Şimdi Ara

FTTH Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle unarım konuyu doğru yere açmışımdır. Herkese iyi akşamlar.
    Bölgemde fttc dönüşüm başladı ve 6ay içinde bağlı olduğumuz dolapta değişecekmiş. Şuanda adsl kullanıyorum. Birkaç merak ettiğim konuda yardımınıza ihtiyacım var. Yakınımda 4 okul, 1 karakol ve 2 adet yurt var. Tamamı fibere sahip. Ve bunların yakınlarındaki yeni sitelerde Ftth altyapılı yada fttb. Bahsettiğim alan yaklaşık 1km çap içersinde. Zaten birçok sokakta ya vdsl yada fiber bağlantı var.
    Şimdi fttc ve ftth sistemler aynı saha dolabından mı tesis ediliyor ? Yoksa ftth direk santralden mi bağlanıyor ?
    Vdsl için dolap geldiğinde talep edersek Ftth bağlatma şansımız nedir ? Oturduğum ev müstakil ancak site şeklinde. Biraz farklı, yokuştayız alt kısmımızda 4 blok apartman, bizlerin bulunduğu kısımda 6 blok müstakil ikiz binalardan oluşuyorr yine de tamamı Pırlanta evler diye site olarak geçmekte. Ama hizmet aldığımız sokaklar farklı. Bizim olduğumuz sokaktan yurda giden fiber hat geçiyor bahçemizin 2 metre önünde. Çok kısa aralıklarla 3 adette telekom deliği var dikdötgen döküm kapaklı, fiber çekilirken yapılan. En az 5-6 hane kesin istiyor bizim sokaktan. Adres sorgulamalarında da site gibi geçiyoruz, müstakil olmamıza rağmen talebin olumlu sonuçlanması mümkün mü sizce ? Telekom ya da sol çalışanı varsa fikrini ve emsal olay yaşanıp yaşanmadığını çok meral ediyorum.

Son olarak talep olumlu çıkarsa bizim binaların her birine ayrı fiber kaset mi koyarlar yoksa menhol içinden splitter tarzı bir dağıtım şekli var mı ?

Cevaplayanlara şimdiden teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMarlin -- 16 Haziran 2020; 22:7:25 >

• 6 veya daha fazla daire varsa oturduğunuz sitede genelde çekiyorlar yatırıma göre tabi bütçe çıkarsa oturdugunz yere bizim burda 6 daire 2 dükkanlı binaya kadar fiber çektiler gelip sizede çekerler gibime geliyor,bu arada bağlı olduğunuz dolap çok uzak değilse hız olarak ve stabilite olarak vdslde sıkıntı yaşatmaz illaha fiber istiyoruz diye kendinize dert edinmeyin derim 100-150 metreye kadar çok iyi değerler alırsınız saha dolabı yakınsa fiber hatta gerek bile yok ekstra modme ücreti ve sürekli yüksek fiyatta kullanıcaksınız 85-90 liradan aşşağı tarifesi yok diye biliyorum fiberlerde 24'ten başlıyor o da, vdsl daha iyi fiyatlandırma konusunda umarım dolabınız yakındır,eğer çekerlerse fiberi sitenizin içine ufak dolaplardan yerleştiriyorlar boyutuna göre sitenin kendinizi çok zorlamayın ama bende fiber diye diretiyordumda dolap yakın olunca fiber mi vdsl mi pek farkına varmıyor insan adslden sonra çok iyi geliyor her türlü

• Saha dolabı çok uzak değil 150metre maksimum. Ama Fiberdeki ping değerleri, upload esnasında ping saçmalaması, iptv vb özellikler için şuan Vdsl çok verimli değil. Zaten vdsl bağlantıları ilerleyen süreçte yine fiber yapacaklar uzun sürecek olsa da. Birde bakır hattımız eski bu mesafede akdığım hız11-12 download .60 upload. Hattın çok sağlıklı olmadığını düşüküyorum. Bu değerler ankastreden direk bağlantıyla elde ettiğim değerler. Daire içinde de sonuç aynı iç tesisatım iyi yani. Birde kazma vs olmayacak altyapı borulama hazır tahminimce. Yurda fiber gelirken epey boru vs döşenmişti. Bizim daireler aparman olmadığı için her binaya kutu, dslam koyma maliyetine girmezler sanırım. Gpon daha maliyetsiz doğru mu ?
  • FTTH Daha Az Maliyetli Oldugundanda Olabilir Ama Telekom Şuan Binalara Fiber Çekiyorsa FTTH Kuruyor 1 Ay Önce Bizim Binayada FTTH Kuruldu Çevremdekiler Hep Adsl Veya Vdsl Ama Bize FTTH Kuruldu Bide FTTH De Kendisi Dışında 2 3 firmaya vermiş sadece fiber altyapısını Kullanma izini turkcel vodafone gibi büyük şirketlerden alamıyorsunuz hizmet mecbur olarak telekomdan almak daha mantılı oluyor bence bu sebepten dolayı fiber olan yerlere ftth kuruluyor.
  • ImLive I kullanıcısına yanıt
    Sizin adınıza sevindim darısı başımıza. Güle güle kullanın :)
  • Teşekkürler Daha İyileri Sizin Olsun.
  • FTHH gerçekten büyük konfor ne kopma ne yavaşlama Umarım herkes en kısa sürede geçer bu platforma.Berbat bağlantılara yıllarca büyük paralar verdik malesef.Gençlik gitti elden biz daha yeni kavuştuk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.