Şimdi Ara

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın) (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.397
Cevap
11
Favori
106.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gamespy destek vermiyor artık, vatsim avsim vs denemelisin
  • arkadaşlar merhaba...

iniş konusunda sizlerden yardım bekliyorum. 737 tipi uçağı indirirken yaklaşma hızları vede flap derecelerini neye göre ayarlıyoruz. flapları hangi yükseklikte hangi hızlarda açıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blk

arkadaşlar merhaba...

iniş konusunda sizlerden yardım bekliyorum. 737 tipi uçağı indirirken yaklaşma hızları vede flap derecelerini neye göre ayarlıyoruz. flapları hangi yükseklikte hangi hızlarda açıyoruz.

arkadaşlar cevap verebilecek kimse yok mu? uçağı manuel olarak indirmek istiyorum. indiriyorum ama tam olarak istediğim gibi olmuyor. uçağın hızını ve flap ları ayarlayamıyorum. 737 tipi uçakla pişti karşıma aldıktan sonra alçalma ve teker koymaya kadar olan sürecin adımlarını anlatırmısınız. işte hızımızı önce şuraya düşürüyorun. flap ları şu dereceye açıyoruz. alçalma hızımız ortalama şu kadar fit gibi.
  • quote:

quote:

arkadaşlar merhaba...

arkadaşlar cevap verebilecek kimse yok mu? uçağı manuel olarak indirmek istiyorum. indiriyorum ama tam olarak istediğim gibi olmuyor. uçağın hızını ve flap ları ayarlayamıyorum. 737 tipi uçakla pişti karşıma aldıktan sonra alçalma ve teker koymaya kadar olan sürecin adımlarını anlatırmısınız. işte hızımızı önce şuraya düşürüyorun. flap ları şu dereceye açıyoruz. alçalma hızımız ortalama şu kadar fit gibi.

http://www.b737.org.uk/flapspeedschedule.htm

Bahsettiğin iniş hızıdır alçalma zamanları vs. bunların hesabını fmc programlama ile yapabilirsin.Kalkış hızından tut ta kapıların açılması , pushback ayarları dahil herşey aslında fmc kısmından yapılır.

Pmdg sürümü 737-800 Ngx uçağı için cold and dark setup ve fmc programlama kısmını bir arkadaş Türkçe anlatmış.Buradan izleyebilirsin.Kolay gelsin.

• quote:

quote:

arkadaşlar merhaba...

Flap açmanın alçalma hızıyla ilgisi yok hocam,standart hızlarda açacaksınız.Son yaklaşmada speed brake arm,auto break medium(yağmurlu,buzlu havalarda high) yapın,hızı 10nm'de 180 kt yapın 4-5 nm'de son yaklaşma hızına düşürün 140-150 kt.Oldu bitti.En iyisi cessna ile başlayıp prosedürleri öğrenmek aslında ama bize fmc kur uç kolay geliyor...
    Flapların hızlara göre derceleri;
    1 230 knots 250 knots
    2 230 knots 250 knots
    5 225 knots 250 knots
    10 210 knots 215 knots
    15 195 knots 205 knots
    25 190 knots 190 knots
    30 185 knots 185 knots
    40 158 knots 162 knots

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grunge_blues -- 30 Kasım 2013; 14:50:57 >

• @Bloc Party ve @grunge_blues

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • https://www.youtube.com/watch?v=l8o9h5NHiVk

böyle bi grafik bu oyunda mümkün mü ya da böyle bi oyun var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: best of europe

https://www.youtube.com/watch?v=l8o9h5NHiVk

efektler sony vegas programıyla yapılıyor yağmur damlaları vs.. sim ile alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testing -- 20 Aralık 2013; 5:54:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: testing

quote:

Orijinalden alıntı: best of europe

https://www.youtube.com/watch?v=l8o9h5NHiVk

efektler sony vegas programıyla yapılıyor yağmur damlaları vs.. sim ile alakası yok.

biz yapabilir miyiz yani bu görüntünün aynısı şeklinde çalıştırabilir miyiz?

• best of europe B kullanıcısına yanıt
    Video yapmak istiyorsan yaparsın tabi. Oyunun böyle oynandığını sanmıyorsundur heralde. Videoyu çekip üstüne efektleri bindiriyorsun oyunla alakası yok yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archVillain

Video yapmak istiyorsan yaparsın tabi. Oyunun böyle oynandığını sanmıyorsundur heralde. Videoyu çekip üstüne efektleri bindiriyorsun oyunla alakası yok yani.

ben oyunun böyle olduğunu ve böyle oynandığını sanıyordum hatta x plane de böyle bi görüntü gördüm sırf bu görüntü için 55 gb indirdim ama hiç alakası yok görüntünün.
  • Arkadaşlar benim problemim; mission'ları normal bir şekilde açıp oynayabiliyorum ama görev bittiğinde "press esc to finish mission" yazısı da çıktıktan sonra esc'e basınca direk oyun hata veriyor windows a geri dönüyor. aynı problem save etmeye çalıştığımda da oluyor. yada yine oyun içinde esc'ye bastığımda da oluyor.

varmı bir önerisi olan?

yüklenmiş olan eklentiler:
    fsx yüklü
    sp1 yüklü
    accelerator yüklü

sistemim:
    4gb ram
    ati 6950 ekran kartı
    win 7 64bit

not: UIAutomationCore.dll dosyasını da yükledim olmadı, sildim olmadı..

bir çözümü olan varsa çok sevinirim..
  • hiç eklenti de kurmamışsınız. fsx biraz şans işi. bazen 40 dakika yerde hazırlık yapıyorum ve kalkıştan birkaç dakika sonra hata verip kapanıyor. çok vakit almayacaksa simi kaldırıp tekrar kurmayı deneyin. ama bir işe de yaramayabilir.
  • arkadaşlar,pmdg 747-8i uçağında ils hattı ile ilgili problem yaşıyorum. fmc ye ils hattının frekansını giremiyorum. fmc nin nav kısmında normal vor istasyonlarının frekansını girebiliyorum. fakat ils hatlarının frekansını kabul etmiyor. ben bu ils yi uçağa nasıl gireceğim.
  • o uçağı hiç kullanmadım ama bildiğim kadarıyla ile frekanslari fmc cihazından giriliyor . youtube da vardır pmdg ils tutorial diye arayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim bir sorunum var ama fsx ile bağlantılı mı anlayamadım..
    seyir halinde tam ekran modundan çıkıyorum. uçuş esnasında farklı programlar açmak istediğim zaman görüntüde bir sorun olmuyor. yalnız başka programa geçtiğim zaman ses kapanıyor. ama ben arka planda fsx seslerini duymak istiyorum. saatlerdir bunu araştırıyorum, bir şey bulamadım..
    yardımcı olabilecek var mı?
  • dostum aynısı bende de var. muhtemelen bir yerden bir ayar yapılıyordur. umarım cevap verilir. bende merak ediyorum çözümünü. zamanında çok araştırmıştım.

bende fsx yükledim pmg767 de yüklemeye çalıştım ama sürekli fatal error alıyorum. sistemim win8.
  • FSX eklentileri dışında mesala ECZA camera eklentisi gibi eklentiler dışındaki FSX ile alakası olmayan programlarla çalışırken arka planda FSX sesini duyamazsınız. Böyle bir özelliği yok.
  • Gençler benim de canımı sıkan birkaç.

Şimdi kuleyi takmadığım zaman, heading falan karıştırmadığım zaman gayet güzel ils iniş yapabiliyorum. Kule yolu çok uzatıyor ve app tuşuna basma zamanında beni paniklettiriyor. Geç kalıyorum hep. Nav sinyallerini duyduğum anda gps'ten nav'a geçiyorum. Bir süre sonra çizginin içi dolunca app basıyorum. Gayet güzel iniyorum böyle.

Bir de bazen app ile localize olduktan sonra uçak çok erken alçalıyor. Pistin başına dahi gelmeden tekerlekleri yere indirmeye çalışıyor. Hızımın yavaş olmasından kaynaklı mı acaba ? 150 knot ile inmeye çalışıyordum. Bugün 200'ü denedim, erken yere değdi yine. Bazen de alçalmıyor, pas geçiyorum.

Neyse, halledeceğim bunları da zamanla :D
  • Herkese merhabalar. Arkadaşlar aslında konu donanımsal ve teknik ancak sistem tavsiyesi ve sorunlarla ilgili başlıkta en son 2012 yılında giriş yapılmış ve kimse cevap vermemiş bu son mesaja da.Ben de hızlı bir cevap alamam hatta hiç alamam kaygısıyla aktif olan bu başlık altında sormaya karar verdim sorumu. Bunun için özür dileyerek sorunuma geçiyorum.

Çocukluktan beridir hep sim oynarım.Hiç sıkılmadan bıkmadan öğrenene kadar kurcalarım.İşimi kolaylaştıracak hiç bir özelliği bırakın simi oyunlarda bile açmam. Daha hayatımda hiç bir oyunda hile kodu yazmışlığım yok.Özellikle de havacılığa olan tutku niteliğindeki ilgim yüzünden de hep uçuş simlerine yöneldim.29 yaşındayım yani ms dos tan açılan adını hatırlamadığım sayısız simlerden tutun da lock on flaming cliffs falan baya ilgilendimbu simulasyonlarla.3 yıl kadar öncesine kadarda fs2004 kullanıcısıydım ki laptopumdaki donanımsal sıkıntılar artık oynamama izin vermediği için bırakıp ps3 e yönelmiştim.yine bir sim için.(GRAN TOURİSMO) Geçtiğimiz ay artık vakti geldi deyip özellikle FSX ve eğlence amaçlı oynadığım ağır grafikli yunlar için iyi sayılır bi sistem topladım. Sıkıntımı anlatmadan önce sistem bilgilerimi kısaca vereyim ;

-7200 rpm 1 tb 64 mb önbellek western digital hdd
    -2133 mhz destekli 970 chipset am3+ anakart
    -AMD FX6300 3.5 ghz. 6 çekirdek işlemci(otomatik o.c seçeneği anakarttan ayarlı ve şu an ki çalışma frekansı 3.76 ghz)
    -2 GB 192 BİT ASUS GTX 660 O.C DİRECT CUII ekran kartı
    8 gb (2x4 dual olarak kullanıyorum) 1866 mhz cl9 corsair ram.

Şimdi arkadaşlar bilgisayarımda donanımsal herhangi bir sıkıntı yok montajı falan kurulumu herşeyi kendim yapıp test ettim.arma 3 bile ultra grafikte oynuyorum fullhd de ve sadece akıcılık oynanabilir olsun diye very high ayarlarda oynuyorum.AA falan ne kadar efekt varsa blur hariç hepsi full.Ancak hevesle kurduğum fsx e gelince sistem 2 dk da çöp oldu :) Öncelikle yaptıklarımı söyleyeyim; Deluxe editionu kurdum sp1 ve sp2 yüklemeden accelaration pack ini kurdum. FSX i açtım autogen dence trafik full(bundan kısmak istemiyorum artık bu sistemlede :D ) herhangi bir eklenti kurmadanyükseğe yakın ayarlarda oyunu açtım ki bir baktım bulutlu havada istanbul LTBA da yerde 12-17-nadiren 20--25 fps arada 10 a falan düşüyo. arada.accel yüklemeden önce de aynı şartlarda aynı meydanda aynı saatte aynı ayarlarda yaptığım denemede en düşük 6-9 fps ortalama 15 fps idi.yani accel pack bi 5 fps ortalanma kazandırdı.

Şimdi benim amacım hiçbir eklenti yüklemeden önce yüksek fps değerlerine kalitey ve görsellikten hava trafiğinden min. ödün vererek ulaşıp, daha sonra eklentileri yükleyince bir pmdg 737 virtual kokpitte yerde bu değerlere geri düşse kabulum.Zaten oynanabilirlik bu fps lerde olumlu.Bulut ayarlarım fulle yakın ve dikkat ettiğim kadarıyla bulutlar fps mi çok oynatmıyo yani yoğun bulutların arasına girince yere ve bulutlara doğru kamerayı çevirip bakınca herhangi bir kasıntı yok. yere yakın scenery objekts lerin arasında uçtuğumdan daha akıcı yada aynı.kamerayı yani kartın grafik kaldırmayla ilgili bi sıkıntısı yok.ışık parlamaları falan landing ışıkları efektler oluştuğunda da fps bu efektler oluşmuyorken neyse o yani piste iniş yaparken pist ışıkları ve yansımalar fps de 2fps bile bi oynama yapmıyo.Yada yapıyosa da ben farketmedim. ayarları kapayıp denediğimde de aşağı yukarı aynı fpslerdeyim.bir siteden bahsedilmiş oraya girip ayarlarımı yazıp fps cfg ayarlarımı aldım.orj cfg mi de yedekledim.nv ench. programını kullanarak fsx optimizasyonumu ordan da yaptım araştırıp iyi olduğunu gözlemlediğim (yorumlardan) cfg girişlerini de uyguladım. fps 25 fps ye sabitledim.şimdi nadiren 17 ye falan düşüyorum ortalama 22-25 fps gidiyorum.yaptığım ayarların etkisini görmek için fps sınırını kaldırıp aynı denemeleri de ytaptım ciddi bir artış var v.c de 22-30 fps lerde uçuyorum arada tabi 17 falan oluyo yine.dış görüntüde anlık 60 fps leri gördüm ortalama 30-35-40 fpslerde geziyo.

Bu kadar açıklama yeterli olmuştur sanırım.Geçiyorum sıkıntıya. Öncelikle yüklemeyi düşündüğüm paketleri tamamladım klasorun birinde duruyolar.

kurmayı düşündüğüm eklentiler: FS Global, ORBX GLOBAL, REX ESSENTİAL+OVERDRİVE PMDG737 NGX, OPUS WEATHER ENGİNE VE İYİ BİR TRAFİK PAKETİ (KASMAYAN DÜZGÜN ÇALIŞAN) ışık ayarlarımda bloom falan açık bilmiyorum enb yüklemem bana ne kazandırır ne kaybettir bu konuda da fikrinizi öğrenmek isterim. cfg ayarlarımı çok çekirdeğe göre ayarladım ama bir hata yapmış isem bilemem. Arkadaşlar burada amacım yüksek fpsler değil. Bu sistemimle bu paketler ile sabit 25 fps yerde havada fartketmeksizin hadi yerde kalabalık bi meydanda 17-20 ye düşsün.Donanımımla bunu istemek çok mu? Neyse konuyu kısaca toparlayayım.eklentileri yüklemeden öyle bir değere ulaşayım ki eklentilerimle yoğun bulut ve kalabalık trafikte fsx i kasan durumlarda bu eklentilerle 17 gibi bir değerin altına düşmeyeyim(kısa süreli) Bunu sağlamak için de fsx eksiz temiz haliyle fps mi çıkarabildiğim kadar çıkarmayı ama kaliteden fazla ödün vermeden iyi bir fps değerine ulaşmayı istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim? Özellikle sistemime göre cfg önerileriniz neler olur? Bu fps ler bana boş fsx için oldukça düşük geldi.Üstelik te default uçakla alınmış değerler.Bir de yanlış yapmış olma ihtimaline karşı fx6300 ün çekirdeklerini kullanmak için nasıl bir cfg komutu yazılmalı?

Çok şey denedim arkadaşlar ancak bu ayarları yakalayabildim. Yardımınızı bekliyorum. Bi el atın da bi ayağa kaldıralım şu FSX i.Hayır 2006 oyunu için 5 milyarlık pc mi toplamak lazım onu da anlamadım :). Böle saçma bir optimizasyon hiçbir oyunda görmedim.

Özellikle sistemimle uyumlu cfg önerilerinzi ve diğer önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar lütfen yardım edin 2 gündür uğraş uğraş şu sistemle addonsuz FSX i anca bu kadar toparlayabildim. Mutlaka bir yolu olmalı sistemimden daha iyi verim elde etmenin! Bu arada oyun dedğime bakmayın ağız alışkanlığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 9 Ocak 2014; 2:33:53 >

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.