Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
144.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

s2800'de B&W (Black & White) çekim seçeneği var. Çok detalyı bilmiyorum ama 2950'den belki ufak tefek detayda farkları olabilir. Ben ikisinin de pdf'ini açtım birkaç sayfa sondaki özellikler kısmını karşılaştırdım aynılar. Tümüne detaylı bakmadım.
    -
    Buradan indirip sayfa 74'e bakıp görebilirsiniz de...
    http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/manuals/pdf/index/s/finepix_s2800hd_manual_01.pdf

hocam sonuc olarak sunu sorayım..400 lıraya bu makınem?ı baska tercıhler mı?

• Bu fiyata bu makina alınır herhalde. Bilmiyorum buna yakın fiyatta daha iyi bir makina. Tabi ben bilmiyorum diye "yoktur" olarak da algılamayın bildiğim kadarı ile yok.
  • Eğer manuel moda kulanmayı düşünmüyorsan hiç alma cünkü otomatik modda sonuclar pek hoş olmuyor. bu özellikere yakın canon sx120 ve 130 a bi göz atın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackducati

Eğer manuel moda kulanmayı düşünmüyorsan hiç alma cünkü otomatik modda sonuclar pek hoş olmuyor. bu özellikere yakın canon sx120 ve 130 a bi göz atın derim

Evet Manuel modda kullanmak sizi uğraştıracaksa eğer bas çek bir makineye yönelebilirsiniz. Sx 130 da da manuel ayarlamalar var. Ben almadan önce s2950 ile çekilmiş fotograflara baktım birde bütçeme uyduğu icin tercih ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 14 Aralık 2011; 10:39:19 >
  • Arkadaşlar benim yapacak oldugum şey, çıkıcam dışarı çekicem tuhaf tuhaf şöyle çiçek böcek resmi, atıcam facebooka...

olay budur. almalımıyım almamalımıyım ?
  •  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

• quote:

Orijinalden alıntı: garib kul

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

arkadaşım bunları S2950 ilemi çektin? ayrıca bu cihazda back focus olayı varmı onu sormak istiyorum ? cevaplarsanız sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa YANDIM

Arkadaşlar benim yapacak oldugum şey, çıkıcam dışarı çekicem tuhaf tuhaf şöyle çiçek böcek resmi, atıcam facebooka...

bence almayın. anladığım kadarı ile hemen sonuç almak isteyen birisisiniz sanırım. bas çek makine sizin daha uygun olur sanırım. ama şöyle bir şeyde var fotoğraf sitelerinde baktığınız çalışmalar gibi olmazsa eğer basçek makine ile çektiğiniz fotoğraflar bana dert yanmayın ona göre

• quote:

Orijinalden alıntı: fotografya

quote:

Arkadaşlar benim yapacak oldugum şey, çıkıcam dışarı çekicem tuhaf tuhaf şöyle çiçek böcek resmi, atıcam facebooka...

bence almayın. anladığım kadarı ile hemen sonuç almak isteyen birisisiniz sanırım. bas çek makine sizin daha uygun olur sanırım. ama şöyle bir şeyde var fotoğraf sitelerinde baktığınız çalışmalar gibi olmazsa eğer basçek makine ile çektiğiniz fotoğraflar bana dert yanmayın ona göre

peki yine aynı fiyata önerebileceğin başka bir makine varmı ? üstteki arkadaşın çektiği gibi fotoğraflar çekmek istiyorum...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: garib kul

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

arkadaşım bunları S2950 ilemi çektin? ayrıca bu cihazda back focus olayı varmı onu sormak istiyorum ? cevaplarsanız sevinirim...

Evt s2950 ile çekiyorum, yalnız makinden pc ye geçtiğinde renkler soldugu için birz renk ayarı yaptım . Back focus olayını sanırım çatlamış toprak resminde gördünüz ne oldugunu bilmiyordum siz sorunca netten araştırdım ve bu olay sorun olarak algılanıyormuş ilk defa böyle bir fotograf çektim normalinde olmaz elim titrediği için netleştirmede sorun yaşadım acelem olduğu için de beklemeden cektim sonuc o oldu. Normalinde makinede back focus olayı yok diye biliyorum.

• quote:

quote:

ayrıca golldan şu ürünleri buldum bu fiyata yakın...

FUJI FINEPIX S1700 FOTOĞRAF MAKİNESİ

FUJI FINEPIX S2800 HD 14MP FOTOĞRAF MAKİNESİ

FUJI FINEPIX S1900 FOTOĞRAF MAKİNESİ

Sence Hangisi ?

• quote:

quote:

quote:

Sence Hangisi ?

olay budur. almalımıyım almamalımıyım ? Böyle düşünüyorsanız eğer küçük bir makine de işinizi görür

veee linkler acılmıyor...

• quote:

quote:

quote:

Sence Hangisi ?

bunlarda fujinin s serisinden zaten. aralarında ufak tefek farklılıklar olabilir. ben hangisi ne açıdan iyidir gerçekten bilmiyorum yani bu konularda konuyu açarkende belirttim acemi bile diyemiyorum kendime

şimdi size kalkıp şu makine daha iyidir bu makine daha iyidir desem yanlış yönlendirmiş olacağım ve paranız boşa gidecek belkide.

kendimden örnek vermem gerekirse bu makine benim bütçeme uymuştu ve daha fazla çıkamazdım. öncelikle ne istediğimi belirledim hangi amaç için kullanacağım bas çek mi olsun yoksa ayarlamalara izin veren bir makine ile fotoğraf deryasına bir yerden dalmak mı ?

her ne kadar acemi bile olmasam da fotoğrafı çok seviyorum özellikle portre ve insan manzaraları. ve bu çekimleri s2950 ile kısmen yapabilirim elbette dslr gibi sonuç vermeyecek ama başlangıç için benim için iyi en azından. şimdi herkes elindeki makine ile karşılaştırıyor makineyi ve ona göre s2950 yi yetersiz buluyor haliyle ama ikisi aynı kulvarda değilki zaten ! bilinçli kullanıcıları kastedmiyorum burada.

sonuç olarak karar sizin burada daha tecrübeli arkadaşlar da mutlaka yorumlarını belirteceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 14 Aralık 2011; 10:36:28 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sence Hangisi ?

bunlarda fujinin s serisinden zaten. aralarında ufak tefek farklılıklar olabilir. ben hangisi ne açıdan iyidir gerçekten bilmiyorum yani bu konularda konuyu açarkende belirttim acemi bile diyemiyorum kendime

şimdi size kalkıp şu makine daha iyidir bu makine daha iyidir desem yanlış yönlendirmiş olacağım ve paranız boşa gidecek belkide.

kendimden örnek vermem gerekirse bu makine benim bütçeme uymuştu ve daha fazla çıkamazdım. öncelikle ne istediğimi belirledim hangi amaç için kullanacağım bas çek mi olsun yoksa ayarlamalara izin veren bir makine ile fotoğraf deryasına bir yerden dalmak mı ?

her ne kadar acemi bile olmasam da fotoğrafı çok seviyorum özellikle portre ve insan manzaraları. ve bu çekimleri s2950 ile kısmen yapabilirim elbette dslr gibi sonuç vermeyecek ama başlangıç için benim için iyi en azından. şimdi herkes elindeki makine ile karşılaştırıyor makineyi ve ona göre s2950 yi yetersiz buluyor haliyle ama ikisi aynı kulvarda değilki zaten ! bilinçli kullanıcıları kastedmiyorum burada.

sonuç olarak karar sizin burada daha tecrübeli arkadaşlar da mutlaka yorumlarını belirteceklerdir.

Ayarlamalara izin vermek derken neden bahsediyorsun ?

şu cihaz gayet güzele benziyor...
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=97356&ad=FUJi-FiNEPiX-S2800-HD-14MP-FOTOGRAF-MAKiNESi-Dijital-Fotograf-Makinalari

ya peki back focus olayı varmıdır. ben back focus a felaket aşıgım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chill Out -- 14 Aralık 2011; 13:30:29 >

• İlk hdr uygulamalarım :)

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

• @garib kul
    Bu fotoğraflara dikkat ettiniz mi ? Pixel pixel görünüyor, kare kare bölümler var resmen. Bu fotoğrafları kaç megapixel'de çektiniz ? HDR uygulama sırasında mı kesip bir bölüm alıyorsunuz da böyle sonuç oluyor ? 960x720'ye ufaltılmış bir fotoğrafın şahane net-keskin görünmesi gerekir üstelik. Çok ilginç geldi bana fotoğraflarınız.
  • @ Mustafa YANDIM makinedeki manuel ve diğer modlardaki ayarlamalardan bahsediyorum. mesala m modunda bazı ayarlamalar yaparak flu çekim vb. şeyleri yapılabiliyor. ıso, enstantane, diyafram vb. ayarlara izin veriyor makine. bunlarla oynayarakta deneme yanılma yolu ile güzel sonuçlar elde edilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 16 Aralık 2011; 8:39:58 >
  • quote:

@ Mustafa YANDIM makinedeki manuel ve diğer modlardaki ayanlamalardan bahsediyorum. mesala m modunda bazı ayarlamalar yaparak flu çekim vb. şeyleri yapılabiliyor. ıso, enstantane, diyafram vb. ayarlara izin veriyor makine. bunlarla oynayarakta deneme yanılmay yolu ile güzel sonuçlar elde edilebiliyor.

bu makinede bu özellik yokmu peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

@garib kul
    Bu fotoğraflara dikkat ettiniz mi ? Pixel pixel görünüyor, kare kare bölümler var resmen. Bu fotoğrafları kaç megapixel'de çektiniz ? HDR uygulama sırasında mı kesip bir bölüm alıyorsunuz da böyle sonuç oluyor ? 960x720'ye ufaltılmış bir fotoğrafın şahane net-keskin görünmesi gerekir üstelik. Çok ilginç geldi bana fotoğraflarınız.

Hdr çekimi için çektiğim fotoları tripod suz cektim elim titrediğinden ötürü hdr aşamasında netlik bozuldu bende yeni başladığım için pek önemsemedim... Yukarıda ki dikkatinizi cezbeden durumlar mıdır ? fotografları ilnc gösteren ?
  • Sondaki bitki fotoğrafında bu titreme bariz de... diğer ikisindeki o tellerde görünen pixel pixel geçişler sizce de anormal değil mi ? Bunun sebebi titreme değil. Fotoğraf çözünürlüğü çok düşük de ondanmış gibi geldi bana. Aynı kareyi 3 kez fotolayıp mı hdr yapıyorsunuz ?
    -
    Hmm siz galiba bu fotoğrafları facebook'tan link verip burada paylaşıyorsunuz da ondan (mı acaba) diyeceğim ama yok o da olamaz. Bu HDR'lerinizden 1-2 sinin hdr edilmemiş halini imageshack.us'a yükleyebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Aralık 2011; 18:10:35 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.