Şimdi Ara

FTTB Fiber değildir. FTTH herkesin hakkıdır. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
5
Favori
14.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bina için tesisattan kabloyu vermeleri zor. Bina 15 senelik falan. Apartman içerisinden kablo mu dolaştırıyorlar böyle durumlarda?
  • Mr. Sorrow kullanıcısına yanıt

Merdiven boşluğuna kablo kanalı takarlar, onun içinden getirirler, siz de kapının üzerinde ufak bir delik delip alırsınız içeri

• İhtiyacım yok canım sağol. Siz istiyorsunuz diye herkesi kendiniz gibi zannetmeyin. Evimin içine ışıklı mışıklı kablo sokmalarına gerek yok. Adam gibi 100 mbit versinler bana yeter. Parası olan daha hızlısını isteyen verir parasını çektirir evine janjanlı kablosunu. Sanki her eve 1 gigabit internet lazımmış gibi saçma sapan bi algı yaratılmaya çalışılıyor. Ulan zaten ülkenin yurt dışı çıkışları ortada. Bırak 1 gigabiti, şurda avrupanın herhangi bir ülkesindeki bir serverdan hız testi yaptınız mı yarı yarıya düşüyor hızınız. Pingler havada uçuşuyor. Türkiye içinde isterse 500 cigavat internet versinler, sanki türkiyede ne var internet namına? İnternetin %99'u zaten yurt dışında.

Bi de yeni öğrendim, fiber çektiler mi "modem kirası" diye bi para daha alıyolarmış. Oh ne ala memleket. Hangi modemi kullandığının bi önemi yok, ışıklı kabloyu eve soktu mu daha başka şeyleri de sokuyolar demekki. İstemez kardeşim. Parası olan zaten evine paratöner taktırır şimşekten internet de alır. Benim ihtiyacım yok. Fibermiş bilmemneymiş. Şu anda 30 küsür megabitle bağlanıyorum nete ve üç kişilik evde herkes internete girse yine fazla fazla yetiyor. Zannediyorsunuz ki 1 gigabit olunca herkes istediği şeyi istediği hızda indirecek. Ulan ülkenin internetinin sorunu hız değil "sansür". Binlerce web sayfası sansürlü. VPN olmadan giremiyorsunuz. Bi olay oluyor şak kesiyorlar sosyal medyayı. Hiç bir şeye erişemiyorsunuz. Şaka gibi adam hala gelmiş "evime ışıklı kablo çekin" diyor. Işıklı janjanlı kabloyla sansürlü internetin keyfine var o zaman. Ne diyim sana. Konuşulması gereken konu bu değil. Milletin alt yapısı o kadar kötü ki 1 megabitle internete bağlanan insanlar var hala ülkede. Önce onlara adam gibi hizmet götürsünler. Sansürlü internete ayda 300 lira niye vereyim? Neymiş efendim fibermiş de hızlıymış da bilmemne. İstemiyorum kardeşim. Beş kuruş etmez dandik hizmetlerini alsınlar başlarına çalsınlar. Ucuz olsun bana yeter. Gerisi boş iş bu ülkede.

Kuruluma gelen arkadaşlara rica ederseniz evin içinde kablo gözükmesini istemediğinizi gizleyerek gelirler. Bizim binada daire kapısına kadar kablo kanalıyla gelip daire kapısının oradan hali hazırda telefon tesisatı bulunan borudan salona kadar getirdiler kabloyu. Daire içerisinde herhangi bir kablo gözükmüyor.

• mhakan78 M kullanıcısına yanıt
    Dostum dubleks bir evdeyim. Modemi nereye koyacağıma bile karar veremedim. Bilgisayar yukarıda olacak, aşağıya hızın yarısı gitse yeter. Acaba Superonline'in vereceği cihazın sinyal gücü ne durumda olur diye merak ediyorum. Olmadı kendim güçlü bir cihaz alacağım. Daha önce Repeater falan kullandım ama verim alamadım. Tek bir cihazdan bütün eve dağılması önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Sorrow -- 19 Kasım 2022; 23:25:57 >
    Bu tarz dubleks evler için wifi mesh dediğimiz özel bir sistem kurabilirsiniz. Wifi 6 destekli ihtiyacınıza göre 2’li veya 3’lü paketler halinde satın alabilirsiniz.
    Hocam şöyle bahsedeyim, sen işten anlıyor gibisin. Bana 100 mb/s hız gelse fazlasıyla yetiyor. Online oyun oynamıyorum, ping falan benim olayım değil. Download hızı olarak saniyede 10 mb indirebileyim yeterli. Evin geri kalanına 30 mb/s hız gitse yeter. Sizin dediğiniz sistemlere girmeden, modemi bilgisayarın bulunduğu odaya kursam acaba aşağıya 100 mb/s'nin 30'u gider mi diye düşünüyorum. Şayet bu gerçekleşirse bana yeterde artar bile. Sizin bahsettiğiniz sistem sizce benim gibi bir kullanıcı için fazla teferruat değil mi?
    Bu evinizin yapısına göre değişir. Araya giren engel sayısı özellikle wifi 6 modemlerde çok etkili oluyor. En iyisi superonline’nin getirip kuracağı modemi bir deneyin eğer istediğiniz gibi hız alamazsanız wifi mesh kurarsınız ek olarak.
    Bu mesh sistem Superonline'ın vereceği modemle uyumlu çalışıyor mu?
    Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Ana yönlendiriciyi modeme kablo ile bağlayarak kurabiliriz diye düşünüyorum.
    Anladım dostum, yardımın ve iyi niyetin için teşekkür ederim.
  • başlığı görünçe aklıma ekrem coşkun geldi oda ne yediğini bilmek herkesin hakkı diyordu

• Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama varmımson zamanda fttb den ftth ye geçiş yapabilen
  • kronikyorgun kullanıcısına yanıt

ben taşınarak geçiş yaptım hocam  bence hiçbir fark yok

• mertkan1667 kullanıcısına yanıt
    🤣🤣 evi sattırcaklar en son bana
  • Bende 1 sene önce felan talep etmiştim fftb ftth dönsün diye. Bi ara aşağı indim baktım bu kutuyu takmışlar. Kimse bir şey demedi aktif mi değil mi nasıl öğrenirim. En son bana proje onaylı değil demişlerdi ondan sonra yazmadım

FTTB Fiber değildir. FTTH herkesin hakkıdır.

FTTB Fiber değildir. FTTH herkesin hakkıdır.

• iscooooooo kullanıcısına yanıt

Merhabalar.

Binamda superonline fttb 100 mbit fiber altyapı mevcut. (İSTANBUL / TOKİ 2008 YAPIMI site)

şuan turktelekom altyapılı vdsl 56 mbit veren bir iss kullanmaktayım fakat yükseltmek istiyorum. superonline'ın 200-500-1000 mbitlik paketlerine başvuramıyorum.

Bununla ilgili nasıl bir talep oluşturabilirim.

İşin tekniğini bilmiyorum bir arkadaşım binadaki switch'i gigabit destekli switch ile değiştirmeleri gerekiyor x arkadaşımda yapıldı dedi.

• benim evde de binaya kadar fiber geliyormuş. ondan sonra bakır kablo geliyormuş. türk telekom 100 mbit vdsl (ama sitesinde fiber yazıyor) veriyor üstünü veremiyor. ama superonline 500 mbit fiber verebiliyor. nasıl oluyor anlamadım. 

• Evren7 kullanıcısına yanıt

Superonline yüksek hızlı switch kullandığından mümkün oluyor. Türk Telekom de öyle olay yok.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.