Şimdi Ara

fuji fine pix S 9500 sizce nasıl bir makina?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mutlaka aranızda fikri olan çoktur. Sizce fuji fine pix S 9500 nasıl bir fotoğraf makinası? Başlangıç için iyi mi? Daha net foto çekmek için bu makina ile ilgili nelere dikkat etmem gerekli? YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER

• ben kullanıyorum,
    gayet güzel bir slr-like baslangıç için de alınabilir bir makina. manuel ayarlarının çokluğu. geniş aralıklı objektifi(28-300mm fakat 200mm den sonra performansı cok cok iyi deil). en önemli artısı (bence tabi) 1 cm lik süper makro özelliği. gerçekten iyi kullanılırsa guzel fotoların ortaya çıkabileceği bir makina. iso performansıda fena deil fakat 800 ve 1600 isoda gren olayı birazcık artıyor.
    tek sevmediğim yanı vizöründeki görüntünün dijital olması.
  • SLR Like sınıfında ust aıralarda olan bir makinadır. Sony R1 sınıf lideri.
    S9500 un biraz daha iyilestirilmis fakat altyapısı aynı olan s9600 son versiyonu vardır.
    S9500 genis acı objektifi, objektiften manual halka kontrolu, basarılı iso performansı, hareketli lcd si, ek flash ve senkronize cıkısı, kablo deklansor destegi, hızlı acılıs suresi, tam kontrollu olması, 3 tip hafıza kartı destegi, yuksek kalitede avi video cekimi, etkin assist lamp gibi ozellikleri ile sınıfının iyi makinasındandır.
    Baslangıc ve amator kesim icin oldukca yeterli. En buyuk eksigi titresim onleyici olmaması. Fakat fuji patentli olan super ccd yapısının avantajıyla dusuk noise oranını kullanarak bunun ustesinden gelmeye calısır. 28-300 mm gibi aralıgı olan bir objektif tabi cok performaslı degil. Ama bu normal bir durum. Degisken odaklı objektiflerde bu aralık arttıkca performans dusmesi kacınılmazdır. Bundan sonraki asama zaten D-SLR sınıftır. Yalnız S9500 un fotograf kalitesi biraz soft tur. S9600 de algoritma ile oynayarak bunu duzelttikleri yazılı. S9500 de ise kontrast, doygunluk,keskinligi ayarlarını yukselterek yeterli duzeyde foto cıktısı veriyor. Ayrıca s9500 lerde bir partide kronik sorun olan ayar tekerlegi arızası bulunmaktadır. Ayar tekerlegindeki plastik mil ozensiz kullanımlarda veya hızlı sekilde cevrildiginde kırılabiliyor. Fuji Turkiye bu konuda garanti durumuna bakmaksızın ucretsin onarım yapıyor. Yani cokta problem degil. Baska bir sıkıntı yada kronik sorun yok. Fuji Turkiye oldukca tuketici dostu firmadır. Bir canon servisi gibi davranmaz.
    Forumda s9500 hk bolca bilgi, artı eksileri, fotograf ornekleri vs bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Kasım 2007; 9:45:28 >

• bi zamanlar incelemiştim, gayet güzel bi makinaya benziyor... başlangıç için daha düşük makina almanı tavsiye etmiyorum para sıkıntın yoksa.. bunlada başlarsın benim görüşüm bu benim amacım foto çekmek iyi kötü diyorsan özellik ve fiyat olarak daha düşük fiyatlılarınıda alabilirsin
  • Artık bu saaten sonra s9600 alınır. Zoom halkası problemi giderilmiş biraz daha keskin görüntü veren ve tek eksiği IS ya da benzeri bir sarsıntı önleyici sisteminin olmaması.
    İkarahal' aynen katılıyorum.
    Sony R1 için yorum yapmadan: 35 cm Macro. ve en fazla 5x zoom.
    quote:

Orjinalden alıntı: ikidiriki

Arkadaşlar mutlaka aranızda fikri olan çoktur. Sizce fuji fine pix S 9500 nasıl bir fotoğraf makinası? Başlangıç için iyi mi? Daha net foto çekmek için bu makina ile ilgili nelere dikkat etmem gerekli? YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER
  • R1 bambaska bir makina biliyorsunuz. Aslında SLR-Like gorunumlu SLR makina diyebiliriz ona. Bildigimiz SLR like lardan cok otede. 5x zaten olması gereken normal bir rakam. Cunku o genis acı bir makina. 10x, 12x gibi degisken odak uzaklıgına sahip objektiflerin performansları cok dusuktur. O yuzden bir genis bir tele objektif almak sarttır. R1 de genis acı uzerine yani manzara ve kapalı mekan cekimleri agırlıklı calısmalar icin tasarlanmıstır. Uzerindeki objektif cok kalitelidir. Bir DSLR makinada kimse 28-300 gibi bir objektif kullanmaz, kullanmak istemez. Bol X lere kanmayın. R1 baslıbasına genis acı calısan bir cihazdır. Buda D-SLR alıp surekli genis calısıp teleye ihtiyac duymayan kesim icin cok iyi ve uygun fyatlı bir cozumdur.

S9600 bencede daha isabetli bir secim. Cunku lcd buyutulmus, algoritma degismis keskinlik arttırılmıs, netleme hızlandırılmıs, flash menzil arttırılmıs, kronik sorunlar giderilmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Kasım 2007; 10:17:16 >
  • ben fuji s7000 kullanıyorum fuji den çok memnunum.s9500 de harikadır.
    fujinin fotoğrafları düzenlemek için bir programı varmış nasıl edinebiliriz?yardım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SORTİ67

ben fuji s7000 kullanıyorum fuji den çok memnunum.s9500 de harikadır.
    fujinin fotoğrafları düzenlemek için bir programı varmış nasıl edinebiliriz?yardım

Slm

Bende S7000 kullandım ve cok memnundum. Bir takım eksikleri vardı ve s9500 cıkınca tereddutsuz aldım ama malesef s7000 deki performansı alamadım. S7000 kullanmıs s9500 kullanıcıları malesef cok yadırgadılar ve uzulduler. S7000 cok odul almıs ve cok basarılı urun gercekten. S7000 deki canlı keskin fotolar, seri cekim hızı, flash dolum hızı, body kalitesi vs cok daha iyiydi.
  • FUJİ FİNEPİX FOTOĞRAF DÜZENLEME PROGRAMI ARIYORUM.S7000 LE BİRLİKTE VERMİŞLERDİ.TAŞINIRKEN KAYBOLDU.TEŞEKKÜRLER
  • slr-like sınıfının 2. si panasonic fz-50 diyorlar. hatta dpreviews da highly recomended yazıyorlar sizcede öyle mi?
  • @ikarahal
    Her sözünüze katılırım, Ancak sonuçta dSLR değil, dSLR/like demekte mümkün değil. Deve kuşu örneği yani. Ne macro, ne zoom, Nikon D2X' in daha küçük versiyonu 21.5x14.4 mm. süper bir SLR sensörü koyuyorsunuz, objektif değiştirilemiyor, telekonvertör kullanacak. O da ne derece başarılı olacak tartışılır. Bir de üstelik 1.7 X Teleconverter için 250 € gibi bir fiyat ödeyeceksiniz.(+ 70 $'lık birde VCL-DEH17R kodlu bir de lens adaptörünü de alacaksınız. BREHHH... BREHHH yani...). Elbette X çarpanı hele hele pirinç tanesi gibi sensörlerle birlikte kullanıldığında ne sakıncalar yarattığını bizzat deneyerek gördüm. Ki elimdeki makina, color aberation açısından yüksek zoomda en iyi neticeyi verenlerden biri olduğu halde.... Like deseniz bazılarımızın şiddetle olmasını arzuladığı Video çekimi yok....Herşeye rağmen neredeyse giriş seviyesi kit objektifli bir dslr' den USA bazında 200-220 $ daha pahalı.
    Örnek:En Ucuz R1=1000 ki 1440 $' a kadar gidiyor. Yine aynı kaynağa göre Nikon D40x+18-135mm Zoom-Nikkor Lens Kit=680 $ - 870 $ arası....Türkiye de 1750 YTL civarı..... Eğer fiyatı, Romanya-Beyaz Rusya da olduğu gibi 500-900 YTL arası olsaydı, sırf o dana gibi sensörü nedeniyle gider alır 3. makinem olurdu.
    Kısacası benim kişisel görüşüm F/P oranı iyi olmayan, çok kısıtlı bir çevreye hitap eden bir makine....
    Tabi, DSC-R1 - Alfa 100 (Nikon D200 sensörlü, Konica Minolta 5D gövdeli + Konica Minolta 18/70mm kit lens=700 $ fiyatlı) hatta yeni çıkan ve Nikon D300'ün 12.2 mp' lik APS-C 'Exmor' CMOS sensörü ile Minolta' nın Konica Minolta Maxxum (Dynax) 7D (D7D olarak anılır) kasa ve kontrol ünitelerine sahip, El mahkum Minolta objektiflerle uyumlu ama markası SONY Alfa 700 makinelerin kalitelerini hiç bir şekilde tartışma konusu yapmıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

R1 bambaska bir makina biliyorsunuz. Aslında SLR-Like gorunumlu SLR makina diyebiliriz ona. Bildigimiz SLR like lardan cok otede. 5x zaten olması gereken normal bir rakam. Cunku o genis acı bir makina. 10x, 12x gibi degisken odak uzaklıgına sahip objektiflerin performansları cok dusuktur. O yuzden bir genis bir tele objektif almak sarttır. R1 de genis acı uzerine yani manzara ve kapalı mekan cekimleri agırlıklı calısmalar icin tasarlanmıstır. Uzerindeki objektif cok kalitelidir. Bir DSLR makinada kimse 28-300 gibi bir objektif kullanmaz, kullanmak istemez. Bol X lere kanmayın. R1 baslıbasına genis acı calısan bir cihazdır. Buda D-SLR alıp surekli genis calısıp teleye ihtiyac duymayan kesim icin cok iyi ve uygun fyatlı bir cozumdur.

S9600 bencede daha isabetli bir secim. Cunku lcd buyutulmus, algoritma degismis keskinlik arttırılmıs, netleme hızlandırılmıs, flash menzil arttırılmıs, kronik sorunlar giderilmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 20 Kasım 2007; 19:23:48 >

• Bu niteleme kime ait bilmiyorum ama bu görüşe katılıyorum....
    quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

slr-like sınıfının 2. si panasonic fz-50 diyorlar. hatta dpreviews da highly recomended yazıyorlar sizcede öyle mi?
  • bende s9600 kullanıcısıyım fuji'yi almadan önce panasonic'i de inceledim, sony'e de göz ucuyla baktım..
    panasonic bence s9600 kadar iyi boost modunda iso 3200'e kadar çıkıyo ama kim kullanır orası meçhul...
    10.1mp(1/1.8) olmasına rağmen sensörü 9mp(1/1.6) olan fujiden küçük, fujinin 28mm geniş açısını unutmamak lazım tabi...
    sony gerçekten güzel, çok güzel ama bipekkan diyeceğini demiş...
    sonuç olarak elimde nikon f50 slr filmli makina var... dışarı çıkarken bir fujiye bakıyorum bir nikona;
    fuji otofokusu ayarlayana kadar martı kaçıp gidiyo
    diyeceğim slr olsun dslr olsun;
    bu tartıştığımız makinalar yanında oyuncak gibi kalıyo
    eğer güzel ve gerçekten profesyonel fotoğraflar çekmek istersen çıtanı biraz daha yükselt bi dslr düşün...
    Hele bana sorarsan Forever slr (dijitala hala alışamadım) ne zaman dijital, kimyasala yetişir ∞
    ozaman slr'nin başına bir ''d'' koyarım...
    iyi geceler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.