayabildim o bahsettiğim patchi kullanmadım görmüştüm ama sanki emin olmamakla beraber söylemekte fayda var).

nacizane bildigim kadarıyla, güzel uçuşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

quote:

quote:

1.yakın bir zamanda adana media marktda oyunu görmüştüm ve hafızam beni yanıltmıyorsa eğer 55 tl idi fiyatı.
    2.pardon hangi direklere çarpıyorsunuz piste inip duramıyor pistten mı çıkıyorsunuz, yoksa pist başına erken mi teker koyuyorsunuz biraz daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi olur.
    3.bizim türkiyede fazla detay yok ankarada da aynı sıkıntıyı yaşayanlar vardı zannedersem sorununuz bu. yok kaplama olarak sorun varsa bu oyunun kopiş olmasından kaynaklı olabilir. olmadı google map patchi vardı yanılmıyorsam onu deneyin. (şu anda bu kadar cevaplayabildim o bahsettiğim patchi kullanmadım görmüştüm ama sanki emin olmamakla beraber söylemekte fayda var).

nacizane bildigim kadarıyla, güzel uçuşlar...

Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim Media Mrkt'e en yakın zamanda gidecegim. piste varmadan teker basıyor ama çok geride değil yani hız sorunu galiba :S 3. süde hiç pack ile ilgilenmemiştim bakacagım tesekkur ederim :) :)

• hocam piste önce teker koyuyorsanız sizin yapmanız gereken şey sürekli iniş çalışmak. bunun için de önerimşu. bir uçuşta iniş yapmadan kısa bir süre önce kaydedin ve o uçuşu birkaç kez sonlandırın. önce teker koymanızın sebeplerinden bazıları

hızınızı erken düşürüyor olabilirsiniz.
    flapları normalden daha hızlı açıyor olabilirsiniz yahut birden açıyor olabilirsiniz.
    erken alçalıyor ya da çok dik bir şekilde alçalıyor olabilirsiniz.

şimdilik aklıma gelen basit birkaç şey. tabi detaylı bakmak lazım :)

sizin sorununuz genel itibariyle tecrübe eksikliği kanımca. dediğim gibi tekrar tekrar iniş yapmanızı öneriyorum.
  • Evet dediğiniz gibi biraz tecrübe eksikliği de denebilir her inişte heyecan yapıyorum :) flap konusunda hata yaptığımı fark ettim dediğiniz gibi tekrar tekrar iniş yapacağım sanırım flap'leri knot'a göre tam ayarlayamıyorum hızlı açıyorum galiba teşekkür ederim cevaplandırdığınız için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnas1970

FSX deluxe için ayrı olarak sp1 - sp2 varmı yoksa bütün versiyonlar için standartmıdır service pack paketleri...

Acceleration yükliceksen gerekmiyo ama yüklemiceksen sp1 ve sp2 yi kurmalısın ciddi performans artışı oluyo
  • Benim orjinal istememin tek sebebi online'da fatal error veriyor bir tek o olmasa yeterli birde daha iyi tabiki. Yeni bilgisayar alıcam fsx'de bulsam ne iyi olur merter media mrkt'te vardır inşallah.
  • Bende fsx kullanıyorum. Traffic x yükledim fakat oyunu açtığımda trafikte 3-4 uçak oluyor.Bunu nasıl çoğaltabilirim. Lütfen please
  • quote:

quote:

Ben Fsx i 3 yıl önce D&R dan almıştım Deluxe Edition olanını,yanılmıyorsam 40 Tl falandi. Su anda orjinal acceleretion pack arıyorum fakat istanbul Avrupa yakasında aramadigim gitmediğim yer kalmadı maalesef hiç bir yerde yok :) En sonunda Amazondan falan almayı deneyeceğim. Diğer sorularına ise pcye geçtiğimde bildigim kadarıyla cevap verebilirim. Saygılar ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ben Fsx i 3 yıl önce D&R dan almıştım Deluxe Edition olanını,yanılmıyorsam 40 Tl falandi. Su anda orjinal acceleretion pack arıyorum fakat istanbul Avrupa yakasında aramadigim gitmediğim yer kalmadı maalesef hiç bir yerde yok :) En sonunda Amazondan falan almayı deneyeceğim. Diğer sorularına ise pcye geçtiğimde bildigim kadarıyla cevap verebilirim. Saygılar ..

Teşekkürler :) bugün media mrkt'e gittim ordada yoktu bu yüzden internet üzerinden almayı düşünüyorum ama internetten hiç alışveriş yapmadım yani kargo ile falan, fspilotshop.com diye bir site var buradan alıcam 1-2 haftaya gelirmiş ama evde olmassam sizce ne yaparlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boeing737 -- 29 Nisan 2012; 22:10:49 >

• Arkadaşlar Microsoft Flight demosu yayınlandı herkeze şimdiden hayırlı olsun demonun boyutu 1.5gb önerilen sistem konfigurasyonu bayağı yülsek

burdan indirebilirsinizhttp://www.microsoft.com/games/flight/
  • Birşey sorucam ben internetten alışveriş yapıcamda my traffic x falan alıcam ama resimdede gördüğünüz gibi indirme seçeneği var yani fsx gold editionda alıcam gelicek ama traffic x indirmeli olucaksa mantıksız olur oda kutusuylamı gelir sizce. Birde traffic x ile uçaklar falan geliyormu free flight bölümüne yoksa ek olarak boeing paketi falanmı almam gerek veya indirmemmi gerek. daha kolay ve güvenilir bildiğiniz site varsa öneredebilirsiniz amozondan gelmiyormuş buraya, yani rahat rahat kargo ile gelebilicek .. Şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boeing737 -- 30 Nisan 2012; 17:36:32 >
  • sen bence ****.eu sitesinden indir.google ye yaz **** diye çıkıo zaten. Orda arama bölümüne yaz traffic x die, sonra çıkan seçeneklerden uygun olanına tıkla, karşına bazı siteler gelio, istediğini seç.hemen inio torent olarak.sonra torenti kur sonra çalıştır, ben ordan traffic x in full ünü indirdim. çalşıo, fakat ayarlamayı yapamadım.
    Neyse sen dediğim gibi ****.eu sitesinden indir.
    aşağıdaki linke tıkla traffic x in tanıtımını yapıo:

http://www.youtube.com/watch?v=LsiYQTIT1SU

neyse sen dediğim gibi yap, bi sorun yaşamazsın ok mu ???????????

• yazdığımda çıkmamış , ayrı ayrı yazıyım bakalım olcakmı

t o r r e n t z . e u sitesinden indirceksin
  • bütün hepsini denedim virus error'u veriyor sinir oldum :) yinede saol :) internette hep böyle oluyor zaten bir türlü indiremiyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.