Şimdi Ara

fuji Q1 3mp kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fuji Q1 3mp kullanan var mı? ya da tavsiye eden varmı .
    yardım ederseniz sevinirim.

• Forumda kullanan vardı. Fiyatı da 170 ytl civarında yanılmıyorusam. Beklentin çok yüksek değilse bas-çek türünde birşey arıyorsan alabilirsin. Aşağılara doğru inersen örnet fotoları da görmen mümkün. O fiyata güzel bence.
  • öncelikle cevap verdiğin için teşekür ederim.
    makinayı almak üzereyim ama kullanan tanıdığım olmadığı için endişem var. piyasa da o fiyata çok makina var ama kimse tavsiye etmiyor. acaba bu da onlardan biri mi?
    bir iki şey daha sormak isterim
    1.gece çekimleri ya da kapalı ortam çekimleri hakkında bilgin varmı?
    2.XD kart kullanıla biliyormuş. sd lerden çok mu farklıdır?
  • xD kartlar mmc ve sd lere göre biraz daha pahalı ama daha hızlı. Makinanın kapalı ortamlarda çekimleri daha önce yayınlanmıştı forumda. Dediğim gibi o fiyata iyi bir makina.
  • tekrar teşekür ederim.
    forumda arıyorum ama arama motorundan bir sonuç elde edemedim. tek tek aradığım da sadece dün e ait bir bilgi bulabildim. arama yöntemiyle ilgili bir ipucu varsa sevinirim. başınıda fazla ağrıtmak istemem.
  • İyi bir makina değil.Çünkü CMOS sensör kullanıyor ayrıca optik zoom yok.Tamamen alt model ve gece çekimleri iyi değil.Çekmek için alıyorsan bas-çek tarzında daha iyi makina öneririm.En azında emin ol
    Kodak 7300 ondan bin kat daha iyi.Ayrıca XD kart çok pahalıü hız ise yalan.Senin hıza ihtiyacın yok ki.Bence hiç düşünme çünkü alınmaz bir makina.Daha dün ben CANON A400 makinamı 220 YTL'ye sattım ve garantili ,tertemiz bir üründü
  • kötü kaçırmışım.
    gündelik dahi kulanımaz mı diyorsun. birde q1 2mp için yorumlar kötüydü ama q1 mp3 olunca belki daha iyidir diye düşünüyordum . senin bahsttiğin mp3 mi 2 mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayalciruh

İyi bir makina değil.Çünkü CMOS sensör kullanıyor ayrıca optik zoom yok.

@hayalciruh, çok yüzeysel bir eleştiri yaptığını belirtmek isterim çünkü cmos sensör kullanan ve gayet iyi sonuç veren markalardan ve modellerden haberin yok gibi gözüküyor. Senin ikinci el sattığın makinayı bu makinayla karşılaştırmak ta çok yersiz.

xD kartlara gelince:http://www.flashcards.co.nz/knowlege-base/xd-card.html

linkte xD kartların yüksek hızları ve düşük enerji tüketimlerinden (pil ömrünü arttırıyor) bahsediyor.

Linkteki makale ingilizcedir. Çözemessen yardımcı olurum. 150 ytl lik makinayı optik zoom u yok diye eleştirmen de çok ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perspective -- 5 Mayıs 2005, 18:22:11 >

• Güzel arkadaşım sanırım sen kıt bilginle bilmişlik taslıyorsun.
    İngilizce bilgim senden daha iyi emin olabilirsin.Native Language olarak istersen ben sana öğreteyim yada TOEFL gibi Proficiency sınavları olursa ben özel ders veriyorum bu tür durumlarda bir ığra istersen.Ayrıca ÖSS hazırlık ise ona da ders veriyorum.
    CMOS sensörler ışık şiddetini kötü bir şekilde akıma dönüştürüp algılama yetenekleri eski nesil(yani bu tür makinalar için) CCD sensörlerden daha kötüdür.Ha bu arada ben Elektronik mühendisliği 4. sınıfım arkadaşım.Sonuçta ışık tahmini kötüdür ama üst düzey SLR makinalarda yeni nesil CMOS sensörler düşük güç tüketimi, az ısınma ve az yer kaplama ile kullanılırlar bunu da kafana sok.Neden CD kart kullanan bir kamera alma dediğime gelince XD kart yaklaşık yüzde on daha hızlı olabilir yada daha az güç tüketebilir ama bir Q1 makina için hızın bir anlamı yoktur anladın mı.Öenmi olmayan bir şey için iki kat fazla para ödemek salaklıktır.Ha bu arada çok bilmişlik taslayıp basit bir ingilizce dökümana götürüyorsun ama orada bir karşılaştırma yok sadece tanıtım var, biraz becerikli olsan hem bu sitede hem de genelde bütün fotpğraf inceleme sitelerinde karşılaştırmalı testlerin sonuçlarını görecektin.Sanırım kapasiten yetmemiş
    Bu yazı senin hitap şeklinin aynısı gibi yazılmıştır.Cevapları ilk önce adam gibi yazmayı öğren, daha sonra da neden boş başakların havaya dikildiklerini, doluların ise yere eğildiğini biraz düşün tabii akılsızlığınla övünen aklında biraz yer varsa.
    Allahım çoluk çocuklarla uğraşıyoruz

• Bencede çok iyi bir makina değil zaten XD kart kullanıyor.bence SD kart kullanan bişey al...
  • @hayalciruh, doğrusu yazdıkların beni tebessüm ettirdi. Benim söylediklerimi ard arda sıralayan ve teyit eden ifadeler kullanmışsın yazında. Bir de bunları yazarken gafletin verdiği eziklikten olacakki kaba ve amiyane tabirler kullanmışsın.

Neyse... Bazı gerçekler acı olabilir ve insanlar bu yüzden çirkinliğe kaçan davranışlarda bulunabilir.

Alakasız bir şekilde eğitiminden de bahsetmişsin, neyi kanıtlamaya çalışmışsın anlayabilmiş değilim. Burada bitirdiğim okulları sıralayarak seviyene düşmek istemiyorum ama dilersen bunu da başka bir platformda tartışabiliriz.

Bunda sonra da cevap yazarken şu iyidir bu kötüdür yazmak yerine biraz daha araştırma yapıp insanları yanlış yönlendirecek bilgilerden kaçmanı naçizane salık veririm, sayın TOEFL hocası. Ayrıca verdiğim linki dikkatlice incelersen orada bir karşılaştırma ifadesi de bulacaksın. Bilgine...
  • Valla ezik olan sensin, bilmiş bir şekilde yazı yazdırman bende tebessüm uyandırmadı maalesef yalnızca aklıma yukarıdaki söz geldi.Ben de anlaman için senin seviyende yazdım.Herhalde kendi cahilliğin tebessüm uyandırmış
    Ben yalnızca cahilliğine cevapla karşılık verdim sonuçta keşke bana mantıklı bir yanıt versen ama kameralar hakkında hiçbir bilgin yok, neden bir yanıt vermiyorsun.Ayrıca verdiğin linkte ise yalnızca verilerin aktarım hızının en hızlılarından biri olduğu yazıyor sanırım intermediate seviyesinde bile ingilizce bilmiyorsun.Bak zıbıdı arkadaşım ben İTÜ Elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ama senin gibileri için hayat öğretmeni de olurum, ÖSS de TOEFL, tarih, tıp, sosyoloji ve bilumum disiplinlerin hocası olurum.Sen yeterki bir mesaj at yardımcı olurum
    Düzeltme:
    Ha bu arada fotoğraf makinalarından anlayan herkes neden Kodak 7300 örneğini verdiğimi anladılar da sen anlamıyorsun sana da söyleyeyim.Çünkü onun fiyat seviyesinde ondan daha iyi bir makina da ondan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalciruh -- 5 Mayıs 2005, 20:27:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hayalciruh
    ÖSS de TOEFL, tarih, tıp, sosyoloji ve bilumum disiplinlerin hocası olurum.

affet sayın hocam kariyerinde sana başarılar dilerim. Son olarak birkaç noktadan bahsedicem.

Senin gibi birine neden hala cevap yazdığımı sordum kendime, baştan beri söylediklerimi özetleyip daha fazla senin bu köprüaltı uslübuna cevap vermiyeceğimi baştan açıklıyım.

1) İlk mesajım: "xD kartlar mmc ve sd lere göre biraz daha pahalı ama daha hızlı" : (doğru bir ifade)

2) senin karşılığın: "Ayrıca XD kart çok pahalıü hız ise yalan." (imla hatası senden kaynaklanıyor)

3) ardından netten araştırma yapıp xD kartların hızlı olduğunu kabul ediyorsun: mesajın şöyle : "XD kart yaklaşık yüzde on daha hızlı olabilir yada daha az güç tüketebilir"

4) senin başka bir cümlen: " İyi bir makina değil.Çünkü CMOS sensör kullanıyor "

5) benim mesajım: "cmos sensör kullanan ve gayet iyi sonuç veren markalardan ve modellerden haberin yok gibi gözüküyor". (ardından yine araştırma yapıyorsun ve CMOS sensörlerin ne olduğunu öğreniyorsun.

6) ve diyorsun ki : "SLR makinalarda yeni nesil CMOS sensörler düşük güç tüketimi, az ısınma ve az yer kaplama ile kullanılırlar"

7) ben hiçbir zaman bu makinanın süper bir makina olduğunu söylemedim. Ancak hala da savunuyorum fiyatına göre iyi bir ürün.

Yazdıkça kendinle çelişiyorsun ve çeliştikçe batıyorsun ve komikleşiyorsun.

Boğaziçi Endüstri mezunu olan biri olarak İTÜ falan beni pek kesmez diycem son olarak ve ünlü bir veciz sözü de anmadan geçemiycem.

"Eğitim cahilliği alır ama eşşeklik baki kalır"

• Valla helal olsun lafı nereden aldığına hayret ediyorum.Hıza yalan dememim sebebi bunun bir işe yaramadığı, CMOS sensörün kötü olduğunu söylememin sebebi ise bunun böyle olduğu senin lafınla tutup araştıracak değilim bu benim işim arkadaşım zaten biliyordum yalnızca elektrik motoru ile elektrikli otomobili karıştırmayın dedim.Yani bunları sen yazdın diye araştırmıyprum tam tersi lafı nereden okuyorsun onu anlamadım
    Ha bu arada ben aslında MIT Computer Engineering'da okuyorum bunu da amerikadan yazıyorum
  • @hayalciruh
    3 Gün ceza alacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.