Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
144.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gigabyte99

Ben onu biliyorum benim dediğim pozlama dengeleme cetveli onu kendimiz +/- tuşuna bastığımızda sağa sola kaydırabiliyorduk onu neden yapamıyoruz diyorum

A ,S ve P modların da Makina diyafram ,enstantane veya her ikisini de otomatik ayarladığı için pozlama telafisiyle (-/+) müdahale edebiliyoruz. Ama manuel mod da değerleri kendimiz ayarladığımız için pozlama seviyesini (enstantane değeri) istediğimiz gibi ayarlaya biliyoruz.
    Makinenizi A moduna alıp pozlama telafisini (-/+) değiştirdikçe makinenin otomatik olarak verdiği değere göre enstantane süresinin (-) bastıkça rakamsal olarak yükseldiğini görürsünüz 1/20 , 1/40 , 1/60 (+) ya bastıkça tam tersi olur. Manuel modda enstantane süresini doğrudan ayarlayabilğimiz için pozlama telafisi ayarı yok.

Edit: Pm atamıyorum ses konusunda bir fikrim yok menüden fabrika ayarlarına sıfırlayın belki düzelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackducati -- 28 Mayıs 2012; 21:04:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackducati

quote:

Orijinalden alıntı: gigabyte99

Ben onu biliyorum benim dediğim pozlama dengeleme cetveli onu kendimiz +/- tuşuna bastığımızda sağa sola kaydırabiliyorduk onu neden yapamıyoruz diyorum

A ,S ve P modların da Makina diyafram ,enstantane veya her ikisini de otomatik ayarladığı için pozlama telafisiyle (-/+) müdahale edebiliyoruz. Ama manuel mod da değerleri kendimiz ayarladığımız için pozlama seviyesini (enstantane değeri) istediğimiz gibi ayarlaya biliyoruz.
    Makinenizi A moduna alıp pozlama telafisini (-/+) değiştirdikçe makinenin otomatik olarak verdiği değere göre enstantane süresinin (-) bastıkça rakamsal olarak yükseldiğini görürsünüz 1/20 , 1/40 , 1/60 (+) ya bastıkça tam tersi olur. Manuel modda enstantane süresini doğrudan ayarlayabilğimiz için pozlama telafisi ayarı yok.

Edit: Pm atamıyorum ses konusunda bir fikrim yok menüden fabrika ayarlarına sıfırlayın belki düzelebilir

sağol tekrardan ama şu ses konusu ne oldu bilmiyorum fabrika ayarları dediğin sıfırla yazıyor ona tıkladım sonra kişisel ayarları sıfırla yazıyor onada tıkladım ama düzelmedi ne olmuştur ki hoparlörün patlama olasılığı var mıdır ?

• Arkadaşlar birisi bana yardımcı olabilir mi vldnybr@gmail.com facebook adresim buraya cok sık bakamıyorum. yeni aldım makinayı ve hiç kullanamıyorum yardımm edin lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AS777

S2960 ın içinde daha hızlı bir işlemci mevcuttur buda S2950 de raslanan birçok negatif olayı gidermektedir. Mesela HD çekimlerde (özellikle videolarda) anlık
    donmaların önüne geçmekte, ZOOM ile yapılan çekimlerde odaklanma süresini azaltmakta, Deklanşöre yarım basılarak yapılan odaklanma süresini ise çok azaltmaktadır.
    TVde resimler izlenirken (büyük ebatlı resimlerde görülen kumlanma) S2960 daki işlemci yükseltmesi ve yazılım ile yok denecek seviyeye düşürülmüştür.
    Ayrıca MENU dede ufak değişiklikler vardır.
    Bu bilgileri bana Kocaeli Darty de görevli arkadaşım vermiştir. Ben Nikon L310 alacak iken vaz geçirip Teknosa dan S2960 aldırmıştır.
    Cihazın içinden 4 adet Panasonik alkali pil (çanta,objektif kapağı) çıkmakta, kart çıkmadığından çekim yapamamaktadır.S2950 de KLAS 4 ve üzeri
    yeterli iken S2960 için KLAS 8 ve üzeri tavsiye edilmektedir. Ben Klas 10 kullanıyorum. Çatlama sorunu ise S 2950 lerden sadece 3 adedinde görülmüştür
    bütün S2950 lere mahsus bir özellik değildir. Ancak S2960 ların Amerika da sitesinde okur yorumlarında objektifinde farklı olduğu ancak ani ısı değişimlerine karşı hassas olduğunu iddia edenler var, her iki modeldeki objektifler arasındaki farkı anlayamadım. Acaba Türkiyedeki S2960 lar farklımı?

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Satıcının, hele ki bir teknomarketteki reyon görevlisinin dediklerini "sağlıklı kaynak suyu" gibi davranıp direk içmemenizi öneririm. Hatta her kim olur ise olsun size sağlam bir kaynak sunmadan bir konu hakkında bilgiler veriyor ise şüpheli yaklaşmanızı, araştırmadan inanmamanızı öneririm.
    -
    Mesela bakın çok daha yeni modele ait örnek fotoğraflara
    http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_s4000_review/sample_images/
    Helikopter fotoğrafına tam boy bakmanızı özellikle öneriyorum.

Serçe fotoğrafına bakın yine tam boy bakın.

@AS777
    FujiFilm'in resmi USA sitesinde S2960 ürününün sayfası nerede, linkini paylaşabilir misiniz ?

-
    Kaç gün geçti bir haber yok. Şimdi siz bu arkadaşın dediklerini inandırıcı buluyor musunuz ?
    Makina tavsiye bölümünde gördüğüm ve bu konu ile alakasız bir durum. Tarafsız bir bakış açısı ile bakabilelim diye.

quote:

Orijinalden alıntı: hcangur

fujifilmin resmi web sitesinde birşey bulamadım yaw.

http://forum.donanimhaber.com/m_61423324/tm.htm
    -
    ?

• teknosa mağazasından 450tl değerinde FUJİFİLM S2960 fotoğraf makinası satın aldım. lcd ekranında kırmızı nokta olduğundan 6 gün sonra geri götürdüm,bana servise gönderileceğini mağazadaki satış sorumlusu tarafından söylendi ben ise hayır servisle uğrasmak istemediğimi birebir değişim istediğimi söyledim kendisi hayır urun acılmış olduğundan kabul edemeceğini belirti.konu teknosa mudürlüğüne bildirdim onlarda bana servise gönderilmesi gerektiğini bildirdiler.ayıplı mal satılıyor sonra servisle uğraştırılıyor bu konuda cok rahatsızım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandit54

teknosa mağazasından 450tl değerinde FUJİFİLM S2960 fotoğraf makinası satın aldım. lcd ekranında kırmızı nokta olduğundan 6 gün sonra geri götürdüm,bana servise gönderileceğini mağazadaki satış sorumlusu tarafından söylendi ben ise hayır servisle uğrasmak istemediğimi birebir değişim istediğimi söyledim kendisi hayır urun acılmış olduğundan kabul edemeceğini belirti.konu teknosa mudürlüğüne bildirdim onlarda bana servise gönderilmesi gerektiğini bildirdiler.ayıplı mal satılıyor sonra servisle uğraştırılıyor bu konuda cok rahatsızım .

aynı sorun bende de oldu geri götürdüm baktı adam ekrana tamam dedi ve değiştirdi. ben bimeksten almıştım tabi ki. senin aldığın mal problemli bunun için servise gitmesine gerek yok. şikayette bulun teknosaya. hatta şikayetvar.com sitesine de yazabilirsin. oraya yyazınca daha fazla ilgileniyorlar emin ol. ben laptop menteşesi için servisle uğraştmıştım baya garanti kapsamına almayıp 150 tl istedikleri için. kabul etmediler siteye şikayet ettim ertesi gün arayıp tamam ürünü gönderin tamir edeceğiz dediler. menteşe dahil üst kapağı bile değiştirmişlerdi.

• teknosa merkezden gelen cevap urunun kutusundan acılması!!!!!kutuyu acmadan urunu nasıl kullanacaksın !!! demek teknosa out bimeks in...ALLAH islah etsin
  • yani kutu açılmadan ürünün sorunlu olduğu bilinemez tabi. saçma bi gerekçe söylemişler. umarım en yakın zamanda sağlam bi şekilde ulaştırırlar ürünü.
  • tyaklaşık 2 ay önce aldım oldukça kullanışlı ve kaliteli bir makina fakat pilli olması büyük bir dezavantaj
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiraccemal

tyaklaşık 2 ay önce aldım oldukça kullanışlı ve kaliteli bir makina fakat pilli olması büyük bir dezavantaj

dezavantaj değil, tam tersine avantaj. çünkü; pili her yerden temin edebilirsiniz, fakat batarya sizi yarı yolda bırakabilir.
  • merhaba. bu makinayı yeni aldım. şimdi deneme aşamasındayım.
  • http://www.gold.com.tr/U113797/Vpw-Sarjli-2500-Mah-Aa-2-Li-Pil

Varta pillerimi denize düşürdüm, dün bunlardan aldım 4 adet, s2950 için nasıl sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mereras

merhaba. bu makinayı yeni aldım. şimdi deneme aşamasındayım.

nasıl gidiyor denemeler?
  • http://imageshack.us/photo/my-images/88/dscf0642n.jpg/
    Bunlar benden Fethiyeden Çalış Plajı.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

quote:

nasıl gidiyor denemeler?

otomatik modu kullanmadan manuel ayarlarla çekmeye çalışıyorum. manzarayı zoom yapıp çekince kenarlarda bulanıklık oluyor. farklı ışık ayarları ile aynı kareyi çekmeye çalışıyorum.
  • birde sorum var. istediğimiz fotoğrafı çektiğimizi makinenin ekranına bakarak anlamak zor. bilgisayarda görünce bazı hatalar görülüyor. bunun için ne yapmalıyım?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

quote:

nasıl gidiyor denemeler?

otomatik modu kullanmadan manuel ayarlarla çekmeye çalışıyorum. manzarayı zoom yapıp çekince kenarlarda bulanıklık oluyor. farklı ışık ayarları ile aynı kareyi çekmeye çalışıyorum.

Birkaç fotoğraf paylaşarak demek ile anlatamayacağınız o kadar çok şey anlatabilirsiniz ki...
    Yine de lensin kalitesi sebebi ile köşelerde bulanıklık, bozulma ve mor saçaklanmalar hayli çok olabiliyor. Bana kalır ise siz fotoğrafınızın mümkün mertebe köşelerini kesip atarak biraz olsun bu bozuk kısımları yok etmiş olursunuz. Çünki fiziksel parçaya, optiğe, lense makina üzerindeki yazılımla tuşlarla müdahale ederek düzeltme şansınız yok.
    -
    LCD ekran çözünürlüğü ve boyutu sebebi ile genellikle makinanın lcd ekranında fotoğraf şahane görünür. Hiç kumlanma göremeyebilirsiniz. Bilgisayar monitöründe açınca herşey ortaya çıkar. Buna karşı da yapılacak bir şey yok.

• çektiğim fotoğraflar bunlar

• 2.

• 3.

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.