Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: popeye85

birde makineyi exr modunda olduğu gibi 6 mp de tutamıyormuyuz acaba.. 12 hem fazla gerksiz hemde kaliteyi düşürüyor..

Makine çözünürlüğünü her modde istediğin gibi ayarlarsın fakat mp olayında yanılıyorsun pixeller arttıkça ekrada daha sık görünür bu da görüntü kalitesini arttırır. Yani 12mp 6mp den daha net sonuç verir.
  • Diğer hafta cumartesiye kadar gelse de sizlere bi toros dağlarının yaylalarının kar altındaki hallerini göstersem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 2 Şubat 2010; 8:38:01 >
  • Burada s200 ile çekilmiş gerçekten çok güzel örnekler var.Bir bakın derim.

Bu fotoğrafları çeken kişi başından geçen komik bir olayıda paylaşmış;diyor ki;

Eğer bu makineyle kaliteli fotoğraflar çekemiyorsanız,bunun nedeni sizin kullanmayı bilmeyişinizdendir

Başından geçen olayı özetlersek;

kamerayla ilk haftasında kalitesiz diye makineyi aldığı mağazaya geri götürmüş,daha sonra bilgilendirmişler ve işi öğrenince 2. haftasında da böyle fotoğraflar çekmiş ve şuan halinden çok memnun sanırım.Şuan hala öğrenme aşamasında,fotoğraf çekmeye s200exr ile başlamış sanırım,bence mekanların güzelliğinden,ışığın bol olmasından mıdır?güzel sonuçlar almış,işte örnekler;

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1012&message=33390729

FUJİ  S200EXR (ana başlık)

• bende ismarladim bakalim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^Biotech^

bende ismarladim bakalim

Nerden aldın? hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

birde makineyi exr modunda olduğu gibi 6 mp de tutamıyormuyuz acaba.. 12 hem fazla gerksiz hemde kaliteyi düşürüyor..

Makine çözünürlüğünü her modde istediğin gibi ayarlarsın fakat mp olayında yanılıyorsun pixeller arttıkça ekrada daha sık görünür bu da görüntü kalitesini arttırır. Yani 12mp 6mp den daha net sonuç verir.

pixelin sayısının artması fotoyu kaliteli yapmaz.. önemli olan sensordeki piksel yoğunluğu hocam.. yoksa koca koca slr lere 10 mp bile eklenir..ama kaliteli olmaz. 12 mp hem gereksiz derecede büyük.. hemde kalitenin düşmesine sebep.. o yüzden exr modu diye mod koymuşlar adamlar.. sensoru 6 mp hale getiriyor..böylece dr ve iso kabiliyeti basarılı bir hale geliyor makinanı.. 12 mp iso 1600 çok kötü mesela.. ama sn modaa oldukca iyi.. 6 mp yeterde artar bile..

• quote:

Orijinalden alıntı: R`meRt

quote:

bende ismarladim bakalim

sahibindenden 700 lira olan yerden ismarlamistim ama elinde yokmus, iptal oldu. param iade edilsin digerinden alacagim sanirim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: R`meRt

quote:

bende ismarladim bakalim

sahibindenden 700 lira olan yerden ismarlamistim ama elinde yokmus, iptal oldu. param iade edilsin digerinden alacagim sanirim.

Hayırlısı olsun sonuncusunu ben satın aldım sanırım
  • kismet iste, sana da hayirli olsun, umarim ben de alacagim

• fotolar icin tesekkurler zoomu el ile ayarlayabilmek cok guzel. dslr ozelliklerine daha cok yaklasiyor ve shutter omru gibi seyleri de yok
  • bu arada resimleri imageshack.us'a atsanız bundan sonra? daha kullanışlı o.
  • uğur forolar için sağol..keske iso değerlerini falanda yazsaydın..
  • baska yerden tekrar ismarladim bakalim
  • @Reis-i Eagles hocam normalde ben de orayı kullanıyorum ama 3-4gündür resimleri yüklerken 7. resimde uzun süre bekliyor iptal etmek zorunda kalıyorum

@popeye85 rica ederim. Iso değerleri bundan sonrakilere inşallah

Ekleme:Bir de hala çanta almadım bana çanta tavsiye edebilir misiniz tabi çok pahalı olmasın lütfen
    Ekleme2: Bir de sormak istiyorum enstanteneyi uzatıyorum(4sn) diyaframı kapatıyorrum(F11) ve isoyuda 100 yapıyyorum gün ışığında manzara çekerken bembeyaz bir fotoğraf oluyor acaba ne yapmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugur851 -- 3 Şubat 2010; 16:02:48 >
  • skylight 1A filtre veya pro 1 digital protector almak istiyorum. arada 10 dolar fiyat farki var, hangisini tavsiye edersiniz? ikisi de kenkonun.
  • quote:

skylight 1A filtre veya pro 1 digital protector almak istiyorum. arada 10 dolar fiyat farki var, hangisini tavsiye edersiniz? ikisi de kenkonun.

ikisinide al
  • bence uv filtreye boşuna o kadar para verme
  • ikisini alamam

ama bir tanesini almak istiyorum cunku en azindan lensi koruyor. dslr'lar gibi lensi cikip degismedigi icin bence kesin gerekli bir koruma lensi.
  • quote:

ikisini alamam

ama bir tanesini almak istiyorum cunku en azindan lensi koruyor. dslr'lar gibi lensi cikip degismedigi icin bence kesin gerekli bir koruma lensi.

Sevgili biotech bende s200exr siparişi vermek istiyorum ama bu aralar bulamıyorum.Nerden sipariş ettin acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.