Şimdi Ara

FTTB Fiber değildir. FTTH herkesin hakkıdır. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
5
Favori
14.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bağlantım FTTH ancak 29ms altına düşemiyorum İstanbula uzaklık 1200km bu kadar farkeder mi?

• Gigabit veya 10gbe switch olsa fiber optikten farkı yok. FTTH var bende, ONT’den modeme kablo var. FTTB’de o kablo bina girişinden evinize geliyor. 15-20m kablo boyu farkı var. Kaliteli kablo ve switch ile farkı farketmezsiniz
  • Switchler ethernet hocam. Gigabit olsa evet dediğiniz gibi o zaman FTTH ile neredeyse aynı kefeye koyabiliriz. Ama hem ethernet hem de bakır kabloyla çekilince 89 mbps'i bile zor geçiyor sistem. 500/20'ye geçmek istedim işim gereği yok. Site sakinleri de 89 iq, dert anlatamıyorum ki GPON başvurusu yapalım vs. Umarım sorunlar çözülür ancak önemli olan firmaları sürekli darlamak, imza kampanyasıyla protestolarla bunaltmak. Gücümüzü kullanmamız gerek sosyal medyada.

• 10 senedir 50-100mbit arasında değişken hızlarda vdsl kullanıyorum, hiç bir zaman fiber ihtiyacı hissetmedim. steamden oyunu daha kısa sürede indirmek dışında bana bir faydası olmayacak ki. upload deseniz sorun zaten o noktada vdsl olması değil telekom zihniyeti, 8mbit'ten yukarı vermiyor. sonuçta vdsl 17a profili 40mbit upload'a kadar destekliyor ama veren yok. ping deseniz onun da bir anlamı yok, aralarında 5ms farkediyor. oyun sunucularının neredeyse tamamı yurtdışında, fiberde 40 ping alırsınız vdsl'de 45 ping alırsınız, büyütülecek bir şey yok, o farkı hissedemezsiniz bile.

olmasını istemez miydim? neden istemeyeyim, iyi bağlantı tabi ki tercih edilir, ama olmamasının da bir önemi yok benim için açıkçası.

• LGR9 kullanıcısına yanıt

FTTH te bir tane ONT yi tek bir daire/iş yeri kullanıyor. FTTB te tek bir tane ONT yi (MDU ONT) bütün apartman ortak kullanıyor. Şimdi kapasite ile ilgili yazdıklarınızı tekrar düşünün.

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    peki, apartman altındaki switch'i farklı güzergahtan gelen 1x10Gbps 2x1Gbps hat besliyor, 24 port var bunun 16'sı dolu. GPON'da ise 2488mbps kapasite 128 kullanıcıya kadar paylaştırılıyor. 10GPON kart kullanılan yerler sayılı.

Alıntı

metni:
    switch'i farklı güzergahtan gelen 1x10Gbps 2x1Gbps hat besliyor

ONT yerine SW olduğunu ve 12 Gb bağlantısını görsel olarak destekler misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 21 Mayıs 2022; 1:1:42 >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    kutu kilitli fakat eski foto var, bulabilirsem atayım. 2007-2011 arasındaki tüm kurumlar ilerisi düşünülerek yapıldı bu nedenle ne cgn sıkıntısı ne de kapasite sıkıntısı yaşıyoruz.

Cat kabloların değişme zamanı yaklaşıyor o zaman :) 12 Gbps lik kapasite verdiyseler çok iyi. Eve kadar fiber gelen altyapıda hız sınırı yok, fiber evin içine kadar girdiği için sınırsız bir kapasite ile istediğiniz şekilde çalıştırırsınız. Evde ONT olması binaya ait olmasından her zaman daha iyidir. Bir portu pratikte 128 kişiye paylaştırmıyorlar, teoride o şekilde. 128 kısmına takıldıysanız binanıza ait ortak cihaz o 128 cihazdan biri oluyor yedeği olmasa da. CGNAT her zaman olabilir.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Daha VDSL yeni geldi bize. Hatta biz şanslı olanlardanız ve VDSL de kaldığımız yerde çoğu binada yok. O halde bile en azından 50-60 mbit geliyor diyoruz. Bulunduğm yerde çoğu kii 10mbit ile giriyor :/

• anticor kullanıcısına yanıt

Size VDSL'in yeni gelmiş olması vdsl'i iyi yapmaz. Ben 8 senedir kullanıyorum ve artık dünya standartlarına göre yavaş kaldı.

• Fttbnin vdsl olarak sunulmasi hata olmus en azindan ethernetle internet vermeleri lazim
  • Adam VDSL'yi beğenmiyor. ADSL kullanan var hala. 16 MBPS. 16 ONALTI FTTB Fiber değildir. FTTH herkesin hakkıdır. 

• Binaya şu kutuyu koymuşlar bu hangi tür oluyor.
    FTTB Fiber değildir. FTTH herkesin hakkıdır.
  • Or_By O kullanıcısına yanıt

eve kadar fiber oradaki soketlerden eve bağlantı sağlanıyor

• İyi bari taahhüdüm bitiyordu tanışma şerefine iyi bir fiyat verirlerse düşünürüm. Fiyat tarifesi nedir bilgin var mı?

• FTTB fiberin alasıdır boş boş konuşmayın. Santral binasından binana kadar fiber anlamına gelir fttb. Binana Obk fiberi çektirmeyi de sen yap bir zahmet.
  • Benimki de komik ftth var adsl iken Maks 12 olan hızımı 16 ya çıkarttırdım. En fazla 100 megabit destek var. Ve ben 16 ya 94 TL ödüyorum oda şu an az bir süre kalmış sözleşme sayesinde.
  • Or_By O kullanıcısına yanıt

FTTH

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.