Şimdi Ara

FUJİFİLM FinePix S2950 14 Mega Pixel Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elime böle bi fotoğraf makinesi geçti.Pek iyi çekim alamıyorum.Işıklı ortamlarda fotoğraflar çok kötü çıkıyor, ancak perdeleri çekip ışığı söndürdüğüm zaman flaş sayesinde iyi fotoğraf alabiliyorum.Yardım ederseniz sevinirim.(Kişisel makinem değil yeni çalışmaya başladığım bi hastanede kullanıyoruz.)

• quote:

Orijinalden alıntı: marcodivaio9

Arkadaşlar elime böle bi fotoğraf makinesi geçti.Pek iyi çekim alamıyorum.Işıklı ortamlarda fotoğraflar çok kötü çıkıyor, ancak perdeleri çekip ışığı söndürdüğüm zaman flaş sayesinde iyi fotoğraf alabiliyorum.Yardım ederseniz sevinirim.(Kişisel makinem değil yeni çalışmaya başladığım bi hastanede kullanıyoruz.)

Onun yapabildiği bu. Daha fazlasını beklemeyin. Tipine aldanıp bir şeyler yapacağını zannedenler çok oldu, çoğu aldı ve aynı sonuçları görüp de susmayı tercih etti. Kolay değil çünki bilmem şu kadar para verdim de alet çok fena demek :) Hem sonra elden çıkartma girişiminde bulunacağın makina için "kötü" der isen nasıl en az zararla elden çıkartabilirsin !?

Sensörü çok ufak olan bildiğiniz küçücük kompakt makinalar ile aynıdır temelde donanımsal olarak o makina da. O sebeple ampul, florasan falan ile aydınlatılan kapalı ortamlarda ışık gün ışığına oranla çok daha az olduğundan makina yüksek iso ile çekim yapmak zorunda kalır. Sensörü çok küçük olduğundan da iso 400 ve sonrasında çamur gibi fotoğraf çeker. Yani umutsuz vaka. Zaten flaş ile fotoğraf çekildiğinde de özellikle insan yüzünde falan pışık parlar-patlar hoş olmayan fotoğraflar çıkar. Sizin olmadığı için sevinebilirsiniz

• ISO400'e bile gerek yok çamur olması için aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

ISO400'e bile gerek yok çamur olması için aslında.

Yok tabi de arkadaş demiş ya flaşlı iyi çekiyor falan. Demek ki ona göre iyi. Öyle ise bir miktar kabul edilebilir derecede çektiğini söyleyeyim dedim.
  • bilgiler için çoook teşekkür ederim.Benim kullandığım makine iso800 ayarlı şuan.Fakat pencereden ışık girince ve florasan açıksa resim çok kötü çıkıyor.Ama ortandaki ışık algılarını kaldırdığım zaman fotolar daha canlı düzgün çıkıyor.Bana sorarsanız çekimi güzel değil ama napayım elime verilen makine bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontierFree -- 21 Kasım 2013; 13:30:06 >
  • iso800 den 400 e alayımmı cihazı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcodivaio9

iso800 den 400 e alayımmı cihazı ?

Mümkün ise en düşük iso ile çekim yaparsanız sonuçlar çok daha iyi olacaktır iso800'deki çekimlerinize oranla tabi ama yine de mucize beklemeyin. Fakat gördüğüm fotoğraflarından hatırlayarak söyleyecek olur isem iso800 ile iso 100 arasında dağlar kadar fark olacaktır, siz de gözlemlersiniz. Tabi bu iso düşünce perde hızınız da düşer ve titrek çekme ihtimaliniz artar. O sebeple fotoğrafını çekeceğiniz şeyi mümkün ise bir ışık kaynağı ile aydınlatırsanız perde hızınız (enstantane 1/100 falan gibi görülen) artar ve daha net çekme ihtimaliniz de artar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler bilgiler için :=)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.