Şimdi Ara

Superonline Fiber Altyapı Kurdu FTTH mi Yoksa FTTB mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba cumartesi günü Turuncu bir kabloyu döşediklerini gördüm ve kablonun üzerinde Superonline Yazıyordu Facebooktan sorduğumda Adresime fiberin kasım ayı içerisinde geliceğini öğrendim aklıma takılan bir soru var bana gelicek olan fiber Daireye kadar fibermi yoksa Binaya kadar fibermi. Apartman 8 Katlı 24 daireden oluşuyor ben daire 23teyim 5 binalık sitede en son binada oturuyorum.

Superonline Fiber Altyapı Kurdu FTTH mi Yoksa FTTB mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gold Man -- 22 Ekim 2019; 20:14:50 >

• Cihaz var iken neden el ile fiber çekiyorlar cağ dışı yöntem superonline den beklemezdim
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Firmalar taşeronlara veriyor onlar çekiyor telekom'da aynı malesef.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Boşuna insanı yoruyorlar
  • daire sayınıza bakılcak olursak, daireye kadar fiber çekilir gibi duruyor zaten daireye kadar vdsl çekilmese bile superonline güzel her türlü sıkıntı yaşatmaz tek kötü yönü fiyatları biraz uçuk
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    türk telekom çalışanlarınada çoğu gerekli ekipmanı dahi sağlamıyor çoğu firma çalışanını düşünmüyor turkcell olsada türk telekom olsada vodafone olsada hepsi aynılar cep doldurmaya bakıyor türk telekomdada aynı şekilde çektiler bizim burda adam asılıyor kabloya 20-30 metre boyunca
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Hepsini biliyorum SGK denetlenmesi lazım
    Bir insan bir işe girdiği zaman deneme süresi diye bir şey yok direk SGK girişini yapmak zorunluluğu var cezası 500 bin tl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Süperonline VDSL mi Kablonet mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Umarım daireye kadar fiber olur çünkü çok ping olmasın istiyorum önceki evimde Superonline Binaya kadar fiber kullanıyordum 100Mbps 200TL ödüyordum TV+ ile birlikte aslında ondada hiç ping yok diyebilirim.
    Eski kullandığım paket şuydu
    93 Mbps hız 4.50 Upload bazen 6ya çıktığı oluyor ve 4 Ping hiç beni üzmemişti fiyatı haricinde

Arkadaşlar rica etsem konu dışına çıkmasak olurmu ben o resmi o amaçla çekmemiştim yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gold Man -- 22 Ekim 2019; 14:34:35 >
  • biliyorum o amaçla atmadiğinizi sadece tatsız bir şey oldugundan bahsettik,daireye kadar fiber gelmesede ping yaşayacağinizi sanmıyorum turkcell ping konusunda bence en iyi firma türkiyede, %99 garanti fiber gelicektir,türk telekomun binaya kadar fiber geri kalan cat 6 kablo ile devam eden bir yerde internet kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ping speed testte 6-7 çıkıyor wifiden yaptiğimda binaya kadar fiber olsa bile gayet stabil ve iyi ping oluyor
    Anladım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim umarım bir an önce işlemleri tamamlarlar.
  • Şuanda FTTH sistemi kullandıkları için, dairene kadar krem rengi cam fiber kablo gelecek.
  • burakkosucu kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim fiberin Kasım ayı içerisinde aktif olucağını söylediler peki aktif olursa ben Vodafonedan hizmet alabilirmiyim ?
  • Yeni yerlere eve kadar fiber getiriyorlar.

Çok da bir şey farketmiyor ikisi de aynı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Yeni yerlere eve kadar fiber getiriyorlar.

Çok da bir şey farketmiyor ikisi de aynı bence.
    Daire sayısına göre yapıyoruz demişlerdi, az daire ise ftth, çok daire ise fttb.

ftth bence avantajı mac clone gerekmeden kendi modem kullanabiliyorsun.
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    fttb sisteminde mac clone yapılması tamamen binanın altına konulan switchin markasıyla alakalı. Huawei konulursa gerek olmuyor ama Cisco kullanılırsa mac clone şart. Kişisel olarak fttb'yi tercih ederim çünkü ftth'ye göre daha stabil oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

fttb sisteminde mac clone yapılması tamamen binanın altına konulan switchin markasıyla alakalı. Huawei konulursa gerek olmuyor ama Cisco kullanılırsa mac clone şart. Kişisel olarak fttb'yi tercih ederim çünkü ftth'ye göre daha stabil oluyor.
    Fttb daha stabil nasıl oluyor merak ettim. Ftth evine içine kadar fiber geliyor fttb ise bina girişinde sonlanıyor dairene kadar cat kablo geliyor
    24 Daireli bir apartmana sizce ne gelir FTTB mi yoksa FTTH mi ?
    Mac clone tam olarak ne oluyor acaba ?
  • guguk kullanıcısına yanıt
    ilk olarak Turkcell FTTB bağlantılarda metro ethernet protokolleri kullanıyor yani internet daha kesintisiz ve stabil oluyor ve fttb sistemde qos ve rotalama işlemleri bina altındaki switch'te hallediliyor, ftth sisteminde ise pop noktasında hallediliyor, gerçi verilen hızlar ne kadar düşük olsa da ftth sistemin yoğunluktan etkikenme oranı fttb'ye göre daha fazla.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam FTTB olarak gelmesi daha iyi olucak sanırsam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.