Arkadaşlar selamlar. Ülkemizde de uygulanan FTTB altyapı türünü protesto ediyorum. VDSL'den ciddi manada bir farkı yok. Kutuya kadar gelen fiberin; bakır kabloyla eve çıkması, gecikme süresi, 100 mbps üzerinde hizmet verilememesi, yaşanan kopmalar vs. FTTB altyapıların FTTH dönüşmesi için forum olarak büyük bir protesto ve imza kampanyası başlatılabileceğini düşünüyorum. İşim gereği yüksek download ve upload almam gerekiyor alamıyorum. Çok rezil ve saçma bir sistem. Bu konuya destek verecek arkadaşlar hem PM atabilir hem de konu altına yazarsa yakın zamanda bir imza kampanyası da başlatacağım. Kendi altyapım SOL olduğu için konuyu orada açıyorum ancak tüm arkadaşları kapsadığını belirtmek isterim. Biliyorum bazı arkadaşlar FTTB'ye dahi ulaşamıyor, ki ben de 1-2 seneye kadar ulaşamıyordum ancak, her zaman tüketici olarak daha iyisini istemezsek, fiberde simetrik interneti istemezsek, fiberi evlerimizin içine kadar talep etmezsek, firmalar bizleri söğüşlemeye ve afrika kalitesinde internet vermeye devam edecekler. Haydı hep birlikte #FiberdeSimetrikHaktır #FTTBbitsinFTTHgelsin |
FTTB Fiber Değildir, FTTH Herkesin Hakkıdır
İnternet bağlantısı günümüzde vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelmiştir. Hızlı ve kesintisiz bir internet deneyimi için fiber optik teknolojisi öne çıkmaktadır. Ancak fiber optik teknolojisi denilince akla gelen iki farklı kavram vardır: FTTB (Fiber to the Building) ve FTTH (Fiber to the Home).
FTTB, fiber optik kablonun binaya kadar getirildiği, ancak dairelere kadar bakır kablolarla dağıtıldığı bir teknolojidir. FTTH ise fiber optik kablonun doğrudan dairelere kadar çekildiği bir teknolojidir.
FTTB, FTTH'ye göre daha düşük maliyetli bir çözümdür. Ancak FTTH, FTTH'ye göre çok daha yüksek hızlar ve daha düşük gecikme süresi sunar.
500 Mbps FTTH, günümüzde yaygın olarak kullanılan bir internet hızıdır. FTTH altyapısı ile 500 Mbps ve üzeri hızlara ulaşmak mümkündür.
FTTH, herkesin hakkıdır. Çünkü FTTH altyapısı, hızlı ve kesintisiz bir internet bağlantısı sağlar. Bu da eğitim, sağlık, iş ve sosyal hayatımızın her alanında hayatımızı kolaylaştırır.
FTTH ve FTTB arasındaki farkları bilerek, ihtiyaçlarına en uygun internet bağlantısını seçebilirsin.