Şimdi Ara

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın) (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.397
Cevap
11
Favori
106.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GUERRA

evet zaten çıkmaması gerekiyor.

peki ben bir yerden bir yere giderken neye göre gideceğim?
  • bu bir simülator. yani gerçek pilotlar nasıl görüyorsa o şekilde göreceksin. küçük uçakla uçuyorsan gps ten, büyük uçakla uçuyorsan fmc+display unit ile göreceksin.

flight plannera girip planı yap, uçuş sırasında da shift+3 yaparak gps ekranını getirebilirsin.
  • ok deniycem
  • arkadaşlar ILS ile iniş yapıyorum aynı şeylerı yapmama ragmen bazen düzgün iniyorum bazende inemeden yere çakılıyorum işlem adımlarım şöyle
    FS2004-Boeing 737-400
    piste yakın yerde yaklaşık 30 derece altında
    gps/nav mod nav-aktif
    Nav-1 frekans değerini giriyorum nav1-aktif
    course değerini girip app diyorum.
    sinyali alıyor dönüyor hızla irtifa kaybediyor ve yere çakılıyor.

sizce sorun nerde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avenged -- 16 Ekim 2013; 4:20:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XR9

quote:

bi kere pmdg kullandıysan , default yavan gelir artık , geri dönüş yok

bence öncelikle default cessna 172 veya a2a 172 trainer kurup küçük uçakla alış, sonra büyüklere geçersin. vaktim yok diyorsan direk pmdg ye geç.
    ama fmc programlayı falan öğrenmen lazım. youtube da bir sürü video var, manualleri de okuyabilirsin.

Youtube'ta guzel vidolar var gercekten. Pmdg cold and dark videosu vardi ornegin, ondan baslicaz artik :)

Cessnalar hic sarmiyor hocam ya, biran once 737yi ogrensem yeter bana simdilik :)

benim fmc videom var. Ordan başlayabilirisiniz

• quote:

bu bir simülator. yani gerçek pilotlar nasıl görüyorsa o şekilde göreceksin. küçük uçakla uçuyorsan gps ten, büyük uçakla uçuyorsan fmc+display unit ile göreceksin.

flight plannera girip planı yap, uçuş sırasında da shift+3 yaparak gps ekranını getirebilirsin.

Teşekkürler oldu ama bi sorum daha var taxi runway olurken gate numarası veriyor ama gate (kapı) no yazmıyo hiç bi yerde hangi kapıda olacağımaza ya da nereye yanaşacağımıza dair bi işaret yok mu?
  • soruyu anlamadım , indikten sonra kapıya yanasmaktan bahsediyorsan ground ile bağlantı kurup taxi to the gate sececeksin , kapıdan kalkıp pist başı yapacaksan kule ile konuşma menusundeki show progressive taxi seçeneği ile gitmen gereken yolu görebilirsin. tabi önce ifr clearance ve taxi izni alman lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: best of europe

quote:

bu bir simülator. yani gerçek pilotlar nasıl görüyorsa o şekilde göreceksin. küçük uçakla uçuyorsan gps ten, büyük uçakla uçuyorsan fmc+display unit ile göreceksin.

Teşekkürler oldu ama bi sorum daha var taxi runway olurken gate numarası veriyor ama gate (kapı) no yazmıyo hiç bi yerde hangi kapıda olacağımaza ya da nereye yanaşacağımıza dair bi işaret yok mu?

İndikten sonra Atc ile gate numarası alıyorsun.Konuşman bittiğinde atc menüsünden show on kısmına basarsan oklar seni götürür.

• arkadaşlar bu cessna 172 kokpitinde fs2004te ILS iniş için course değerini nereye girmem gerekiyor.
     FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın)

• Merhaba herkese.
    kalkıştan önce progressive taxiyi açmadan taxi nasıl yapabilirim?
    Nereye gidicegimi nasıl ogrenebilirim veya verdigi harflerden nası anlayabilirim?
  • tek tek söyler atc bunları. yol uzerindeki isaretlerden de anlayabilirsiniz. bi yere not edin ya da atc menüsüne goz atın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar fsx e daha yeni başladım,bazı küçük uçakları almak istediğimde sorun yok ama b737,a320 gibi uçakları aldığımda uçak habire zıplıyor ve too low flaps uyarısı geliyor.Nasıl çözebilirim,daha önce b737'yi sorunsuz uçurduğumu hatırlıyorum
  • Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi uçuşlar. Benim bir notebook'um var buna FSX kurdum fakat performans olarak berbat fps 10-12 arasında sürünüyor. PMDG 737-800, Rex Essentials +OD ve FS2Crew kullanıyorum.

Sistem özelliklerim;
    Core i5 3210m - 2.5 Ghz
    4 GB Ram
    nVidia GT620m

Aircraft'ın grafiklerini kısmak istemiyorum çünkü Virtual Cockpit de iken yazılar çamur gibi oluyor kısınca okunmuyor hiç bişey. O yüzden neleri kısmam lazım ya da hangi add-on'u kullanmamam lazım 20+ fps almak için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Appetite

Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi uçuşlar. Benim bir notebook'um var buna FSX kurdum fakat performans olarak berbat fps 10-12 arasında sürünüyor. PMDG 737-800, Rex Essentials +OD ve FS2Crew kullanıyorum.

Sistem özelliklerim;
    Core i5 3210m - 2.5 Ghz
    4 GB Ram
    nVidia GT620m

Aircraft'ın grafiklerini kısmak istemiyorum çünkü Virtual Cockpit de iken yazılar çamur gibi oluyor kısınca okunmuyor hiç bişey. O yüzden neleri kısmam lazım ya da hangi add-on'u kullanmamam lazım 20+ fps almak için?

Ram'i 8gb yaparsan çok daha rahat edersin.
    Onun dışında fsx tweaks diye arama yaparsan bir çok sonuç bulursun.

Ayrıca
    http://www.venetubo.com/fsx.html
    bu adresten bilgisayarının özelliklerine göre bir cfg dosyası yaparsan oldukça faydası olur.

Birde nvidia inspector indirip "fsx nvidia inspector settings" diye aratıp ayarlarını yaparsan da faydası olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

quote:

Orijinalden alıntı: cemsultan

quote:

Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi uçuşlar. Benim bir notebook'um var buna FSX kurdum fakat performans olarak berbat fps 10-12 arasında sürünüyor. PMDG 737-800, Rex Essentials +OD ve FS2Crew kullanıyorum.

Sistem özelliklerim;
    Core i5 3210m - 2.5 Ghz
    4 GB Ram
    nVidia GT620m

Ram'i 8gb yaparsan çok daha rahat edersin.
    Onun dışında fsx tweaks diye arama yaparsan bir çok sonuç bulursun.

Ayrıca
    http://www.venetubo.com/fsx.html
    bu adresten bilgisayarının özelliklerine göre bir cfg dosyası yaparsan oldukça faydası olur.

Birde nvidia inspector indirip "fsx nvidia inspector settings" diye aratıp ayarlarını yaparsan da faydası olur.

kusura kalmayın da, o i5 le bir cacık olmaz

Valla 4-5 adet i5 laptop'da oldurduk, gayet güzel uçuyor arkadaşlar.

Ha ne beklediğine göre değişir orası ayrı konu ama şu halinden iyi olacağı kesin.

Çok extreme ayarlar tabi ki olmaz ama yenilir yutulur cinsten bir simulatörü olur.

• cemsultan kullanıcısına yanıt
    cfg dosyamı değiştirdim verdiğiniz siteden baya etkisi oldu bir de artık REX OD kullanmıyorum, 24 fps sabit şu anda. Ayrıca i5 ile cacık olmayan diyen arkadaşım, ben de biliyorum cacık olmayacağını, elimdeki imkan şu anda bu, bununla en iyi fps'yi nasıl alacağımı sordum. Ukalalık yapma.

Bir de ben bu FS2Crew'i çalıştırtamadım bir türlü ya, Manual'inde yazan bütün şeyleri yaptım yine olmuyor
  • quote:

cfg dosyamı değiştirdim verdiğiniz siteden baya etkisi oldu bir de artık REX OD kullanmıyorum, 24 fps sabit şu anda. Ayrıca i5 ile cacık olmayan diyen arkadaşım, ben de biliyorum cacık olmayacağını, elimdeki imkan şu anda bu, bununla en iyi fps'yi nasıl alacağımı sordum. Ukalalık yapma.

Bir de ben bu FS2Crew'i çalıştırtamadım bir türlü ya, Manual'inde yazan bütün şeyleri yaptım yine olmuyor

REX OD da kullanabilirsin aslında, bizim sanal pilot arkadaşların hepsi kullanıyor aynı ayarda makinalar ile, önemli olan kaç fps aldığından ziyade gözle görülür bir takılma olup olmadığı, yani frame olayına çok takılma, oyun akıcı ise, gözle görülür bir takılma yok ise frame çok da önemli değil çünkü, 20 fps ile 40 fps arasındaki farkı kimse ayırt edemez zaten.

Arıca aklıma gelen bir iki yeni öneri;

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?uiautomationcore
    Bu linkteki dll dosyasını (ya da başka bir yerden bulabiliyorsan o da olur) FSX ana klsörü içine kopyala.

fsx.cfg dosyasını notepad ile aç, içinde GRAPHICS i bul ve altına bu satırı ekle
    HIGHMEMFIX=1

resimde görüldüğü gibi

Daha aklıma gelen bir şey olursa yazarım ama ram'i 8gb yapmanı şiddetle tavsiye ederim, çok farkedecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 4 Kasım 2013; 13:06:08 >

• 20 ile 40 arasındaki farkedemez görüşüne katılmıyorum. 15-20 fark edilmez 60-70 fark edilmez ama 20-40 arasında dağılım olarak uçurum var. 30'un üstü oynanabilir kabul edilebilirken gerçekten zevk alabilmek için 60 hadi 50 diyelim bunun üstünde olması gerekiyor. Bahsim genel oyunlardaki fps ile ilgili..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu laptop'u FSX kullanacağım diye almadım ki ya da harcore oyun oynayacağım diye? Neden bilmediğiniz birşeye yorum yapıyorsunuz onu da anlamıyorum. Üniversitede okuduğum için işimi görecek ucuz bir laptop a ihtiyacım vardı ben de bunu aldım. Yoksa evimde i5 3570K işlemcili masaüstü bilgisayarımda var. Ben burda farkedersiniz herşeyi maxlayayım fps yine de düşmesin gibi bir şey de demedim. Kullandığım Add-on lar ile en iyi fps yi nasıl alırım diye sordum ki bu da gayet normal bir soru.
  • multiplayer için kayıt oluyorum ancak kabul etmiyor sanırsam gamespy bu oyunu mp sini kaldırdı nasıl kayıt olucam bi yardım edin
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.