Şimdi Ara

FSB 800 ve 533, saat hizi orantilari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde Intel tabanli Biostar'in bir anakarti var, FSB hizi olarak hem 533 hem de 800 destegi var. Isterim ki bir 800 FSB destekli islemci almak, ama malesef cok pahalilar. O yuzden 533 mhz bir islemci takacagim. Dolayisiyla DDR hizi 133(ikiyle carpilmamis hali) , FSB de 533 olacak.

FSB hizinda oynama yapmayacagim (overclock yapmayacagim) cunku zaten Presscott tabanli bir islemci alacagim, yeterince isiniyor. Ama Bellek Hizi icin 133'e ek olarak 2nci bir secenek var: 200 mhz.

Bu durumda FSB:Memory Saat hizi orani 1:1 degil, 3:2 olacak... Rami daha hizli calistirmis olacagiz ama bu sefer 1'e 1 veriyolu-islemci-RAM senkronizasyonunu kaybetmis olacagiz, 3/2 oraninindan dolayi araya beklemeler (wait state) ler vs. girecek... Ama RAM 133(266 DDR) mhz degil 200 mhz(400 DDR) hizinda calisacak.

1'e 1 oran bozulsa da sanirim 200 mhz'i tercih etmek daha dogru, siz ne dersiniz? Bu arada on-board video kartini da kullanmayacagim eger oyle olsaydi belki bunu da dikkate alin. O durumda 200 mhz bariz cok daha iyi bir secim olacakti (paylasimli bellekten oturu). Sizlere sorum, hangisi sizce daha mantikli - 133 mhz bellek hizi veya 200 mhz?

Arkadaslar bir de, benim secimlerim coktan belli, overclock vs. yapmayacagimi da soyledim, o yuzden "soyle yap, hem overclock yaparsin" veya "Niye intel aldin, AMD alsaydin" turu yorumlardan kacinin lutfen.

Sevgiler

• Yarın sistem toplıycam kendime, bu konularda geri kalmışım, mesajını okuyunca daha da kafam karıştı :S

p43.0 800fsb ve p5p800 ve 2x512ddr400mhz kingston var

Bunların yerine yarın p4d2.66 (533fsb) p5ld2 ve 2x533 yada 2x667 ddr2 almayı düşünüyordum, şu cpu ram arası fsb hızı vs kafamı karıştırdı, ne yapmalı ne etmeli :D ??
  • Ram hızıyla cpu fsb hızı arasında bir ilgi yok.Yani ikisinide aldıgın hızlarda kullanırsın.Birde alacagın parcalar guzel.Hayırlı olsun
  • Teşekkürler özkan, umarım p4-3.0 dan d805 2.66 ghz ye geçtiğime üzülmem :D
  • Bende P4 630 3,0dan dualcore 2,66'ya geçtim ama hiç üzgün,pişman falan değilim aksine çok memnunum için rahat olsun
    quote:

Orjinalden alıntı: dj_melon

Teşekkürler özkan, umarım p4-3.0 dan d805 2.66 ghz ye geçtiğime üzülmem :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozkanozdemir239

Ram hızıyla cpu fsb hızı arasında bir ilgi yok.Yani ikisinide aldıgın hızlarda kullanırsın.Birde alacagın parcalar guzel.Hayırlı olsun

Nası yok usta yaa, bende p4 2.0 var 400 mhz. 2*256 twinmos marka 400 mhz ramlerimi normalde yani işlemci fsbsini hiç arttırmadan anca 266 mhz de kullanabiliyorum. (Anakartım p4c800 ve 800 mhz destekli). İşlemciyi şu anda 2.80 olarak kullanıyorum ve ramler için de biosdan 333 mhz seçebilir hale geldim en son.. Tabi fsb artışıyla 333 seçsek de cpuz programına göre 350 mhz gözüküyo..
  • Ben yok derken işlemci hızını artırmadan elindeki 266 rami 400 de calıstıramazsın anlamında soylemek istedim.Yani arkadas aldıgı ürünleri default hızlarda kulanabilir anlamında.Yani overclock işine girmeden.Ve her donanımın kendi içinde bir o.c sınırı var.266 mhz 400 e cıkabilecegini normal kosullarda sanmıyorumRam hızları biosta 2 ye bolunmus halde yazar yani 400 mhz orda 200 mhz gorursun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ARkadaşlar şimdi 533mhz BUS hızlı intel işlemci nin desteklediği Ram hızları nedir? 400 müdür 333 müdür yoksa 533 müdür?
  • Anakartin ne kadar destekliyorsa ve taktigin ram ne hizda ise o hizda calisir.Örnegin islemci 533 mhz ramin ddr2-667 mhz o zaman ram 667 mhz de calisir islemci 533 mhzde calisir.
  • tamam benimde demek istediğim bendeki 2*256 twinmos 400 MHZ ramleri hiç o.c. yapmadan 400mhz olarak kullanamadığımdı. Yani ramlerin default hızları 200 (yani 400 mhz) olduğu halde işlemcimin fsbsi düşük olduğundan default yaptığımda 133 (yani 266mhz) gözüküyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: faki

tamam benimde demek istediğim bendeki 2*256 twinmos 400 MHZ ramleri hiç o.c. yapmadan 400mhz olarak kullanamadığımdı. Yani ramlerin default hızları 200 (yani 400 mhz) olduğu halde işlemcimin fsbsi düşük olduğundan default yaptığımda 133 (yani 266mhz) gözüküyo.

Sen bu sorun için ayrı bir topic acsana bakalım aynı sorunu yasayan var mı?İlk defa boyle bir durum gordum
  • wala burda çok sordum, hepde aynı cevabı aldım.. "evet büyük ihtimalle işlemcinizin fsbsinin 400 olmasından kaynaklanıyordur" gibisinden
  • Everest programıyla baktın mı?Ram fsb degeri işlemci fsb degeri?Bende jetway anakart vardı.Onda ddr 266 mhz kullanıyordum.İşlemci fsb artırdıgımda o da onunla orantılı artıyordu.Everestle bakıp ramın markasını bir yazsan.

• quote:

Orjinalden alıntı: ozkanozdemir239

Anakartin ne kadar destekliyorsa ve taktigin ram ne hizda ise o hizda calisir.Örnegin islemci 533 mhz ramin ddr2-667 mhz o zaman ram 667 mhz de calisir islemci 533 mhzde calisir.

yanlış bilgi wermeyelim

ramin çalışma frekansı bios'da belirlenir. ram isterse 1ghz olsun bios'da 100mhz yazıyosa o ram 100mhz'yi geçemez

pc3200 standartını destekliyen bi ram(ddr400) 200Mhz'de çalışabilir. bunun üstüne normal şartlarda pek çıkamaz(bazı istisnalar hariç).
    ama 166 veya 133mhz'de rahatlıkla çalışabilir. yani 333mhz istiyosan 333 veya 400 alabilirsin ikiside 166mhz'de çalışabilir.

sonuçta ramin hangi frekansta ve hangi fsb böleniyle çaışcağı bios'da belirlenicek

tabi bu oranları deiştirebilirsiniz de ama ozaman da o.c. yapmış olursunuz

• Bende dikkatimi çeken birsey oldu.İkinci resimde performance mode enable yazıyor.Bende bilgisayarımı kapattım ve flexibility option diye birşey var onu actım.Sonra ddr 400 ramin ddr 266 hızına dustu.Sende de biosa bir bak oyle bir secenek varsa disable yap.Sanırım bununla ilgili birşey
  • bende öyle değil de spread spectrum diye bi seçenek var, netten baktım sanırım anakarta emi i düşürüyomuş, o.c. yapanlar disable yapsın yazıyodu.. İşlemciyle de ilgili bir sürü yabancı forumda hep aynı şey yazıyo, 400 mhz kullanamazsınız bu işlemci yüzünden gibisinden. zaten fsb/dram ayarı da gözükmüyo biosta defaultta 1:1 ken o.c. sonrası kendiliğinden 4:5'e dönüştü.

Neyse zaten ben performanstan memnunum baya, böyle acayip şeyler olsa da bereketli bi işlemciymiş 2,74 kullanıyorum ve saatlerce far cry oynayabiliyorum kilitlenme felan yok.. En fazla 50 dereceye çıkıyo.

ilgilendiğin için sağol "ozkanozdemir239"

"Not : Bu arada performance mode benim anakartın bi özelliği, genel performansta %5 artış sağlıyomuş. disabled yapsam da ram frekansları değişmiyo..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faki -- 18 Nisan 2006; 3:25:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.