Şimdi Ara

fujifilm HS20 exr (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
6.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz bahsettiğiniz S2950 ve S4000 model makinalarını kullanmayı bilmiyormuşsunuz. Diyafram değeri makinanın kitapçığında yazdığı en düşük ve en yüksek değerler dahilinde diğer tüm ara değerlere de kullanıcı tarafından uygun modlarda ayarlanabilir. Dediğiniz gibi zoom ile yapabiliyor olmanız diyafram değerini ayarlamayı bilmediğinizden dolayı.
  • 40D ve D90 ile ilgili bir şey yazılmış. 40D kullanmak nasip olmadı ama D90'ı uzunca bir süre kullanma fırsatım oldu. Ünlü bir atasözümüzle(!) özetleyeyim. HS20 ile D90'nın ruhları karşı karşıya gelse HS20'nin ruhu diz çöker, af diler. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem.U -- 17 Ocak 2012; 19:52:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

@ozy90
    Siz bahsettiğiniz S2950 ve S4000 model makinalarını kullanmayı bilmiyormuşsunuz. Diyafram değeri makinanın kitapçığında yazdığı en düşük ve en yüksek değerler dahilinde diğer tüm ara değerlere de kullanıcı tarafından uygun modlarda ayarlanabilir. Dediğiniz gibi zoom ile yapabiliyor olmanız diyafram değerini ayarlamayı bilmediğinizden dolayı.

s2950 hiç kullanmadım sadece araştırmalarım sonucu 1-2 yerden duydugum için emin olamıyp sordum soruyu yinede tşkkrler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem.U

Bazı küçük tecrübelerimi anlatarak katkıda bulunmak isterim :)

Zamanını tam olarak hatırlamıyorum ancak 2 yıl kadar önce olsa gerek; eskiden babama ait filmli makineyle başlayan fotoğraf tutkumu yeniden değerlendirmeye karar verdim. Malesef bu kararı verdiğim zaman internetin faydalarından da tam anlamıyla yararlanamıyordum. Açıkçası DSLR dünyasına girmek beni hayli korkutuyordu çünkü farklı ihtiyaçlar için farklı objektiflere ihtiyacım olacaktı. Biraz araştırma yaptıktan sonra bir DSLR ile birlikte ihtiyacım olan setin bütçemi epey sarsacağını düşünerek Slr-Like mekinelere yöneldim. O dönem bu kulvarda Fujifilm'in iki modeli konuşuluyordu. HS10 ve S200EXR. HS10'daki pazarlama hilesi çok cezbediciydi. 24-720mm Fujinon lens ve 1080p video kaydı ağzımı sulandırmadı desem yalan olur. Bu yüzden S200EXR ikinci plana düştü ve bir arkadaşımın telkinleri ile gg'den, Honkong firmalarının birinin aracısından makineyi satın aldım. İlk geldiğinde görüntüsü vadettiklerini karşılayacak gibiydi. Bir süre kullanıp makinenin ve fotoğraf çekmenin mekaniklerini öprenmeye çalıştım ama bu süre içerisinde çektiğim fotoğrafların istediğim kaliteden biraz uzak olduğunu fark ettim. Daha sonra bilgi edinmek amacıyla internet üzerinden araştırma yapmaya başladım. Genel olarak HS10 ile ilgili yorumların kalbimi çok kırdığını hatırlıyorum o dönem. İstediğim kaliteyi yakalayamamıştım ama bir çeşit duygusal bağ oluşmuştu makineyle aramda galiba. :) O dönem bu yazılanlara ben de karşı çıkmıştım biraz. Sonuçta ucuz bir makine değil ve yüzünüze karşı "vay enayi" denmesi nahoş bir durum. :)

Bir yıl kadar sonra o bazı özel sebeplerden o makineyi kullanmamaya karar verdim ve bir DSLR almak için araştırma yapmaya başladım. Teknoloji düşkünlüğüm yine beni biraz etkiledi ve gidip bir Canon Eos 600D aldım. Onunla fotoğraf çekmeye başladığımda hayretler içerisinde kaldım. Sonra geçmişte yaşadığım tecrübeyi düşünerek kendi kendime "vay enayi" dedim. :)

HS10/20 iyidir kötüdür o konuyu tartışmazdım ama şöyle bir durum var ki evet bu makineyi alan ve mutlu mesut yaşayan insanlar var. Sonuçta mesleğiniz fotoğrafçılık değilse en önemli unsur makinenizin sizi memnun etmesi. Ekipmanıyla mutlu insanları çok yermemek gerektiğini düşünüyorum.

40D ve D90 ile ilgili bir şey yazılmış. Açıkçası o konuyu çok gülünç buldum. 40D kullanmak nasip olmadı ama D90'ı uzunca bir süre kullanma fırsatım oldu. Ünlü bir atasözümüzle(!) özetleyeyim. HS20 ile D90'nın ruhları karşı karşıya gelse HS20'nin ruhu diz çöker, af diler. :)

Kimseyi eleştirmek için yazmadım iyakşamlar :)

benimde amacım d90 gbi bir cihazla karşılaştırmak degil şu sıralar bende senin gibi düşünüyorum dslr için baya bi bütçeye ihtiyacım var şu sıralar vatan bilgisayarda bi indirim var nikon d3100 18-55mm kit 1299tl ama hs20 nin gercekten pazarlama hilesi çok cezbedici 24-720 lens ile. d3100 alırsam ekstradan bi lens almam gerekicem af motoru yokmuş makinada. bu yüzden af bi lens olmalı sanırım en azından aldıgım bilgiler bu yönde buda baya bi bütçe gerektircek.18-55mm lensten bi süre sonra sıkılcagımı düşünüyorum. öte yandan ise hs20 alıp o kadar para verip sonrada ilerliyememek beni üzecegini düşünüyorum. tmm ben bu makina ile gercek bi fotografçılık yapmayı planlamıyorum ama sonuçta gezdigim gittigim yerlerde fotograflar çekiyim ve bu fotograflar begenilen fotograflar olsun istiyorum.d3100in beni baya sarsçagını düşünüyorum bu yüzden biraz kararsızım

• Ben tercihimi şöyle yaptım her zaman.
    Binlerce kalitesiz fotoğraf mı çekeyim, yoksa yüzlerce kaliteli fotoğraf mı ?
    Binlerce kalitesizi tercih etse idim HS20'yi düşünebilirdim !
    Yüzlerce kaliteli fotoğrafı tercih ettim kit lens ile sınırları dahilinde HS20'nin bir tanesinin yakınından geçemeyeceği yüzlerce fotoğraf çekiyorum !.. Üstelik fiyat farkı 200-300 lira hatta spot alırsan yok gibi !
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozy90

quote:

Zamanını tam olarak hatırlamıyorum ancak 2 yıl kadar önce olsa gerek; eskiden babama ait filmli makineyle başlayan fotoğraf tutkumu yeniden değerlendirmeye karar verdim. Malesef bu kararı verdiğim zaman internetin faydalarından da tam anlamıyla yararlanamıyordum. Açıkçası DSLR dünyasına girmek beni hayli korkutuyordu çünkü farklı ihtiyaçlar için farklı objektiflere ihtiyacım olacaktı. Biraz araştırma yaptıktan sonra bir DSLR ile birlikte ihtiyacım olan setin bütçemi epey sarsacağını düşünerek Slr-Like mekinelere yöneldim. O dönem bu kulvarda Fujifilm'in iki modeli konuşuluyordu. HS10 ve S200EXR. HS10'daki pazarlama hilesi çok cezbediciydi. 24-720mm Fujinon lens ve 1080p video kaydı ağzımı sulandırmadı desem yalan olur. Bu yüzden S200EXR ikinci plana düştü ve bir arkadaşımın telkinleri ile gg'den, Honkong firmalarının birinin aracısından makineyi satın aldım. İlk geldiğinde görüntüsü vadettiklerini karşılayacak gibiydi. Bir süre kullanıp makinenin ve fotoğraf çekmenin mekaniklerini öprenmeye çalıştım ama bu süre içerisinde çektiğim fotoğrafların istediğim kaliteden biraz uzak olduğunu fark ettim. Daha sonra bilgi edinmek amacıyla internet üzerinden araştırma yapmaya başladım. Genel olarak HS10 ile ilgili yorumların kalbimi çok kırdığını hatırlıyorum o dönem. İstediğim kaliteyi yakalayamamıştım ama bir çeşit duygusal bağ oluşmuştu makineyle aramda galiba. :) O dönem bu yazılanlara ben de karşı çıkmıştım biraz. Sonuçta ucuz bir makine değil ve yüzünüze karşı "vay enayi" denmesi nahoş bir durum. :)

Bir yıl kadar sonra o bazı özel sebeplerden o makineyi kullanmamaya karar verdim ve bir DSLR almak için araştırma yapmaya başladım. Teknoloji düşkünlüğüm yine beni biraz etkiledi ve gidip bir Canon Eos 600D aldım. Onunla fotoğraf çekmeye başladığımda hayretler içerisinde kaldım. Sonra geçmişte yaşadığım tecrübeyi düşünerek kendi kendime "vay enayi" dedim. :)

HS10/20 iyidir kötüdür o konuyu tartışmazdım ama şöyle bir durum var ki evet bu makineyi alan ve mutlu mesut yaşayan insanlar var. Sonuçta mesleğiniz fotoğrafçılık değilse en önemli unsur makinenizin sizi memnun etmesi. Ekipmanıyla mutlu insanları çok yermemek gerektiğini düşünüyorum.

40D ve D90 ile ilgili bir şey yazılmış. Açıkçası o konuyu çok gülünç buldum. 40D kullanmak nasip olmadı ama D90'ı uzunca bir süre kullanma fırsatım oldu. Ünlü bir atasözümüzle(!) özetleyeyim. HS20 ile D90'nın ruhları karşı karşıya gelse HS20'nin ruhu diz çöker, af diler. :)

benimde amacım d90 gbi bir cihazla karşılaştırmak degil şu sıralar bende senin gibi düşünüyorum dslr için baya bi bütçeye ihtiyacım var şu sıralar vatan bilgisayarda bi indirim var nikon d3100 18-55mm kit 1299tl ama hs20 nin gercekten pazarlama hilesi çok cezbedici 24-720 lens ile. d3100 alırsam ekstradan bi lens almam gerekicem af motoru yokmuş makinada. bu yüzden af bi lens olmalı sanırım en azından aldıgım bilgiler bu yönde buda baya bi bütçe gerektircek.18-55mm lensten bi süre sonra sıkılcagımı düşünüyorum. öte yandan ise hs20 alıp o kadar para verip sonrada ilerliyememek beni üzecegini düşünüyorum. tmm ben bu makina ile gercek bi fotografçılık yapmayı planlamıyorum ama sonuçta gezdigim gittigim yerlerde fotograflar çekiyim ve bu fotograflar begenilen fotograflar olsun istiyorum.d3100in beni baya sarsçagını düşünüyorum bu yüzden biraz kararsızım

Hocam ne tarz fotoğraflar çekmeyi düşünüyorsunuz.İnanın 18-55 sıkılacak bir lens değil.Hava şovunda uçak çektim.Manzara çektim.Portre çektim.Macro çektim.Bu yüzden gelin vazgeçin bu hs20 sevdasından

• quote:

quote:

Ben o mesajı değiştirdiğimi sanıyordum. Benden hızlı davranmışsın :)

Slr-like makineler güzel bir çözüm gibi görünüyor göze ancak HS serisi şimdilik çok mantıklı görünmüyor. Fuji yeni bir Slr-Like makine çıkaracak çok yakında. Naçizane kanaatimce onu bekleyin derim ya da panasonic f-16 başlığını inceleyin :) (f150 miydi neydi hatırlayamadım)

• quote:

..............
    Ben o mesajı değiştirdiğimi sanıyordum. Benden hızlı davranmışsın :)

Slr-like makineler güzel bir çözüm gibi görünüyor göze ancak HS serisi şimdilik çok mantıklı görünmüyor. Fuji yeni bir Slr-Like makine çıkaracak çok yakında. Naçizane kanaatimce onu bekleyin derim ya da panasonic f-16 başlığını inceleyin :) (f150 miydi neydi hatırlayamadım)

@Cem.U,
    f-16 Aselsan imalatı Aslı Panasonic FZ150 dir. Adeta film senaryosu gibi olan mesajınızı okudum. HS10 benim elimdeki S6000FD' yi değiştirmek için beklediğim bir like makineydi. Asıl S100FS ile değiştirmeyi düşünüyordum o aralarda bazı sorunlar nedeniyle hem fazla ilgilenememiştim hemde bazı tereddütlerim vardı ve birden çok kısa sürede imalatını durdurup S200EXR' ti çıkarttılar. ve HS10' nu lanse ettiler ve ümit vardım ama zoom çarpanını gördüğüm an daha doğru dürüst teknik özellikler belli değilken aklıma hiç CMOS kullanacakları gelmeden 1/2.3" sensör ama CCD kullanacağını tahmin ettim. Çünkü CMOS yapısı itibariyle verimsiz bir sensör Bunun etkilerini 40D de zaten görüyordum ama sensör büyük olduğu için telore ediliyordu. Birde CMOS üstelik BSI üstelik 16 mp, işin çığrından çıkacağını hemde %100 belliydi. ve nitekim de öyle oldu. Ve ben hala bizim 5 yıllık S6000FD' ye bebekler gibi bakıyorum. Gözüm kulağım X-S1 de ama yine sensör prb. gerekçesiyle gecikiyor.

• Bir hatirlatma: Bazi kompaktlarda diyafram degeri sadece minimum ve maksimum ayarlanabiliyor, ara degerler olmuyor. Ornegin Fuji f200exr boyleydi galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Bir hatirlatma: Bazi kompaktlarda diyafram degeri sadece minimum ve maksimum ayarlanabiliyor, ara degerler olmuyor. Ornegin Fuji f200exr boyleydi galiba.

Aman hocam fuji örneği vermeseydin, şimdi başlarlar yine
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozansenol

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

@ozy90

s2950 hiç kullanmadım sadece araştırmalarım sonucu 1-2 yerden duydugum için emin olamıyp sordum soruyu yinede tşkkrler

Alıntıları Göster
    @ozy90,
    Bir konuda özür. @jiddi ve @ozturert'in ikazları ile inanamadım bu kez 4-5 kanaldan ve kullanım kitapçıklarınada baktım. Bu nasıl manuel kullanma anlamak mümkün değil Malesef:Manuel yani elle kontrola aldığınızda:
    S4000' de diyafram değerleri f:3.1 / 8 (geniş açıda sadece 2 değerde) f: 5.9 / 8 / 20 (Tele' de 3 değerde)
    S2950' de diyafram değerleri f:3.1 / 6.4 (geniş açıda sadece 2 değerde), f:5.6 / 11 (Tele' de 2 değerde)
    İmiş. Ve ben hala buna inanamıyorum çünkü yabancı fotograf sitelerinde f:4.4 -7.1 - 8 ile çekilmiş onlarca fotograf var. Ve exif bilgilerine bakıldığında bu fotografların (AE) yani diyafram öncelikli kiple çekildiğide yazılı. Acaba diyorum A kipinde bunu yapabiliyoruzda M kipindemi yapılamıyor gibi saçma sapan bir düşünceyede kapılmıyorum değilim. Çok ilginç makinelermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 18 Ocak 2012; 10:38:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Bir hatirlatma: Bazi kompaktlarda diyafram degeri sadece minimum ve maksimum ayarlanabiliyor, ara degerler olmuyor. Ornegin Fuji f200exr boyleydi galiba.

Hocam Fuji yakinda Pentax gibi olacak, ben ona uzuluyorum. Yazik olacak guzelim markaya, fanatizm kotu birsey
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@ozy90,
    Bir konuda özür. @jiddi ve @ozturert'in ikazları ile inanamadım bu kez 4-5 kanaldan ve kullanım kitapçıklarınada baktım. Bu nasıl manuel kullanma anlamak mümkün değil Malesef:Manuel yani elle kontrola aldığınızda:
    S4000' de diyafram değerleri f:3.1 / 8 (geniş açıda sadece 2 değerde) f: 5.9 / 8 / 20 (Tele' de 3 değerde)
    S2950' de diyafram değerleri f:3.1 / 6.4 (geniş açıda sadece 2 değerde), f:5.6 / 11 (Tele' de 2 değerde)
    İmiş. Ve ben hala buna inanamıyorum çünkü yabancı fotograf sitelerinde f:4.4 -7.1 - 8 ile çekilmiş onlarca fotograf var. Ve exif bilgilerine bakıldığında bu fotografların (AE) yani diyafram öncelikli kiple çekildiğide yazılı. Acaba diyorum A kipinde bunu yapabiliyoruzda M kipindemi yapılamıyor gibi saçma sapan bir düşünceyede kapılmıyorum değilim. Çok ilginç makinelermiş.

@bipekkan sanırım bildigim kadarıyla diyafram en düşük degere ayarkanıyo ve zoom yapınca dıyaframdegeri adım adım yükseliyor sanırım bu şekilde çekiyor olmalılar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@ozy90,

@bipekkan sanırım bildigim kadarıyla diyafram en düşük degere ayarkanıyo ve zoom yapınca dıyaframdegeri adım adım yükseliyor sanırım bu şekilde çekiyor olmalılar

@ozy90,
    Tam tersine olması lazım öyle bir şey varsa yani bu fizik ve optik kurallarını alt üst eden bir uygulama olur. Nedeni de şu. Siz zoom yaptıkça sensör üzerine düşen ışık akısıda buna paralel düşer ve diyaframı daha fazla açmak zorunda kalırsınız yani geniş açıda f:5.6 diyafram açıklığı ile çektiğiniz bir karede yer alan alanı 30x yaklaştırma yapacak şekilde ayarlarsanız aynı çekim hızında diyaframı dahada açmak yani f:2.8 gibi veya f:3.2 değere indirilmesi gerekir. Ama bu defada karenin kenar ve köşelerine doğru inanılmaz derecede bozulmalar renk sapmaları ve mor saçaklanmalar nedeniyle detay kayıpları yani MTF değerleride acayip düşer. Bunun kullanıcının farketmemesi için alt diyafram değerleri kısıtlanır. Geniş açıda f:5.6 diyafram değerine karşılık max. zoom' da yine f:5.6' da kalırsınız ve daha geniş diyafram açıklığını ifade eden alt değerlere inmeniz engellenir. Ama bu defa çekim hızını düşürerek, örneğin aynı ışık ortamında 1/125 sn yerine 1/50 sn gibi bir çekim hızı değerine düşerek sensörün yeterli ışık akısını almasını sağlarsınız. temel diyafram/Çekim arası arasındaki temel ilşki budur.
    Ama bu makinalarda ara (F) değerlerinin verilmemesini anlamak hiç bir şekilde mümkün değil O zaman Manuel olsun diyafram yada çekim hızı öncelikli konumlara ne gerek var ve bir anlamda bas-çek makinanın bir tırnak üstü oluyorki kusura bakılmasın bu tür makinalara neden dSLR/ like yani dSLR benzeri demenin de büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 18 Ocak 2012; 20:50:55 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam Fuji yakinda Pentax gibi olacak, ben ona uzuluyorum. Yazik olacak guzelim markaya, fanatizm kotu birsey

@ozturert, @ozturert,
    Malesef öyle olacak görünüyor ama versiyonları farklı. Pentax' ta bazı arkadaşlarda olan marka fanatikliği bu markayı bizzat kullananlarda oluyor. Bu markada ise saldırıyı yapanlar çok büyük ihtimalle bu marka ve modeli kullananlar değil, karşılık verdiğinizde ne biçim ÇİRKEFLEŞTİKLERİNİN de farkındasınız. Öbür topiktede yazdım Ufak bir araştırma ortaya çıkardı ki Bunlar çeşitli tarihlerde nick alan ve KGB usulü çalışan ya aynı kişiler yada farklı farklı aynı amaca hizmet eden marka silahşörleri. Biri 2007 de Nick almış 6-7 mesajı var ve hepsi son 3-5 gün içinde ve sadece Fıji HS20 ile ilgili. Diğeri 2010 da Nick alıp foruma üye olmuş. Yine 4-5 mesaj ve son bir hafta içinde. Konu yine HS 20. Diğeri ve en rezili (Diğerlerini tenzih ederim sadece MODEL savunucuğu yapıyorlar) 2011 ortalarına doğru nick almış mesaj sayısı 7-8 son bir hafta için de atılmış mesajlar. Konu HS-20 Ve hiçbirinin son haftaya kadar tek bir mesajı yok. Yani Bunlar marka silahşörleri ve mutlaka ve mutlaka bunlar o veya bu gerçek yada sanal mağazada çalışan beslemeler. Yurt dışı fiyatı yerlerde sürünüyor bu modelin ve fiyatı 320 $ civarında. Makinalar elde kaldı, millete kakalama peşindeler. Bu forumlarda bu amaca hizmet etme ortamı oluyor ve buna da göz yumuluyor yönetimce malesef.

• Merhaba Arkadaşlar Yeni üye oldum konu açamadım sizden bir konuda fikir ve yardım istiyorum.Ben Kız arkadaşıma hediye fotoğraf makinesi alacağım ve iki tane model var kafamda biri Fuji s2950 diğeri Fuji Hs10 iki makine arasında fiyat farkı baya var.Alacağım kişi daha öncelerden kullanmamış yani ilk başlangıç olacak o yüzden H10 ağır mı gelir diye düşünüyorum başlangıç için ? Sizler Hangisini tavsiye ederdiniz bu iki cihaz arasında ama tekrardan söylemek istiyorum ilk başlangıç olacak alacağım makine.Şimdiden Teşekkür ederim
  • Bipekkan hocam, haklisin.
    Aslinda ben Pentax kullanmadan sadece forumlari okuyup fanatiklik yapani da gordum ama bosver :)
  • Dostlar ben HS20 de uzun pozlamanın nasıl yapılacağını anlatabilecek kimse varmı? Deniyorum diyaframı süresini arttırarak lazerle duvara yazı yazdım. Parlak oldu. Bir ara yapmıştım ama unuttum. Bu arada valla soru sormaya korkar oldum sizlerden. HS20 kullandığım için yakında beni taşlayacaksınız diye korkuyorum. Yahu 2 gün girmedim bu akşam girdim ve önceki yazılarınızı okudum kimisi araştırma yapmış kimisi 2. dünya savaşına benzetmiş :) yahu altı üstü fotoğraf makinesi tartışıyoruz ne bu böyle anlamadım!!! Hayır merak ediyorum böyle yazılar yazdığınız zaman insanların size olan güvenini arttıracağını mı düşünüyorsunz anlamıyorum? Tek kelimeyle kendinizi küçültüyorsunuz.. Ben seviniyordum firma elemanları vardır onlardan fikir alışverişi yaparız diye ama sizler çok baskın çıkmaya çalışıyorsunuz.. Kusura bakmayın ama benim sizlere olan güvenim sarsılmış durumda.. Ayrıca o tukaka dediğiniz firma elemanlarının siz olduğunuzu düşünmeye başladım. Yahu hala makinelere dil uzatıyor ve bir markayı kötülemek için uğraşıyorsunuz. Yapmayın arkadaşım yapmayın ben kullanıyorum yerden göğe kadar HS20 kullanıyorum ve benim gibi kullanan binlerce insan var.. Keyif benim değil mi para benim değil mi mecburmuyum para savurmaya dışarıya alla alla.. Biraz saygılı olun sizlerden istirham ediyorum saygılı olun.. Yukarıda birisi mani yazmış kötü foto çekeceksem hs20 alırdım falan demiş arkadaşım sen resim çekmeyi bilmiyorsan bizim suçumuz nedir anlamadım?? Rahatsız oldum artık bu sohbetlerden. Yeter anladınız mı eğer ürünümü kötülemeye devam ederseniz emin olun sizleri şikayet edeceğim karalama kampanyası başlattığınız için ayrıca ulaşabileceğim yerleri sizler dahi hayal edemezsiniz.. Tekrar rica ediyorum her ne kadar hoşunuza gitmesede FUJIFILM HS20 EXR kullanıyorum. Şimdi makinenin üzerine bakıp hepsini yazdım ki iyice yerleşsin beyninize diye. Burada ki amaç yardımcı olmak değil mi ? Ben sorarım derim ki şu ortamda nasıl ayar yaparak resim çekebilirim sizlerde içinizden geliyorsa cevap verirsiniz. Ya da öneride bulunursunuz. Sizler 2 yada 1 markaya odaklanmışsınız o marka kral ilah diğerleri tukaka kaldır çöpe at.. Allaa allaa ne ala memleket. Kimseler kusura bakmasın ben cihazıma laf söyletmem. Eyvallah eleştiriye açık olmak güzeldir. Herşeyin bir adabı var ama. Valla sayenizde yan bakmaya başladım cihazıma neredeyse kaldırıp atacağım. Ne zaman ki çalıştırıp resim çekiyorum o zaman rehabilite olabiliyorum..

Herkese saygılar çünkü saygım vardır. Sizlerden de aynı hassasiyeti bekliyorum..

• Ben HS20'yi karalamaya devam ediyorum.Lütfen şikayet edin
  • Peki.. Bu arada herkes kendisine yakışanı yaparmış :))
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.