Şimdi Ara

Fujifilm F100fd (yeni yeni ...) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
12.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bipekkan

@blackzeros,
    Verdiğin linkleri inceledim ve tüm örnek fotolarıda özellikle 3. linktekileri orjinal boyutları ile inceledim. Nedense 3. linkte orjinal boyutta olarak verilenler 4 mpx te çekilmiş.
    Gördüklerim:
    ISO perforformansı olarak F31FD ile neredeyse aynı. Yeterli ışıkta ISO 1600 bile tatminkar. Netlik ve keskinlik oldukça iyi ancak objektif, fotograf köşelerinde belirgin mor saçaklanmalar ve renk sapmaları yaratıyor. Menüyü bilmiyorum fotograflar hangi renk doygunluğunda çekilmiş ama renk doygunluğu mevcut fotografların tamamında solgun - donuk veya oldukça pastel.. Bu yazdıklarım 3. linkteki org. fotograflar. ancak exif bilgilerinde oynanmamış gibi gözüksede fotograf adlarının değiştirilmiş olması bende tedirginlik yarattı.
    2. linkteki fotograflar 600x800 px ve Acsdsee ile oynanmış olabilir. Ancak yukarda yazdıklarım özellikle renk doyumu ile ilgili gördüklerim aynen geçerli.
    1. linkte ise aynı solgun renkler aynen geçerli ve exif bilgileri fotograflarda silindiği için değerlendirmeye bile alamam.
    Kaldı ki diğer arkadaşlarımızın verdikleri örnek fotografların ortak özellikleri, solgun ve pastel renkler aynen mevcut. Kısacası Fuji' nin o alıştığımız canlı renklerinden malesef eser yok.
    Bu makinenin nesinin f31FD' ye yaklaştığını ISO performansı ile IS' nin mevcudiyeti hariç anlayamadım. Geniş açıda daha düşük diyafram (2.8-3.3) Daha düşük çekim hızı - Çok daha az çekim kipler (Diyafram öncelikli-Çekim hızı öncelikli - P kipi çekim ve devamlı hızlı çekim kipleri YOK) Bunlar ilk aklıma gelen eksiklikler.
    quote:

Orjinalden alıntı: blackzeros

arkadaslar biraz daha arastirma yaptim bu model hakkinda,soylenilenden daha fazla potansiyel var bu makinede sanirim.su linkleri bir inceleyin,f31e rakip olabilir hatta gecebilir belkide,henuz yeni bir urun oldugundan biraz daha beklemekte fayda hakkinda yorum yapmak icin.
    http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1012&message=27305577
    http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=246&t=552514&last=5322112
    http://f100fd.seesaa.net/

zaten bende iso performansini baz alarak soylemistim,direkt bir karsilastirma olmadigi icin kesin bir yorum yapamam ama renklerin solgunlugu konusunda senle ayni fikirdeyim.birde renkli serit sorunu var okudugum kadariyla hatta makinelerin geri cagrilabilecegi konusuluyor.

• @blackzeros,
    Hadi, Buyrun Burdan yakın....! renkli şerit sorunu. Bu Resim işlemcisi hatası demektir.
    Linkini verebilirmisiniz. Her gün googel' den kontrol ediyorum bir türlü 2 makine hk. çıkış tarihi kesin belli olmadı. Ortalıkta satılanlar da zaten BETA ürünleri gibi geliyor bana....
  • Örnek olarak verdiği fotografı da inceledim. Aslında renk bandı olarak tariflediği şey "pinkish" olarak vasıflandırdığı Türkçe' ye pembeleşme gibi çevrilebilecek bir konu. Aslında burada herşey pembe ve tonları olduğu için özellikle sol alt köşe ve yukarıya doğru bir renk açılması gözüküyor. Altta hem orginal fotografı ve bu bölgenin %400 büyüttüğüm bölümünü veriyorum ve burada sol altta makine işlemcisinin yarattığı dikey çizgilenmelerde dikkat çekici.
    Aslında çok fazla önemsemedim. Renkli band denince çok farklı şeyler aklıma geldi. Ama bu fotograf değilde bu farklılaşmayı daha belirgin olarak ortaya koyacak Kırmızı-Yeşil ve Mavi renkte tamamen desensiz düz fotograflar çekilmeli ve hata tekrar incelenmeli.....
    Ayrıca Renkler, daha evvelce dediğim gibi genel olarak beni HİÇ TATMİN ETMEDİ.....

Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)

Fujifilm F100fd (yeni yeni ...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Nisan 2008; 13:32:02 >

• Bülent Abii

Şimdi bu A/S kipleri kesinlikle yok mu,yoksa yazılımla bu özellik kazandırılabiliyor mu.
    Kılavuzu indirdim ama göremedim

Ayrıca bu "pinkish" olayı bir hataysa ,bunu onlarca Fuji Mühendisleri gözlerinden nasıl kaçırır diye insan kızıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 2 Nisan 2008; 1:12:48 >
  • Arkadaşlar halen makineyi alan olmadı mı 379 dolara satılıyor yurtdışında... Benim makineyi satsam bunu alcam herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

Bülent Abii

Şimdi bu A/S kipleri kesinlikle yok mu,yoksa yazılımla bu özellik kazandırılabiliyor mu.

Ayrıca bu "pinkish" olayı bir hataysa ,bunu onlarca Fuji Mühendisleri gözlerinden nasıl kaçırır diye insan kızıyor

Cep telefonu ile karistirma hocam "beta surum" diye birsey olmaz bunlarda. Adamlar ornek koymuslarsa sayfalarina exif'te gordugun yazilim neyse o firmware ile surulur cihaz piyasaya. Or; v1.00 olur genelde ve oylece kalir (sayet sonradan ciddi bir sorun ortaya cikmazsa) Ayrica slr makineler gibi bu siniftaki makinalarin cogu zaman update edilme ihtiyaci duyulmaz yazılımlari.

Nadiren bir sorun cikarsa sadece onu duzeltirler ama yazılımı gelisirtirmezler bu sinifta sonradan...

• A - S - P kesinlikle yok. Menüden sadece manuel özellik konulmuş. Bunu ben Otomatik Vitesli aracın manuel Vitesli kullanımı gibi düşünüyorum. Hani tiptronik ziptronik çok komik vs. araçlar var ya...Her zaman da bu özelliğe GÜLERİM....
    Pinkish konusu bu modelin tüm fotograf makinelerin olan genel bir problem olduğunu hiç düşünmüyorum Sadece o makinenin sensörü veya resim işlemcisi ile ilgilidir. Sonuç olarak genel bir değerlendirme olarak her çıkan bir teknolojik ürününün peşinden hemen koşup almak yerine bekleyip görmekte her zaman yarar vardır. Hemen alıp, prb. çıktığında dövünmek, yaygara koparmak yerine bilinen görülen ve hataları olabildiğince giderilmiş bir ürün almak daima insanı daha mutlu eder ve boşuna da fazla bedel ödenmemiş te olunur.
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

Bülent Abii

• adam fuji ye göndermiş resmöi ve demişler ki normadir o noise demiş
    hatta japonyadaki adam f50fd nin sensorü f100fd ninkinden daha iyi demiş.
    forum bu konudan yıkılıyo
  • hala bir prototip gelmedi
  • bugünlerde fuji bir makine almak istiyorum
    bu da kafamı meşgul eden ilk makine... ama bir türlü çıkmadı... bazı yerlerde fotoğraflarına baktım pek tatmin etmedi beni... şu dpreview de incelemedi napcaz yaaa
  • yok mu adam gibi f100fd incelemesi daha yaw???
    f1000fd mi alsam f100fd mi alsam ya???
    daha karar veremedim belki noise olarak f100fd çok iyi ama manule aspm modları ve 12x zoom beni çeldiren etkenler oluyor.
  • arkadaşlar hevesimiz kursağımızda kaldı ya...
    tam da güzel özelliklere sahip bir makine diip hemen alacakken böyle sorunların çıkması ve düzgün bir incelemenin olmaması yüzünden çok kararsız kaldım... napcaz yaaa
  • bu arada 100fs in incelemesi çıkmış beklenildiği gibi iyi not alamamış...
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms100fs/
  • vay be fuji s100fs Highly Recommended alamamış gerçi İmage kalitesine 8 vermişler ama optic 7 vermişler
  • quote:

Orjinalden alıntı: askan22

vay be fuji s100fs Highly Recommended alamamış gerçi İmage kalitesine 8 vermişler ama optic 7 vermişler

yakın zamanda F100fd ninde incelemesi düşer
  • düşerse ve iyi not alırsa f31 gibi karaborsa olmasın ya da fiyatı yükselmesin... hemen alsak mı napsak
  • f50fd'yi düşünürken f100fd çıktı bir de .. o da yılan hikayesi oldu nedir ne değildir anlayamadık bir türlü. ya sabır....
  • sahip olan arkadaşalar olabilir
    yani alacak olan arkadaşlar olabilir
    yurt dışından getittirecek oloan arkadaşlar olabilir
    DUYURULUR: yeni firmware yayınlandı
    bu sayede pembe şeritin önüne geçileceği (büyük oranla) duyuruldu.
    fakat bu sorunun herkes de olmadığı belirtilmiş. ilginç.
  • evet her makinede olmuyormuş ama firmware ile çözüldü artık bu sorun
    cihazda bir de f31fd de olduğu gibi manuel ayarlara izin verseymiş tadından yenmez olurmuş
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.