Şimdi Ara

fujifilm HS20 exr (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
6.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozy90

yine tartışmalar başladı her fujifilm konusundaki gibi ben sadece kullananların yorumunu almak istemiştim.. Neyse tek birşey daha istiyim internetten çok baktım ama forumda bana hs20 makinası ile çekilmiş fazla bi zoom yapılmamış ayrıca photoshop kullanmadıgı bi resmi orjinal boyutuyla atabilirmi? yaklaştırınca bilgisayarda bozulmalar oldugu söyleniyor. kendi gözümle görmeliyim böle birşeyin olup veya olmadıgını başkasının dedigine,gösterdigine kendi gözünle görmeden tam emin olunmuyor soru işaretleri kalıyor insanın aklında..

Konuya cevap atanlarada çok teşekkürler :)

@ozy90,
    Örnek fotograflar için Google' da Fuji HS20 sample Photos yazarsanız çok sayıda örnek fotograf galerilerine ulaşırsınız. Burada saçma-sapan tartışılan Fuji markası değil üstelik bende Fuji S6000FD kullanıcısıyım. Tartışılan Bu markanın HS10 ve 20 modelleridir Bazı Marka militanları özellikle bunu görmezden gelerek Klavyelerini silah olarak kullanıyor(lar)
    Örnek olarak:
    http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_hs20exr_review/sample_images/
    Bu sitede farklı markalarında aynı noktalarda ve benzer koşullarda ve açıyla çekilmiş aynı yere ait fotograflarınıda bulabilir aralarında mukayese edebilirsiniz.(Fuji S200EXR, Panasonic DMC FZ-150 ve Sony HX100V ye ait fotograflarda mevcut)
    Burada bulunan fotograflar ellenmemiş ham fotograflardır. 16 mpx org. boyutundadir. PC' ye indirip bir resim işleme prg ile exif bilgilerine bakarsanız durumu göreceksiniz örneğin aşağıda seçtiğim fotografa bakarsanız, ben yorum yapmayacağım kararı siz verin.
     fujifilm HS20 exr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 16 Ocak 2012; 16:06:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Tartışmaların fuji ile alakası yok.Fuji kendini kanıtlamış iyi bir marka.Burda fujinin eleştirilen yanı hs20 gibi zoom manyağı ufak sensörlu makineler üretmesi.Bu makinelere karşı insanları bilinçlendirmeye kalktıkça geri tepiyor.Bu forumda optik zoom yüksekse daha kalitelidir diyen zihniyetlerde var.Kısaca kullanıcıların gözünü boyamaya yönelik bu makinelere kanmayın.Ayrıca istediğin örnekleri google'a Hs20 review yazarak ulaşabilirsin.İncelemeler içinde örnek fotolar yer alıyor.Tekrar yazıyorum illa bu tarz makine istiyorsanız s200exr alın

tşkkrler araştırdım. herkesin görüşüne saygım var ama elimizdeki makınanın slr-like bi cihaz oldugunu unutmadıgımız bi surece cok kötü bi bozulma olmuyor sonucta cok büyük baskılar yapmayı ve crop almayı dusunmuyorm

• Biz gerekenleri söyledik.Gerisi size kalmış
  • quote:

quote:

Tartışmaların fuji ile alakası yok.Fuji kendini kanıtlamış iyi bir marka.Burda fujinin eleştirilen yanı hs20 gibi zoom manyağı ufak sensörlu makineler üretmesi.Bu makinelere karşı insanları bilinçlendirmeye kalktıkça geri tepiyor.Bu forumda optik zoom yüksekse daha kalitelidir diyen zihniyetlerde var.Kısaca kullanıcıların gözünü boyamaya yönelik bu makinelere kanmayın.Ayrıca istediğin örnekleri google'a Hs20 review yazarak ulaşabilirsin.İncelemeler içinde örnek fotolar yer alıyor.Tekrar yazıyorum illa bu tarz makine istiyorsanız s200exr alın

tşkkrler araştırdım. herkesin görüşüne saygım var ama elimizdeki makınanın slr-like bi cihaz oldugunu unutmadıgımız bi surece cok kötü bi bozulma olmuyor sonucta cok büyük baskılar yapmayı ve crop almayı dusunmuyorm

@ozy90,
    Ne demek "elimizdeki makınanın slr-like bi cihaz oldugunu unutmadıgımız bi surece" dSRL/like cihaz olunca kötü mü olmalı bu mantığa göre,
    Bu herkesin görüşüne saygı duymak değil resmen" Ben sizi sallamıyorum" demektir. İster sallayın ister sallamayın çok ta umrumda değil ama o zaman siz kafanızda eğri doğru şekillenmiş bir düşünceyi başkalarınada onaylatmak peşindesiniz demektir ki, yazık oldu bir evvelki mesajıma...
    Valla biz diyeceğimizi dedik. Para-pul sizin, dilediğinizi yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Hs20yi eline al manuel modda diyafram'ı 800e F değerini 2.3e al ve objektifi 300 ün biraz üzerindeyken birinin sadece gözünü çek.Fotoğrafı aç ve yaklaştır.Göz damarları seni çok etkiliycektir :).Bunu türkiyede yapabilen başka bir makine daha yok

...tarzı yorumlar yapabilen insanlarla tartışıyoruz. O kadar çabalamamıza rağmen anlamıyorlarsa aslında dediğin gibi bunları tamamen görmezden gelmek lazım. Hepsinin öyle ya da böyle birbiriyle bağlantılı olduğundan eminiz zaten; umarım şikayet sonucu patlarlar dediğim gibi.

Ben diaframı 800 e aldığımda f değeride 800 oluyor

objektif de en fazla 50 oluyor benim

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

quote:

@ozy90,
    Ne demek "elimizdeki makınanın slr-like bi cihaz oldugunu unutmadıgımız bi surece" dSRL/like cihaz olunca kötü mü olmalı bu mantığa göre,
    Bu herkesin görüşüne saygı duymak değil resmen" Ben sizi sallamıyorum" demektir. İster sallayın ister sallamayın çok ta umrumda değil ama o zaman siz kafanızda eğri doğru şekillenmiş bir düşünceyi başkalarınada onaylatmak peşindesiniz demektir ki, yazık oldu bir evvelki mesajıma...
    Valla biz diyeceğimizi dedik. Para-pul sizin, dilediğinizi yapın.

konuyu zaten kendim açtım hs20 alacagımdan fikirleri almak için dslr-like derken kötü anlamında bahsetmedim ben sadece her aletin yapabilcegi bi iş vardır bu yüzden bütün cihazlar sınıflandırılır buna örnek olarak win98 de yapabilcagin işlem farklıdır win7 de yapabilcegin işlem farklıdır bu win 98 kötü anlamına gelmez kendi sınıfında iyidir yani elindeki makinadan çok fazla bi umut beklemek biraz hayal kırıklıgı olur ama tabi şunuda unutmamak lazım fotografı makina degil insan çeker makina sadece bir araçtır.onun için ne kadar iyi ayar o kadar iyi fotograf gidip nikon d90 vs alıpta fotograf çekemeyen insanlar var olay makinada bitmiyor sonuç olarak isteklerimizi bilip ona göre beklentilerimiz dogrultusunda bi cihaz alırsak hayal kırıklıgı yaşamayız. ben bütçemden ve beklentilerimden dolayı hs20 benim istedigim bi makina diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozansenol -- 16 Ocak 2012; 16:25:32 >

• madem oyle kendi segmenti icinde karsilartirip oyle degerlendirin sonuclari
  • quote:

quote:

Ozy merhaba bak sana güzelce anlatayım ben HS 20 kullanıyorum kullanacağın özelliklere göre çok şahane bir cihaz SLR cihazlardaki gibi RAW format bile çekebiliyosun 360 derece panoramik Full HD ve 320k/sn video slowmotion çekim yapabiliyosun EXR sensör kullanıyor cihaz gece çekimlerinde OLDUKÇA başarılı ve video da biçok BEN FULL HD yim diyen video kameradan bile DAHA İYİ ...

bu cihaza burda firma personeli biçok vatandaş çamur atmış sana bilhassa kullanıcı olarak yazıyorum ayrıca 1cm den süper makro alabiliyosun..
    Pek karışmazdım okuyup geçerdim ama kullanmasam kendimi enayi gibi hissedeceğim neredeyse...

Fiyatı ben aldığımda 1799 du şu sıralar 1500-1600 civarında sanırım geçenlerde mağazada baktım pek zarar etmemişim sevindim doğrusu

Alacaksan çok da kafanı karıştırma parasına göre çok bile iş yapıyo... At la deve de değil nihayetinde o paraya HS 20 en babası emin ol

• teşkkürler dejavu_cyo ilerliyen zamanda büyük ihtimal bu makınayı alıcam sadece bi süre daha beklemeyi düşünüyorum dolar bıraz daha düşerse ucuzlamış olur diye biraz beklemeyi düşünüyorum tavsiyen için tekrardan sagol
  • Hs20 gibi bir makineye 1700 tl verip kendinizi iyi hissetmeniz çok ilginç.Fujinin bu makineleri neden ürettiği belli oluyor.Yazık ...
  • Şu yeni türeyen vatandaşlardan biri de gözünü seveyim eksilerini yazsın. Yoksa ne D3 kalıcak ne RED epic...

Bir de şu methinden geçilmeyen fotoğraflardan örnek görsek full boyut, ellenmemiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavu_cyo

quote:

quote:

Ozy merhaba bak sana güzelce anlatayım ben HS 20 kullanıyorum kullanacağın özelliklere göre çok şahane bir cihaz SLR cihazlardaki gibi RAW format bile çekebiliyosun 360 derece panoramik Full HD ve 320k/sn video slowmotion çekim yapabiliyosun EXR sensör kullanıyor cihaz gece çekimlerinde OLDUKÇA başarılı ve video da biçok BEN FULL HD yim diyen video kameradan bile DAHA İYİ ...

bu cihaza burda firma personeli biçok vatandaş çamur atmış sana bilhassa kullanıcı olarak yazıyorum ayrıca 1cm den süper makro alabiliyosun..
    Pek karışmazdım okuyup geçerdim ama kullanmasam kendimi enayi gibi hissedeceğim neredeyse...

Fiyatı ben aldığımda 1799 du şu sıralar 1500-1600 civarında sanırım geçenlerde mağazada baktım pek zarar etmemişim sevindim doğrusu

Alacaksan çok da kafanı karıştırma parasına göre çok bile iş yapıyo... At la deve de değil nihayetinde o paraya HS 20 en babası emin ol

Alıntıları Göster
    quote:

Parasına göre çok bile iş yapıyor ne demek allah aşkına? Sanki 199 a satılan kompakt makineler gibi konuşuyorsunuz. 1500 TL bu cihaz...
    Sony HX100 yada Pana FZ150 dururken bu cihaza bu parayı vermek abesle iştigaldir...Yazıktır, parayı çöpe atmaktır...
    quote:

Parasına göre çok bile iş yapıyor ne demek allah aşkına? Sanki 199 a satılan kompakt makineler gibi konuşuyorsunuz. 1500 TL bu cihaz...
    Sony HX100 yada Pana FZ150 dururken bu cihaza bu parayı vermek abesle iştigaldir...Yazıktır, parayı çöpe atmaktır...

• Niye 2 kere çıktı bu yazı? Kusura bakmayın...
  • quote:

Şu yeni türeyen vatandaşlardan biri de gözünü seveyim eksilerini yazsın. Yoksa ne D3 kalıcak ne RED epic...

Bir de şu methinden geçilmeyen fotoğraflardan örnek görsek full boyut, ellenmemiş...

Sus! Firma yetkilisi camurcu vatandas seniiiiiii
  • İşi gücü bıraktım 1 saattir, biraz araştırdım. Biri 2007 de foruma girmiş, attığı tüm mesaj sayısı 9 hepside Fuji, diğeri 2010 sonunda foruma giriş yapmış mesaj sayısı 4, tamamı Fuji, en kendini bilmezi 2011 ortalarında girmiş DH' ye 6 mesajı var yine hepsi Fuji. Bunların çok enteresan bir ortak noktaları var. Foruma girdikleri andan itibaren bu topik açılana kadar tüm bölümler dahil hiç bir konuda tek bir mesajları yok. Bizim yaşımız müsait, biz yaşlarda olanlar varsa bilirler. Soğuk savaş döneminde USRR'nin KGB' si, genellikle 2-3 kişiden oluşan aileleri Doğu Bloku dışı ülkelere gönderir, yerleştirir, iş-güç sahibi olmalarını sağlarlar, 3- 5-10 sene boyunca bu hücreler uyur ve yeri sırası gelince bir anda aldıkları talimatla o ülke içinde 5. kol faaliyetine geçerlerdi.
    Aynen bunlarda böyle. Bir yerlerden düğmelerine basıldı. Hücre faaliyete geçti.
    "Yaw bende fuji kullanıcısıyım" Link veriyorsun, bak diye, bu marka silahşörlerinin umrunda değil. Çünkü HS20' yi alanların % 70' i ilk üç ayda satıyor. GG' yi, Sahibinden.com' u şöyle bir tarayın. Link versem 4900 karakteri aşarızYurt dışında bile satışlar yerlerde sürünüyor 325$' a düşmüş fiyatı yerlerde sürünüyor. İnanılmaz bir olaydır ki HS10 bile bazı açılardan bu makinadan iyi...
    http://www.amazon.com/Fujifilm-FinePix-Digital-Fujinon-Optical/dp/B004HO58OI
    Türkiye' de panikte. Satılmıyor çünkü, gerçekten iyi rakipler çıktı bu modelin karşısına yok satıyor. Ana firma bile alel acele sensörü büyütüp Pixeli düşürdü ve daha iyi ve kaliteli bir objektifle HS 30' u aynı sensörü kullanan diğer makinada düşük ISO' da ortaya çıkan sensördeki bir ciddi prb' lemi giderip gidermediği de muamma, piyasaya sürdü...... Birileri hala elde kalan makinaları bazı acemilere, çaylaklara sattırmanın peşindeler.
    Gerçekten şu lafa baksanıza "Parasına göre çok bile iş yapıyor" ne demek Tanrı aşkına? bu alet 5 prg' lı 10 prg' lı bulaşık makinası mı? Yaw görmeden geçeyim diyorum bu topiği, ama burası GIR GIR dergisine döndü, yakında müptelası olacağım
    Traji Komik bir durum malesef......
    Sonuç itibariyle almak isteyen alır, Biz diyeceğimizi dedik, diğerlerinini de boş verin görmezden gelin.
    Artık nasıl olsa bu topiği de kilitlerler bir süre sonra, aynı şahıslar benzer konuda açılmış diğer topikteler aynı zamanda. HS 20' ye özel gidiyorlar.
    Topiği açanı da pişman ettik bu firma silahşörleri nedeniyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 17 Ocak 2012; 11:57:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Şu yeni türeyen vatandaşlardan biri de gözünü seveyim eksilerini yazsın. Yoksa ne D3 kalıcak ne RED epic...

Sus! Firma yetkilisi camurcu vatandas seniiiiiii

Sensör beynimi de unutmamak lazım, bipekkan ile pek bi devreliyiz

• konu iyice uzadı ama son olarak şunuda sormak istiyorum s2950/s4000 gibi modellerde diyafram degeri sadece 2 basamaktı maks ve min olarak ara degerler zoom yaparak ayarlanıyordu bu modeldede aynı sekıldemı yoksa maks ve min degerlerın arasındaki degerleride ayarlıyabiliyorumuyuz ?
  • quote:

konu iyice uzadı ama son olarak şunuda sormak istiyorum s2950/s4000 gibi modellerde diyafram degeri sadece 2 basamaktı maks ve min olarak ara degerler zoom yaparak ayarlanıyordu bu modeldede aynı sekıldemı yoksa maks ve min degerlerın arasındaki degerleride ayarlıyabiliyorumuyuz ?

@ozy90,
    Her şeyi birbirine karıştırıyorsunuz. Diyafram değerleri makinanın tanıtım - Kullanım kitaplarında ve/veya Teknik özelliklerinde geniş açı ve tele olmak üzere 2 aralık halinde verilir. Ara değerler verilmez gereğide yoktur. Örneğin HS 20 de geniş açıda f:2.8-11 max. zoomda yani tele' de f:5.6-11 aralığındadır Zoom yapma sırasında sadece min. yani en düşük diyafram değeri f:2.8-5.6 aralığında değişir.
    Diğer taraftan örneğin geniş açıda (f) değerleri 2.8 -3.2 -3.6--3.9-4.2-4.8........ 11 aralığına kadar M (Tam elle kullanım)veya A(Diyafram öncelikli kullanım) kiplerine girerek menüden ara değerleri kendiniz ayarlarsınız. S2950 modelde f:3.1-6.4 (Geniş) f:5.6-11 (Tele) S4000 Modelinde f3.5 F7.1 (geniş açıda) f:5.3- 11.0 (Tele) tabi ara değerleri menüden sizin ayarlalamanız gerekir..

• quote:

quote:

konu iyice uzadı ama son olarak şunuda sormak istiyorum s2950/s4000 gibi modellerde diyafram degeri sadece 2 basamaktı maks ve min olarak ara degerler zoom yaparak ayarlanıyordu bu modeldede aynı sekıldemı yoksa maks ve min degerlerın arasındaki degerleride ayarlıyabiliyorumuyuz ?

@ozy90,
    Her şeyi birbirine karıştırıyorsunuz. Diyafram değerleri makinanın tanıtım - Kullanım kitaplarında ve/veya Teknik özelliklerinde geniş açı ve tele olmak üzere 2 aralık halinde verilir. Ara değerler verilmez gereğide yoktur. Örneğin HS 20 de geniş açıda f:2.8-11 max. zoomda yani tele' de f:5.6-11 aralığındadır Zoom yapma sırasında sadece min. yani en düşük diyafram değeri f:2.8-5.6 aralığında değişir.
    Diğer taraftan örneğin geniş açıda (f) değerleri 2.8 -3.2 -3.6--3.9-4.2-4.8........ 11 aralığına kadar M (Tam elle kullanım)veya A(Diyafram öncelikli kullanım) kiplerine girerek menüden ara değerleri kendiniz ayarlarsınız. S2950 modelde f:3.1-6.4 (Geniş) f:5.6-11 (Tele) S4000 Modelinde f3.5 F7.1 (geniş açıda) f:5.3- 11.0 (Tele) tabi ara değerleri menüden sizin ayarlalamanız gerekir..

daha önce daha bir çok yerde yaptıgım araştırmalarda s2950de degınız degerler gibi eve ama manuel modda dıyafram ayarı yapcagınız zaman en dusuk ve en yuksek deger ayarlanıyodu ara degerler sadece zoomla yapılıyordu.s4000 pek inceleme yapamadım ama elıme alıp baktıgımda aynı sekıde ok tuslarıyla ayarlamada yıne en yuksek ve en dusuk dıyafram degerı ayarlanıyordu. ama dslr makınalarda örnek olarak dedıgınız gibi (f) değerleri 2.8 -3.2 -3.6--3.9-4.2-4.8........ 11 aralığına kadar istedigin deger ayarı yapılabılıyor. demek istedigim hs20 de bu şekılde istedımız f dgerını zoom yapmaksızın ayarlıyabılıyormuyuz mesela ben geniş açı fotograf çekicem bunu 3.6 degerıne ayarlıyıp çekebilirmiyim yoksa 2.8 veya 11 degerındemi çekmek zorundayım ? tam olark sormak istedigim soru bu

• quote:

quote:

..........................
    @ozy90,

daha önce daha bir çok yerde yaptıgım araştırmalarda s2950de degınız degerler gibi eve ama manuel modda dıyafram ayarı yapcagınız zaman en dusuk ve en yuksek deger ayarlanıyodu ara degerler sadece zoomla yapılıyordu.s4000 pek inceleme yapamadım ama elıme alıp baktıgımda aynı sekıde ok tuslarıyla ayarlamada yıne en yuksek ve en dusuk dıyafram degerı ayarlanıyordu. ama dslr makınalarda örnek olarak dedıgınız gibi (f) değerleri 2.8 -3.2 -3.6--3.9-4.2-4.8........ 11 aralığına kadar istedigin deger ayarı yapılabılıyor. demek istedigim hs20 de bu şekılde istedımız f dgerını zoom yapmaksızın ayarlıyabılıyormuyuz mesela ben geniş açı fotograf çekicem bunu 3.6 degerıne ayarlıyıp çekebilirmiyim yoksa 2.8 veya 11 degerındemi çekmek zorundayım ? tam olark sormak istedigim soru bu

@ozy90,
    Zaten kariştırdığınız nokta tamda bu nokta. Geniş açıdan itibaren zoom yapmaya başladığınızda sizi kısıtlayan sadece min diyafram değeridir. Her zoom aralığında M ve A kipilerinde menüye girerek istediğiniz diyafram değerlerini ayarlayabilirsiniz. Örneğin (A) kipinde diyafram değerini siz verirsiniz menüden, ışık durumuna göre enstantane yani çekim hızını makina kendisi seçer. M kipinde her 2 değeride siz menüden ayarlarsınız. Tabi bu seçeneğin M kipinde ayarlanabilmesi bu işte çok deneyimli kullanıcıların doğru olarak yapabileği bir kiptir. Yeni başlayanlar ilk önce (A) ve (S=çekim hızı öncelikli kip) kiplerini kullanarak ışık, diyafram ve çekim hızı ile aralarında olan ilişkiyi kavramalarını tavsiye ederim.
    Bu işi öğrenmek isteyenler AUTO kipini sadece arada bir kullanmalılar oda makina, beğendiğiniz bir fotografta exif bilgilerine bakarak makina o ışık ortamında hangi diyafram ve çekim hızı değerlerini verdiğini öğrenmek için kullanılmalıdır. Yoksa yetenekli bir makinanın anlamı kalmaz bas-çek makinadan farkı kalmaz. Çevremde öyle kişiler gördümki dSLR' yi sürekli Oto (AUTO) kipinde kullanıp "ya bu makina kötü çekiyor" derler. Halbuki çoğu makina oto kipinde diyafram ve çekim hızlarını doğru ayarlamayabilir ve bu da son derece doğaldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 17 Ocak 2012; 19:19:10 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.