Şimdi Ara

FSP Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar belki konu biraz alakasız olacaktır ama affedin. Konu PSU arıza sorunum ve FSP hakkında. Ben FSP Hyper 700 watt güç kaynağı kullanıyorum. Son zamanlarda tiz bir ses gelmesi nedeniyle bilgisayarımın sağlığını da göz önünde bulundurarak tamir ettirmeyi düşündüm. Ancak voltaj korumalı priz ile de kullanıyorum. Yanması durumunda bilgisayarıma zarar verip vermeyeceğinden emin değilim. Bunun için distribütoru ile görüştüm. 2 yıllık garantimin bittiğini söylediler. Ancak kutu üzerinde yazan 5 yıl garanti ibaresine dayanarak FSP İstanbul ofisine mail attım. Benden telefon numaramı istediler ve döneceklerini söylediler. Ben de telefonumu verdim ve bu gün aradılar. Öncelikle hafta sonu arayamadıkları için mahçubiyetlerini bildirdiler. Ve sorunum hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra geniş çaplı bilgilendirerek benden PSU'yu kargolamamı ve 5 yıllık garanti süresi kapsamında inceleneceğini söylediler. Yıllardır bilgisayar kullanırım ve yurt içi servisler de dahil böyle bir ilgi alaka görmedim. Henüz göndermedim ama FSP kalitesini benim için kanıtladı gibi. Sizin FSP hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Ayrıca üstteki sorunum gerçekten bilgisayar bileşenlerime zarar verir mi? Önden anlattığım konu sıktıysa affedin sadece söylemek istedim.

• Estağfurullah sıkılmadan okudum.

Merhaba. Power supli'ler bozulduklarında veyahut sorun çıkardıklarında, yapılacak en doğru şey onu değiştirmektir. Nedeni ise bu cihazlar çok fazla oynamaya gelmeyebiliyorlar. Sanırsam Akım korumalı bir priz kullanıyorsun. Bu güzel bir şey. Umuyorum ki böyle başarılı bir markanın servisi profesyonelce onarım gercekleştirir. Ancak bu şekilde güzel bir iş cıkmış olur. Çünkü rastgele alale acele onarımlar olabiliyor. Marka icin degil, onarım yapan teknik kişiler için genel söylemimdir bu. Marka hakkındaki yorumlar doğrultusunda kulaktan duyma bilgilerim ilen genel olarak söyleyebileceklerim ise:

biraz sesli powır'ları mevcut.

Uzun ömürlü olur çogunlukla.

Umuyorum en kısa zamanda sorunun düzelir.

Edit: Güc kaynakları hiç bir zaman bileşenlere zarar vermezler. En azından üzerine düşeni yapan kalite düşkünü markalar. Fakat bu demek değildir ki sorun olmayacak. Kaliteli markada olsa, doğrudan olmasa da dolaylı yoldan, uzun vadede problem oluşabiliyor. Nadiren olur bu. Fakat anlattığınız problem sizi hiç bir zaman sıkıntıya sokmaz.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloomEsk -- 21 Mart 2017; 3:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Acik konusmak gerekirse , onceki bilgisayarimda FSP 500 watt 80+ guc kaynagi vardi. 10 yil boyunca banamisin demedi ve hala calisiyor.

FSP benim gozumde en iyi PSU markasidir. Suan yeni bilgisayarimda bende hyper 700 kullaniyorum.

Garanti konusunda satin aldiginiz yere , 5 yil garantisi oldugu yazan bir urunun nasil 2 yil garantisi oldugunu kafalarina vura vura bir sorun

Not : Telefondan dolayi Turkce karakter kullanamiyorum. Kusura bakmayin

• Bende de aynı Hyper serisinin 500W lık modeli var. Bir sorun çıkarmadı.Yaklaşık 15 aydır kullanıyorum.

• FSP fiyat ve ürün kalitesini seviyorum ürünleri ile ilgileniyor olmaları da güzel.
    donanım haber de bir ara çok aktiflerdi bir çok problemle direk ilgilendikleri ve çözüme ulaştırdıklarına tanıklık etmiştim.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. FSP ile tekrar görüştüm. Zaten Dünya'da büyük bir marka ama Türkiye'de de bu kadar büyük olduklarını bilmiyordum. Sırf içim rahat etsin diye bile güç kaynağını inceleyebileceklerini, yurtiçi kargo ile anlaşmalı gönderebileceğimi söylediler. Mümkün olduğunca hızlı onarım yapacaklarını söylediler. Yaklaşık 4 yıl önce yine büyük marka ürün kullanmıştım isim vermeyeyim maillerime dönmemişlerdi bile. Ayrıca faturam da olmamasına rağmen işlem yapıyorlar onu da ekleyeyim. Gerçekten müşteriye aşırı önem veriyorlar. Sağolsunlar. Sizin yorumlarınız için de teşekkürler arkadaşlar. Bu arada bana yine teknik servisden gelen bilgi, her hangi bir sinyal dalgalanması ve ya arıza durumunda güç kaynaklarının komponentlere giden elektiriği doğrudan kestiğini, bunun için bir problem olmayacağını, ama yinede güvende hissetmek açısından incelenmesi gerektiğini söylediler.

• Bu haber çok iyi. Umarım ilk firsatta bu marka ile tanisma firsatim olur. Ilk arizamda alacagim fakat benim cin mali çöp psu bana misin demiyor. Herkes dertli. Ben de bozulsun da degistireyim diye dertliyim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    850-1000W PSU önerisi olan?
    2 yıl önce açıldı
    FSP EP Serisi Ups Hakkında???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben hiç pişman olmadım ha ürünü alalı 3 yıl olmuş ne çabuk arıza vermiş denebilir ama teknolojik cihazlarda neler olabileceği pek tabi belli olmuyor. Önemli olan servis sürecinde hiç görmediğim bir muamele görmüş olmam. Gerçekten çok saygılılar her türlü desteği sıkılmadan veriyorlar. Reklam yapmış gibi oldum ama ben tüketici olarak tecrübelerimi paylaşıyorum sadece.

• Tabi doğru. Biraz da şans işi bunlar. Ama üzerimize düşen iyi markalar tercih etmek. Önemli olan arıza vermeyip satış sonrası hizmet vermemek yerine. Sorun olsa dahi satis sonrasi hizmet önemli pek tabii. Sorun cikarmayan ama servis destegi koca bir sifir olan ürünlerin ne zaman sorun olacagi belli olmaz :) En doğrusunu yaptın. Taiwan firmasindan zarar gelmez. :)

• Merhaba bu ses olayı güç kaynaklarında olabiliyor Bunların sebepleri,çeşitleri,düzey ve seviyeleri,ürünün kalitesi,üretimi yapan yer,üretim şekli,sizin bulunduğunuz binadaki elektrik sistemi falan bir sürü birçok sebebi var diye biliyorum Bu benzeri sesler ekran kartlarında da olabiliyor Güç kaynaklarındaki fan ve bileşen kaynaklı olabilirken Ekran kartlarındaki genelde bileşen/bobin kaynaklı oluyor Buna Coil Whine deniyor Bobin ağlaması,cızırdaması,zırıldaması v.b tabirlerde kullanılabilir Yani bu ses sisteme zarar verme anlamında bir sorun teşkil etmez Ancak sizi rahatsız ediyorsa tabikide ürünün tamirini veya ürünün birebir aynısı veya eşdeğeri ile değişmesini talep edebilirsiniz garanti koşulları ve haklarınız doğrultusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 24 Mart 2017; 17:39:55 >
  • Coil whinr olduğunu tahmin ettim. Fsp servisinfen geri dönüş yaptılar. Sorunun aşırı ısınmadan kaynaklandığınıve değişim yapacaklarını söyediler. Bu gibi durumda servisler genelde "Garanti kapsamında değil ama lütfedelim" gibi lakayt dönüşler veriyorlar. Distributörleri hesaba dahi katmıyorum. Fsp ise başından sonuna kadar inanılmaz ilgilendi. Bu firmaTürkiye'de daha da büyümeli. Hatta tek el olmalı. Her teknoloji firması böyle duyarlı olsa keşke. Neyse sorunum halloldu bu şekilde bildireyim arkadaşlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.