Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
144.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ytzcm123

Arkadaşlar benimde makinem geldi benide yazıın EN kısa sürede fotoğraf atmayı düşünüyorum :)

hayırlı olsun bekliyoruz en kısa zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okeanus

ARkadaşlar makinenin olumsuz yönleri nedir ?

makinenin olumsuz yönleri bence bu fiyata alınacak makineler arasında pek olumsuz yönü yok gibi. Benim makine hakkında rahatsız olduğum bir konu var çekilen fotoğrafları tam boy olarak görüntülediğinizde fotoğrafta hafif bozukluklar oluşuyor, bunu da fotoğrafın boyutunu düşürerek çözebilirsiniz, çok büyük bir problem değil yani. Bu arada arkadaşlar pil önerisi isterseniz sony 2500 mah şarjlı pil aldım, yaklaşık olarak 600 kare çekim yaptım. Kesinlikle tavsiye ederim.
  •  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI
  • Arkadaşlar, şimdi yazacaklarımı aslında aynı forumun 18.nci sayfasında da yazmıştım, ama makine hakkındaki sorular için tekrarlıyorum:

Bu makineyi almak isteyen arkadaşlar için:

Birkaç günlük deneyimlerimi kısaca paylaşmak istiyorum. Makine dış ortamda oldukça başarılı. Yüksek optik zoom sayesinde uzakları yakın ediyor ve bunu da gayet iyi yapıyor. Çekilen fotolar gayet net ve renkler oldukça güzel. Ancak iç mekanlarda çok da iyi değil. Genelde flaşla çekim yapılacağından dolayı flaşın güçsüzlüğü burada kendini gösteriyor ve istediğinizi elde edemiyorsunuz. Aydınlık dağılımı göze batıyor. Ama buna denk diğer makinelerle karşılaştırırsak kötü değil. Bazen de netleme problemleri yaşıyor. Özellikle zoom kullandığınızda bazı resimlerdeki bulanıklık dikkat çekiyor. Dış mekan video çekimleri yine son derece iyi. Ama içeride çekim yaparken yine zoom kullanınca birkaç saniye netleme yapamayabiliyor.

Düğmeleri oldukça kötü. Basınca çıkan ses sanki ucuz Çin malıymış izlenimi veriyor. Daha tok bir ses olmasını beklerdim. Kasa oldukça hoş ve küçük, ama benim elime göre hiç te ergonomik değil (ellerim biraz büyüktür). Uzun kullanımlarda deklanşöre basabilmek için büktüğüm parmağım rahatsız oluyor.

Son olarak özellik olarak muadillerine biraz fark atıyor diyebilirim.

SONUÇ: Yüksek optik zoom değeri ve özellikleri ile öne çıkan bir makine. Megapiksel değerinin yüksek olması sizi aldatmasın. 5-6 megapiksellik bir profesyonel makinenin lens ve sensör kalitesinden dolayı bundan daha kaliteli fotoğraf çekebileceğini unutmayın. Ama aradaki fiyat farkından dolayı SLR makine alamayacak arkadaşlara tavsiye ederim.

• Ben de başladım arkadaşlar İlk çektiğim fotoğraf bu oldu daha önce fotoğraf ile ilgili hiç bir bilgim yoktu yine iyi olduğunu düşünüyorum.Saygılar..
  • şu mini tripodlar nasıl ?
  • Malzeme kalitesine dikkat edip iyi bir tane alırsanız, ufak cebinizde rahatça taşınabilir olduğu için baya işe yarıyor. Gece çekimlerinde ve uzun pozlama da zaten makineyi sabitlemek şart ayrıca kendi fotoğraflarınızı çekerken de kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ytzcm123

Ben de başladım arkadaşlar İlk çektiğim fotoğraf bu oldu daha önce fotoğraf ile ilgili hiç bir bilgim yoktu yine iyi olduğunu düşünüyorum.Saygılar..

imzanızdaki linkte hata var.
  •  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI
  • Arkadaşlar s2950'ye lens takılıyor mu bilen varsa söylesin birde kullandığınız photoshop programlarının adını verirseniz sevinirim
  • @Ahmetortac
    2950 ye lens takılamaz, sorduğunuz lensi değiştirilebilir bir makina mıdır ise, cevabı değildir. Photoshop Photoshop'tur , o zaten programın ismidir. Hangi sürüm(version) diye soracak olursanız o zaman durum değişir. Tavsiyem Photoshop'tur, internette binlerce eğitim videosu da bulursunuz. Mesela Corel'in rakip olarak ürettiği Photoshop'a benzer programının ismi de "PaintShop" (http://www.corel.com/corel/product/index.jsp?pid=prod4220093 ) , ücretsiz bir benzer program ise Gimp (http://www.gimp.org/screenshots/ ) , yine ücretsiz bir program "Photoscape" (http://www.photoscape.org/ps/main/index.php )

• merhaba arkadaşlar bende s2950 kulanıcısıyım gayit memnunum istediğim işe gidiyor.ama ben flaş takmak istiyorum bu makineye de tepesine flaş takılıyormu?
  • s2950 ye ayit değil mi fotolar
  • Arkadaşlar Lens adapter Fujifilm S2950 için bu var.yorumlarınızı bekliyorum bende ne işe yardağını bilmiyorum bilen arkadaşım varsa yazarsa sevinirim.
  • arkadaşlar elimde slr makina alıcak kadar maddiyatım var yanlız ben zoomlu foto çekmeyi seviyorum bir slr makinada 75-300mm lens alsam dahamı çok zoom yapar yoksa bu s2950 de mi daha çok zoom yapar yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_fethiye

merhaba arkadaşlar bende s2950 kulanıcısıyım gayit memnunum istediğim işe gidiyor.ama ben flaş takmak istiyorum bu makineye de tepesine flaş takılıyormu?

makineye flaş takılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_fethiye

Arkadaşlar Lens adapter Fujifilm S2950 için bu var.yorumlarınızı bekliyorum bende ne işe yardağını bilmiyorum bilen arkadaşım varsa yazarsa sevinirim.

bu lens adaptörleri bende gördüm hatta önceki mesajlarda bununla ilgili bilgi istemiştim ama dönen olmadı sanırım kimse kullanmıyor.
  • Makineye lens adapter alacağım nereden bulabilirim? Ebay da var ama alışveriş nasıl olacak bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinemir

Makineye lens adapter alacağım nereden bulabilirim? Ebay da var ama alışveriş nasıl olacak bilmiyorum.

bildiğim kadarıyla ebaydan aldığınız ürünler 8-10 gün gibi bir sürede elinize ulaşıyor.
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.