Şimdi Ara

FTTB Fiber değildir. FTTH herkesin hakkıdır. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
5
Favori
14.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• RFoG DOCSIS (Abonelere asimetrik hizmet)
    • VDSL (Cihaza simetrik, abonelere asimetrik hizmet)
    • MDU ONT GPON (Cihaza asimetrik, abonelere asimetrik hizmet)
    • Aktif Ethernet (Cihaza simetrik, abonelere simetrik/asimetrik hizmet)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Haziran 2022; 15:18:58 >
  • Arkadaşlar bu konudan bende dertliyim.

Artık Türk telekom ve bazı şirketler 200 500 ve 100 megabit hızlı internet paketlerini satışa sundu.

Benim binamda fttb fiber var. kutudan eve cat6 kablo geliyor.

Ancak bana alt yapı yetersiz dendi. 100 megabitden fazla hız vermiyor cihaz. o zaman ne anlamı kaldı fiberin.

Bunu çözebilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, binamda fttb fiber mevcut. Aktif olarak türk telekom abonesiyim. Mevcut kullanıcılara 100 mbps üstü paketleri atamıyorlar. Comnet firmasından adres sorgusu yaptığımda 1000 mbps hız çıkıyor. Fttb bağlantı ile 100 mbps üstü hız alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMecEngineer -- 30 Haziran 2022; 10:48:37 >
  • TheMecEngineer kullanıcısına yanıt

hocam bende seninle aynı durumdayım. bu sorunun cevabını çok merak ediyorum. ComNet beni 200mpbs pakete geçirdi ama hız olarak 100 den fazla gelmiyor. FTTB fiberlerde koydukları cihaz 100 megabitten fazla hız vermiyor. gigabit cihaz koymaları lazım galiba.

• iscooooooo kullanıcısına yanıt

Tecrübeli arkadaşlar cevaplar diye düşünüyorum. Bende duruma göre türk telekomda kalıp, kalmayacağıma karar vereceğim.

• TheMecEngineer kullanıcısına yanıt

FTTB kabinle 100mbps üstü hız alamazsın max 100mbps destekler

• inceoktay İ kullanıcısına yanıt

sebebi nedir hocam hiç mi şansımız yok

Gigabit switch gerekiyordu fakat sizinki Telekom altyapısı diye düşünüyorum. Onlar hiç vermiyor olabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bende FTTB fiber var cihazlar felan türk telekomun tabii ki. ancak ben comnet kullanıyorum. Huawei smartax MA5672 adlı bir cihaz var bu cihazın portları 100 den fazla hız vermiyor. gigabit cihaz ile değişse sorun çözülecek :)

100lük pakete dön boşuna geçmişsin 100üstü almaz fttb kabinde

alamama sebebi nedir hocam niye vermiyorlar ki anlayamadım bi türlü. kafam kadar fiber kablo var orada: D

• bağlı bulunduğun telekom müdürlüğüne git ftth daireye kadar fiber talebinde bulun internet paket hızımı alamıyorum diye söyle

Bu durumda evlere kadar kablo çekme işlemini ben mi yapacağım yoksa Türk Telekom mu?

• bazen telekom fiber kabloyu bırakıyoır siz çektirin elektirikçiye diyor bazen de kendileri çekiyor ancak türktelekom abonesi olursanız

• Zaten neden FTTB yapılıp FTTH yapılmaz anlam veremiyorum abi zaten binaya kadar fiber optiği getirmissin ankastreyi kasetleyip ince kıl fiber ile dairelere tek tek dagitacaksin daha basit ve daha ucuz bir işlem. Ama sen gelmişsin ankastreye switch koyuyorsun sonra yine aynı şekilde switch kapasitesi kadar dairelere dagitiyorsun ne kadar saçma birşey koyma abi switch kasetle fiber sonlandırmayı yap dairelere dağıt bu kadar basit.

• ARKADAŞLAR KONU İLE İLGİLİ GÜNCELLEME EKLEMEK İSTİYORUM.

LİNKEDIN ÜZERİNDEN İL TELEKOM MÜDÜRNE ULAŞTIM. İL TELEKOM MÜDÜRÜ TELEFONLA BENİ ARAYIP APARTMANA EKİP YÖNLENDİRİP DAİRELERE KABLO ÇEKECEZ ONDAN SONRA İSTEDİĞİN PAKETE YAZILRISIN DEDİ.

BU KADAR ÇABUK GERİ DÖNÜŞ BEKLEMİYORDUM ŞAŞIRDIM AÇIKCASI.

ÖZETLE TELEKOM FTTB DEN FTTH YE DÖNÜŞÜM YAPIYOR ARKADAŞLAR.

İNŞALLAH BİR SORUN ÇIKMAZSA EKİPLER BİNAYA GELECEK BANADA HABER VERECEKLER. DETAYLARI BURADA PAYLAŞACAĞIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iscooooooo -- 5 Temmuz 2022; 13:33:54 >
  • Merhaba, altyapım turk telekom fttb ve dün turknetten ttnet’e gecis yaptım. İlk önce 500 mbit paket için basvuru yaptım ama baglayamayacklarini söyledi kurulim ekibi. Daha sonra bende 100 mbit paket icim tekrar başvuru yaptim. Bağlantı yapildi. Kurulum bittikten sonra 500 mbit paket için geçiş talep ettim online islemlerden. Modemi kapatıp açtım ve 500 mbit hiz alabiliyorum. Hat degerlerime baktigimda pc’de 1 gbit/s yazıyor. Bunu kurulum yapan telekom ekibine 100 defa soylememe rağmen 500 mbit paketi tanımlamamıştı. Yani demek istedigim fttb internetiniz varsa ve hat değeriniz 1 gbit/s ise cok rahat ust paketlere gecis yapabilirsiniz.
    FTTB Fiber değildir. FTTH herkesin hakkıdır.

• semih686 S kullanıcısına yanıt

fttb internetimiz var hat değerinin 1 gbit/s olduğunu nerden öğreniriz

• Modeme bağlanan ethernet kablosunu pc’ye baglayin. Daha sonra ag ayarlarindan donanim bilgisime basin. Goreceksiniz. Orada ya 100 mbit/sn yada 1 gbit/sn yazar.

• semih686 S kullanıcısına yanıt

teşekkürler 100/100 (Mbps) yazıyor malasef

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.