Şimdi Ara

FUJI F50FD KULLANICILARI BİLGİ VE FOTOĞRAF PAYLASIMI (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
3
Favori
32.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar makinayla gece arka planda bol ışık, önde kişi duruyosa ayarları nasıl yapıp çekiyosunuz? illa tripod mu kullanmak gerekiyor?
  • Flash'i kullanmaniz gerekiyor, fakat kullanirken "slow synchro" modunu kullanin, ortam cok karanlik degilse tripodsuz guzel fotolar elde edebilirsiniz.
  • herkese merhaba f50fd kullanıcısıyım acaba fw hakkında bilgi nasıl alabilirim ve fw upgrade söz konusu mu
  • Arkadaşlar merhaba.F50 fd alarak bende klübe katıldım.Ama bir konuda yardım lazım makineme ekran koruyucu,tripod ve yedek pil alacağım.Hangi internet sitelerinden bulabilirim?
  • merhaba arkadaşlar..

elimdeki canon A530 u bu makinayla değiştirmek istiyorum. Yurtdışından getirteceğim. F50fd ile F100fd arasındaki farkları, ikisini de kullanmış biri belirtebilirse çok sevinirim. F100 ün renkleri daha keskin ve canlı gibi geldi bana..Aradaki fiyat farkına değecek bir üstünlük söz konusu mu?

cvplar için tsk ler

İkisinide kullanmadım ama inceledim f100fd nin resim kalitesi daha iyi f50fd den f50fd de ise resim kalitesi iyi ama f100fd kadar değil f50fd de manuel modlar mevcut manuel modları istemiyorum derseniz f100fd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 25 Ekim 2008; 22:41:51 >
  • askan 22 ne oldu yahu? bir sürü araştırmadan sonra almıştın o canonu :D neden elden çıkarıyorsun? sebep iso performansı mı?

quote:

Orjinalden alıntı: askan22

merhaba arkadaşlar..

elimdeki canon A530 u bu makinayla değiştirmek istiyorum. Yurtdışından getirteceğim. F50fd ile F100fd arasındaki farkları, ikisini de kullanmış biri belirtebilirse çok sevinirim. F100 ün renkleri daha keskin ve canlı gibi geldi bana..Aradaki fiyat farkına değecek bir üstünlük söz konusu mu?

cvplar için tsk ler

İkisinide kullanmadım ama inceledim f100fd nin resim kalitesi daha iyi f50fd den f50fd de ise resim kalitesi iyi ama f100fd kadar değil f50fd de manuel modlar mevcut manuel modları istemiyorum derseniz f100fd

• Ben değiştirmiyorum o yazım A530'unu değiştirmek isteyen birinden alıntı ona cevap verdim. Doğrudur İSO performansı iyi değil ama ISO performansı dışında çok memnunum. sen biraz foto eklesen f50fd de eski gözağrımız dpreview in image kalitesine 8,5 vermesi kadar varmı resim kalitesi
    quote:

Orjinalden alıntı: desailles

askan 22 ne oldu yahu? bir sürü araştırmadan sonra almıştın o canonu :D neden elden çıkarıyorsun? sebep iso performansı mı?

quote:

merhaba arkadaşlar..

cvplar için tsk ler

• f50fd

aldım

gündüz ışıkk bol iken çok çok iyi.

gece portre çekimlerinde flaş yetersiz.( sony, nikon flaşları çok daha güçlü en az 2 kat)
    bu nedenle çok kötü sonuçlar.

aynı modlarda karşılaştırma fırsatım oldu.

5-8 kişiyi çekecek isem.
    eski nikon 3 mp çoook daha iyi sonuç veriyor.

sonuç : flaş çoook çok zayıf.
  • flash yerine iso kullan dostum sen de...
  • iso yüksektede performans zayıfff kalıyor. yani yüz net degil. grenli ve bulanık.

bu işin tek çözümü yeterli ışık.
    bu nedenle flaş çok önemli.

FUJI F50FD KULLANICILARI BİLGİ VE FOTOĞRAF PAYLASIMI
  • özellikle uzak mesafeden çektim.
    ıso 800
    karanlık ortamda bir çekim.
    fotografta grenlenme başlıyor.

flaş daha güçlü olsa bu sorun olmayacak ve foto çok daha net olacak.

diğer makina arkadaşımda , gelince aynı şartlarda karşılaştırmalı 2 fotograf koyacagım ne demek istediğimi anlarsınız.

nikon eski bir makina var 3 mp ama flaş en az 2 kat daha güçlü ve ıso 200 de bile çoook daha performanslı olduğunu farkedebiliyorsunuz.

bu fotografı, bu mesafeden 12 mp de çekince kiprikleri görecek kadar net olması lazım ( beklentim).
  • bu arada emirkan arkadaşım fotolarını inceledim.

ordada ıso yu arttırmak çözüm olmamış sadece flaş kullanılan gece çekimi
    en iyisi idi.

yani flaş çooook önemli. güçlü olmalı ıso ile problemi çözemiyorsunuz.

bir düğünde gece düün fotografcısı ile yan yana fotograf çektik.

15 , 20 kişinin oldugu ( yani 4-6 metrelik çekimlerde) fotolarda adam gayet net görüntüler alırken.
    ben hemen yanında f 50fd ile karanlık fotolar elde ediyordum.

şonuç: tamam makina sensörleri lensi çok kalitelidir. eyvallah. zaten gündüz çekimlerinden belli oluyor.
    ama gece flaş yetersiz kaldığı için felaketidi 5-7 metrelik portre çekimleri.

bu arada flaş güçlü olurken cihazın yazılımıda parlamaları engelleyecek. ( kanımca)

ve fotoğraf makinası alırken karanlık ortamda portre çekimlerinde 7-8 metre performansı
    bence en önemli kriter.
    geniş açılı görüş.
    ek güçlü flaş konulabilmesi.
    ve diğer teknik özellikleri.

• quote:

Orjinalden alıntı: mrtxpp

bu arada emirkan arkadaşım fotolarını inceledim.

ordada ıso yu arttırmak çözüm olmamış sadece flaş kullanılan gece çekimi
    en iyisi idi.

yani flaş çooook önemli. güçlü olmalı ıso ile problemi çözemiyorsunuz.

bir düğünde gece düün fotografcısı ile yan yana fotograf çektik.

15 , 20 kişinin oldugu ( yani 4-6 metrelik çekimlerde) fotolarda adam gayet net görüntüler alırken.
    ben hemen yanında f 50fd ile karanlık fotolar elde ediyordum.

şonuç: tamam makina sensörleri lensi çok kalitelidir. eyvallah. zaten gündüz çekimlerinden belli oluyor.
    ama gece flaş yetersiz kaldığı için felaketidi 5-7 metrelik portre çekimleri.

bu arada flaş güçlü olurken cihazın yazılımıda parlamaları engelleyecek. ( kanımca)

ve fotoğraf makinası alırken karanlık ortamda portre çekimlerinde 7-8 metre performansı
    bence en önemli kriter.
    geniş açılı görüş.
    ek güçlü flaş konulabilmesi.
    ve diğer teknik özellikleri.

Bi kere elinizde ki makine iso performansi olarak en iyi compactlardan biridir.Sony canon ve nikonun hic bir compact modeli bu konu da yanina bile yaklasamaz F50 nin. Casio Canon ve Panasonic markalarini bizzat kullandim.

8-10 metreden karanlikta portre cekmek benim icin en onemli kriter demissiniz.Hic bir compact makina bunu yapamaz.Hatta flas dahi fotodaki grenleri onlemeye yetmez diger marka cihazlarda. Boyle ozel beklentilerniz varsa dslr kullanacaksiniz. Bunun icin bir dslr makineye ; uygun lense ve hatta harici flasa ihtiyac vardir.
    F50fd fiyati 400-450 liradir sanirim. Yalnizca Portre ye uygun 50mm f1.4 lensin fiyati zaten 500 liradan baslar.Ki o lens bile f50fd den daha agirdir.

• paron hocam. ben yanlış anlamışım

foto eklemeyi epeyden beri düşünüyorum. ancak hem üşeniyorum hem de oğlumdan pek vakit kalmıyor. kerata 22. gününde. gecesi gündüzü yok. kolik (gaz sancısı) sorunu rahat bırakmıyor çocuğu. çok sıkıntılı. bizde başında nöbette tab. oldukça yorucu. ama sırf senin için en az bir foto göndereceğim. söz..
    quote:

Ben değiştirmiyorum o yazım A530'unu değiştirmek isteyen birinden alıntı ona cevap verdim. Doğrudur İSO performansı iyi değil ama ISO performansı dışında çok memnunum. sen biraz foto eklesen f50fd de eski gözağrımız dpreview in image kalitesine 8,5 vermesi kadar varmı resim kalitesi
    quote:

Orjinalden alıntı: desailles

askan 22 ne oldu yahu? bir sürü araştırmadan sonra almıştın o canonu :D neden elden çıkarıyorsun? sebep iso performansı mı?

quote:

merhaba arkadaşlar..

cvplar için tsk ler

• quote:

Orjinalden alıntı: mrtxpp

f50fd

aldım

gündüz ışıkk bol iken çok çok iyi.

gece portre çekimlerinde flaş yetersiz.( sony, nikon flaşları çok daha güçlü en az 2 kat)
    bu nedenle çok kötü sonuçlar.
    im.
    aynı modlarda karşılaştırma fırsatım oldu.

5-8 kişiyi çekecek isem.
    eski nikon 3 mp çoook daha iyi sonuç veriyor.

sonuç : flaş çoook çok zayıf.

f50 de gece çekiminde düğün modunda foto ve manuel ayarda ıso 800 enstantene ayarını125, 200 üstü yapıp bir deneyin .enstantene düşük olunca flaş erken çakıyor.ışığı yakalayamıyor.foto karanlık çıkıyor.bu benim f50 de izlenimim.birde mp netlik değil fotoğrafın baskısında ebatının büyüklüğü demek.
    f50 keşke o sensöre göre 5.6 mg piksel olsaydı ozaman fotoyı görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 2 Aralık 2008; 14:12:34 >

•  FUJI F50FD KULLANICILARI BİLGİ VE FOTOĞRAF PAYLASIMI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 2 Aralık 2008; 14:48:18 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 2 Aralık 2008; 21:55:35 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 3 Aralık 2008; 19:53:47 >
  • arkadaşlar, film falan izleyebilir miyiz f50 yle merak ettim nasıl olur?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.