Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
144.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @efe_fethiye
    Fotoğraflara ne yaptınız ise beterin beteri hale sokmuşsunuz. Acaba siteye yükleyebilmek için boyutu ufalsın diye mi birşeyler yaptınız ? Fotoğraflar resmen kare kare pixelleri görünür halde. Tamam 2950 belki çok iyi fotoğraf çekmiyor amma sizin bu iki fotoğraf makinanın çektiğinden çok daha beterler. Eğer siz bu kusuru göremiyorsanız sizin durum vahim. Bu örnek olarak koyup "harika" diyorsanız trajikomik bir durum mevcut demektir. Onca kullanıcısından bir tanesi de bu durumu görüp bir şey diyemiyor mu ? Korkusundan mı diyemiyor kimse bir şey yoksa görememekteler mi ? Baktıkları şeyi görmekten aciz mi millet anlamadım ! Bir tek AKINLASINN demiş
  • jiddi döktürmüşsün yine :) cidden kötüler fotoğraflar. dediğin gibi (sağol var ol her seferinde hatırlatıyorsun bunu:) iyi çekmiyor ama bu kadar da kötü değil yani. görmüşlerdir herhalde kötü olduğunu ama söylememişlerdir. bu makineyi alanların hepsi her ne kadar amatör de olsalar kötü fotoğrafı da ayırt edebiliyorlardır herhalde. bilmekle alakalı değil çünkü bu.
  • Iso ayarı yüksek olabilir. Acaba bozukluk bundan mı kaynaklanıyor :)
  • Hayır, sorun ISO'dan değil. Arkadaş fotoğrafları DH'ye yüklemiş. Bu durumda boyut sınırlaması var. DH'ye Max. 200KB fotoğraf yüklenebiliyor. Arkadaşın eklediği fotoğraf 14 megapixel. 14 megapixel normal bir fotoğraf 3-5 megabyte olması lazım. E ne yapmış ? Fotoğrafı öyle bir kalitesi düşük kayıt etmiş ki 200 kb'den de az bir miktara düşürmüş. Bunun sonucunda da bu denli kötünün de kötüsü bir fotoğraf paylaşmış olmuş. Oysa DH'ye değil de mesela imageshack.us sitesine yüklese sorun olmazdı böyle. En yüksek çözünürlükte en yüksek jpeg kayıdı ile.
  • Aslında problemin temeli FUJİ FİLM ama bunu aldıktan sonra anladım
    Fuji'nin Türkiye piyasasındaki sonu pek hayırlı olmayacak gibi Sadece şekilden ibaret olan rezil bir S1xxx ,S2xxx,S3xxx,S4xxx serisi üstüne Hs rezaleti ve son bomba olarak da 2700 TL etiketli D-Slrlike XS1

''Kişinin kendine ettiğini Edemez kişiye hiçbir fani'' demiş Mevlana
  • Bence sorun fujifilm değil. Yeni makinelerin hepsi bu kadar berbat. Sebebi aşırı piksel oluşu. Ben o nedenle elden geldiğince uyarıyorum tavsiye isteyenleri. Şu an 400 tl de harcansa, 1000 tl de harcansa bu sınıftaki makinelerin hepsi böyle. En iyisi eski modellere yönlenmek. İlla sıfır isteniyorsa da 10x zumlu bir kompakt makineden zaten farkı yok bu makineler. Kompakt alıp en azından taşıma avantajı sağlanır.
    Yada daha da iyisi bence eski model dslr alıp, kit lensle bile bunlardan kat kat daha iyi fotoğraf çekilir. Örneğin 400 tl bu makineye verene kadar 500 tl verip, Pentax K100D Süper almak çok daha akıllıca seçimdir.

Kısaca şu an piyasa da fiyatı kadar iyi olan 1 tane bile ne kompakt makine var, nede DSLR-Like makine. O nedenle artık kimse bu sınıfta ödediği para kadar kaliteli fotoğraf çekemez.
  • evet fotorafları siteye atabilmek için en kötü ayarda cs5 le düşürdüm 4-5mb tan 200k istiyor site mecburen attım bende farkındayım benim sadece göstermek istediğim fluyu beceremeyen arkadaşlara bir kaç tane örnek makro çekimleri gayet iyi.
  • ayrıca makineyi kulanmayanlar makina hakında olumsuz yorumlar yapmasınlar bende canon eos 550d de var ama fujide gayet iyi kompak makineden katkat iyi
  • Yorum yapmak için izin alınması gerektiğini bilmiyorduk pardon.

Herkes gördüğünü yine forumdaşlar için söylüyor.O zaman süper yazalım senin koyduklarına.Ama son koyduğun karede odak problemi var.
  • Sağol blackducati ama bu modda tüm ayarlar yapılmıyor mu mesela m modunu gösterdi m moduyla aynı ayarlar oluyor normalde diyafram enstantane ayarı ve o ekranın sağ alt köşesindekini +/- ile yapılan şeyin ayarı yapılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gigabyte99

Sağol blackducati ama bu modda tüm ayarlar yapılmıyor mu mesela m modunu gösterdi m moduyla aynı ayarlar oluyor normalde diyafram enstantane ayarı ve o ekranın sağ alt köşesindekini +/- ile yapılan şeyin ayarı yapılmıyor

En son hangi mod da ayarlarını kaydettiysen o mod gibi çalışıyor C modu senin de dediğin gibi sol tarafta simgesi cıkyor modun A.S.M.P. gibi
    C modu pek gerekli bir şey değil yani. Mesela çocuğu olan bir kişi evin salonunda sık sık fotoğrafını çekiyordur orası için yaptığı ayarı kaydeder direk C modun da açar ayar yapmaya uğraşmaz bence bu gibi işlerde kolaylık sağlar sadece

Manuel modda -/+ dedğiniz yer poz metre görevi görür otomatik olarak siz diyafram enstantane iso gibi değerleri değiştirdikce ( - ) veya (+) ya doğru hareket eder ortada olduğu zaman seçtiğiniz diyafram, enstantane, iso değerleri çekim ortamına uygun demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: efe_fethiye

ayrıca makineyi kulanmayanlar makina hakında olumsuz yorumlar yapmasınlar bende canon eos 550d de var ama fujide gayet iyi kompak makineden katkat iyi

Makineyi şuanda hala kullanmaktayım. Olumlu veya olumsuz yorum yapmak için kimseden de izin alması gerkmiyor insanların.
    Burda yaptığımız eleştiri sizin fotoğrafınıza yönelik değil genel bir eleştiri bir kaç sayfa geride diğer arkadaşların paylaştığı fotoğraflarada göz gezdirin @Akının belirttiği gibi tam boy açtığınız zaman kurtlar kemirmiş gibi fotoğrafı eğer siz göremiyorsanız ona bir şey diyemem @jiddinin verdiği linkteki S4000 örnek fotolarından ve birkaç sayfa gerideki @cihatın paylaştığı fotoğraf dan croplar bakın. Sizin katkat olan kalite anlayışınız buysa saygı duyarım

• S4000 crop

• Bu makinanın "iyi fotoğraf" çekmek gibi bir misyonu yok zaten bence. Bu makina özelliklerle süslenmiş pazarlama icadı bir ürün, vuay mega mega pixel desen var, iksli miksli optik zum desen var, tipe baksan cep herkülü d-slr . Tabi bunun yanı sıra kullanıcı ayarlarına imkan vermesi de bu oyuncağı bazı kompakt'lardan farklı kılıyor. Bu sayede kompakt ile olduğu kadar çabuk sıkılmayabilirsiniz makinadan. Zaten fiyatı da 300-400 TL aralığında. Yani büyük paralar istemiyorlar. Bunu bilir, kabul eder de konuşulur ise çektiği fotoğraflara "çok iyi" demek çok fazla iyimser bir bakış açısı olur. Bu kötüden iyiye olan ölçünüzü de gözden geçirin bir. Eğer şu fotoğraflar "iyi" yada "çok iyi" olarak tanımlanıyor ise bir Canon S95'in çektiğine ne diyeceğiz, bir Olympus XZ-1'in, G12'nin çektiği fotoğrafın kalitesine ne diyeceğiz ? E daha sonra Panasonic GF3, Olympus Pen'ler var, e bunlardan da iyi fotoğraf kalitesi sunan giriş seviyesi d-slr'ların çektiği fotoğrafların kalitesi var ? Şöyle sıralarsak bile bakın ne oluyor...
    -
    * Fuji S serisi - Canon S95 - m43 - Canon 550D - Canon EOS 5D Mark II - ? ? ?
    - gayet iyi - - çok iyi - - - süper - - müthiş - - - - - dehşet - - - - - - - - yok böyle bir şey (sizin dediğiniz gibi S2950'nin fotoğrafına gayet iyi, çok iyi falan der isek bu böyle gider)
    - eh işte - - - iyi - - - - gayet iyi - - çok iyi - - - - müthiş - - - - - - - - dehşet - - - - yok böyle bir şey (bence ölçü çizelgesinin böyle olması daha mantıklı)

Not: Bu çizelgede makinaların fiziksel özellikleri değil, verdikleri imaj kaliteleri kıyaslanmıştır. Bu sebeple "Eee ama 550D d-slr falan demeyin.

Daha iyi anlamak için
    * TIKLAYIN BAKIN *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 25 Mayıs 2012; 11:33:56 >

• Merhabalar.Bende S2950 kullanıcıları arasına yeni katıldım.Yaptığım bazı çekimler;

S2950 ile İstanbul Galata-Eminönü videosu ve zoom testi

http://youtu.be/jLZslvzxkig

--------------------------------------------
    Gece 12'de evimin balkonundan yapmaya çalıştığım çekim

http://i46.tinypic.com/ettqxc.jpg

iso:100 f4,4 8"

---------------------------------------------
    Buda bir başka çekimim

http://i47.tinypic.com/f1wsjb.jpg

iso:64 1/160 f6,4 güneşli mod

• quote:

Orijinalden alıntı: blackducati

quote:

Orijinalden alıntı: gigabyte99

Sağol blackducati ama bu modda tüm ayarlar yapılmıyor mu mesela m modunu gösterdi m moduyla aynı ayarlar oluyor normalde diyafram enstantane ayarı ve o ekranın sağ alt köşesindekini +/- ile yapılan şeyin ayarı yapılmıyor

En son hangi mod da ayarlarını kaydettiysen o mod gibi çalışıyor C modu senin de dediğin gibi sol tarafta simgesi cıkyor modun A.S.M.P. gibi
    C modu pek gerekli bir şey değil yani. Mesela çocuğu olan bir kişi evin salonunda sık sık fotoğrafını çekiyordur orası için yaptığı ayarı kaydeder direk C modun da açar ayar yapmaya uğraşmaz bence bu gibi işlerde kolaylık sağlar sadece

Manuel modda -/+ dedğiniz yer poz metre görevi görür otomatik olarak siz diyafram enstantane iso gibi değerleri değiştirdikce ( - ) veya (+) ya doğru hareket eder ortada olduğu zaman seçtiğiniz diyafram, enstantane, iso değerleri çekim ortamına uygun demektir

Ben onu biliyorum benim dediğim pozlama dengeleme cetveli onu kendimiz +/- tuşuna bastığımızda sağa sola kaydırabiliyorduk onu neden yapamıyoruz diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: funalmic

Merhabalar.Bende S2950 kullanıcıları arasına yeni katıldım.Yaptığım bazı çekimler;

S2950 ile İstanbul Galata-Eminönü videosu ve zoom testi

http://youtu.be/jLZslvzxkig

--------------------------------------------
    Gece 12'de evimin balkonundan yapmaya çalıştığım çekim

http://i46.tinypic.com/ettqxc.jpg

iso:100 f4,4 8"

---------------------------------------------
    Buda bir başka çekimim

http://i47.tinypic.com/f1wsjb.jpg

iso:64 1/160 f6,4 güneşli mod

Video iyi de
    Diğer fotoğraflarda sorun var. Net değiller. Gece çekimini elde yapmadınız sanırım. Makina yanlış odaklanmış, fotoğrafın tamamı bulanık. Gündüz fotoğrafınız da öyle. Böyle güneşli bir havada 1/160'tan daha yüksek bir perde hızı ile çekim yapılabilirdi sanki. Bu fotoğraf çekilirken makina nereyi odaklamış ? Vapurun burnu fotoğraftaki en net bölge ama orası bile bu çözünürlükte belli oluyor, net değil. Arkadaşlar ne der bilmem de bence her ikisi de oldukça kötü çekilmiş fotoğraflar. Çeken mi(makina), çektiren mi(siz) hatalı bilemiyorum.

• meraba ben bu ürünü 2 gün önce aldım ama hiç iyi çekimler yapamıyor benm 2.0 mxpl telefon kameram bile daha iyi çekildiği görünmüştür aynı ortamda yan yana karşılaştırdım telin ki daha iyi çekti. bu neden böyle acaba lütfen cevap verin geri vermeyi düşünüyorum bir sürü iş çıktı
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.