İl ilçe neresi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
FTTB Fiber değildir. FTTH herkesin hakkıdır. (7. sayfa)
-
-
Tt altyapısı sol menhol döşedi ama daha fiber kablo çekmedi yalnız öyle kolay olmadı baya bi zorlandım yalnız bu işler dilekçe verilmeden çözülmez bilginize
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Elbette dönüşüm kolay bir şey değil. Hele de FTTB altyapıyı FTTH'a çevirmeye pek yanaşmıyor altyapı sahibi firmalar. Dediğiniz gibi dilekçe şart. Ben de 1 yıl önce VDSL bulunan binama fiber talebimi belirten dilekçe verdim. Yani bina sakinlerinden imza topladım ve toplu bir talepte bulunduk. 2.5 ayda tüm işlemler halloldu. Eğer altyapım VDSL değil de FTTB olsaydı muhtemelen hâlâ (üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen) uğraşıyor olurdum.
-
Erişim ve planlamada bu işlere bakan bir tekniker tanıyorsanız yada tanıyan birini devreye sokarsanız şansınız çok fazla olur hallolur gibi bir şey diyim ben
Selamlar,
Bulunduğum apartmanda 6 daire ve 3 tane dükkan (kargo şubesi vb) var. Apartmanda sadece VDSL var ama bölgede fiber altyapısı mevcut. Sistemden apartmanı sorgulayınca fiber potansiyeli vardır yazıyor.
Başvuru yaparsak binaya fiber çekilme ihtimali olur mu? Birkaç ay önce Sol'ün il merkezine sorduğumda minimum 8 daire varsa çekiyoruz dediler. Bu hala geçerli mi? Geçerliyse, dükkanları dahil edip 9 hane olarak kabul ettirebilir miyiz?
Son olarak, FTTH çekilme ihtimali var mı? Gerçi, aynı bölgedeki bir önceki apartmanda FTTB ile sorunsuz 1 Gbit aldığım için çok önemli değil ama sormuş olalım.
Merkeze tekrar gidip sormak zor geldiği için buradan ön bilgi almak istiyorum. Dilekçe falan da yollayabilirim, ama ihtimal yoksa hiç uğraşmayalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Kasım 2022; 14:54:22 >
detay verebilir misiniz?
Bölge neresi? Değişim sürüce için neler yaptınız? Kaç katlı bir apt. ?
-
Öncelikle dilekçe yazıp vermek gerekiyor beş altı kişi imza atsa yeterli olur 6 katlı apartman 24 daireyiz bölge Siirt tanıdık olursa şansınız artar. Uğraşmak gerekir dilekçe kabul edilmezse açık kapıya da bir dilekçe yazın .
Evinizin önünden fiber altyapı geçiyorsa bir dilekçeye bakar çünkü vdsl kullanıyorsunuz fibere geçiş kesin kabul edilir
bende FTTB FTTH dönüşüm için başvurdum proje ret edildi zaten fiber var diye. 6 a7 aydır uğraşıyorum bakalım ne çıkacak
-
bildiğim kadarıyla yüksek paketler çıktığı için artık mdu cihazları kullanılmıyor. Duyduğum kadarıyla beş yıl süre zarfında mdu cihazlarını kademeli olarak kaldırıp ftth yapacaklarmış. Şimdi red verseler dahi beş yıl içerisinde muhtemelen değiştirilir. Şansınıza artık ne zaman olur o bilinmez. Erişim planlamada tanıdığınız yada çevrenizden tanıdıklar varsa bu şekil deneyin onay alır diye umuyorum.
-
Tepelerine çökmenize gerek yok 1 haftaya binanıza kutuyu takarlar, 2-3 haftaya altyapı aktif olur, 1 ay sonra da kullanmaya başlarsınız.
Hocam kendileri daireye kadar çekiyorlar mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Standart, yalıtımsız cat kablolar 100 metreye kadar kayıpsız veri taşıyabilir. 10. Kattaki bir daireye 40 metre kablo gerekir. 40 metrede de kayıp söz konusu değildir.
Bunlara çökmeyin hocam. Bunlar anca daireye kadar kırmızı hortum çeker.
Binaya gelip dolabı ve fiberleri çekecek ekip farklıdır, hatta daireye kadar çekecek ekip de farklı muhtemelen. SOL ne kadar hızlı çalışıyor ama birkaç aya hallolur büyük ihtimalle.
-
vdsl gene iyi adsl kullanan cogu insan gordum
ben ayda 3 ay halen ADSL kullanıyorum.
-
Süperonline zaten evine fiber çekecek
-
Hocam önceki evimde Türk Telekom fiber getirmişti. Onlara kalsa evime fiber kablo çekmeyeceklerdi. Apartmandaki kutuya bakır hattan bağlayacaklardı. Baya uğraştım, o yüzden soruyorum.
Hayır artık o sistemi bütün firmalar bıraktı. Şu an Fiber götürülen yerlerde GPON sistemi kuruluyor, yani modeminize kadar fiber geliyor. Telekomda da böyle superonlineda da
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X