Şimdi Ara

fsb:dram hangisi doğru!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun zamandır oc ile uğrasıyorum yavas yavas anlamaya basladım ama bi konu kafamı karıstırdı.ss koyup sizin görüşünüzü almak istedim hangisi doğrudur

http://i1103.hizliresim.com/2011/3/20/11838.png

• İkisi de doğru çünkü yanlış olan bişey yok

16:12 = 4:3

Dikkat edersen biri FSB:DRAM öteki DRAM:FSB
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panişır

İkisi de doğru çünkü yanlış olan bişey yok

16:12 = 4:3

Dikkat edersen biri FSB:DRAM öteki DRAM:FSB

hımm aradaki fark ne kadar yakın olursa o kadar ii diye okumustum simdi bana göre 4:3 ii ozaman ama 16:12 kötü aynı demişsiniz peki bu değerler iyimi kötümü o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1989 -- 20 Mart 2011; 19:41:53 >
  • O değerin ideal olanı 1:1'dir evet. İşlemci ve ram aynı hızda haberleşeceğinden daha faydalı olur. Ama overclock işin içine girdiği zaman donanım sınırlarına göre bunu belirmek gerekir. Mesela şu anda 260 mhz fsb ile kullanıyorum işlemicimi. FSB:RAM oranı 3:5. Eğer bunu 1:1 yaparsam ramler 260X4=1040 mhz olur ve orjinali 800 mhz olan ramlerim yanar. Bu değerlere fazla takılmayın siz. Stabilite sağlanmışsa sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panişır

O değerin ideal olanı 1:1'dir evet. İşlemci ve ram aynı hızda haberleşeceğinden daha faydalı olur. Ama overclock işin içine girdiği zaman donanım sınırlarına göre bunu belirmek gerekir. Mesela şu anda 260 mhz fsb ile kullanıyorum işlemicimi. FSB:RAM oranı 3:5. Eğer bunu 1:1 yaparsam ramler 260X4=1040 mhz olur ve orjinali 800 mhz olan ramlerim yanar. Bu değerlere fazla takılmayın siz. Stabilite sağlanmışsa sorun olmaz

cevabın için teşşekür 1:1 yaptım ama arada oyunlarda fps düşüp sonra tekrar artıyodu suan güzel calısıyo ii diyosanız kalsın böyle tekrar teşşekürler
  • Rica ederim Ramler fazla zorlanmaya gelmeyen donanımlar. Dikkatli olmak gerekir. Sınırları fazla zorlamayın sorun olmaz. Sizdekiler beni zorlayın diye bağırıyo aslında ama yine de fazla zorlamayın
  • :) bu sistemle geliştircem kendimi sonra daha ii bi sistem alcam bu acemi halimle topladığım sistem :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.