Şimdi Ara

fsx saitek bileşenlerini beraber kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle donanımhaber ailesine katılmaktan dolayı aşırı mutluluk duyuyorum !
    bunu da dile getirdikten sonra soruma geleyim.

orta karar bir üniversite öğrencisi oldugumdan dolayı fsx olayı beni fazlasıyla aşmakta ama ben hobime canla başla sarıldım. joystick almaya karar verdim. fsx için throttle özelliği olan birşey istiyordum açıkcası saitek in x52 sistemini gördüm. yanlız fiyatı biraz beni aşıyor (bilmeyenler için türkiye satış fiyatı 359 tl). saitekin Saitek PZ45 Pro Flight Throttle Quadrant (PC) ve yine saitek in normal bir joystick ini alıp bilgisayarımda beraber kullanmayı tüşündüm. bu haldeki toplam fiyatı 250 270 tl arası. sorum şu. saitek in bu ürünü fsx te kombine bişekilde beraberce çalışabilirmi ? yapalar varmı verimi nasıl? tavsiye ederler mi?

bir başka sorum ise eğer bunun yerine daha akılcı maliyetli olmayan (sınırım 250 tl civarı) bir çözümleri yada uyguladıkları bir sistem varmı?

şimdiden okuma zahmetinde bulunan ve cevap yazmaya vakit ayıran herkese teşekkürü bir borç bilirim
    iyi forumlar iyi geceler!

• takip
  • Genel olarak farklı usb cihazlar farklı portlardan sorunsuzca bağlanabilirler(bazı eski oyun ve simulasyonlar hariç).

Her ne kadar FSX kullanıcısı olmasam da; örneğin Il-2 Sturmovik' de üç ayrı marka cihazı (joystick, gaz kolu ve pedal) sorunsuzca kullanıyorum; FSX'de de bir sorun çıkacağını sanmıyorum, çok uyduruk/uyumsuz bir cihaz kullanılmadıkça...

FSX kullanıcıları sivil uçaklar kullandıklarından uçuş çatalı(yoke) ile daha mutlu olurlar. Yok ben ileride combat simülasyonları da kullanacağım diyorsanız joystick, gaz kolu, pedal üçlüsüne yönelmek daha yerindedir. Her iki durumda da ikincil bir kontrol cihazı olan throttle quadrant'a 250 TL bayılmak mantıklı olmayacaktır. FSX için parayı öncelikle (gerekirse biriktirerek) Uçuş Çatalı'na ayırmanız, paranız olduğunda pedal ve throttle quadrant ile desteklemeniz daha doğru bir sıralama olur.

Eğer param ve sabrım yok diyorsanız, çift gaz kolu olan(her ne kadar biçimsiz konumlandırılmış olsa da) Saitek Aviator gibi bir cihazla başlayın; ancak kendim kullanmadığım için kalitesi hakkında bir şey söyleyemiyeceğim.

Kolay gelsin...

• Benden sana küçük bir tavsiye;
    Yıllarca bu hobi ile uğraşıyorum çok fazla joystick değiştirdim ,bu işe bir hevesle başlayıp beceremeyen sıkılan o kadar çok ki,yerinde olsam ikinci el garantili faturalı saitek pro yoke alırdım 250 tl ye garantili pro yoke bulabilmen rahatlıkla mümkün
  • saitek throttle quadrant ve logitech 3d extreme pro yu sıfır olarak mal etmiş bulunmaktayım. gayet başarılı ve tıkır tıkır çalışmakta tavsiye ederim. saitekin x52 si 400 lirayken topladığım sistemi başarılı buluyorum siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsmael -- 27 Mart 2013; 3:13:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drsmael

saitek throttle quadrant ve logitech 3d extreme pro yu 130 tlye sıfır olarak mal etmiş bulunmaktayım. gayet başarılı ve tıkır tıkır çalışmakta tavsiye ederim. saitekin x52 si 400 lirayken topladığım sistemi başarılı buluyorum siz ne dersiniz?

throttle quadrant 'ı hizlial.com'dan mı aldınız hocam?
  • hocam evet o siteden aldım sonraki gün geldi gayette hızlı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.