Şimdi Ara

FS v2045 için klavye sökmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

fs 2045 in 2 tane RAM slotu var. Biri hemen kapağı açınca erişiliyor, ikincisini bulmak için yırtındım neredeyse makinayı paraçaladım, forum lara bakmak sonradan dank etti - meğer klavyenin altındaymış. Şimdi sorun şu - bu lanet aletin klavyesi nasıl sökülür?

Teşekkürler.

ps. yahu tam 2 saat uğraştım 20 tane vidası var yarısı yalama ellerim parçalandı soyldu hep, delirdim kasayı tamamen sökmeye çalıştım ama yemedi - bi kaç plastik bişeylerde kırdım içinde hayırlısı. Aman sizde delirmeyin slot 2 nerede diye benden söylemesi.

• quote:

Orjinalden alıntı: t1000

Merhabalar

fs 2045 in 2 tane RAM slotu var. Biri hemen kapağı açınca erişiliyor, ikincisini bulmak için yırtındım neredeyse makinayı paraçaladım, forum lara bakmak sonradan dank etti - meğer klavyenin altındaymış. Şimdi sorun şu - bu lanet aletin klavyesi nasıl sökülür?

Teşekkürler.

ps. yahu tam 2 saat uğraştım 20 tane vidası var yarısı yalama ellerim parçalandı soyldu hep, delirdim kasayı tamamen sökmeye çalıştım ama yemedi - bi kaç plastik bişeylerde kırdım içinde hayırlısı. Aman sizde delirmeyin slot 2 nerede diye benden söylemesi.

Vallahi öncellikle seni azminden dolayı tebrik ediyorum anladığım kadarıyla 2 ram slotundada değişikler yapıcaksın.Bana kalırsa eğer ramleride yeni alıcaksan aldığın yere götür taksınlar sende sıkıntıya girme derim ama diğer türlüyse klavyeyi sökmek hakkında bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan IŞIK -- 14 Ocak 2006 1:02:28 >

• kolay gelsin
  • ya arkadasım sen bu konuda baya bi uzman olmusun insalllah toplarsın makinayı hem açtığın zaman garanti dışı olmazmı
  • arkadaşlar bu f/S v 2045 en fazla ne kdar ram alabiliyolar açaba.1024 mü 2048 mi?
  • 2048
  • Sonunda taktim, anlatayim:

Hedef klavye altindaki ram slotuna ulasmak

1. once acma kapama dugmesinin uzerinde bulundugu levhayi sokecegiz(hoparlor deliklerinin oldugu). Bunun icin once ekrani tamamen yatirin sonra bir kenardan (en kolay sag kenarin ust kosesinden) bicak yada Allah ne verdiyse onunla kanirtip kaldirin sonra da yavas yavas yine bicak yardimiyla sola dogru ilerleyerek bu levhayi cikarin. korkmayin kablo felan bagli degil arada bir klipsler yuzunden zorlanabilir burada biraz el mahareti gerek ama levhayi tamamen ortadan ikiye kirmak disinda(fazla esnetmeyin) birsey kirmak zor.

2. klavyeyi cikarmak kolay: ust ortadan kaldirip (esneterek) sag ve sol kenarlari da cikarin. DIKKAT: klavye ile anakart arasinda 8-10 cm lik cok ince bir kablo (kablomsu) var. gaza gelip dur su klavyeyi kenara koyayim demeyin - ileri, monitorun uzerine dogru saliverin klavyeyi.

3. simdi anakartla karsi karsiyasiniz, ram touchpadin yukarisindaki levhanin altinda - levhayi sokun (solda bir vida, ustte siyah daha ufak bir vida[ki bunu da cok zor acabildim])

4. rami sokmek kolay ancak takmak yer dar oldugundan biraz daha zor.

5. gecmis olsun

bi kac ufak not:
    - bu islere girismeden once kaliteli bir tornavida setiniz olsa iyi olur nitekim elimin altindaki bir suru tornavida varken meyve bicagi daha cok isimi gordu.
    - klavyeyi cikarirken mumkun oldugunca tuslara (ozellikle de F tuslarina) bastirmamaya calisin, benim f3 gazi oldu butun tuslar havaya bakarken bu 'basta zkeyim belani' der gibi bana donuk.
    - bir de miknatis bulundurun olur ya vidalardan biri kasanin icine kacar(e bu da geldi benim basima neyse ki akil edebildim), yalniz harddisk e fazla yakin tutmayin nolur nolmaz.

• arkadaşım sen baya bişi biliyosun sanırım,lütfen bu notebook a format atıktan sonra sata driverini nasıl yükliyecez,çünki bios ayarlarından achi modu nu enable yapdığımız da başlarken kendi kendine reset atıyor ve tekrar disable kullanmak zorunda kalıyoruz ki bu da sabit diski sata olarak kullanmadığımızdan kaynaklanıyo.dr,ver cd sinden yüklemeye çalıştığımız da da olmuyo,eğer sen veya bilen bi arkadaş varsa lütfen detaylı bi biçimdfe anlatsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.