Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
144.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslantr85 arkadaşım çok güzel bir fotoğraf ay parçası maşallah bizim makinelerin bu denli güzel kareler yakalayabildiğini gördükçe mutlu oluyorum tebrikler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Hazımsızlığı olana soda ısmarlıyim ! Fakat bu hazımsızlık soda ile geçecek bir hazımsızık değildir.
    Kimsenin babasının forumu değil ya ! Öyle olduğunu zanneden mi var yoksa ? Bilgi değil mi bu ürünün piyasa fiyatını söylemek ?! Bilgi değil mi alacak olanı uyarmak, özelliklerinden bahsetmek ?! Bilgi değil mi önceki sayfada paylaşılan flu foto çekimi videosu ?! Hazımsızlık edeceğine, bu başlığı kirleteceğine, forumda bilgi paylaşana kirlilik deyip kendi yaptığın pisliği haklı çıkaracağına becerebilseydin de bir kelime bilgi paylaşsaydın ya !!!
    quote:

Orijinlalinden aldım : ilgazim185 - Arkadaşlar forumu özellikle sabote eden arkadaşlar var. Ya bu forum alanların paylaşım yaptığı yer değil mi? Ben aldım evet ve memnunum da...Siz almadıysanız yada fazla para verip başka model aldıysanız kendi tercihiniz ama kimse kimseye aldığı maldan ötürü "enayi" yaftası takmasın çok ayıp. Bence artık nasıl kullanılır ve fotoğraf nasıl verimli alınır onun için kullanalım.
    Alamayan yada almak istemeyenler de gereksiz yere forumu kirletmesinler. Aldık işte da! Var mı ötesi...

Neden enayi yaftasını kendine yapıştırıyorsun ? Neden birinin makinayı senden 20-30-50 lira ucuz alması seni rahatsız ediyor ? İşte bu hazımsızlıktır. Kaldı ki bu verilen bilgiler bir başkasının bilgi vermesini engelliyor mu, bir mani mi oluyor. Biri yazarken diğeri sırada mı bekliyor ! Hazım edemiyorsan hazımsızlığına çare ara. Gelip bilgi paylaşımına mani olarak başkalarının hakkını yeme girişiminde bulunma, forumu terörize etme. Forumda bir başlık açıldığında o başlıkta sadece o ürün sahipleri konuşur ötekilere laf üşmez diye bir kural yoktur. Kural koyacaksan git açtığın forumda koy. Bir ürün hakkında konuşmak için o ürüne sahip olmak düşüncesine sahip olanlardan isen bu zihniyetin de aynen "Yumurtanın nasıl olduğunu anlamak için TAVUK olmak gerek" mantığı. Tavuk olmak tercihiniz olabilir ama ben insanlık görevim olarak insanlarla bilgi paylaşırım buna da mani olmaya çalışan her kim ise sadece ne olduğunu kanıtlar böyle, başka da bir şey değildir yaptığı.
    -
    Ayrıca bu ürünü almamış ama almayı düşünenler çıkabilir ileride. Bu sebeple ürünü almamış olup bu başlığı bulup gelip ürünü kullananlara fiyatını, özelliklerini, kusurlarını ve iyi yönlerini sorması da çok doğaldır. Bu sebepledir ki verilen bir fiyat bilgisi de insanlar için önemli ve iyi bir bilgidir. Fakat sizin gibi hazımsızlar için öyle olamaz. Siz bu bilgiyi "kirlilik" olarak adlandırır, kendi varlığınızı ve bilgi paylaşanları durdurma çabanızı temizlik olarak görecek kadar ne olduğunuzu göstermekten geri duramazsınız değil mi ? Umarım bu başlığı tekrar özellikle sabote etmez ve kirlilik yaratma çabanızı sürdürmezsiniz.

Kendini çok bilmiş sanan ciddi olmayan jiddi!
    Kardeşim ben kimseye ne fiyata aldığına karışmam kimsede bu makine dandik almayın vs gibi bana yorum yapmasın demeye getirdim. Senin anlama kapasitenden ve olayı dramatize edip 1 sayfalık kompozisyon yazmandan belli olayın nerelere geldiği.
    Ben zaten yeni aldım cihazı, dslr'ye geçmeden geçiş üzerinde bilgileneyim diyorum. Ben zaten biliyorum demiyorum ki burada paylaşım bilgi olsun istiyorum. Bu makinede öğrenebileceğim ve dslr adına giriş seviyesi için ne öğrenebilirsem onun için buradayım. Ama bilgi yerine 2-3 provakatör arkadaş sürekli bu alınmaz vs vs gibi şeyler yazıyor. hem sana değil ki benim o laflarım sen neyi üzerine alıp 1 sayfalık yazı yazıyorsun anlamış değilim.
    Velhasılı kelam ben lise talebesi değil 40 yaşında fotoğraf hobisi olan adamım, bilgi verilirse, örnek sunulursa ve elimizdeki makinanın neler yapılabileceği öğretilirse ne mutlu. Bunun için buradayım. Tabi ki bende resimlerimi, buluşlarımı, denemelerimi ve cihaz hakkındaki deneyimlerimi zamanı geldikçe anlatacağım.
    İyi forumlar temennisiyle...
    Muhabbetle...

• makineden baya memnun kaldım arkadaşlar. amacım sadece anları kareleyebilmekti ilk başta ona göre bi makine araştırırken bu başlık sayesinde bu makineyi tercih ettim(fiyatı da cezbetti) makinenin özelliklerini burada okuyunca siparişim gelir gelmez ilk yaptığım çiçek böcek aramadan yedek pilleri dizip makro ve flulaştırma denemesi yaptım biraz oldu sanırım. sonra doğru banyoya damla yakalamaya zaten int de sipariş verip burada yazıları okudukça insan sabırsızlaşıyo o tedarik süreçleri kargo aşamaları bitmek bilmiyo. manuel modda çekimler yapmak gerçekten çok keyifli.

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtdlkck -- 6 Şubat 2012; 1:55:56 >

• Damlalari yakalamak icin hangi modu kullandiniz?
    Makineniz hayirli olsun arka plani da oldurdunuz sira sarjli pile geldi :))
  • teşekkür ederim
    damlaları manuel modda çektim. f/6,4 1/125sn iso-64 flashlı çekim.
    şarjlı pilleri de makinayla birlikte sipariş etmiştim 2800mAh C.F.L. o kadar karıştırmama rağmen 400 çekim yaptı baya memnun kaldım pillerden
  • mrb. ben bir hafta önce darty'den s2960 aldım (519 tl.'ye) sonra her yerde s2950 gördüm ort. 400 tl.ye...sonra fujifilmi aradım sordum. nedir aralarındaki fark diye. gelen cevap yazılımın s2960'da geliştirilmiş olduğu oldu....doğru yanlış yapacak bir şeyim yok... ya kazık yedim. yada işlemcisi daha iyi bir makina aldım....sonuç olarak memnunum....bakalım öğrendikce güzel foto çekerim ve paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtdlkck

makineden baya memnun kaldım arkadaşlar. amacım sadece anları kareleyebilmekti ilk başta ona göre bi makine araştırırken bu başlık sayesinde bu makineyi tercih ettim(fiyatı da cezbetti) makinenin özelliklerini burada okuyunca siparişim gelir gelmez ilk yaptığım çiçek böcek aramadan yedek pilleri dizip makro ve flulaştırma denemesi yaptım biraz oldu sanırım. sonra doğru banyoya damla yakalamaya zaten int de sipariş verip burada yazıları okudukça insan sabırsızlaşıyo o tedarik süreçleri kargo aşamaları bitmek bilmiyo. manuel modda çekimler yapmak gerçekten çok keyifli.

dostum şu alan derinliğini nasıl yaptın ? (arkası flu olan resim) ayarları yazar mısın acaba?

• ayrıca bu cihaz için tripod faydalı olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: martin_eden

ayrıca bu cihaz için tripod faydalı olur mu ?

öncelikle ayarları veriyim. f/3,1 süre1,2sn ISO64 çekim flashsız. manuel modda süper makro açık. en yakındaki pile2-3 cm kadar yaklaştım ekranın tam ortasına aldım deklanşöre yarım basarak netledim. deklanşörden elimi hiç kaldırmadan kamerayı sola doğru çekip kadraja diğer pilleri de aldım çekimi yaptım daha sonra. kamerada bu sırada masada sabitti malum 1,2snlik bir çekim titreşim olmamalı.
    tripot olayına gelince mutlaka faydası var. özellikle zoom lu çekimlerde önemli ayrıca düşük ışıklı çekimlerde iso değerini yükseltmektense çekim süresini yükseltmeyi daha doğru buluyorum bunun için de tripotun önemi birkez daha anlaşılıyor.
  • quote:

teşekkür ederim
    damlaları manuel modda çektim. f/6,4 1/125sn iso-64 flashlı çekim.
    şarjlı pilleri de makinayla birlikte sipariş etmiştim 2800mAh C.F.L. o kadar karıştırmama rağmen 400 çekim yaptı baya memnun kaldım pillerden

Bende damla denemesi yaptim ama net bir kare yakalayamadim sonra aklima geldi flashli cekimde cekim suresi kisaliyor ancak oyle olur diye gayet guzel
  • quote:

quote:

öncelikle ayarları veriyim. f/3,1 süre1,2sn ISO64 çekim flashsız. manuel modda süper makro açık. en yakındaki pile2-3 cm kadar yaklaştım ekranın tam ortasına aldım deklanşöre yarım basarak netledim. deklanşörden elimi hiç kaldırmadan kamerayı sola doğru çekip kadraja diğer pilleri de aldım çekimi yaptım daha sonra. kamerada bu sırada masada sabitti malum 1,2snlik bir çekim titreşim olmamalı.
    tripot olayına gelince mutlaka faydası var. özellikle zoom lu çekimlerde önemli ayrıca düşük ışıklı çekimlerde iso değerini yükseltmektense çekim süresini yükseltmeyi daha doğru buluyorum bunun için de tripotun önemi birkez daha anlaşılıyor.

Çektiğiniz resimler gerçekten güzel. Bu makinede süre ayarını nerden yapıyoruz. 1,2 sn'lik çekim için hangi ayarı kullanıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hackerbekir

quote:

quote:

Çektiğiniz resimler gerçekten güzel. Bu makinede süre ayarını nerden yapıyoruz. 1,2 sn'lik çekim için hangi ayarı kullanıyorsunuz.

aynen 1.2 sn nasıl ayarlıyoruz sn dediğiniz enstantane değil mi ? (mesela enstantane değerini 20 yapınca 1/20 sn olarak gösteriyor)

• Arkadaşlar;

Bu makinenin Video çekimi nasıldır acaba?

Fiyatı şu an 395 TL...
  • quote:

aynen 1.2 sn nasıl ayarlıyoruz sn dediğiniz enstantane değil mi ? (mesela enstantane değerini 20 yapınca 1/20 sn olarak gösteriyor)

Galiba o 20 olan enstantane hızı eksi değerlere inebiliyor ! Bir arkadaş almış da, dediğine göre öyle de ilginç bir gösteriş biçimi varmış. -1.2 , -2.0 gibi yani getirebilmeniz lazım, sanırım en düşük -8.0 ki bu 8 saniyelik uzun pozlama olması gerek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hackerbekir

quote:

quote:

sn(saniye)dediğimiz enstantene hızı. yani ışık alma süresi. bu kamerada enstantene aralığı 1/2000 saniyeyle 8saniye(8'') arasında birçok değer seçilebiliyor. söylediğiniz gibi 20 değeri seçilince bunun manası 1/20 saniyedir. 2'' değeri seçilince 2 saniye boyunca estantene açık kalır. manuel modda enstantene ve diğer şeçeneklere müdahale ederek güzel fotoğraflar çıkıyor. en güzel öğrenme yolu deneme yanılmaymış bu kamerada onu gördüm. zamanla ışığa ortama bakarak çok daha seri ve doğru ayarları anında yaparız umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtdlkck -- 14 Aralık 2011; 1:22:13 >

• allah izin verirse bende almayı palnlıyorum bu cihazdan...

gold'da 395TL e satılıyor...

FUJI FINEPIX S2950 FOTOĞRAF MAKİNESİ
  • hadi baklım resim paylaşımı yapalım
  • Fujifilm FinePix S2800HD s2950 nin bir alt modelimi? bimekste 400 tl ...hangısını tavsıye edersınız? birde s2950de siyah beyaz çekim modu vardır demi? varsa performansı nasıl acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10urman

Fujifilm FinePix S2800HD s2950 nin bir alt modelimi? bimekste 400 tl ...hangısını tavsıye edersınız? birde s2950de siyah beyaz çekim modu vardır demi? varsa performansı nasıl acaba?

s2800 ü bilmiyorum. karşılaştırma sitelerinden inceleyebilirsiniz. yani aslında genel anlamda bir şeyler söylenebilir ama ben bilmediğim bir konu hakkında yazarak yanıltıcı olmak istemem hiç bir zaman.

S2950 de siyah beyaz çekim elbette var. aşağıdaki linklerden örnek fotoğraflara bakarak bir fikir edinebilirsiniz belki

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=483827

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=483927

• s2800'de B&W (Black & White) çekim seçeneği var. Çok detalyı bilmiyorum ama 2950'den belki ufak tefek detayda farkları olabilir. Ben ikisinin de pdf'ini açtım birkaç sayfa sondaki özellikler kısmını karşılaştırdım aynılar. Tümüne detaylı bakmadım.
    -
    Buradan indirip sayfa 74'e bakıp görebilirsiniz de...
    http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/manuals/pdf/index/s/finepix_s2800hd_manual_01.pdf
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.