Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
144.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozkanturhan57

arkadaşlar elimde slr makina alıcak kadar maddiyatım var yanlız ben zoomlu foto çekmeyi seviyorum bir slr makinada 75-300mm lens alsam dahamı çok zoom yapar yoksa bu s2950 de mi daha çok zoom yapar yardımcı olursanız sevinirim.

Fuji S2950 28-504 mm bir lense sahip
    Giriş seviyesi D-slr makineler ise markalara göre değişir 1.5 veya 1.6 çarpanlıdır yani (lens de yazan mm değeri 1.5 yada 1.6 ile çarparsan gerçekte ne kadar yakınlaştırma sağlayacağını bulursun) 75-300 lens 450-480 mm gibi bir yakınlaştırma sağlar. Fakat fotoğraf kalitesi s2950 den onlarca kat daha iyidir.
    Fotoğraf benim için bir kaç günlük heves değil ve imkanım var dersen D-slr al kesinlikle

• Yorumları okudum ve şu kanıya vardım.Bu makine bize uygun bir makine değil.Otomatik modda en güzel resim çeken makine bize lazım.Yorumları okuduktan sonra vazgeçtim bu makineyi almaktan.
  • Kullananların çektiği fotoğrafları görünce alma isteğim yeniden uyandı. Hakkında çok olumsuz yorum okumuştum ama ben bir kompakt modelini kullanıyorum şimdilik memnunum s2950 almak isteme nedenim elle ayarlara müdahale edebilmek istiyorum. Çekim kipleri dışında nelere müdahale edebiliyoruz arkadaşlar detaylı açıklar mısınız ..
  • Ben fotoğraf çekmeyi seviyorum bende 75-300mm derken zannettim ki sadece okadar yapabiliyor zannettim yani 75-300 ise slr like olan makina daha fazla uzak çeker diye düşündüm meyersem çarpan değeri varmış anladım ama görüntüde büyük bir fark vardır diyorsunuz peki bir şey daha sormak isterim elimde 1500 tl bütçe var video çekebilen slr makina önerirmisiniz nasıl bir yol izlemeliyim spot amerika hakkında düşüncelerinizi yazabilirmisiniz.
  • Yeni konu açacaktım ama anakonusu varken buraya sorayım dedim

kısmet olursa ay sonunda bimekse gidip 450liraya s2960 alacağım s2950 ile arasında isimden başka fark yok gibi

s4000 modeli için fazladan 150 lira vermeye değer mi araştırdığım kadarıyla değmez ama sizlerin de fikirlerini almak istedim

neyse gelelim ana konuya, PİLLER !

yanında gelen pilleri şarj edilemeyen normal kumanda da saatte kullanılan alkalin piller değil mi ?

4 adet şarj edilebilir pil mi daha çok dayanır yada masraflı olur yada her bittiğinde duracell yada varta pil alsam mı daha çok dayanaklı/masraflı olur ?

normal kompakt makinam için 2 tane ni-mh 2800 mah 1.2v var yanına 2 tane daha alsam mı ?

nasıl uygun olur

bu arada bazı çekilen fotoğraflar suluboya gibi

acaba almasam mı diye de düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 21 Mayıs 2012; 19:13:30 >

• quote:

Ben fotoğraf çekmeyi seviyorum bende 75-300mm derken zannettim ki sadece okadar yapabiliyor zannettim yani 75-300 ise slr like olan makina daha fazla uzak çeker diye düşündüm meyersem çarpan değeri varmış anladım ama görüntüde büyük bir fark vardır diyorsunuz peki bir şey daha sormak isterim elimde 1500 tl bütçe var video çekebilen slr makina önerirmisiniz nasıl bir yol izlemeliyim spot amerika hakkında düşüncelerinizi yazabilirmisiniz.

Spot makinalar hakkında pek bilgim yok ama temiz 2.el 18-55 kit lens + 70-300 le (canon 550D)(nikon D3100)(pentax K-r) bulabilirsiniz aralarında cok fazla fark yoktur inceleyerek hangi marka modele içiniz ısınrsa zevkinize göre birini tercih edebilirsiniz. Sıfır isterseniz (canon 1100d 18-55+70-300) bulabilirsiniz bu bütçeyle.
    Şunuda belirtmek isterim D-slr makineler ile video çekmek kompakt makineler kadar kolay değildir sürekli olarak netlemeyi elinizle lensten yapmak zorundasınız.

bu linkten de lenslerin mm değerleriyle yakınlaştırma oranlarını fotoğraf üzerinde karşılaştıra bilirsiniz DX-lens DX- body yazan kısmı seçin
    http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/

• quote:

Orijinalden alıntı: blackducati

quote:

Ben fotoğraf çekmeyi seviyorum bende 75-300mm derken zannettim ki sadece okadar yapabiliyor zannettim yani 75-300 ise slr like olan makina daha fazla uzak çeker diye düşündüm meyersem çarpan değeri varmış anladım ama görüntüde büyük bir fark vardır diyorsunuz peki bir şey daha sormak isterim elimde 1500 tl bütçe var video çekebilen slr makina önerirmisiniz nasıl bir yol izlemeliyim spot amerika hakkında düşüncelerinizi yazabilirmisiniz.

Spot makinalar hakkında pek bilgim yok ama temiz 2.el 18-55 kit lens + 70-300 le (canon 550D)(nikon D3100)(pentax K-r) bulabilirsiniz aralarında cok fazla fark yoktur inceleyerek hangi marka modele içiniz ısınrsa zevkinize göre birini tercih edebilirsiniz. Sıfır isterseniz (canon 1100d 18-55+70-300) bulabilirsiniz bu bütçeyle.
    Şunuda belirtmek isterim D-slr makineler ile video çekmek kompakt makineler kadar kolay değildir sürekli olarak netlemeyi elinizle lensten yapmak zorundasınız.

bu linkten de lenslerin mm değerleriyle yakınlaştırma oranlarını fotoğraf üzerinde karşılaştıra bilirsiniz DX-lens DX- body yazan kısmı seçin

He bu bütün makinalarda böylemidir otomatik netlemesi olanı yokmudur birde lenslerde canonda IS yazan teknolojili iyi oluyor nikonda da VR yazan teknolojisi iyi oluyor değilmi.

• s2950 makinam var ilk altığım zamanlar c modunda aldım mı tüm ayarlar yapılıyordu şimdi aldığımda sol üst köşede modun harfi c olacakken a yazıyor a moduyla aynı ayarları yapabiliyorum sonra sıfırladım bu sefer p moduyla aynı oldu c modu sorun nedir acaba yanlış ayarlardan kaynaklanan birşey mi yardımcı olabilir misiniz yanlış ayarlardan kaynaklanan birşey mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gigabyte99

s2950 makinam var ilk altığım zamanlar c modunda aldım mı tüm ayarlar yapılıyordu şimdi aldığımda sol üst köşede modun harfi c olacakken a yazıyor a moduyla aynı ayarları yapabiliyorum sonra sıfırladım bu sefer p moduyla aynı oldu c modu sorun nedir acaba yanlış ayarlardan kaynaklanan birşey mi yardımcı olabilir misiniz yanlış ayarlardan kaynaklanan birşey mi ?

C modu sık olarak kulladığınız ayarları kaydetmeye yarayan bir moddur

örneğin M modunda
    F3.1
    iso 100
    1/125
    genellikle bu ayarda çektiğinizi var sayalım kişisel ayarları kaydet dersiniz menüden ve C modunu açtığınızda hep bu ayarla açılır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackducati

quote:

He bu bütün makinalarda böylemidir otomatik netlemesi olanı yokmudur birde lenslerde canonda IS yazan teknolojili iyi oluyor nikonda da VR yazan teknolojisi iyi oluyor değilmi.

Alıntıları Göster
    quote:

Otomatik netlemesi olan modeller; (Sony slt A33,A35,A55 gibi) makineler de var .
    Evet daha avantajlı düşük ışıkta İS ve VR yazan lenslerde titreşim azaltma sistemi var .Canon ve nikon da titreşim önleme sistemi lensler de, pentax ve sony de gövdede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackducati -- 22 Mayıs 2012; 21:55:58 >

• S2960 ın içinde daha hızlı bir işlemci mevcuttur buda S2950 de raslanan birçok negatif olayı gidermektedir. Mesela HD çekimlerde (özellikle videolarda) anlık
    donmaların önüne geçmekte, ZOOM ile yapılan çekimlerde odaklanma süresini azaltmakta, Deklanşöre yarım basılarak yapılan odaklanma süresini ise çok azaltmaktadır.
    TVde resimler izlenirken (büyük ebatlı resimlerde görülen kumlanma) S2960 daki işlemci yükseltmesi ve yazılım ile yok denecek seviyeye düşürülmüştür.
    Ayrıca MENU dede ufak değişiklikler vardır.
    Bu bilgileri bana Kocaeli Darty de görevli arkadaşım vermiştir. Ben Nikon L310 alacak iken vaz geçirip Teknosa dan S2960 aldırmıştır.
    Cihazın içinden 4 adet Panasonik alkali pil (çanta,objektif kapağı) çıkmakta, kart çıkmadığından çekim yapamamaktadır.S2950 de KLAS 4 ve üzeri
    yeterli iken S2960 için KLAS 8 ve üzeri tavsiye edilmektedir. Ben Klas 10 kullanıyorum. Çatlama sorunu ise S 2950 lerden sadece 3 adedinde görülmüştür
    bütün S2950 lere mahsus bir özellik değildir. Ancak S2960 ların Amerika da sitesinde okur yorumlarında objektifinde farklı olduğu ancak ani ısı değişimlerine karşı hassas olduğunu iddia edenler var, her iki modeldeki objektifler arasındaki farkı anlayamadım. Acaba Türkiyedeki S2960 lar farklımı?

• Satıcının, hele ki bir teknomarketteki reyon görevlisinin dediklerini "sağlıklı kaynak suyu" gibi davranıp direk içmemenizi öneririm. Hatta her kim olur ise olsun size sağlam bir kaynak sunmadan bir konu hakkında bilgiler veriyor ise şüpheli yaklaşmanızı, araştırmadan inanmamanızı öneririm.
    -
    Mesela bakın çok daha yeni modele ait örnek fotoğraflara
    http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_s4000_review/sample_images/
    Helikopter fotoğrafına tam boy bakmanızı özellikle öneriyorum.

Serçe fotoğrafına bakın yine tam boy bakın.

@AS777
    FujiFilm'in resmi USA sitesinde S2960 ürününün sayfası nerede, linkini paylaşabilir misiniz ?

• Hocam hele ki windows xp masa üstü teması gibi olan yeşil alan fotoğrafına bakınca durumun ne kadar vahim olduğu anlaşılıyor
    S1500 le çektiğim resimler daha keskin
  • merhabalar bendede fuji s2950 var.makineyle en iyi manzara geniş acı ve makro flu çekim ayrını sölermisiniz
  • iyi gunler arkadaşlar bu fotomakinasından almak istiyorum, makina hem ucuz hemde fazlasıyla kaliteli, ancak biraz aç gözlü tüketicilerden olduğumdan galiba hemde video kaydı olması önemli oluyor benım için... teknik servisine sordum HD çekim olduğundan 2 gb bir karta 9 dk kayıt yapabilirsiniz dedi... buda bayağa az bir sure ... bana önerebileceğiniz elkamerası yada bir başka model makina önerecek arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum... şimdiden tşkler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezdim

iyi gunler arkadaşlar bu fotomakinasından almak istiyorum, makina hem ucuz hemde fazlasıyla kaliteli, ancak biraz aç gözlü tüketicilerden olduğumdan galiba hemde video kaydı olması önemli oluyor benım için... teknik servisine sordum HD çekim olduğundan 2 gb bir karta 9 dk kayıt yapabilirsiniz dedi... buda bayağa az bir sure ... bana önerebileceğiniz elkamerası yada bir başka model makina önerecek arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum... şimdiden tşkler...

2 gb kart kullanan kaldı mı ? Satılmıyordur bile herhalde. 4 gb kart alsanız 18 dakika, 8 gb kart alın siz de misal 36 dakika kayıt ! Hala mı yetersiz 16 gb kart 72 dakika (fakat servise sorun süre sınırlaması yada boyut(gb.) var mı ben 8 gb kart alsam videoda şu kadar dakikadan yada şu kadar gb.dan büyük çekemez mi diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinemir

Makineye lens adapter alacağım nereden bulabilirim? Ebay da var ama alışveriş nasıl olacak bilmiyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/fuji-finepix-s2900hd-s2950hd-metal-lens-adaptoru-57328869#product-information
  • S2590 amatör flu çekim

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI
  • makro çekimleri gercekten harika netlemesi iyi 2cm.is tediğiniz türde flu yapa bilirsiinz obje yakınsa

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.