Arkadaşlar fiber için bina içine konulan cihazlarda hız kısıtlama durumu var mıdır? Ben ftth fiber ile son 4 seneden bugüne kadar 100mbps aldığım bağlantıyı bugun bir operatörden 200mbps'e paket yükselttim ancak hiç bir şekilde bu hızı alamıyorum. Bütün sağlayıcıların hız sayfalarına baktım benim adresim max 100mbps bağlantı hızı gösteriyor. Bağlantı için ont cihazı falan yok duvardaki prizden direkt modeme ethernet kablo ile bağlantı kuruyorum. Bina içindeki cihazın max verebildiği hızı nereden kontrol ettirebilirim? Düzeltme: Bütün sorgulamalarda ve MH bu şekilde dediği için başlıkta FTTH yazmıştım. Gerçekte bağlantı türümüz FTTB-Eth. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemu -- 10 Mart 2023; 15:16:40 > |
Türk Telekom FTTH Fiber Bina İçi GPON Cihazları
Türk Telekom'un Fiber Altyapılı İnternet (FTTH) hizmeti, binalara fiber optik kablolar aracılığıyla yüksek hızlı internet erişimi sağlar. Bu hizmetin bina içindeki son noktası, GPON cihazıdır.
GPON (Gigabit Pasif Optik Ağ), tek bir fiber optik kablo üzerinden birden fazla cihaza yüksek hızlı internet erişimi sağlayan bir teknolojidir. Bina içindeki GPON cihazı, fiber optik kabloyu evinize veya iş yerinize kadar dağıtır ve birden fazla cihazın internete bağlanmasına olanak tanır.
GPON cihazları, genellikle duvarlara monte edilen küçük kutulardır. Birden fazla Ethernet bağlantı noktası ve bir optik fiber bağlantı noktası içerirler. Ethernet bağlantı noktalarını kullanarak bilgisayarlarınızı, oyun konsollarınızı veya diğer cihazlarınızı internete bağlayabilirsiniz.
GPON cihazının ana avantajlarından biri, yüksek hız ve düşük gecikme süresi sağlamasıdır. Fiber optik teknolojisi, bakır kablolarla karşılaştırıldığında çok daha yüksek bant genişliği ve daha düşük sinyal kaybı sunar. Bu da hızlı indirme ve yükleme hızları ile sorunsuz bir çevrimiçi deneyim anlamına gelir.
Türk Telekom'un FTTH Fiber hizmeti, üç farklı hız seçeneği sunar: 100 Mbps, 500 Mbps ve 1 Gbps. GPON cihazı, bu hız seçeneklerinin her birini destekler. Kullanabileceğiniz hız, seçtiğiniz servis planına bağlıdır.
GPON cihazları, Türk Telekom teknisyenleri tarafından profesyonelce kurulur. Kurulum işlemi genellikle hızlı ve kolaydır. Kurulum tamamlandıktan sonra, internete bağlanmak için cihazınızı GPON cihazının Ethernet bağlantı noktalarından birine bağlamanız yeterlidir.
GPON cihazları, bina içindeki çoklu cihazları internete bağlamak için güvenilir ve verimli bir çözümdür. Türk Telekom'un FTTH Fiber hizmeti ile yüksek hızlı ve düşük gecikmeli bir internet deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz.